8.Sınıf Çevre Eğitmi II. ve III. Ünite Test 1

8.Sınıf Çevre Eğitmi II. ve III. Ünite Test 1 sınavı 8.Sınıf kategorisinin Çevre Eğitimi alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır.



 8.Sınıf Çevre Eğitmi II. ve III. Ünite Test 1 CEVAPLARI

  1. Karbon döngüsünde karbonun kaynağı nedir?

    A) Canlıların solunumu       B) Bitkilerin fotosentezi   
    C) Fosil yakıtlar            D) Volkanik patlamalar      
                                

  2. Cevap: B Açıklama:

    Karbon döngüsünde karbonun kaynağı bitkiler tarafından fotosentezde kullanılan karbondioksittir.



  3. Karbon döngüsünde karbonun son durağı nedir?

    A) Atmosfer          B) Bitkiler         
    C) Topraklar         D) Fosil yakıtlar   
                        

  4. Cevap: D Açıklama:

    Karbon döngüsünde karbonun son durağı fosil yakıtlardır. Fosil yakıtlar, bitkilerin milyonlarca yıl önce ölmesi ve yer altında gömülmesi sonucu oluşan maddelerdir.



  5. Yeryüzündeki canlılar için gerekli olan suyun, atmosfere yükselerek tekrar yeryüzüne inmesine ve bu döngünün sürekli olarak devam etmesine ne ad verilir?

    A) Su döngüsü         B) Karbon döngüsü    
    C) Oksijen döngüsü    D) Azot döngüsü      
                         

  6. Cevap: A Açıklama:

    Suyun atmosfere yükselerek tekrar yeryüzüne inmesi ve bu döngünün sürekli olarak devam etmesi, su döngüsü olarak adlandırılır.



  7. İnsan faaliyetleri sonucu atmosferdeki CO2 gazının miktarının artmasına ne ad verilir?

    A) Sera etkisi           B) İklim değişikliği    
    C) Küresel ısınma        D) Atmosfer kirliliği   
                            

  8. Cevap: C Açıklama:

    İnsan faaliyetleri sonucu atmosferdeki CO2 gazının miktarının artması, küresel ısınmaya neden olur.



  9. Nüfus artışının çevreye olan olumsuz etkilerinden biri nedir?

    A) Doğal kaynakların artması
    B) Atık oluşumunun azalması
    C) İnsan sağlığına yönelik tehditlerin artması
    D) Çevrenin kendini yenileme özelliğinin artması

  10. Cevap: C Açıklama:

    Fazla nüfus, atık oluşumunun ve insan sağlığına yönelik tehditlerin de artması demektir. Ayrıca nüfus artışının fazla olması çevrenin kendini yenileme özelliğini de zorlayan bir etkendir.



  11. Geri dönüşümün çevreye olan olumlu etkilerinden biri nedir?

    A) Doğal kaynakların korunması
    B) Atık oluşumunun azaltılması
    C) Hava kirliliğinin azaltılması
    D) Tümü

  12. Cevap: D Açıklama:

    Geri dönüşüm, atıkların tekrar kullanıma kazandırılmasıdır. Geri dönüşüm sayesinde doğal kaynakların korunması sağlanır.



  13. Ekolojik ayak izini azaltmak için neler yapılabilir?

    A) Daha az tüketmek
    B) Geri dönüşüm yapmak
    C) Sürdürülebilir tüketimi tercih etmek
    D) Hepsi

  14. Cevap: D Açıklama:

    Ekolojik ayak izini azaltmak için daha az tüketmek, geri dönüşüm yapmak ve sürdürülebilir tüketimi tercih etmek gibi birçok şey yapılabilir.



  15. Çevre sorunlarını önlemek için neler yapılabilir?

    A) Bilinçlendirme çalışmaları yapmak
    B) Yasal düzenlemeler yapmak
    C) Çevre dostu teknolojileri kullanmak
    D) Hepsi

  16. Cevap: D Açıklama:

    Çevre sorunlarını önlemek için bilinçlendirme çalışmaları yapmak, yasal düzenlemeler yapmak ve çevre dostu teknolojileri kullanmak gibi birçok şey yapılabilir.



