10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Sınav (Test)

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Sınav (Test) sınavı 10.Sınıf kategorisinin Peygamberimizin Hayatı alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 23 sorudan oluşmaktadır.



 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Sınav (Test) CEVAPLARI

  1. “Hristiyanların Meryem oğlu İsa’ya yaptıkları gibi, beni aşırı şekilde övmeyin! Ben ancak Allah’ın kuluyum. Bana ‘Allah’ın kulu ve Rasûlü’ deyin.” “… Ben kral değilim. Ben, kurutulmuş et yiyen bir kadının oğluyum.”
    Yukarıdaki hadis-i şerifler, Hz. Muhammed’in ahlâkî özelliklerinden hangisiyle ilgilidir?

    A) Şecaati   B) Sabrı   C) Tevazuu   D) Rıfkı   E) İhlası

  2. Cevap: C Açıklama:

    Yukarıdaki hadis-i şerifler, Hz. Muhammed'in ahlaki özelliklerinden Tevazu ile ilgilidir. Hadislerde Hz. Muhammed, kendisini aşırı övmemeleri gerektiğini ve sadece Allah'ın kulu ve Rasûlü olduğunu ifade ederek büyük bir tevazuyla davrandığını belirtmektedir. Tevazu, kişinin kendini alçakgönüllü bir şekilde değerlendirmesi, büyüklenmemesi ve mütevazı olması anlamına gelir. Hz. Muhammed'in bu sözleri, tevazu gibi önemli bir ahlaki özelliğe sahip olduğunu gösterir.



  3. Kur’an-ı Kerim ilk defa hangi halife döneminde çoğaltılmıştır?

    A) Hz. Ömer          B) Hz. Osman          C) Hz. Ali
    D) Hz. Hasan         E) Hz. Ebubekir

  4. Cevap: B Açıklama:

    Kur'an-ı Kerim ilk defa Hz. Osman döneminde çoğaltılmıştır. Hz. Osman, İslam topluluğunda Kur'an'ın yazılı olarak toplanması ve kitap haline getirilmesini gerçekleştirmiştir. Bu nedenle doğru cevap "B) Hz. Osman" olacaktır.



  5. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2018 yılı “Mevlid-i Nebî Haftası” etkinlikleri için belirlenen ana tema aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Hz. Muhammed (sav) ve Kardeşlik
    B) Hz. Muhammed (sav) ve Merhamet
    C) Hz. Muhammed (sav) ve Çocuklar
    D) Hz. Muhammed (sav) ve Komşuluk
    E) Hz. Muhammed (sav) ve Gençlik

  6. Cevap: A Açıklama:

    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2018 yılı "Mevlid-i Nebî Haftası" etkinlikleri için belirlenen ana tema "Hz. Muhammed (sav) ve Kardeşlik" olarak seçilmiştir. Bu tema, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatındaki kardeşlik ve dayanışma değerlerini vurgulamaktadır.



  7. “Gerçekten ……… ile ……… birbirine bağlıdır. Bunlardan biri kaldırılınca diğeri de kalkar.”
    Yukarıdaki hadis-i şerifte birbirine bağlı olduğu bildirilen iki kavram hangisidir?

    A) Kalem-kâğıt             B) Kitap-defter
    C) Selam-kelam           D) Hayâ-iman
    E) Namaz-oruç

  8. Cevap: D Açıklama:

    Yukarıdaki hadis-i şerifte birbirine bağlı olduğu bildirilen iki kavram Hayâ-iman'dır. Bu hadis-i şerifte, "Gerçekten ... ile ... birbirine bağlıdır. Bunlardan biri kaldırılınca diğeri de kalkar." ifadesi kullanılmıştır. Bu ifade, hayâ (utanç) ile iman (inanç) kavramlarının birbirine bağlı olduğunu belirtir. İslam kültüründe, hayâ duygusu, imanın bir parçası olarak kabul edilir ve birbirini desteklerler. Dolayısıyla bu hadis, hayâ ve iman arasındaki bağa vurgu yapar.



  9. Aşağıdaki ayetlerden hangisi farklı bir ahlaki ilke ile alakalıdır?

    A) “Biz, sizi biraz korku, biraz açlık ve mallardan, canlardan, ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele!”
    B) “Ailene namazı emret, sen de namazları kılmada sabır göster!..”
    C) “Sabır göstermelerine karşılık, Allah müminleri cennette köşklerle ödüllendirecektir.”
    D) “İyilikle kötülük bir olmaz. Kötülüğü en güzel bir şekilde sav. Bir de bakarsın ki seninle arasında düşmanlık bulunan kimse sanki sıcak bir dost oluvermiştir.”
    E) “Ey inananlar! Sabredin, direnin, savaşa hazırlıklı, uyanık olun ve Allah’ın emir ve yasaklarına uyarak O’nun koruması altına girin ki başarıya eresiniz.”

