2023-2024 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-06-05)

2023-2024 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-06-05) sınavı 8.Sınıf kategorisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-06-05) CEVAPLARI

  1. Zekât verecek kişide aşağıdaki şartlardan hangisi aranmaz?

    A) Müslüman olmak     B) Erkek olmak              
    C) Akıllı olmak               D) Zengin olmak

  2. Cevap: B Açıklama:

    Zekât, İslam'ın beş şartından biri olan bir ibadettir. Zekât verecek kişide aranan şartlar, Müslüman olmak, akıllı olmak ve nisab miktarına sahip olmaktır. Ancak cinsiyetle ilgili bir ayrım yapılmaz, yani erkek veya kadın olmak zekât verebilmek için önemli bir şart değildir.



  3. Murat Bey, kazancını manavlık yaparak sağlamaktadır. Her gün dükkanını erkenden açıp hazırlıklarını yaptıktan sonra bol kazanç için dua etmektedir.
    Bu paragraftan aşağıdakilerin hangisi çıkarılamaz?

    A) Emek     B) Rızık     C) Tevekkül    D) Paylaşma

  4. Cevap: D Açıklama:

    Paragrafta Murat Bey'in manavlık yaparak kazanç elde ettiği, dükkanını açıp hazırlıklarını yaptıktan sonra dua ettiği ifade edilmektedir. Ancak Murat Bey'in kazancını paylaşıp paylaşmadığına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Dolayısıyla "Paylaşma" kavramı bu paragraftan çıkarılamaz.



  5. I-Sıcak çöllerde yetişen kaktüs bitkisinde yapraklar yerine dikenler gelişmiş olması
    II- Kutup ayılarının ayaklarının tüylü olması
    Yukarda verilen iki örnek aşağıda verilen seçeneklerden hangisiyle açıklanabilir?

    A) Bitkiler farklı şekillerde olabilir
    B) Hayvanlar tüylü varlılardır
    C) Bitkiler ve hayvanlar yapıları itibariyle insanlardan farklılardır
    D) Allah evrende var olan her şeyi bir düzene göre yaratmıştır

  6. Cevap: D Açıklama:

    Verilen örneklerde, farklı çevre koşullarına uyum sağlamak amacıyla bitki ve hayvanların yapılarının değiştiği ve bu değişikliklerin bir düzene göre gerçekleştiği vurgulanmaktadır. Bu durum, evrendeki varlıkların tasarımını ve düzenini gösteren bir örnektir. Dolayısıyla, "Allah evrende var olan her şeyi bir düzene göre yaratmıştır" yargısına bu örneklerle ulaşılabilir.



  7. I. Cimrilik ve bencillik artar
    II. Yalan ve hile çoğalır
    III. Gıybet ve iftiraya görülür
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangilerini paylaşmanın olmadığı toplumlarda görülür?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I ve III    D) I, II ve III

  8. Cevap: D Açıklama:

    Doğru cevap D seçeneği (I, II ve III). Bu seçenekte verilen ifadelerin hepsi, toplumda paylaşmanın olmadığı durumlarında görülebilecek olumsuz davranışlara işaret ediyor. Cimrilik ve bencillik artışı, yalan ve hile çoğalması, gıybet ve iftira gibi olumsuz davranışlar, toplumsal dayanışma ve paylaşma eksikliği sonucunda ortaya çıkabilir.



  9. “Gökten su indiren O’dur. (Buyurdu ki:) İşte biz her çeşit bitkiyi onunla bitirdik. O bitkiden de kendisinden üst üste binmiş taneler bitireceğimiz bir yeşil bitki, hurmanın tomurcuğundan sarkan salkımlar, üzüm bağları, zeytin ve nar bahçeleri meydana getirdik; birbirine benzeyeni var, benzemeyeni var. Meyve verirken ve olgunlaştığı zaman her birinin meyvesine bakın! Kuşkusuz bütün bunlarda inanan bir toplum için ibretler vardır.”
    Yukarıda verilen ayet daha çok hangi yasa ile ilgilidir?

    A) Toplumsal yasa        B) Fiziksel yasa
    C) Biyolojik yasa           D) Kimyasal yasa

  10. Cevap: C Açıklama:

    Verilen ayette bitkilerin büyümesi, meyve vermesi, çeşitliliği ve yaşam döngüsü anlatılmaktadır. Bu ayet biyolojik yasalarla ilgilidir, çünkü bitkilerin büyüme, üreme ve yaşam döngüsü gibi biyolojik olaylara vurgu yapmaktadır.



