sağlık 2.2

sağlık 2.2 sınavı 9.Sınıf kategorisinin Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 sağlık 2.2 CEVAPLARI

  1. alt geçit
    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Üst geçit            B) Yaya geçidi
    C) Alt geçit             D) Metro girişi
    E) Tren girişi

  2. Cevap: C

  3. önceki taşıtı geçmek yasaktır
    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Öndeki taşıtı geçebilir
    B) Sollama yapılabilir
    C) Öndeki taşıtı geçmek yasaktır
    D) Çift şerit yol
    E) Geçme yasağı sonu

  4. Cevap: C

  5. kasisli yol
    Verilen trafik levhasının anlamı hangisidir?

    A) Sağdan daralan kaplama
    B) Kasisli yol
    C) Sağa tehlikeli devamlı virajlar
    D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol
    E) Gevşek malzemeli zemin.

  6. Cevap: B

  7. deniz veya nehir kıyısında biten yol
    Verilen trafik levhasının anlamı hangisidir?

    A) Sağdan daralan kaplama
    B) Kasisli yol
    C) Sağa tehlikeli devamlı virajlar
    D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol
    E) Gevşek malzemeli zemin.

  8. Cevap: D

  9. sağa tehlikeli devamlı virajlar
    Verilen trafik levhasının anlamı hangisidir?

    A) Sağdan daralan kaplama
    B) Kasisli yol
    C) Sağa tehlikeli devamlı virajlar
    D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol
    E) Gevşek malzemeli zemin.

  10. Cevap: C

  11. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Devletin trafikle ilgili yazılı kuralları bulunmaktadır.
    B) Devletin koyduğu kurallara uymayanlar bir takım yaptırımlar ile karşılaşır.
    C) Trafik kurallarına uymayanlara en fazla para cezası verilir.
    D) Yazılı trafik kuralları trafikteki sorunları en aza indirmek için oluşturulmuştur.
    E) Trafikte yazılı olmasa da; ihlali halinde hoş karşılanmayan kurallar da vardır.

  12. Cevap: C

  13. Aşağıda verilen levhalardan hangisi dingil başına belirli bir tondan fazla yük binemez anlamındadır?

    trafik kültürü ve sağlık bilgisi

  14. Cevap: D

  15. Aşağıda verilen levhalardan hangisi taşıt giremez anlamındadır?




  16. Cevap: C

  17. okul geçidi levha
    Yukarıda verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Yaya geçidi
    B) Ana yol -  tali yol kavşağı
    C) Okul geçidi
    D) Demiryolu hemzemin geçidi yaklaşımı
    E) Yolda çalışma var

  18. Cevap: C

  19. her iki taraftan daralan kaplama levha
    Aşağıda verilen trafik levhası açıklamalarından hangisinin karşılığı yukarıda verilmemiştir?

    A) Sağa tehlikeli viraj
    B) Her iki taraftan daralan kaplama
    C) Tehlikeli iniş
    D) Soldan daralan kaplama
    E) Kaygan yol

  20. Cevap: B

  21. her iki taraftan daralan yol
    Yukarıda verilen trafik levhası hangi anlama gelmektedir?

    A) Kasisli yol
    B) Kaygan yol
    C) Her iki taraftan daralan yol
    D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol
    E) Soldan daralan yol

  22. Cevap: C Açıklama:

    Cevap anahtarına göre, trafik levhası C seçeneği olan "Her iki taraftan daralan yol" anlamına gelmektedir. Verilen trafik levhası resmindeki sembol, her iki taraftan daralan bir yolu temsil etmektedir. Bu levha, sürücüleri daralan yol segmenti hakkında bilgilendirmek ve trafik düzenini sağlamak için kullanılır. Sürücüler, bu levhayı gördüklerinde hızlarını düşürmeli ve diğer araçlara yol vermelidir.



  23. deniz kenarında biten yol
    Yukarıda verilen trafik levhası hangi anlama gelmektedir?

    A) Kasisli yol
    B) Kaygan yol
    C) Her iki taraftan daralan yol
    D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol
    E) Soldan daralan yol

  24. Cevap: D Açıklama:

    Cevap anahtarı: D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol



  25. Trafik kazalarının en yaygın nedeni nedir?

    A) Hızlı araç kullanma
    B) Alkol ve uyuşturucu etkisi altında araç kullanma
    C) Kurallara uyulmaması
    D) Araçların teknik sorunları
    E) Kavşaklarda öncelik hakkı tanımama

  26. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "C) Kurallara uyulmaması"dır. Trafik kazalarının en yaygın nedeni, trafik kurallarına uyulmamasıdır. Sürücülerin hız sınırını aşmaları, emniyet kemeri takmamaları, kırmızı ışıkta geçmeleri, yanlış şerit değiştirme yapmaları gibi kurallara uymamaları, trafik kazalarına neden olabilmektedir. Trafik kazalarının önlenmesi için, sürücülerin trafik kurallarına uyması ve dikkatli olmaları gerekmektedir.