  10. Cevap: D Açıklama:

    Sorunun Cevap Anahtarı: D) “İyilikle kötülük bir olmaz. Kötülüğü en güzel bir şekilde sav. Bir de bakarsın ki seninle arasında düşmanlık bulunan kimse sanki sıcak bir dost oluvermiştir.” Diğer ayetler, sabır, namaz, savaşa hazırlık gibi ahlaki ilkelere odaklanırken, D şıkkındaki ayet, kötülüğe iyilikle karşılık verme ilkesini vurgulamaktadır. Bu ayet, düşmanlık durumlarında bile güzel davranmanın önemini ve insanlar arasında düşmanlığın dahi dostluğa dönüşebileceğini ifade eder.



  11. “Ey Resulüm! Şüphesiz ki Kitab’ı sana hak olarak indirdik. O hâlde sen de dini Allah’a has kılarak kulluk et.” (Zümer Suresi 2. ayet)
    Yukarıdaki ayette altı çizili olan kısım hangi kavramla ifade edilir?

    A) İhlas   B) Merhamet   C) Sabır   D) Tevazu   E) Takva

  12. Cevap: A Açıklama:

    Sorunun doğru cevabı A) İhlas olmalıdır. Ayette ifade edilen, dinin Allah'a has kılınarak ihlasla yapılması gerektiğidir.



  13. Rabbimiz, takvayı ve takva sahiplerinin kimler olduğunu birçok ayette bizlere tarif etmiştir. İman edip salih amel işleyen müminleri “takva sahibi” yani ………… olarak niteler. İmanın gereğini yapan, iyiliklere sarılan ve kötülüklerden kaçınan herkes takva sahibi kabul edilir.
    Yukarıdaki paragrafta boş bırakılan yere aşağıdaki kelimelerden hangisi getirilmelidir?

    A) Muttali               B) Müttakî         C) Mütedeyyin
    D) Müstafî              E) Müştekî

  14. Cevap: B Açıklama:

    Paragrafta bahsedilen kişiler "iman edip salih amel işleyen müminler" olarak tanımlanmaktadır. İmanın gereğini yerine getiren, iyiliklere sarılan ve kötülüklerden kaçınan kişiler İslam terimi olarak "Müttakî" olarak adlandırılırlar. Bu nedenle doğru kelime B şıkkındaki "Müttakî" kelimesidir.



  15. Aşağıdakilerden hangisi, bir kimsenin sahabî olarak nitelendirilebilmesi için gerekli olan özelliklerden değildir?

    A) Peygamberden daha küçük yaşta olmak
    B) Peygamberimizin devrinde yaşamış olmak
    C) Peygamberimizin sohbetine katılmış olmak
    D) Müslüman olarak ölmüş olmak
    E) Peygamberi görmüş olmak

  16. Cevap: A Açıklama:

    Sahabîler, Peygamber Muhammed'in yaşadığı dönemde onunla bir araya gelmiş ve onunla birlikte yaşamış olan Müslümanlardır. Bu nedenle Peygamberimizin devrinde yaşamış olmak (B), Peygamberimizin sohbetine katılmış olmak (C), Müslüman olarak ölmüş olmak (D) ve Peygamberi görmüş olmak (E) sahabî olmanın gerekli özellikleridir. Ancak yaş olarak Peygamberden daha küçük olmak (A), sahabî olmanın bir şartı değildir. Sahabîler farklı yaş gruplarından insanlardan oluşuyordu.



  17. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Osman’ın halifeliği döneminde gerçekleşmiş olaylardan biri değildir?

    A) Kur’an-ı Kerim’in çoğaltılması
    B) İlk İslam donanmasının kurulması
    C) Kıbrıs Adası’nın fethedilmesi
    D) Anadolu’nun tamamının ele geçirilmesi
    E) Kuzey Afrika’nın fethedilmesi

  18. Cevap: D Açıklama:

    Hz. Osman'ın halifeliği döneminde gerçekleşen olaylar arasında Anadolu'nun tamamının ele geçirilmesi yer almaz. Diğer şıklar, Hz. Osman'ın halifeliği döneminde gerçekleşen tarihi olayları yansıtır. Örneğin, Kur'an-ı Kerim'in çoğaltılması ve İslam donanmasının kurulması gibi olaylar bu dönemde yaşanmıştır.