  17. Aşağıdakilerden hangisi ekolojik ayak izini azaltmaya yönelik bir davranıştır?

    A) Araba yerine toplu taşıma araçlarını kullanmak
    B) Et tüketimini artırmak
    C) Elektrikli eşyaları kapatmamak
    D) Kullan-at ürünler kullanmak

  18. Cevap: A Açıklama:

    Araba yerine toplu taşıma araçlarını kullanmak, ekolojik ayak izini azaltmaya yönelik bir davranıştır. Çünkü toplu taşıma araçları kullanılarak, yakıt tüketimi ve hava kirliliği azaltılır.



  19. Aşağıdakilerden hangisi tehlikeli atıktır?

    A) Evsel atık      B) Tıbbi atık     
    C) İnşaat atığı    D) Organik atık   
                      

  20. Cevap: B Açıklama:

    Tıbbi atıklar, hastalık yapma riski taşıyan, bulaşıcı, kesici, delici aletler, süresi dolmuş ilaçlar, kanserojen maddeler ve diğer atıklardır. Bu nedenle, tehlikeli atık olarak kabul edilir.



  21. Güneş, rüzgâr, jeotermal, biyokütle ve hidrolik enerjiler, hangi enerji kaynaklarına örnek olarak verilebilir?

    A) Yenilenebilir enerji kaynakları
    B) Fosil yakıtlar
    C) Yenilenemez enerji kaynakları
    D) Nükleer enerji kaynakları

  22. Cevap: A Açıklama:

    Güneş, rüzgâr, jeotermal, biyokütle ve hidrolik enerjiler, doğal süreçlerin devamıyla üretilen ve çok daha kısa sürede kendini yenileyip üretebilen enerji kaynaklarıdır. Bu nedenle yenilenebilir enerji kaynakları olarak adlandırılırlar.



  23. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasının çevreye olan olumlu etkilerinden biri nedir?

    A) Hava kirliliğini azaltır.
    B) Su kirliliğini azaltır.
    C) Toprak kirliliğini azaltır.
    D) Hepsi

  24. Cevap: D Açıklama:

    Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması, fosil yakıtların kullanılmasına göre daha az kirlilik oluşturur. Bu nedenle hava, su ve toprak kirliliğini azaltır.



  25. Jeotermal enerji, hangi alanlarda kullanılabilir?

    A) Isıtma              B) Aydınlatma         
    C) Elektrik üretimi    D) Hepsi              
                          

  26. Cevap: D Açıklama:

    Jeotermal enerji, ısıtma, aydınlatma ve elektrik üretimi gibi birçok alanda kullanılabilir.



  27. Hidrolik enerji, hangi alanlarda kullanılabilir?

    A) Isıtma              B) Aydınlatma         
    C) Elektrik üretimi    D) Ulaşım             
                          

  28. Cevap: C Açıklama:

    Hidrolik enerji, elektrik üretimi ve ulaşım gibi alanlarda kullanılabilir.



  29. Organik tarım hangi amaçla yapılır?

    A) Doğal kaynakları korumak için
    B) İnsan sağlığını azaltmak için
    C) Üretim maliyetlerini artırmak için
    D) Tarımsal verimi artırmak için

  30. Cevap: A Açıklama:

    Organik tarım, insan sağlığını ve doğal kaynakları korumak amacıyla yapılan bir tarım şeklidir. Bu tarım şeklinde kimyasal gübre ve ilaç kullanılmaz.



  31. Aşağıdakilerden hangisi çevre dostu bir uygulamadır?

    A) Plastik poşet kullanmak     B) Kullan-at ürün kullanmak   
    C) Geri dönüşüm yapmak         D) Benzinli araç kullanmak    
                                  

  32. Cevap: C Açıklama:

    Geri dönüşüm, atıkları yeniden kullanarak doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunan bir uygulamadır.



  33. Aşağıdakilerden hangisi çevre dostu bir tüketim şeklidir?

    A) Satın almadan önce ürünün fiyatını karşılaştırmak
    B) Ürünü alırken sadece ihtiyacı olan kadarını almak
    C) Ürünü kısa süre kullanmak
    D) Ürünü özelliklerine bakmadan almak

  34. Cevap: B Açıklama:

    İhtiyaç fazlası ürün almak, kaynakların israf edilmesine neden olur.