  11. Aşağıda verilenlerden hangisi fiziksel yasalarla alakalı değildir?

    A) Enerjinin oluşumu
    B) Yağmurun yağması
    C) Gece ve gündüzün birbirini takip etmesi
    D) Canlıların doğması ve gelişmesi

  12. Cevap: D Açıklama:

    Verilen seçenekler arasında "Canlıların doğması ve gelişmesi" fiziksel yasalarla değil, biyolojik yasalarla ilgilidir. Diğer seçenekler ise fiziksel olaylarla ilişkilendirilmiş durumları ifade etmektedir.



  13. Allah'ın gerek duyular alemini gerekse duyu ötesine ait bütün nesne ve olayları bilmesine ................... denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Kaza    B) İlim    C) Kudret    D) İrade

  14. Cevap: B Açıklama:

    Bu soru, İslam inancında Allah'ın ilmi ve her şeyi bilen bir varlık olduğuna dikkat çekmektedir. "İlim", Allah'ın her şeyi bilmesi anlamına gelir ve bu özelliği İslam inancının temel prensiplerinden biridir. Bu kavram, Allah'ın evreni ve içindeki her şeyi sonsuz bir bilgiyle kuşattığına vurgu yapar.



  15. Dünyadaki tüm canlıların kaderinde nihayet ömürlerinin sonlanmasına ...................... denir. Boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?

    A) Kefen    B) Ecel    C) Mezar    D) Ahiret

  16. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap "B" seçeneğidir, çünkü "ecel", insanların veya canlıların ömrünün sona erme zamanını ifade eder. Diğer seçenekler (A, C ve D) farklı kavramları temsil eder.



  17. Allah her insana bir kader tayin etmiştir. Ancak insana bazı zamanlarda iyi ve kötü arasında tercih yapma özgürlüğü tanınmıştır. Bu özgürlük kısıtlı bir şekilde insanlara verilmiştir.
    Aşağıdakilerden hangisi yukarıda verileni açıklar?

    A) Kaza                         B) Küll-i İrade
    C) Cüzz-i İrade             D) Kaza

  18. Cevap: C Açıklama:

    Soruda bahsedilen durum, insanların tercih yapma özgürlüğüne sahip olduğu ancak bu özgürlüğün Allah'ın iradesi tarafından sınırlı olduğu kavramını açıklar. İnsanların küll-i irade (tam özgür irade) yerine cüzz-i irade (sınırlı özgür irade) ile tercih yapma yeteneğine sahip oldukları vurgulanmıştır.



  19. “Oturulan ev, evde kullanılan eşyalar, giyilen elbiseler ve……için zekat verilmez”. boşluğa hangisinin gel­melidir?

    A) Toprak Ürünleri
    B) Sahip Olunan Madenler
    C) Binek Olarak Kullanılan Araç
    D) Ticaret Malı

  20. Cevap: C Açıklama:

    Doğru cevap "C) Binek Olarak Kullanılan Araç" seçeneğidir. Soruda belirtilen örnekler arasında binek olarak kullanılan araçlar da yer almaktadır. Zekat verilmezken binek olarak kullanılan araçlar arasında yer almaktadır.



  21. Aşağıdakilerden hangisi zekât verilen mallardan biri değildir?

    A) Altın, gümüş, para 
    B) İçinde oturduğumuz evimiz
    C) Küçükbaş hayvanlar
    D) Ticaret malları

  22. Cevap: B Açıklama:

    İslam'da zekât verilecek mallar belirli kategorilere ayrılmıştır. Bu mallar arasında ev (konut) zekât verilmesi gereken bir mal değildir. Diğer seçenekler altın, gümüş, para, küçükbaş hayvanlar ve ticaret malları İslam'da zekât verilmesi gereken mallar arasındadır. Bu nedenle doğru cevap "B) İçinde oturduğumuz evimiz" seçeneğidir.



  23. Zekat kimlere verilemez?

    A) Nisap miktarı kadar malı olanlara
    B) Yoksullara ve düşkünlere
    C) Kalbi İslamiyet'e ısındırılmak istenenlere
    D) Yolda kalmışlara

  24. Cevap: A Açıklama:

    Doğru cevap "A) Nisap miktarı kadar malı olanlara" olmalıdır. Nisap miktarı kadar malı olan kişilere zekat verilemez, çünkü zekat vermek için nisap miktarının altında mala sahip olmak gerekir. Diğer seçeneklerde verilen durumlar zekata uygun durumları ifade eder.



