6.Sınıf TDB II. Ünite (İbadet ve İnsan) Test 1

6.Sınıf TDB II. Ünite (İbadet ve İnsan) Test 1 sınavı 6.Sınıf kategorisinin Temel Dinî Bilgiler alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 17 sorudan oluşmaktadır.



 6.Sınıf TDB II. Ünite (İbadet ve İnsan) Test 1 CEVAPLARI

  1. İbadet, insanın hangi gücünü ortaya çıkarır?

    A) İradesini    B) Zekâsını    C) Duygularını    D) Bilgisini    

  2. Cevap: A Açıklama:

    İbadet, insanın iradesini güçlendirir.



  3. Niyet, ibadetlerin kabulü için hangi derecede önemlidir?

    A) Çok önemlidir          B) Önemlidir             
    C) Önemli değildir        D) Hiç önemli değildir   
                             

  4. Cevap: A Açıklama:

    İbadetlerin kabulü için niyet en önemli şarttır. İbadetlerin kabulü için niyet kalben yapılmalıdır.



  5. İhlas, ibadetlerin hangi yönünü etkiler?

    A) Niyet yönünü     B) Şekil yönünü    
    C) Sayısı yönünü    D) Zaman yönünü    
                       

  6. Cevap: A Açıklama:

    İhlas, ibadetlerin niyet yönünü etkiler. İhlasla yapılan ibadetlerin kabul olma ihtimali daha yüksektir.



  7. İbadetlerin kabul edilmesi için ne yapmalıyız?

    A) Niyet etmeli, ihlaslı olmalı ve sünnete uygun olarak yapmalıyız.
    B) Niyet etmeli ve ihlaslı olmalıyız.
    C) Niyet etmeli ve sünnete uygun olarak yapmalıyız.
    D) İhlaslı olmalı ve sünnete uygun olarak yapmalıyız.

  8. Cevap: A Açıklama:

    İbadetlerin kabul edilmesi için niyet etmeli, ihlaslı olmalı ve sünnete uygun olarak yapmalıyız.



  9. İslam’da vakti belirlenmiş ibadetler hangileridir?

    A) Namaz, oruç, hac, kurban      B) Namaz, oruç, hac, zekât      
    C) Namaz, oruç, zekat, sadaka    D) Namaz, oruç, hac, fitre      
                                    

  10. Cevap: A Açıklama:

    Vakti belirlenmiş ibadetler; namaz, oruç, hacc ve kurbandır.



  11. Orucun hangi faydası, orucun manevi faydalarındandır?

    A) Nefsin aşırı isteklerini azaltır.
    B) İnsanı kötülüklerden alıkoyar.
    C) Gün boyu ibadet duygusuyla yaşamamızı sağlar.
    D) Aç ve susuz kalmak, merhamet duygularımızı geliştirir.

  12. Cevap: C Açıklama:

    Orucun gün boyu ibadet duygusuyla yaşamamızı sağlaması, orucun manevi faydalarındandır.



  13. Fıtır sadakası kimlere verilir?

    A) Fakirlere, yetimlere ve kimsesizlere
    B) Yalnızca fakirlere
    C) Yalnızca yetimlere
    D) Yalnızca kimsesizlere

  14. Cevap: A Açıklama:

    Fıtır sadakası, gücü yeten Müslümanların sağlıklı olmalarının bir şükrü olarak Ramazan ayının sonuna kadar fakirler, yetimler ve kimsesizlere verilir.



  15. Namaz kılmaya niyet ederken hangi sözler söylenir?

    A) “Niyet ettim Allah rızası için öğle namazının farzını kılmaya”
    B) “Niyet ettim Allah rızası için cuma namazının farzını kılmaya”
    C) “Niyet ettim Allah rızası için yatsı namazının farzını kılmaya”
    D) Tümü

  16. Cevap: D Açıklama:

    Namaz kılmaya niyet ederken şu sözler söylenir: “Niyet ettim Allah rızası için öğle namazının farzını kılmaya.”



  17. Kurban Bayramı’nda kesilen kurbana ne ad verilir?

    A) Adak    B) Akika    C) Kurban    D) Hediye    

  18. Cevap: C Açıklama:

    Kurban Bayramı’nda kesilen kurbana kurban denir.



  19. Anne ve babaya itaat etmek, İslam’ın hangi temel esaslarından biridir?

    A) İman    B) İbadet    C) Adalet    D) Sabır    

  20. Cevap: B Açıklama:

    Anne ve babaya itaat etmek, İslam’ın ibadet esaslarından biridir.



  21. Sıla-i rahim, ne demektir?

    A) Akrabalara iyilik etmek    B) Allah’ı zikretmek         
    C) Namaz kılmak               D) Zekât vermek              
                                 

  22. Cevap: A Açıklama:

    Sıla-i rahim, akrabalık bağlarını koparmamak ve onlara iyilik etmektir.



  23. Allah’ın (c.c.) kullarına duyduğu sevginin en güzel ifadesi hangisidir?

    A) İbadetler                B) Dua                     
    C) Kur’an-ı Kerim okumak    D) Helal kazanç            
                               

  24. Cevap: Açıklama:

    İbadetler, Allah’ın (c.c.) kullarına en büyük nimetlerinden biridir. İbadetler sayesinde kul, Rabbine yakınlaşır ve sevgisini kazanır.