  35. Aşağıdakilerden hangisi çevre dostu bir üretim şeklidir?

    A) Geri dönüşümlü malzemeler kullanmak
    B) Ürünü üretirken az enerji kullanmak
    C) Ürünü üretirken az atık üretmek
    D) Hepsi

  36. Cevap: D Açıklama:

    Geri dönüşümlü malzemeler kullanmak, enerji tasarrufu sağlamak ve atık üretimini azaltmak çevre dostu üretim şeklidir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




8.Sınıf Çevre Eğitmi II. ve III. Ünite Test 1 Detayları

8.Sınıf Çevre Eğitmi II. ve III. Ünite Test 1 11 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 07 Aralık 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 4 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 8.Sınıf Çevre Eğitmi II. ve III. Ünite Test 1 Testini Çöz tıklayın. 8.Sınıf Çevre Eğitmi II. ve III. Ünite Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

8.Sınıf Çevre Eğitmi II. ve III. Ünite Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


8.Sınıf Çevre Eğitmi II. ve III. Ünite Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • Madde Döngüsü ve Doğal Denge
    1. Doğal dengenin sürekliliğinin madde döngülerindeki düzenle sağlandığını fark eder.
    2. Doğaya verilen zararın kendisine döneceğini fark ederek bireysel olarak üzerine düşen sorumlulukları yerine getirir.
    3. İnsanların üretim ve tüketim faaliyetleri ile doğal madde döngülerini karşılaştırır.
    4. Madde döngüleri arasındaki etkileşimin doğal dengeye olan etkilerini açıklar.
    5. Madde döngülerindeki değişimlerin küresel çevre sorunlarına neden olabileceğini açıklar.
    6. Madde döngüsü kavramını açıklar.
    7. Madde döngüsünün bozulmasının canlıları nasıl etkileyeceği konusunda çıkarımda bulunur.
    8. Madde döngüsünün doğal yaşam üzerindeki etkilerini açıklar.

Ayrıca 8.sınıf çevre eğitimi dersi II. ve III. ünite test soruları 1; müfredata uygun cevap ve açıklamalı olarak test türünde hazırlanmıştır

* Karbon döngüsü hakkında bilgi sahibi olma

* Karbon döngüsü hakkında bilgi sahibi olma

* Madde döngülerini açıklar.

* Sera etkisini ve küresel ısınmayı açıklar.

* Nüfus artışının çevreye olan olumsuz etkilerini açıklar.

* Geri dönüşümün çevreye olan olumlu etkilerini açıklar.

Ekolojik ayak izini azaltmak için yapılabilecekleri açıklar.

Ekolojik ayak izini azaltmaya yönelik davranışları açıklar.

* Tehlikeli atıkların tanımını ve özelliklerini açıklar.

8.3.1. Yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynaklarını ayırt eder.

8.3.2. Yenilenebilir enerji kaynaklarının çevreye olan olumlu etkilerini açıklar.

8.3.3. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım alanlarını açıklar.

8.3.3. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım alanlarını açıklar.

8.3.2. Organik tarımı açıklar.

8.3.3. Çevre dostu uygulamaları açıklar.

8.3.3. Çevre dostu uygulamaları açıklar.

8.3.3. Çevre dostu uygulamaları açıklar.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

8.Sınıf Çevre Eğitmi II. ve III. Ünite Test 1 sınavı 8.Sınıf kategorisinin Çevre Eğitimi alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

8.Sınıf Çevre Eğitmi II. ve III. Ünite Test 1 Testi İstatistikleri

Bu sınav 61 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 497 kere doğru, 261 kere yanlış cevap verilmiş.

8.Sınıf Çevre Eğitmi II. ve III. Ünite Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

8.Sınıf Çevre Eğitmi II. ve III. Ünite Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 8.Sınıf Çevre Eğitmi II. ve III. Ünite Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

8.Sınıf Çevre Eğitmi II. ve III. Ünite Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 8.Sınıf Çevre Eğitimi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (4)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

8.Sınıf Çevre Eğitimi Sınavı Hazırla
  8.Sınıf Çevre Eğitimi Dersi Ünite Özetleri