  25. Bir toplumda insanların birbirine olan güvenleri azalmış ve toplumda da karmaşa egemen olmuş ise aşağıdaki yasalardan hangisinin daha çok ihlal edildiği söylenebilir?

    A) Fiziksel Yasalar            B) Biyolojik Yasalar
    C) Kimyasal Yasalar         D) Toplumsal Yasalar

  26. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevabı, toplumda insanların birbirine olan güvenin azaldığı ve karmaşanın egemen olduğu bir durumu değerlendirmemizi gerektirir. Bu durumda, en çok ihlal edilen yasa "D) Toplumsal Yasalar" olacaktır. Çünkü toplumsal yasalar, toplumun düzen ve güvenliğini sağlamak, insanların birbirine saygılı ve güvenli bir şekilde yaşamasını temin etmek amacıyla oluşturulur. Eğer toplumda güven azalmış ve karmaşa hakimse, bu durum toplumsal yasaların daha çok ihlal edildiğini gösterir.



  27. “Allah yeryüzünde insanın dışında başka canlılar da yaratmış ancak davranışlarından dolayı insanı sorumlu tutacağını bildirmiştir.” Bunun en önemli nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Öldükten sonra hayatın devam edecek olması
    B) Ömrünün diğer canlılardan uzun olması
    C) Akıl ve irade sahibi olması
    D) Toplumsal bir varlık olması

  28. Cevap: C Açıklama:

    Bu ifadede vurgulanan neden, insanın diğer canlılardan ayıran temel özelliklerden biri olan "akıl ve irade sahibi" olmasıdır. İnsan, diğer canlıların aksine düşünme yetisine ve iradesine sahiptir. Bu nedenle, insanın davranışlarından sorumlu tutulması, bu akıl ve irade sahibi olma yetisiyle ilişkilendirilir. İnsanlar, bilinçli olarak tercihler yapabilir ve davranışlarını yönlendirebilirler.



  29. Bir tohum tanesi uygun iklim şartlarında fidan olur. Gelişerek çiçek açıp meyve veren ağaç olur.
    Zaman geçer sararıp kuruyarak toprak olur.
    Yukarıda verilen metni okuyan bir kişi hangi kavramlar arasındaki ilişkiyi fark eder?

    A) Yardımlaşma ve Paylaşma
    B) Ömür ve Ecel
    C) Tevekkül - Rızık
    D) Fiziksel-Toplumsal Yasa

  30. Cevap: B Açıklama:

    Verilen metinde, bir tohumun uygun koşullarda büyüyüp gelişerek ağaç olması, zamanla yaşlanıp kuruyarak toprak olması anlatılıyor. Bu metinde vurgulanan ilişki, bir şeyin doğuşu, gelişimi ve sonunda sona ermesi olan "ömür ve ecel" kavramları arasındaki ilişkiyi yansıtıyor.



  31. İnsanın başarıya ulaşmak için, doğru yöntemleri uygulayarak çaba harcadıktan sonra, işin sonucunu Allah’a bırakıp O’na güvenmesine ne ad verilir?

    A) Sabır     B) Rıza    C) Şükür     D) Tevekkül

  32. Cevap: D Açıklama:

    Verilen ifadede, insanın başarıya ulaşmak için çaba sarf etmesi ve doğru yöntemleri uygulaması anlatılıyor. Ancak işin sonucunu Allah'a bırakıp O'na güvenme durumu da vurgulanıyor. Bu kavrama İslam kültüründe "tevekkül" denir. Tevekkül, insanın çaba harcadıktan sonra sonucun Allah'a ait olduğuna inanarak rızayla kabul etmesi ve O'na güvenmesi anlamına gelir.



  33. Allahu la ilahe illa hüvelhayyul kayyum
    La te'huzhusinetün velanevm.
    Lehu mafis semavati vema fil ard
    ..................................................
     Yukarıdaki boşluk aşağıdakilerden hangisi ile doldurulur?

    A) Vela yeuduhu hıfzuhuma
    B) vesia kürsiyyuhus semavati velard.
    C) Men zellezi yeşfeu indehu illa bi iznih
    D) Ve hüvel aliyyul azim

  34. Cevap: C Açıklama:

    Doğru seçenek C) Men zellezi yeşfeu indehu illa bi iznih olmalıdır. Verilen metin, Ayetel Kürsi'nin başlangıcını içerir ve tamamlanması gereken bölüm "Men zellezi yeşfeu indehu illa bi iznih" şeklinde devam eder.