  27. Bisiklet sürerken hangi kıyafetlerin giyilmesi güvenliği arttırır?

    A) Kot pantolon ve terlik
    B) Spor ayakkabı ve kısa şort
    C) Bisiklet kıyafeti ve sert başlık
    D) Elbise ve sandalet
    E) Herhangi bir kıyafet giyilebilir

  28. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı C şıkkıdır, yani bisiklet kıyafeti ve sert başlık giyilmesi güvenliği arttırır. Bisiklet kıyafeti rüzgar direncini azaltır, rahat ve esnek bir hareket sağlar ve reflektörlü parçalarıyla görünürlüğü arttırırken sert başlık ise başın korunmasını sağlar.



  29. Motosiklet sürerken hangi davranışlar güvenliği arttırır?

    A) Koruyucu kask takmak
    B) Yüksek hızlarda seyretmek
    C) Sürüş sırasında telefonla konuşmak
    D) Alkol veya uyuşturucu kullanmamak
    E) Trafik kurallarını ihlal etmek

  30. Cevap: A Açıklama:

    Cevap: A) Koruyucu kask takmak ve D) Alkol veya uyuşturucu kullanmamak güvenliği arttırırken, B) Yüksek hızlarda seyretmek, C) Sürüş sırasında telefonla konuşmak ve E) Trafik kurallarını ihlal etmek güvenliği azaltır. Motosiklet sürücüleri koruyucu kask takarak başlarını olası bir kaza durumunda koruyabilirler. Ayrıca alkol ve uyuşturucu kullanmadan sürmek, sürüş becerilerini artırır ve tepki sürelerini iyileştirir. Yüksek hızlarda seyretmek, telefonla konuşmak ve trafik kurallarını ihlal etmek ise kazaların oluşma riskini arttırır. Kazaların ciddiyetini de arttırdığından, bu davranışların her biri, güvenli motosiklet sürüşüne zarar verir.



  31. Uçakta emniyet kemerinin kullanımı neden önemlidir?

    A) Emniyet kemeri, uçağın denge sağlamasına yardımcı olur.
    B) Emniyet kemeri, uçağın daha hızlı uçmasını sağlar.
    C) Emniyet kemeri, uçakta olası bir kaza durumunda yolcunun güvenliğini sağlar.
    D) Emniyet kemeri, uçakta daha rahat bir yolculuk yapılmasını sağlar.
    E) Emniyet kemeri, uçağın yönünü belirler.

  32. Cevap: C Açıklama:

    Cevap anahtarı C şıkkıdır. Emniyet kemeri uçakta olası bir kaza durumunda yolcunun güvenliğini sağlamak için kullanılır. Uçakta ani hava hareketleri, türbülans veya acil iniş durumlarında emniyet kemeri kullanımı, yolcunun koltukta sabit kalmasını ve yaralanmasını önleyebilir. Emniyet kemeri kullanımı, uçak yolculuğu sırasında önemli bir güvenlik önlemidir. Kazalar sırasında emniyet kemeri kullanımının önemi vurgulanmaktadır.



  33. Deniz yolu araçlarında yolculuk yaparken uyulması gereken en önemli kurallardan biri nedir?

    A) Seyir rotasını değiştirmeden ilerlemek
    B) Kaptanın talimatlarına uymak
    C) Gemiye fazla yük bindirmemek
    D) Hız limitlerine uymak
    E) Radyasyon ölçümlerini yapmak

  34. Cevap: B Açıklama:

    Deniz yolu araçlarında yolculuk yaparken uyulması gereken en önemli kurallardan biri, kaptanın talimatlarına uymaktır. Kaptan, geminin seyir rotası, hızı, manevraları ve diğer tüm önemli kararları hakkında bilgi sahibidir ve yolcuların güvenliği için bu talimatlara uyulması önemlidir. Ayrıca, geminin hız limitlerine uymak ve fazla yük bindirmemek de yolculuk sırasında dikkat edilmesi gereken diğer önemli kurallardandır.



  35. Raylı sistemlerde yanlış yerlerde inip binmenin neden sakıncalı olduğu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Trenin kalkış ve varış saatlerine uymak gerektiği için
    B) Yanlış yerlere koşarak gitmek gerektiği için
    C) Platformda bekleyen diğer yolcuların dikkatini dağıttığı için
    D) Yolcu güvenliği açısından riskli olduğu için
    E) Trenin hareket etmesini engellediği için

  36. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı D seçeneğidir. Raylı sistemlerde yanlış yerlerde inip binmek yolcu güvenliği açısından oldukça risklidir. Bu durum, trenlerin beklenmedik bir şekilde hareket edebileceği, yürüyen merdivenlerde kayma gibi kazalara neden olabileceği ve diğer yolcuların hareketlerini engelleyebileceği için tehlikeli olabilir.



