4.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Ekonomik Faaliyetler - Test 1

4.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Ekonomik Faaliyetler - Test 1 sınavı 4.Sınıf kategorisinin Sosyal Bilgiler alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır.



 4.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Ekonomik Faaliyetler - Test 1 CEVAPLARI

  1. Bütçemizi planlarken dikkat etmemiz gerekenler arasında hangisi yer alır?

    A) Gereksiz harcamalardan kaçınmak
    B) İsteklerimizi önceliklendirmek
    C) Kullanılabilir ürünlerimizi değerlendirmek
    D) Hepsi

  2. Cevap: D Açıklama:

    Bütçemizi planlarken, gereksiz harcamalardan kaçınmak, istekleri önceliklendirmek ve kullanılabilecek ürünleri değerlendirmek gerekir.



  3. Günlük hayatta kullandığımız ödeme aracı nedir?

    A) Mal    B) Hizmet    C) Para    D) Kupon    

  4. Cevap: C Açıklama:

    Günlük hayatta kullandığımız ödeme aracı paradır.



  5. Bilinçli bir tüketicinin yapması gereken davranışlardan biri hangisidir?

    A) Gereksiz üretimden kaçınmak
    B) Çevre dostu ürünler tercih etmek
    C) Ürün etiketlerini dikkatlice incelemek
    D) Hepsi

  6. Cevap: D Açıklama:

    Bilinçli bir tüketici, gereksiz üretimden kaçınmalı, çevre dostu ürünler tercih etmeli ve ürün etiketlerini dikkatlice incelemelidir.



  7. Garanti belgesinin amacı nedir?

    A) Ürünün iadesini sağlamak
    B) Arızalı ürünün onarımını sağlamak
    C) Ürünün doğru kullanımını anlatmak
    D) Ürünle ilgili şikayetleri iletmek

  8. Cevap: B Açıklama:

    Garanti belgesi, arızalı ürünün onarımını sağlamak için kullanılır.



  9. Gıda etiketlerini neden okumalıyız?

    A) Ürünlerin besin değerlerini öğrenmek
    B) Ürünlerin üretim tarihini kontrol etmek
    C) Ürünlerin son kullanma tarihini öğrenmek
    D) Hepsi

  10. Cevap: D Açıklama:

    Gıda etiketleri, ürünlerin besin değerlerini, üretim tarihini ve son kullanma tarihini öğrenmek için okunmalıdır.



  11. "Ayağını yorganına göre uzat" atasözü ne anlama gelir?

    A) İhtiyaçlarımız dahilinde harcama yapmalıyız
    B) Gereksiz harcamalardan kaçınmalıyız
    C) Gelirimizle doğru orantılı harcama yapmalıyız
    D) Paramızı biriktirmeliyiz

  12. Cevap: A Açıklama:

    "Ayağını yorganına göre uzat" atasözü, ihtiyaçlarımız dahilinde harcama yapmamız gerektiği anlamına gelir.



  13. Bireysel bütçemizi kullanırken dikkat etmemiz gerekenler arasında hangisi yoktur?

    A) İhtiyaçları önceliklendirmek
    B) İstekleri ertelemek
    C) Lüks harcamaları azaltmak
    D) Paranın tamamını harcamak

  14. Cevap: D Açıklama:

    Bütçemizi kullanırken paranın tamamını harcamaktan kaçınmalıyız.



  15. Doğal kaynakların tükenmesiyle ilgili bir çevre sorunu hangisidir?

    A) İklim değişikliği        B) Su kıtlığı              
    C) Ormanların yok olması    D) Hepsi                   
                               

  16. Cevap: D Açıklama:

    Doğal kaynakların tükenmesiyle ilgili çevre sorunları arasında iklim değişikliği, su kıtlığı ve ormanların yok olması yer alır.



  17. Dünyanın tüketilebilir tatlı su miktarı ne kadardır?

    A) %1    B) %2,5    C) %5    D) %10    

  18. Cevap: B Açıklama:

    Dünyanın tüketilebilir tatlı su miktarı yaklaşık %2,5'tir.



  19. Bilinçli tüketim alışkanlıkları arasında hangisi yer alır?

    A) Yerel ürünleri tercih etmek
    B) Enerji tasarrufu yapmak
    C) Geri dönüşüm malzemelerini kullanmak
    D) Hepsi

  20. Cevap: D Açıklama:

    Bilinçli tüketim alışkanlıkları arasında yerel ürünleri tercih etmek, enerji tasarrufu yapmak ve geri dönüşüm malzemelerini kullanmak yer alır.



  21. "Sakla samanı, gelir zamanı" atasözünün anlamı nedir?

    A) Gelecekte ihtiyacımız olabilecek şeyleri biriktirmeliyiz
    B) Paramızı gereksiz harcamalarda kullanmamalıyız
    C) Kazandığımız parayı yatırım yapmalıyız
    D) Paramızı har vurup harman savurmamalıyız

  22. Cevap: A Açıklama:

    "Sakla samanı, gelir zamanı" atasözü, gelecekte ihtiyacımız olabilecek şeyleri biriktirmemiz gerektiği anlamına gelir.



