6.Sınıf TDB II. Ünite Test 2 (İbadet ve İnsan)

6.Sınıf TDB II. Ünite Test 2 (İbadet ve İnsan) sınavı 6.Sınıf kategorisinin Temel Dinî Bilgiler alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır.



 6.Sınıf TDB II. Ünite Test 2 (İbadet ve İnsan) CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangisi ibadetlerin bireysel faydalarından biridir?

    A) İnsanı kötülüklerden alıkoyar.
    B) İnsanın iradesini zayıflatır.
    C) İnsanın mal hırsını artırır
    D) Toplumdaki ekonomik dengesizlikleri giderir.

  2. Cevap: A Açıklama:

    Namaz ibadeti insanı kötülüklerden alıkoyar.



  3. Aşağıdakilerden hangisi ibadetlerin toplumsal faydalarından biridir?

    A) İnsanı kötülüklerden alıkoyar.
    B) İnsanın iradesini güçlendirir.
    C) İnsanın mal hırsını azaltır.
    D) Toplumdaki ekonomik dengesizlikleri giderir.

  4. Cevap: D Açıklama:

    Zekât ibadeti toplumdaki ekonomik dengesizlikleri giderir.



  5. İbadet, insanın hangi yönünü güzelleştirir?

    A) Davranışlarını    B) İç dünyasını     
    C) Karakterini       D) Tümü             
                        

  6. Cevap: D Açıklama:

    İbadet, insanın karakterini güzelleştirir.



  7. İbadetler hangi şartlara uygun olarak yapıldığında kabul olur?

    A) Niyet, ihlas ve sünnete uygunluk
    B) Niyet ve ihlas
    C) Niyet ve sünnete uygunluk
    D) İhlas ve sünnete uygunluk

  8. Cevap: A Açıklama:

    İbadetlerin kabul olması için niyet, ihlas ve sünnete uygunluk olmak üzere üç temel şart vardır.



  9. Sünnet, ibadetlerin hangi yönünü etkiler?

    A) Niyet yönünü     B) Şekil yönünü    
    C) Sayısı yönünü    D) Zaman yönünü    
                       

  10. Cevap: B Açıklama:

    Sünnet, ibadetlerin şekli yönünü etkiler. İbadetler, sünnete uygun olarak yapıldığında kabul olma ihtimali daha yüksektir.



  11. İbadetlerin kabul olmamasının nedenleri nelerdir?

    A) Niyetsizlik, gösteriş, sünnete aykırılık
    B) Niyetsizlik, ihlassızlık, sünnete aykırılık
    C) İhlassızlık, sünnete aykırılık
    D) Niyetsizlik, gösteriş

  12. Cevap: A Açıklama:

    İbadetlerin kabul olmamasının nedenleri niyetsizlik, gösteriş ve sünnete aykırılıktır.



  13. Salih amellerin en üstünü hangisidir?

    A) Namaz kılmaktır.     B) Oruç tutmaktır.     
    C) Sadaka vermektir.    D) Hac yapmaktır.      
                           

  14. Cevap: A Açıklama:

    Sahih hadislerde vaktinde kılınan namazın salih amellerin en üstünü olduğu belirtilmiştir.



  15. Namazın hangi şartı, namazın şekil ve şartlarındandır?

    A) İhlâs               B) Vakit              
    C) Kıbleye yönelmek    D) Rüku               
                          

  16. Cevap: B Açıklama:

    Namazın vakti, namazın şekil ve şartlarındandır.



  17. Salih amellerin kabulü için hangi şartlar aranır?

    A) İman etmek ve Allah’ın (c.c.) rızasını gözetmek
    B) İbadetlerin şekline ve şartlarına uygun olarak yapmak
    C) Sadece Allah’ın (c.c.) rızasını gözetmek
    D) İbadetlerin şekline ve şartlarına uygun olarak yapmak ve Allah’ın (c.c.) rızasını gözetmek

  18. Cevap: D Açıklama:

    Salih amellerin kabulü için iman etmek ve Allah’ın (c.c.) rızasını gözetmek şarttır. Ayrıca ibadetlerin şekline ve şartlarına uygun olarak yapılması da önemlidir.