  37. Hangisi trafik eğitiminin amaçlarından biri değildir?

    A) Trafik kazalarını azaltmak
    B) Trafikte güvenliği ve düzeni sağlamak
    C) Sürücülerin hız yapmasını teşvik etmek
    D) Trafik kurallarına uygun davranış alışkanlıkları kazandırmak
    E) Diğer yol kullanıcılarıyla uyum içinde hareket etmeyi öğretmek

  38. Cevap: C Açıklama:

    Cevap anahtarı "C) Sürücülerin hız yapmasını teşvik etmek" olarak verilmiştir. Trafik eğitiminin amaçları, trafik kazalarını azaltmak, trafikte güvenliği ve düzeni sağlamak, trafik kurallarına uygun davranış alışkanlıkları kazandırmak ve diğer yol kullanıcılarıyla uyum içinde hareket etmeyi öğretmektir. Trafik eğitimi, sürücülerin trafik kurallarına uygun hareket etmelerini ve trafikte güvenliği sağlamalarını amaçlamaktadır.



  39. Trafikte ilk geçiş hakkı nedir ve kimlere verilir?

    A) Yayalara               B) Bisikletlilere        
    C) Motorlu araçlara       D) Tüm taşıtlara         
    E) Sadece kamyonetlere   

  40. Cevap: A Açıklama:

    Cevap anahtarı "A) Yayalara" olan bu soruda, trafikte ilk geçiş hakkı, yayalara verilir ve bu kuralın amacı, yaya güvenliğini sağlamaktır. Trafikte ilk geçiş hakkı, öncelikle yayalar için geçerlidir. Yayaların güvenliği ve korunması, trafikteki diğer araçların yayalara öncelik vermesi ile sağlanmaktadır.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




sağlık 2.2 Detayları

sağlık 2.2 29 kere indirildi. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 29 Mayıs 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için sağlık 2.2 Testini Çöz tıklayın. sağlık 2.2 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

sağlık 2.2 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


sağlık 2.2 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • TRAFİK KAZALARI
    1. Trafik kazalarında yükümlülükler
    2. Trafik kazalarını azaltmak için neler yapılmalıdır.
    3. Trafik kazalarının sebepleri ve kazaların meydana gelmesinde rol oynayan faktörler.
    4. Trafik kazalarının ülke ekonomisine verdiği zararlar.
  • TRAFİK KAZALARINDA İLKYARDIM
    1. Alkol ve emniyet kemerinin trafik kazalarında ölüm ve yaralanmalar üzerinde etkileri
    2. Kalp durması nedenleri, belirtileri ve ilkyardım.
    3. Kalp durması nedenleri, belirtileri ve ilkyardım.
    4. Kazaların türleri, kazalar içinde trafik kazalarının yeri, ilkyardımın genel kuralları.
    5. Trafikte daha az kaza, yaralanma ve ölüm için sürücü ve yayaların psikolojik ve sağlık durumları
    6. Yanıklar türleri ve ilkyardım ilkeleri.
    7. Zehirlenme, (Hayvan ısırık ve sokması, diğer zehirlenmeler) türleri belirtileri, önlem, ilkyardım.

Ayrıca

Verilen trafik levhası, cevap anahtarına göre "Her iki taraftan daralan yol" anlamını taşır ve sürücülere daralan yol segmentine uygun şekilde davranmalarını hatırlatır.

Çözüm açıklaması: Bu soruda verilen trafik levhasının hangi anlama geldiği sorulmaktadır. Trafik levhaları, sürücülere yol koşulları hakkında bilgi verirken, sürücülerin uygun önlemleri almasını sağlar. Verilen trafik levhası aşağıdaki anlama gelir: D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol: Levha, sürücülere yolun deniz veya nehir kıyısında sonlandığını belirtir. Sürücülerin bu duruma dikkat etmeleri ve gerekli güvenlik önlemlerini almaları gerekebilir.

Kazaların sebeplerinin belirlenmesi ve bu nedenlere yönelik önlemler alınması da önemlidir. Kazaların nedenlerini anlamak, trafik güvenliğini arttırmak için önemli bir adımdır.

Bisiklet sürerken uygun kıyafetlerin giyilmesi, güvenliği arttırmak için önemlidir.

Motosiklet sürüşünde güvenliğin artması için, koruyucu kask takmak ve alkollü veya uyuşturucu madde kullanmamak önemlidir.

Kazalar sırasında emniyet kemeri takılı olan yolcuların hayatta kalma şansı daha yüksek olabilmektedir.

Deniz yolu araçlarındaki güvenlik kurallarını anlama ve uygulama.

Toplu taşıma araçlarının güvenli ve etkili kullanımı konusundaki farkındalığı arttırmaktır.

Trafik eğitimiyle sürücülerin trafik kurallarına uygun davranış alışkanlıkları kazanması ve trafikte güvenli bir şekilde hareket edebilmesi hedeflenir.

Trafikteki öncelik kurallarının yayalar için ne anlama geldiği ve yayaların korunmasının neden önemli olduğu anlaşılabilir.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

sağlık 2.2 sınavı 9.Sınıf kategorisinin Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

sağlık 2.2 Testi İstatistikleri

Bu sınav 203 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 2674 kere doğru, 453 kere yanlış cevap verilmiş.

sağlık 2.2 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

sağlık 2.2 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız sağlık 2.2 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

sağlık 2.2 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.