  23. Gıda israfı nedir?

    A) Besinleri ihtiyacımız olandan fazla almamız
    B) Besinleri uygun şekilde saklamamamız ve zamanında tüketmememiz
    C) Besinleri amacı dışında kullanmamız
    D) Besinleri çöpe atmamız

  24. Cevap: B Açıklama:

    Metinde gıda israfının besinleri doğru saklamama ve zamanında tüketmeme sonucu ortaya çıktığı belirtilmektedir.



  25. Su israfını önlemek için hangi önlem alınabilir?

    A) Çeşmeleri açık bırakmamak
    B) Bahçeleri sulamak için hortum kullanmak
    C) Arabaları yıkarken kova kullanmamak
    D) Su arıtma cihazı kullanmak

  26. Cevap: A Açıklama:

    Metinde su israfını önlemek için çeşmelerin açık bırakılmaması gerektiği belirtilmektedir.



  27. Elektrik tasarrufu için ne yapılabilir?

    A) Kullanılmayan elektronik cihazların fişlerini çekmek
    B) Gereksiz yanan ışıkların söndürülmesi
    C) Tasarruflu elektronik cihazlar tercih etmek
    D) Hepsi

  28. Cevap: D Açıklama:

    Metinde elektrik tasarrufu için tüm seçeneklerde belirtilen önlemlerin alınması gerektiği belirtilmektedir.



  29. Tasarruflu lambaların üretilme nedeni nedir?

    A) Enerji tasarrufu sağlamak
    B) Elektrik faturalarını azaltmak
    C) Çevre kirliliğini önlemek
    D) Teknolojideki gelişmeleri göstermek

  30. Cevap: A Açıklama:

    Metinde tasarruflu lambaların üretilme nedeninin enerji tasarrufu sağlamak olduğu belirtilmektedir.



  31. Evinizde su israfını önlemek için hangi önlem alınmamaktadır?

    A) Muslukları açık bırakmamak
    B) İhtiyaçtan fazla gıda almamak
    C) Gereksiz yanan ışıkların söndürülmesi
    D) Duş süresinin kısaltılması

  32. Cevap: C Açıklama:

    Verilen seçenekler arasında evde su israfını önlemek için alınmayan önlem gereksiz yanan ışıkların söndürülmesidir.



  33. Elektrik israfını önlemek için hangi önlem alınmalıdır?

    A) Tasarruflu elektronik cihazlar kullanmak
    B) Gereksiz yanan ışıklar söndürülmek
    C) Kullanılmayan elektronik cihazların fişleri çekilmek
    D) Hepsi

  34. Cevap: D Açıklama:

    Metinde elektrik israfını önlemek için tüm seçeneklerde belirtilen önlemlerin alınması gerektiği belirtilmektedir.



  35. İhtiyaç fazlası malzemeleri yerinden teslim alan belediye hangisidir?

    A) Ankara Büyükşehir Belediyesi
    B) İstanbul Büyükşehir Belediyesi
    C) Keçiören Belediyesi
    D) İzmir Büyükşehir Belediyesi

  36. Cevap: C Açıklama:

    Metinde ihtiyaç fazlası malzemeleri yerinden teslim alan belediyenin Keçiören Belediyesi olduğu belirtilmektedir.



  37. İnsan hakları kavramının tarihi hakkında araştırma yapmak için hangi kaynaktan yararlanabilirsiniz?

    A) Genel ağ        B) Ders kitabı    
    C) TV haberleri    D) Hepsi          
                      

  38. Cevap: A Açıklama:

    Metinde insan hakları kavramının tarihi hakkında araştırma yapmak için genel ağdan yararlanılabileceği belirtilmektedir.



  39. Zaman israfını önlemek için neler yapılmalıdır?

    A) Yaptığımız işleri ne kadar sürede yaptığımızı belirlemek
    B) Televizyon karşısında geçirilen süreyi belirlemek
    C) Zamanımızı verimli geçirmek
    D) Hepsi

  40. Cevap: D Açıklama:

    Metinde zaman israfını önlemek için tüm seçeneklerde belirtilen önlemlerin alınması gerektiği belirtilmektedir.



  41. Seyahat ederken enerji tasarrufu sağlamak için neler yapılabilir?

    A) Toplu taşıma araçlarını kullanmak
    B) Arabanın hızını düşürmek
    C) Pencereleri açık tutmak
    D) Hepsi

  42. Cevap: A Açıklama:

    Metinde seyahat ederken enerji tasarrufu sağlamak için toplu taşıma araçlarını kullanılması gerektiği belirtilmektedir.



  43. Genellikle çöpe attığımız şeyleri yeniden kullanmak neden önemlidir?

    A) Çöp miktarını azaltır      B) Doğal kaynakları korur    
    C) Enerji tasarrufu sağlar    D) Hepsi                     
                                 

  44. Cevap: D Açıklama:

    Metinde genellikle çöpe attığımız şeyleri yeniden kullanmanın tüm seçeneklerde belirtilen faydaları olduğu belirtilmektedir.