  19. Cuma günü kılınan namaza ne ad verilir?

    A) Teravih namazı    B) Cuma namazı      
    C) Bayram namazı     D) Yatsı namazı     
                        

  20. Cevap: B Açıklama:

    Cuma günü kılınan namaza cuma namazı denir.



  21. İslam’ın şartlarından biri olan hac ibadeti hangi şehirde yapılır?

    A) Mekke    B) Medine    C) Kudüs    D) İstanbul    

  22. Cevap: A Açıklama:

    İslam’ın şartlarından biri olan hac ibadeti Mekke şehrinde yapılır.



  23. Zekât, kimlere verilir?

    A) Fakirlere, yetimlere, yaşlılara
    B) Zenginlere, işsizlere, engellilere
    C) Hastalara, yolculara, askerler
    D) Hepsi

  24. Cevap: D Açıklama:

    Zekât, fakirlere, yetimlere, yoksullara, düşkünlere, yolda kalmışlara, borçlulara, zekât memurlarına ve yeni müslümanlara verilir.



  25. Allah'ın (c.c.) hiçbir şeye ihtiyacı olmayan, herkesin ve her şeyin kendisine muhtaç olduğu ismi hangisidir?

    A) Samed    B) Vedûd    C) Rakîb    D) Cebbar    

  26. Cevap: A Açıklama:

    Samed, hiçbir şeye ihtiyacı olmayan, herkesin ve her şeyin kendisine muhtaç olduğu anlamına gelir.



  27. Her işi, her varlığı, her an gören ve her şeyi koruyup gözeten Allah’ın (c.c.) ismi hangisidir?

    A) Samed    B) Vedûd    C) Rakîb    D) Cebbar    

  28. Cevap: C Açıklama:

    Rakîb, her işi, her varlığı, her an gören ve her şeyi koruyup gözeten anlamına gelir.



  29. Allah’ın (c.c.) Rakîb ismini bilen bir insan, nasıl davranır?

    A) Doğruluktan ayrılmamaya özen gösterir.
    B) Kul hakkı yememeye dikkat eder.
    C) Tövbe etmeye istekli olur.
    D) Helal ve harama dikkat eder.

  30. Cevap: A Açıklama:

    Allah’ın (c.c.) Rakîb ismini bilen insan, davranışlarının sürekli bir biçimde gözetlendiğinin ve kaydedildiğinin bilinciyle hareket eder. Bu bilinçle hareket eden kul, doğruluktan ayrılmamaya özen gösterir.



  31. Allah’ın (c.c.) Vedûd ismini bilmenin kullara faydaları nelerdir?

    A) Allah’a (c.c.) olan sevgileri artar.
    B) Allah’a (c.c.) olan güvenleri artar.
    C) Allah’a (c.c.) olan bağlılıkları artar.
    D) Hepsi

  32. Cevap: Açıklama:



  33. Allah'ın (c.c.) sevgisi ile kullarının kendisini tanımasına ve sevmesine vesile olur. Bu ifadeden ne anlıyorsunuz?

    A) Allah'ın (c.c.) sevgisi kulları için bir nimettir.
    B) Allah'ın (c.c.) sevgisi kulları için bir yol göstericidir.
    C) Allah'ın (c.c.) sevgisi kulları için bir motivasyon kaynağıdır.
    D) Hepsi

  34. Cevap: D Açıklama:

    Allah'ın (c.c.) sevgisi kulları için bir nimet, bir yol gösterici, bir motivasyon kaynağıdır.