  19. “…Rabbinden sana indirileni insanlara duyur!..” “...Önce en yakın akrabalarını uyar!” “(Ey Muhammed!) Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel nasihatle davet et.”
    Yukarıdaki ayetlerde yer alan emirler Hz. Muhammed’in hangi göreviyle alakalıdır?

    A) Tebliğ   B) Temsil   C) Teşri   D) Tezkiye   E) Tertil

  20. Cevap: A Açıklama:

    Yukarıdaki ayetlerde Hz. Muhammed'e gelen emirler, İslam'ı tebliğ etme göreviyle alakalıdır. İslam peygamberleri, Allah'ın mesajını insanlara iletmek ve tebliğ etmekle görevlidirler. İşte bu nedenle ayetlerde "Rabbinden sana indirileni insanlara duyur!" gibi tebliği vurgulayan ifadeler kullanılmıştır.



  21. Kur’an-ı Kerim ayetlerinin anlamlarını açıklayan ve ayetleri belirli bir yöntem çerçevesinde yorumlayan ilim dalı hangisidir?

    A) Hadis   B) Fıkıh   C) Tefsir   D) Kelam  E) Hitabet

  22. Cevap: C Açıklama:

    Kur'an-ı Kerim ayetlerinin anlamlarını açıklayan ve ayetleri belirli bir yöntem çerçevesinde yorumlayan ilim dalı "Tefsir"dir. Tefsir, Kur'an'ın anlaşılmasına ve yorumlanmasına yardımcı olan bir disiplindir ve Kur'an ayetlerinin manalarını derinlemesine açıklar.



  23. Peygamberimizin bizzat katılarak kendisinin komuta ettiği savaşlara …………, kendisi katılmayıp bir komutan atayarak sevk ve idare ettiği savaşlara ………… denir.
    Yukarıdaki paragrafta boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

    A) savaş-barış                  B) harp-muharebe
    C) asıl-vekil                      D) kılıç-kalkan
    E) gazve-seriyye

  24. Cevap: E Açıklama:

    İslam tarihindeki savaşlar iki farklı kategoriye ayrılır. Peygamberimiz bizzat katılarak komuta ettiği savaşlara "gazve" denirken, kendisi katılmayıp bir komutan atayarak sevk ve idare ettiği savaşlara ise "seriyye" denir. Dolayısıyla boşluklara "gazve-seriyye" ifadeleri sırasıyla yerleştirildiğinde cümlenin anlamı doğru bir şekilde tamamlanır.



  25. Kelime olarak temizlenme, arındırma anlamlarına gelen; terim olarak ise inkâr, isyan ve gafletten kalbi, ruhu ve nefsi arındırma; kendini veya başkasını kusurdan uzak tutup temize çıkarma, manevi kirlerden (cehalet, şirk, küfür, günah, çirkin düşünce gibi) temizleme demek olan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Tezkiye  B) Teşri  C) Tebliğ  D) Tevazu  E) Tebyin

  26. Cevap: A Açıklama:

    Verilen açıklamaya göre, "kelime olarak temizlenme" veya "arındırma" anlamlarına gelen terim, terim olarak da "inkâr, isyan ve gafletten kalbi, ruhu ve nefsi arındırma; kendini veya başkasını kusurdan uzak tutup temize çıkarma, manevi kirlerden temizleme" anlamına gelir. Bu kavram "Tezkiye" olarak adlandırılır.



  27. “Hiçbir iyiliği küçük görme! Kardeşinle güler yüzlü konuş! Çünkü bu da bir iyiliktir. Elbiseni yerde sürünecek kadar uzatma! Çünkü bu kibirden ve kendini beğenmekten ileri gelir. Allah kibirlenip kendini beğenenleri sevmez. Eğer bir kimse sana söver veya gördüğü bir şey sebebiyle seni ayıplarsa sen o kişiyi, hakkında bildiğin şeyler sebebiyle ayıplama! Onun davranışının vebali kendine aittir.”
    Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki hadiste zikredilen hususlardan biri değildir?

