Kale Sağlık 1

Kale Sağlık 1 sınavı 9.Sınıf kategorisinin Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır.



 Kale Sağlık 1 CEVAPLARI

  1. bekle trafik levhası
    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Dikkat        B) Dur                        C) Bekle
    D) Yol ver      E) Girişi olmayan yol    

  2. Cevap: C

  3. yaya geçidi
    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Yaya geçidi               B) Yaya geçidi sonu
    C) Araç giremez            D) Yaya giremez
    E) Mecburi yaya yolu

  4. Cevap: A Açıklama:

  5. alt geçit
    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Üst geçit            B) Yaya geçidi
    C) Alt geçit             D) Metro girişi
    E) Tren girişi

  6. Cevap: C

  7. kavşak
    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Otoyol        B) Anayol                C) Kavşak
    D) Ara yol       E) Yerleşim alanı

  8. Cevap: C

  9. otoyol sonu
    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Yaya geçidi sonu    B) Otoyol
    C) Otoyol sonu            D) İleri mecburi
    E) İleri çıkmaz yol

  10. Cevap: C

  11. mecburi yaya yolu
    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Mecburi yaya yolu
    B) Mecburi okul geçidi
    C) Mecburi yaya yolu sonu
    D) İleri mecburi yön
    E) Mecburi okul geçidi sonu

  12. Cevap: C

  13. önceki taşıtı geçmek yasaktır
    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Öndeki taşıtı geçebilir
    B) Sollama yapılabilir
    C) Öndeki taşıtı geçmek yasaktır
    D) Çift şerit yol
    E) Geçme yasağı sonu

  14. Cevap: C

  15. kontrolsüz demir yolu geçidi
    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Geçiş yok
    B) Kontrolsüz kavşak
    C) Kontrolsüz demir yolu geçidi
    D) Dikkat
    E) Trafik sıkışıklığı

  16. Cevap: C

  17. gevşek şev
    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Gevşek malzemeli zemin    B) Tehlikeli eğim
    C) Gevşek şev                            D) Dikkat
    E) Düşük banket

  18. Cevap: C

  19. düşük blanket
    Verilen trafik levhasının anlamı hangisidir?

    A) Sağdan daralan kaplama
    B) Kasisli yol
    C) Sağa tehlikeli devamlı virajlar
    D) Düşük blanket
    E) Gevşek malzemeli zemin.

  20. Cevap: D

  21. gevşek malzemeli zemin
    Verilen trafik levhasının anlamı hangisidir?

    A) Sağdan daralan kaplama
    B) Kasisli yol
    C) Sağa tehlikeli devamlı virajlar
    D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol
    E) Gevşek malzemeli zemin.

  22. Cevap: E

  23. kasisli yol
    Verilen trafik levhasının anlamı hangisidir?

    A) Sağdan daralan kaplama
    B) Kasisli yol
    C) Sağa tehlikeli devamlı virajlar
    D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol
    E) Gevşek malzemeli zemin.

  24. Cevap: B

  25. deniz veya nehir kıyısında biten yol
    Verilen trafik levhasının anlamı hangisidir?

    A) Sağdan daralan kaplama
    B) Kasisli yol
    C) Sağa tehlikeli devamlı virajlar
    D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol
    E) Gevşek malzemeli zemin.

  26. Cevap: D

  27. sağdan daralan kaplama
    Verilen trafik levhasının anlamı hangisidir?

    A) Sağdan daralan kaplama
    B) Kasisli yol
    C) Sağa tehlikeli devamlı virajlar
    D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol
    E) Gevşek malzemeli zemin.

  28. Cevap: A

  29. sağa tehlikeli devamlı virajlar
    Verilen trafik levhasının anlamı hangisidir?

    A) Sağdan daralan kaplama
    B) Kasisli yol
    C) Sağa tehlikeli devamlı virajlar
    D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol
    E) Gevşek malzemeli zemin.

  30. Cevap: C

  31. traifk ışık sorusu
    Verilen simge (aralıklı yanıp sönen sarı ışık) ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) İkaz anlamında olup yerin yavaş ve dikkatli geçilmesi gerektiğini vurgular.
    B) Dur işareti anlamında olup gidilecek yerin açık olduğundan emin olduktan sonra yeniden hareket etmesi gerektiği vurgulanır.
    C) Dönüşleri düzenlemek amacıyla tahsis edilmiştir.
    D) Yolun yayalara açık olduğunu vurgular.
    E) Yolun trafiğe açık olduğunu gösterir.