  35. Aşağıdakilerden hangisi Hac ibadetinin farz olması için gereken şartlardan biri değildir?

    A) Akıllı olmak
    B) Özgür olmak
    C) Müslüman olmak
    D) Müslüman bir ülkede yaşamak

  36. Cevap: D Açıklama:

    Hac ibadeti, Müslüman olan her bireye farzdır, ancak bu ibadeti yerine getirebilmek için kişinin özgür, akıllı ve maddi olarak buna muktedir olması gerekir. Yani, Müslüman bir ülkede yaşamak Hac ibadetinin farz olması için gerekli bir şart değildir. Müslüman olan bir kişi, hangi ülkede yaşarsa yaşasın, Hac ibadetini yerine getirebilir.



  37. * Sevgi, kardeşlik, doğruluk, adalet, kul hakkı gibi ilkeler bu yasanın temelini oluşturur.
    * Sanayileşen bölgelere göçler artar.
    * Gelir dağılımı dengeli olduğunda yoksulluk azalır.
    * Toplumun varlığı ve geleceği için adalet vazgeçilmezdir.
    Bu olaylar aşağıdaki yasalardan hangisiyle ilgilidir?

    A) Fiziksel yasalar                  B) Biyolojik yasalar
    C) Psikolojik yasalar               D) Toplumsal yasalar

  38. Cevap: D

  39. Aşağıdakilerden hangisi ''sünnetullah'' adı verilen yasalardan değildir?

    A) Biyolojik yasalar                B) Fiziksel yasalar
    C) Kimyasal yasalar               D) Toplumsal yasalar

  40. Cevap: D

  41. * Etle beslenen hayvanların çene yapısı ile otla beslenen hayvanların çene yapılarının farklı olması
    * Güneş’in, Ay’ın ve Dünya’nın birbirlerine olan mesafeleri, kendi yörüngelerinde hareket etmeleri
    * Toplumu oluşturan bireyler arasında geçim imkânları, sağlık ve eğitim gibi alanlarda şeref ve itibar açısından ayrımcılık olmamasının huzur ve güven ortamı oluşturması
    Evrensel yasalarla ilgili verilen bu örneklerin doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Fiziksel - Biyolojik - Toplumsal
    B) Biyolojik - Fiziksel - Toplumsal
    C) Toplumsal - Biyolojik - Fiziksel
    D) Fiziksel - Toplumsal – Biyolojik

  42. Cevap: B

  43. Emek; bir insanın bedensel, zihinsel veya sanatsal yeteneklerini kullanmasına denir. Yüce Allah (c.c.) insanın rızkını emeğe bağlamıştır.
    Aşağıda yer alan atasözü ve deyimlerden hangisi bu açıklama kapsamında değerlendirilemez?

    A) Ne kadar emek o kadar yemek.
    B) Ne doğrarsan aşına o çıkar kaşığına.
    C) Parayı veren düdüğü çalar.
    D) Emeksiz yemek olmaz.

  44. Cevap: C

  45. 8.sınıf din kültürü
    Tabloda cüz'i ve külli iradeye örnekler verilmiştir.
    Buna göre;
    I. Meslek, anne-baba ve ırk külli irade ile ilgilidir.
    II. En çok külli iradeye örnek vardır.
    III. Davranış ve eğitim cüz'i iradeye örnektir.
    IV. Cinsiyet, fiziksel özellikler, doğum yeri cüz'i irade ile ilgilidir yargılarından hangileri doğrudur?

    A) I ve II    B) I ve III    C) II ve III    D) III ve IV

  46. Cevap: A

  47. “Kim bir Müslümanın sıkıntılarından birini giderirse Allah da onun kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim darda kalan bir kimsenin işini kolaylaştırırsa Allah da dünya ve ahirette onun işlerini kolaylaştırır. Kim bir Müslümanın ayıbını örterse Allah da dünya ve ahirette onun ayıplarını örter. Kul, kardeşine yardım ettiği sürece Allah da onun yardımcısı olur.” (İbni Mace/ 1. cilt/ syf.389)
    Bu hadiste hangisinin önemine vurgu yapılmıştır?

    A) İbadet etme
    B) Birey ve toplum arasındaki iletişim
    C) Dünya ve ahiret ilişkisi
    D) Yardımlaşma ve dayanışma

  48. Cevap: D

  49. İclal: Etkili, akıcı ve güzel konuşmasıyla bilinir.
    Yusuf: Firavun ve kavmine tevhid inancını anlatması için görevlendirilmiştir.
    Nalan: Kavminden bazıları, altın bir buzağı yaparak tapmıştır.
    Erdem: Medyen ve Eyke halkına gönderilmiştir.
    Yukarıda yer alan konuşma metninde hangi öğrencilerin sözleri Hz. Şuayb (a.s.) ile ilgilidir?