    A) Kibirden uzak durmak
    B) Arkadaşlarımızla konuşurken güler yüzlü olmak
    C) Kötü söze kötü sözle karşılık vermemek
    D) Yapılan hiçbir iyiliği küçümsememek
    E) Verdiğimiz sözü ne olursa olsun yerine getirmek

  28. Cevap: E Açıklama:

    Yukarıdaki hadiste kibirden uzak durmak, arkadaşlarımızla güler yüzlü konuşmak, kötü söze kötü sözle karşılık vermemek ve yapılan hiçbir iyiliği küçümsememek gibi ahlaki öneriler bulunmaktadır. Ancak verilen sözü yerine getirmek, bu hadiste açıkça zikredilen bir özellik değildir. Bu nedenle cevap olarak "E) Verdiğimiz sözü ne olursa olsun yerine getirmek" seçeneği verilmiştir.



  29. Hz. Ebubekir döneminde Kur’an-ı Kerim’in kitap haline getirilmesi fikrinin ortaya çıkmasına sebep olan olay aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Mute Savaşı                  B) Yemame Savaşı
    C) Reci Vakası                   D) Ridde Olayları
    E) Kıbrıs’ın Fethi

  30. Cevap: D Açıklama:

    Doğru cevap D) Ridde Olayları olmalıdır. Hz. Ebubekir döneminde Ridde Olayları olarak bilinen dönemde, İslam topluluğunda bazı kabul edilen Müslümanların İslam'dan dönmesi ve bu dönüşünün önlenebilmesi için Kur'an'ın toplanıp kitap haline getirilmesi fikri ortaya çıkmıştır. Bu olay, Kur'an'ın yazılı olarak bir araya getirilme gerekliliğini vurgulamıştır.



  31. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Ebu Bekir’in (r.a.) hilafetinde meydana gelen olaylar arasında yer almaz?

    A) Dinden dönenlere karşı mücadele edildi
    B) Kur’an toplatılarak kitap haline getirildi
    C) Zekât vermek istemeyenlerle mücadele edildi
    D) Kur’an çoğaltılarak belirli merkezlere gönderildi
    E) Yalancı peygamberlerle mücadele edildi

  32. Cevap: D Açıklama:

    Cevap D) Kur'an çoğaltılarak belirli merkezlere gönderildi olmalıdır.



  33. Cebrail’in (a.s.) her sene ramazan ayında Resul-i Ekrem ile beraber Kur’an’ın o zamana kadar nazil olan kısmını karşılıklı olarak okuyup kontrol etmelerine arz denir. Günümüze kadar bu hâdise Müslümanlar arasında her ramazan ayında gerçekleştirilerek gelenek halini almıştır.
    Bu geleneğin ismi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Mukabele         B) Mukavele         C) Mukayese
    D) Muavene         E) Muhabere

  34. Cevap: A Açıklama:

    Verilen paragrafta, Cebrail'in (a.s.) her sene ramazan ayında Peygamber Efendimiz ile beraber Kur'an'ı karşılıklı olarak okuyup kontrol etmelerinin bahsedildiği ve bu geleneğin her ramazan ayında Müslümanlar arasında gerçekleştirilerek gelenek haline geldiği ifade edilmektedir. Bu geleneğin adı "Mukabele"dir.



  35. Hz. Aişe’ye Peygamberimizin ahlakının nasıl olduğu sorulduğunda verdiği cevap ne olmuştur?

    A) Onun ahlakı eşsizdi.
    B) Onun ahlakı ulaşılmazdı.
    C) Onun ahlakı Kur’an’dı.
    D) Onun ahlakı efsaneydi.
    E) Onun ahlakı çok yüceydi.

  36. Cevap: C Açıklama:

    Hz. Aişe, Peygamberimizin ahlakı hakkında sorulduğunda, verdiği cevapta Peygamberimizin ahlakının Kur'an'da yazılı olan ahlaka uygun olduğunu ifade etmiştir. Bu ifade, Peygamberimizin ahlaki üstünlüğünü ve rehberliğini vurgular.



  37. Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimize ait görevlerden biri değildir?

    A) Temsil   B) Talim   C) Tebliğ   D) Tezkiye  E) Empoze

  38. Cevap: E Açıklama:

    Peygamberimize ait görevler arasında "Empoze" görevi yer almaz. Diğer şıklar, Peygamberin görevlerini tanımlar: A) Temsil: Peygamber, İslam'ı temsil eder. B) Talim: Peygamber, öğretme ve eğitme görevini yerine getirir. C) Tebliğ: Peygamber, İslam'ı insanlara duyurma ve ileti görevini üstlenir. D) Tezkiye: Peygamber, insanların manevi arınması ve temizlenmesi için rehberlik yapar.