  35. Allah'ın (c.c.) sevgisini kazanmak için yapılması gerekenlerden biri de doğaya, vatanımıza ve tüm yaratılmışlara sevgiyle yaklaşmaktır. Bu ifadeden ne anlıyorsunuz?

    A) Doğaya, vatanımıza ve tüm yaratılmışlara saygı göstermeliyiz.
    B) Doğaya, vatanımıza ve tüm yaratılmışlara yardım etmeliyiz.
    C) Doğaya, vatanımıza ve tüm yaratılmışlara değer vermeliyiz.
    D) Hepsi

  36. Cevap: D Açıklama:

    Doğaya, vatanımıza ve tüm yaratılmışlara sevgiyle yaklaşmak için onlara saygı göstermeliyiz, yardım etmeliyiz ve değer vermeliyiz.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




6.Sınıf TDB II. Ünite Test 2 (İbadet ve İnsan) Detayları

6.Sınıf TDB II. Ünite Test 2 (İbadet ve İnsan) 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 27 Kasım 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 6.Sınıf TDB II. Ünite Test 2 (İbadet ve İnsan) Testini Çöz tıklayın. 6.Sınıf TDB II. Ünite Test 2 (İbadet ve İnsan) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

6.Sınıf TDB II. Ünite Test 2 (İbadet ve İnsan) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


6.Sınıf TDB II. Ünite Test 2 (İbadet ve İnsan) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • MELEKLERE İMAN
    1. Kur’an-ı Kerim’de Cin ve Şeytan
    2. Meleklere İmanın Davranışlarımıza Etkisi
    3. Meleklerin Özellikleri ve Görevleri
    4. Rabbimizin Emrindeki Manevi Görevliler: Melekler

Ayrıca 6.sınıf temel dini bilgiler dersi II. ünite test soruları 2; ibadet ve insan konularından müfredata uygun olarak cevap ve açıklamalı sorulardan hazırlanmıştır

İbadetin bireysel faydalarını açıklar.

İbadetin toplumsal faydalarını açıklar.

İbadetin insanın karakterini güzelleştirdiğini açıklar.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. ünite “İbadet” kazanımı 1.2.1.2

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. ünite “İbadet” kazanımı 1.2.1.4

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. ünite “İbadet” kazanımı 1.2.1.5

Salih amellerin önemini kavrar.

Namazın şekil ve şartlarını bilir ve açıklar.

Salih amellerin kabulü için gerekli şartları bilir ve açıklar.

Cuma namazının farz olduğunu bilir.

Hac ibadeti ile ilgili temel kavramları bilir.

Zekâtın kimlere verileceğini bilir.

6.3.1. Allah’ın (c.c.) isimlerinden olan es-Samed’in anlamını ve önemini açıklar.

6.3.2. Allah’ın (c.c.) isimlerinden olan er-Rakîb’in anlamını ve önemini açıklar.

6.3.5. Allah’ın (c.c.) isimlerinden olan er-Rakîb’in kulların davranışlarına etkisini açıklar.

Allah'ın (c.c.) sevgisinin önemini kavrar.

Allah'ın (c.c.) sevgisini kazanmak için çevremizdeki canlılara karşı sorumluluklarımızı bilir.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

6.Sınıf TDB II. Ünite Test 2 (İbadet ve İnsan) sınavı 6.Sınıf kategorisinin Temel Dinî Bilgiler alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

6.Sınıf TDB II. Ünite Test 2 (İbadet ve İnsan) Testi İstatistikleri

Bu sınav 34 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 279 kere doğru, 237 kere yanlış cevap verilmiş.

6.Sınıf TDB II. Ünite Test 2 (İbadet ve İnsan) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

6.Sınıf TDB II. Ünite Test 2 (İbadet ve İnsan) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 6.Sınıf TDB II. Ünite Test 2 (İbadet ve İnsan) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

6.Sınıf TDB II. Ünite Test 2 (İbadet ve İnsan) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 6.Sınıf Temel Dinî Bilgiler dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.