  32. Cevap: A

  33. yol yayalara kapalıdır
    Verilen simge ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) Yol yayalara açıktır.
    B) Yol yayalara kapalıdır.
    C) Yaya yolu dikkatli ve yavaş geçmelidir.
    D) Yayalara ikaz anlamında işaret verir.
    E) Bu ışık sadece bildiri amaçlı konulmuştur.

  34. Cevap: B

  35. levha ön taşıtı geçmek yasaktır
    Yukarıda verilen trafik levhasının anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Öndeki taşıtı geçmek serbesttir
    B) Öndeki taşıtı geçmek yasaktır.
    C) Sollama serbesttir.
    D) Sadece araba sollanılabilir
    E) Sadece tek yönlü geçilebilir.

  36. Cevap: B

  37. Aşağıda verilen levhalardan hangisi genişliği belirli bir miktardan fazla olan araçlar giremez anlamındadır?

    trafik levhaları sorusu

  38. Cevap: C

  39. Aşağıda verilen levhalardan hangisi tehlikeli madde taşıyan taşıt giremez anlamındadır?

    trafik kültürü

  40. Cevap: B

  41. okul geçidi levha
    Yukarıda verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Yaya geçidi
    B) Ana yol -  tali yol kavşağı
    C) Okul geçidi
    D) Demiryolu hemzemin geçidi yaklaşımı
    E) Yolda çalışma var

  42. Cevap: C

  43. ehli hayvan geçebilir levha
    Yukarıda verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Vahşi hayvan geçebilir
    B) Ehli hayvan geçebilir
    C) Bisiklet geçebilir
    D) Kontrollü demir yolu geçidi
    E) Yakında çiftlik var.

  44. Cevap: B

  45. her iki taraftan kaplama levha
    Yukarıda verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Her iki taraftan kaplama
    B) Açılan köprü
    C) Gevşek şev
    D) Gevşek malzemeli zemin
    E) Tehlikeli eğim çıkış

  46. Cevap: A

  47. gevşek şev levha
    Yukarıda verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Kasisli yol
    B) Açılan köprü
    C) Gevşek şev
    D) Gevşek malzemeli zemin
    E) Tehlikeli eğim çıkış

  48. Cevap: C

  49. her iki taraftan daralan kaplama levha
    Aşağıda verilen trafik levhası açıklamalarından hangisinin karşılığı yukarıda verilmemiştir?

    A) Sağa tehlikeli viraj
    B) Her iki taraftan daralan kaplama
    C) Tehlikeli iniş
    D) Soldan daralan kaplama
    E) Kaygan yol

  50. Cevap: B

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




Kale Sağlık 1 Detayları

Kale Sağlık 1 6 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 12 Nisan 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için Kale Sağlık 1 Testini Çöz tıklayın. Kale Sağlık 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Kale Sağlık 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


Kale Sağlık 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • TRAFİK KAZALARI
    1. Trafik kazalarında yükümlülükler
    2. Trafik kazalarını azaltmak için neler yapılmalıdır.
    3. Trafik kazalarının sebepleri ve kazaların meydana gelmesinde rol oynayan faktörler.
    4. Trafik kazalarının ülke ekonomisine verdiği zararlar.
  • TRAFİK KAZALARINDA İLKYARDIM
    1. Alkol ve emniyet kemerinin trafik kazalarında ölüm ve yaralanmalar üzerinde etkileri
    2. Kalp durması nedenleri, belirtileri ve ilkyardım.
    3. Kalp durması nedenleri, belirtileri ve ilkyardım.
    4. Kazaların türleri, kazalar içinde trafik kazalarının yeri, ilkyardımın genel kuralları.
    5. Trafikte daha az kaza, yaralanma ve ölüm için sürücü ve yayaların psikolojik ve sağlık durumları
    6. Yanıklar türleri ve ilkyardım ilkeleri.
    7. Zehirlenme, (Hayvan ısırık ve sokması, diğer zehirlenmeler) türleri belirtileri, önlem, ilkyardım.

Ayrıca etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

Kale Sağlık 1 sınavı 9.Sınıf kategorisinin Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

Kale Sağlık 1 Testi İstatistikleri

Bu sınav 29 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 240 kere doğru, 73 kere yanlış cevap verilmiş.

Kale Sağlık 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

Kale Sağlık 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız Kale Sağlık 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

Kale Sağlık 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.