  39. Andolsun ki sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman ve Allah’ı çok zikreden kimseler için, Allah’ın Resulünde güzel bir örnek vardır.
    Yukarıdaki ayette altı çizili olan kısmı ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ravza-i Mutahhara         B) Esma-i Hüsna
    C) Üsve-i Hasene                D) Amel-i Salih
    E) Kelam-ı Kibar

  40. Cevap: C Açıklama:

    Yukarıdaki ayette altı çizili kısım, "Allah’ın Resulünde güzel bir örnek" ifadesiyle Hz. Muhammed'in ahlaki ve davranışsal örnekliğini ifade eder. Bu tür bir örneklik, İslam literatüründe "Üsve-i Hasene" olarak adlandırılır ve Müslümanların Hz. Muhammed'in ahlaki özelliklerini takip etmeleri gerektiğini vurgular.



  41. Peygamber efendimiz İslam'ı bir süre gizli olarak tebliğ etmiştir.
    Buna göre bu süre hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) 1     B) 3     C) 5     D) 7     E) 14

  42. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap B) 3 olmalıdır. Peygamber Efendimiz, İslam'ı açıkça tebliğ etmeye başladığında 3 yıl kadar gizli tebliğ dönemi yaşamıştır. Bu süre Mekke'deki ilk üç yılı kapsar.



  43. I. Peygamberimiz İsalm'ı tebliğ ederken bir çok zorluklarla karşılaşmıştır.
    II. Peygamberimiz alçak gönüllü bir insandı.
    III. Peygamberimize Muhammed ismini dedesi koymuştur.
    Yukarıda verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II                B) II ve III        C) I ve IIII
    D) Yalnız III           E) I, II ve III 

  44. Cevap: E Açıklama:

    Doğru cevap E) I, II ve III olmalıdır. İfade I, II ve III ifadelerinin hepsi doğrudur. İslam peygamberi Hz. Muhammed'in hayatı ve özellikleri hakkında temel bilgileri ifade ederler.



  45. Hz. Ömer ile ilgili olarak;
    I. İlk Müslümanlardandır.
    II. Müslüman olduktan sonra Müslümanlar güç kazanmıştır.
    III. Peygamberimizin amcası ve süt kardeşidir.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II                B) II ve III        C) I ve IIII
    D) I, II ve III           E) Yalnız II

  46. Cevap: E Açıklama:

    Sorunun Cevap Anahtarı: E) Yalnız II Verilen ifadeleri incelediğimizde: I. İlk Müslümanlardandır. - Bu ifade yanlıştır. Hz. Ömer, İslam'a sonradan katılan bir sahabedir. II. Müslüman olduktan sonra Müslümanlar güç kazanmıştır. - Bu ifade doğrudur. Hz. Ömer'in İslam'a katılması Müslümanların güçlenmesine katkı sağlamıştır. III. Peygamberimizin amcası ve süt kardeşidir. - Bu ifade yanlıştır. Hz. Ömer, Peygamberimizin amcası veya süt kardeşi değildir. Dolayısıyla sadece II. ifade doğrudur, bu da doğru cevabın E) Yalnız II olduğunu gösterir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Sınav (Test) Detayları

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Sınav (Test) 9 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 23 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 19 Aralık 2021 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 2 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Sınav (Test) Testini Çöz tıklayın. 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Sınav (Test) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Sınav (Test) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Sınav (Test) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • KUR’AN-I KERİM’DE EN GÜZEL ÖRNEK
    1. Bir Sahabi Tanıyorum: Hz. Ebu Bekir (r.a.)
    2. Hadisten Hayata
    3. Peygamberimizin Talim Görevi
    4. Peygamberimizin Tebliğ Görevi
    5. Peygamberimizin Tebyin Görevi
    6. Peygamberimizin Temsil Görevi
    7. Peygamberimizin Teşri Görevi
    8. Peygamberimizin Tezkiye Görevi
    9. Peygamberimizin Tilavet Görevi

Ayrıca 10.sınıf peygamberimizin hayatı 1.dönem 2.yazılı soruları; dört halife dönemi ve peygamberimizin ahlakı kazanımlarını ölçmektedir

Bu soru, öğrencilerin İslam ahlakını ve Hz. Muhammed'in ahlaki özelliklerini anlama yeteneklerini ölçer.

Bu soru, öğrencilerin İslam tarihindeki önemli olayları ve İslam'ın kutsal metni olan Kur'an'ın nasıl derlendiğini anlamalarına yardımcı olur.