  25. Allah’ın (c.c.) gözetimi altında olan varlıklar hangileridir?

    A) Sadece insanlar     B) Sadece hayvanlar   
    C) Sadece bitkiler     D) Bütün varlıklar    
                          

  26. Cevap: D Açıklama:

    Allah’ın (c.c.) gözetimi altında olan varlıklar, bütün âlemlerdir. Bu âlemlerde yaşayan bütün canlı ve cansız varlıklar Allah’ın (c.c.) gözetimi altındadır.



  27. İnsanlara sevgi duygusunu veren kimdir?

    A) Allah (c.c.)    B) Melekler       
    C) İnsanlar        D) Şeytanlar      
                      

  28. Cevap: A Açıklama:

    İnsanlara sevgi duygusunu veren Allah'tır (c.c.).



  29. Allah'ın (c.c.) sevgisini kazanmak için ne yapmalıyız?

    A) İbadetlerimizi yerine getirmeliyiz.
    B) Salih ameller işlemeliyiz.
    C) Doğaya, vatanımıza ve tüm yaratılmışlara sevgiyle yaklaşmalıyız.
    D) Hepsi

  30. Cevap: D Açıklama:

    Allah'ın (c.c.) sevgisini kazanmak için ibadetlerimizi yerine getirmeliyiz, salih ameller işlemeliyiz ve doğaya, vatanımıza ve tüm yaratılmışlara sevgiyle yaklaşmalıyız.



  31. Allah'ın (c.c.) sevgisi ile kulları hata yaparsa bağışlayan odur. Bu ifadeden ne anlıyorsunuz?

    A) Allah (c.c.) kullarına sonsuz merhametlidir.
    B) Allah (c.c.) kullarına sonsuz affeder.
    C) Allah (c.c.) kullarını hatalarından dolayı cezalandırmaz.
    D) Hepsi

  32. Cevap: D Açıklama:

    Allah (c.c.) kullarına sonsuz merhametlidir, sonsuz affeder ve kullarını hatalarından dolayı cezalandırmaz.



  33. Allah'ın (c.c.) sevgisini kazanmak için ibadetlerimizi güzelce yerine getirmeliyiz. Bu ifadeden ne anlıyorsunuz?

    A) İbadetlerimizi gönülden yapmalıyız.
    B) İbadetlerimizi eksiksiz yapmalıyız.
    C) İbadetlerimizi zamanında yapmalıyız.
    D) Hepsi

  34. Cevap: D Açıklama:



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




6.Sınıf TDB II. Ünite (İbadet ve İnsan) Test 1 Detayları

6.Sınıf TDB II. Ünite (İbadet ve İnsan) Test 1 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 17 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 27 Kasım 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 6.Sınıf TDB II. Ünite (İbadet ve İnsan) Test 1 Testini Çöz tıklayın. 6.Sınıf TDB II. Ünite (İbadet ve İnsan) Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

6.Sınıf TDB II. Ünite (İbadet ve İnsan) Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


6.Sınıf TDB II. Ünite (İbadet ve İnsan) Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • MELEKLERE İMAN
    1. Kur’an-ı Kerim’de Cin ve Şeytan
    2. Meleklere İmanın Davranışlarımıza Etkisi
    3. Meleklerin Özellikleri ve Görevleri
    4. Rabbimizin Emrindeki Manevi Görevliler: Melekler

Ayrıca 6.sınıf temel dini bilgiler dersi II. ünite - ibadet ve insan - test soruları 1; tamamı cevap ve açıklamalı olarak mebsinavlari.com tarafından hazırlanmıştır

İbadetin insanın iradesini güçlendirdiğini açıklar.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. ünite “İbadet” kazanımı 1.2.1.1

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. ünite “İbadet” kazanımı 1.2.1.3

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. ünite “İbadet” kazanımı 1.2.1.6

Vakti belirlenmiş ibadetleri bilir ve açıklar.

Orucun faydalarını kavrar.

Fıtır sadakası ile ilgili kavramları bilir ve açıklar.

Namaza niyet etmenin gerektiğini bilir.

Kurban Bayramı’nda kurban kesmenin dinimizdeki önemini bilir.

Anne ve babaya itaat etmenin önemini bilir.

Sıla-i rahim ile ilgili temel kavramları bilir.

6.3.3. Allah’ın (c.c.) isimlerinden olan el-Vedûd’un anlamını ve önemini açıklar.

6.3.4. Allah’ın (c.c.) isimlerinden olan er-Rakîb’in gözetim kapsamını açıklar.

Allah'ın (c.c.) insanlara verdiği sevgi duygusu hakkında bilgi sahibi olur.

Allah'ın (c.c.) sevgisini kazanmanın yollarını bilir.

Allah'ın (c.c.) kullarına olan merhametini ve affını bilir.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

6.Sınıf TDB II. Ünite (İbadet ve İnsan) Test 1 sınavı 6.Sınıf kategorisinin Temel Dinî Bilgiler alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

6.Sınıf TDB II. Ünite (İbadet ve İnsan) Test 1 Testi İstatistikleri

Bu sınav 119 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 911 kere doğru, 498 kere yanlış cevap verilmiş.

6.Sınıf TDB II. Ünite (İbadet ve İnsan) Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

6.Sınıf TDB II. Ünite (İbadet ve İnsan) Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 6.Sınıf TDB II. Ünite (İbadet ve İnsan) Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

6.Sınıf TDB II. Ünite (İbadet ve İnsan) Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 6.Sınıf Temel Dinî Bilgiler dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.