  45. Kâğıt kullanımımızı azaltmak için neler yapılabilir?

    A) Çift taraflı baskı yapmak
    B) Dijital ortamı tercih etmek
    C) Gereksiz evrakları saklamamak
    D) Hepsi

  46. Cevap: D Açıklama:

    Metinde kâğıt kullanımımızı azaltmak için tüm seçeneklerde belirtilen önlemlerin alınması gerektiği belirtilmektedir.



  47. Genel ağ haberlerindeki İsraf Etme, İhya Et kampanyasının temel amacı nedir?

    A) İnsanlar arasında yardımlaşmayı artırmak
    B) İsrafı önlemeyi teşvik etmek
    C) Sosyal yardımları güçlendirmek
    D) Hepsi

  48. Cevap: A Açıklama:

    Metinde İsraf Etme, İhya Et kampanyasının temel amacının insanlar arasında yardımlaşmayı artırmak olduğu belirtilmektedir.



  49. İSRAF ETME, İHYA ET kampanyasında hangi eşyalar verilebilir?

    A) Sadece beyaz eşya    B) Sadece mobilya      
    C) Sadece giyecek       D) Hepsi               
                           

  50. Cevap: D Açıklama:

    Metinde İSRAF ETME, İHYA ET kampanyasında beyaz eşya, mobilya ve giyecek gibi her türlü eşyanın verilebileceği belirtilmektedir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




4.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Ekonomik Faaliyetler - Test 1 Detayları

4.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Ekonomik Faaliyetler - Test 1 1 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 03 Mart 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 4.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Ekonomik Faaliyetler - Test 1 Testini Çöz tıklayın. 4.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Ekonomik Faaliyetler - Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

4.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Ekonomik Faaliyetler - Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


4.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Ekonomik Faaliyetler - Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • Yaşadığımız Yer
    1. Çeşitli yöntemlerle çevresindeki herhangi bir nesnenin kendisine göre bulunduğu yönü bulur
    2. Çevresinde gördüğü doğal ve beşerî unsurları ayırt eder
    3. Çevresinde gördüklerini şekil ve şemalarla anlatır
    4. Çevresinde meydana gelen hava olaylarını gözlemleyerek, bulgularını resimli grafiklere aktarır.
    5. Çevresindeki bir yerin krokisini çizer
    6. Çizdiği şekil ve şemalarda kullandığı sembolleri açıklayan bir bölüm oluşturur
    7. Doğal afetler karşısında hazırlıklı olur
    8. Efsane, destan, öykü, türkü ve şiirlerden yararlanarak yaşadığı yerin coğrafi özellikleri ile ilgili çıkarımlarda bulunur

Ayrıca 4.sınıf sosyal bilgiler dersi V. ünite ekonomik faaliyetler konusu test soruları 1, müfredata uygun cevap ve açıklamalı olarak hazırlanmıştır

Bütçe planlamasının önemi

Paranın işlevi

Bilinçli tüketim alışkanlıkları

Garanti belgesinin önemi

Gıda etiketlerinin önemi

Atasözlerinin önemi

Bütçe planlamasının önemi

Doğal kaynakların korunmasının önemi

Su kaynaklarının önemi

Bilinçli tüketim alışkanlıkları

Atasözlerinin önemi

Kaynakların verimli kullanımı hakkında farkındalık kazanma

Suyun önemi ve korunması hakkında bilgi edinme

Enerji kaynaklarının korunması ve kullanımı hakkında farkındalık kazanma

Enerji kaynaklarının korunması ve kullanımı hakkında farkındalık kazanma

Kaynakların verimli kullanımı hakkında farkındalık kazanma

Enerji kaynaklarının korunması ve kullanımı hakkında farkındalık kazanma

Toplumsal dayanışmanın önemi ve yardımlaşma yolları hakkında bilgi edinme

Araştırma yapma ve bilgi edinme becerisi geliştirme

Zamanın değerini anlama ve verimli kullanma becerisi geliştirme

Enerji kaynaklarının korunması ve kullanımı hakkında farkındalık kazanma

Kaynakların verimli kullanımı hakkında farkındalık kazanma

Kaynakların verimli kullanımı hakkında farkındalık kazanma

Toplumsal dayanışmanın önemi ve yardımlaşma yolları hakkında bilgi edinme

Toplumsal dayanışmanın önemi ve yardımlaşma yolları hakkında bilgi edinme

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

4.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Ekonomik Faaliyetler - Test 1 sınavı 4.Sınıf kategorisinin Sosyal Bilgiler alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

4.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Ekonomik Faaliyetler - Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

4.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Ekonomik Faaliyetler - Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 4.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Ekonomik Faaliyetler - Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

4.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Ekonomik Faaliyetler - Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 4.Sınıf Sosyal Bilgiler dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

4.Sınıf Sosyal Bilgiler Sınavı Hazırla
  4.Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi Ünite Özetleri