Bu soru, öğrencilerin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen dini etkinlikleri ve bu etkinliklerin temalarını anlamalarına yardımcı olur.

Bu soru, öğrencilerin İslam ahlakını ve inançları anlama yeteneklerini ölçer ve hayâ ile iman arasındaki ilişkiyi anlamalarını sağlar.

Bu soru, öğrencilerin Kuran'dan çeşitli ahlaki ilke ve prensipleri ayırt etme yeteneğini ölçer ve İslam'da ahlaki değerlere vurgu yapar.

Bu soru, öğrencilerin İslam inançları ve kavramlarını anlama yeteneklerini ölçer ve takva kavramını anlamalarını sağlar.

Bu soru, öğrencilerin İslam terimlerini ve dinî kavramları doğru bir şekilde tanımlama yeteneğini ölçer ve İslam'da takva sahiplerini anlamalarına yardımcı olur.

Bu soru, öğrencilerin İslam tarihinde sahabîlerin kimler olduğunu ve sahabî olmanın gerekliliklerini anlama yeteneklerini ölçer.

Bu soru, öğrencilere İslam tarihi ve Hz. Osman'ın halifeliği dönemindeki önemli olayları anlama ve ayırt etme yeteneği kazandırır.

Bu soru, öğrencilerin İslam peygamberlerinin görevlerini ve Hz. Muhammed'in tebliğ görevini anlama yeteneklerini ölçer.

Bu soru, öğrencilere İslam ilimlerini ve Kur'an'ın yorumlanmasıyla ilgili temel kavramları anlamalarına yardımcı olur.

Bu soru, İslam tarihi ve savaşlar hakkındaki temel bilgileri öğrencilerin anlama yeteneklerini ölçer.

Bu soru, öğrencilere İslam ilimleri ve terimlerini anlama yeteneği kazandırır ve manevi kavramları açıklama yeteneğini ölçer.

Bu soru, öğrencilerin İslam ahlakı ve insan ilişkileriyle ilgili temel prensipleri anlama yeteneklerini ölçer.

Bu soru, öğrencilerin İslam tarihini ve önemli dönemlerini anlama yeteneklerini ölçer ve Ridde Olayları'nın Kur'an'ın kitap haline getirilmesi fikrini nasıl tetiklediğini anlamalarına yardımcı olur.

Bu soru, öğrencilere İslam tarihindeki önemli olayları ve dönemleri ayırt etme yeteneği kazandırır ve İslam'ın erken dönemlerindeki önemli gelişmeleri anlamalarına yardımcı olur

Bu soru, öğrencilere İslam'ın önemli geleneklerini ve ibadet uygulamalarını anlama yeteneği kazandırır ve İslam toplumunun kültürel mirasını anlamalarına yardımcı olur.

Bu soru, öğrencilerin İslam peygamberlerinin ahlaki özelliklerini ve Hz. Muhammed'in örnek ahlakını anlama yeteneklerini ölçer.

Bu soru, öğrencilere İslam peygamberinin rolünü ve görevlerini anlama yeteneği kazandırır ve İslam'ın temel ilkelerini anlamalarına yardımcı olur.

Bu soru, öğrencilerin Hz. Muhammed'in örnek ahlakını ve davranışlarını anlama yeteneklerini ölçer ve İslam'da "Üsve-i Hasene" kavramının önemini anlamalarına yardımcı olur.

Bu soru, öğrencilere İslam'ın erken dönemindeki tarihsel olayları ve Peygamber Efendimiz'in tebliğ dönemlerini anlama yeteneği kazandırır ve İslam'ın yayılma sürecini anlamalarına yardımcı olur.

Bu soru, öğrencilerin İslam peygamberi Hz. Muhammed'in hayatını ve temel özelliklerini anlama yeteneklerini ölçer.

Bu soru, öğrencilerin İslam tarihi ve sahabe hayatı hakkında bilgi sahibi olmalarını ve sahabenin rolünü anlamalarını sağlar.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Sınav (Test) sınavı 10.Sınıf kategorisinin Peygamberimizin Hayatı alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Sınav (Test) Testi İstatistikleri

Bu sınav 83 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 557 kere doğru, 584 kere yanlış cevap verilmiş.

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Sınav (Test) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Sınav (Test) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Sınav (Test) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı 1.Dönem 2.Sınav (Test) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (2)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sınavı Hazırla
  10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Dersi Ünite Özetleri