    A) İclal ve Yusuf                    B) Nalan ve Erdem
    C) Yusuf ve Nalan                 D) İclal ve Erdem

  50. Cevap: D

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-06-05) Detayları

2023-2024 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-06-05) 7 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 05 Haziran 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-06-05) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-06-05) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-06-05) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2023-2024 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-06-05) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • KAZA VE KADER
    1. Allah’a güvenmenin (tevekkül) pasif bir bekleyiş olmadığının farkında olur.
    2. Allah’ın her şeyi bir ölçüye göre yarattığına örnekler verir.
    3. Ayete’l-Kürsi’yi ezbere okur ve anlamını söyler.
    4. Evrendeki fiziksel, biyolojik ve toplumsal yasaları fark eder.
    5. Her canlının bir sonu olduğunun farkına varır
    6. İnsanın akıl ve irade sahibi olması ile özgür ve sorumlu bir varlık olması arasındaki ilişkiyi açıklar
    7. İnsanın çalışmasının karşılığını alacağı bilinciyle hareket eder.
    8. Kaza ve kader kavramlarını açıklar
    9. Kaza ve kaderle ilgili toplumda yaygın olan yanlış anlayışların sebeplerini irdeler.

Ayrıca

Öğrenci, zekâtın kimler tarafından verilebileceğini ve verme şartlarını anlamalı ve toplumun ihtiyaç sahiplerine yardım etme sorumluluğunu öğrenmelidir.

Öğrenciler, metindeki bilgileri anlama ve çıkarımlar yapma becerilerini geliştirmelidir. Paragraftan eksik veya yanlış çıkarımlar yapmamaya dikkat etmeli ve metinlerde verilen bilgilerin doğrultusunda sonuçlara ulaşmayı öğrenmelidir.

Bu soru, öğrencilerin evrendeki düzen ve tasarımı anlama yeteneklerini değerlendirmeyi amaçlamaktadır.

Toplumsal değerlerin önemi ve paylaşma kültürünün toplumsal düzeni nasıl etkilediğini anlayabilme yeteneği.

Doğadaki canlı organizmaların yaşam döngüsünü anlama, bitkilerin üreme ve büyüme süreçlerini açıklama.

Fiziksel olayları ve yasalarını anlama, farklı bilimsel disiplinler arasındaki farkları ayırt etme.

Kazanım olarak, "Allah'ın ilmi, İslam inancında Allah'ın her şeyi bilen ve kuşatan bir varlık olduğunu ifade eder." şeklinde özetlenebilir.

Bu soru, "ecel" kelimesinin anlamını anlama yeteneğini ölçer.

Bu soru, öğrencilerin İslam inancındaki irade kavramlarını anlama ve ayırt etme yeteneklerini değerlendirir.

Bu soru, zekat ibadetinin kapsamını anlama ve zekatın hangi mallardan verilmesi gerektiğini anlama yeteneğini ölçer.

Bu soru, öğrencilere İslam'da zekât verilmesi gereken malların neler olduğunu öğretir ve farklı mal kategorilerini ayırt etme yeteneğini geliştirir.

İslam dininin zekat verme kurallarını ve amaçlarını anlama yeteneği.

Toplumda güvenin azalması ve karmaşanın artması, toplumsal yasaların daha fazla ihlal edildiğini anlamamıza neden olur.

İnsanın diğer canlılardan ayıran özellikleri ve sorumluluk taşıdığı konuları anlama becerisi.

Metin içindeki ilişkileri ve kavramları anlama becerisi.

İslam dini ve kültürüne ilişkin kavramları ve değerleri anlama becerisi.

İslam'da kutsal metinlerin ve ayetlerin anlamını ve metinlerin bağlamını anlama becerisi.

Din ve İnanç - Hac İbadeti: Bu soru, öğrencilerin Hac ibadetinin farz olması için gereken temel şartları anlama yeteneğini ölçer.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-06-05) sınavı 8.Sınıf kategorisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2023-2024 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-06-05) Testi İstatistikleri

Bu sınav 9 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 159 kere doğru, 42 kere yanlış cevap verilmiş.

2023-2024 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-06-05) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-06-05) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-06-05) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-06-05) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf
  8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Ünite Özetleri