4.Sınıf Sosyal Bilgiler III. Ünite Test 1

4.Sınıf Sosyal Bilgiler III. Ünite Test 1 sınavı 4.Sınıf kategorisinin Sosyal Bilgiler alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır.



 4.Sınıf Sosyal Bilgiler III. Ünite Test 1 CEVAPLARI

  1. Bir yerin bulunduğu konumu ifade etmek için kullanılan ve ana yönlerin arasındaki açıların tam ortasında bulunan yönlere ne denir?

    A) Ana yönler      B) Ara yönler     
    C) Komşu yönler    D) Karşı yönler   
                      

  2. Cevap: B Açıklama:

    Bir yerin bulunduğu konumu ifade etmek için kullanılan ve ana yönlerin arasındaki açıların tam ortasında bulunan yönlere ara yönler denir. Ara yönler kuzeydoğu, kuzeybatı, güneydoğu ve güneybatıdır.



  3. Güneşin doğuşu ve batışı ile yön bulmak için hangi yöntem kullanılır?

    A) Güneş saati yöntemi    B) Çubuk yöntemi         
    C) Saat yöntemi           D) Pusula yöntemi        
                             

  4. Cevap: B Açıklama:

    Güneşin doğuşu ve batışı ile yön bulmak için çubuk yöntemi kullanılır. Bu yöntemde, öğle vaktinde yere dikilen bir çubuğun gölgesi kuzeyi gösterir.



  5. Karınca yuvaları hangi yöne bakar?

    A) Kuzeye    B) Güneye    C) Doğuya    D) Batıya    

  6. Cevap: B Açıklama:

    Karınca yuvaları güney yönüne bakar. Çünkü karıncalar yuvalarını güney yönüne yaparak, güneşten gelen ısıyı daha fazla alırlar.



  7. Bir yerin bulunduğu yeri tarif ederken hangi unsurlardan yararlanırız?

    A) Yönler    B) Nesneler    C) Mekanlar    D) Hepsi    

  8. Cevap: D Açıklama:

    Bir yerin bulunduğu yeri tarif ederken yönler, nesneler ve mekanlar gibi unsurlardan yararlanırız.



  9. Hava olayları insanların günlük hayatlarını nasıl etkiler?

    A) Yolculukları ve etkinlikleri etkiler.
    B) Tarımda ve hayvancılıkta verimi etkiler.
    C) Doğal afetleri etkiler.
    D) Hepsi

  10. Cevap: D Açıklama:

    Hava olayları, insanların günlük hayatlarını çeşitli şekillerde etkiler. Yolculukları ve etkinlikleri etkileyebileceği gibi, tarımda ve hayvancılıkta verimi, doğal afetleri de etkileyebilir.



  11. Hava durumu tahminleri ne işe yarar?

    A) Hava olaylarını önceden bilmemizi sağlar.
    B) Hava olaylarının etkilerinden korunmamızı sağlar.
    C) Hava olaylarının nedenlerini anlamamızı sağlar.
    D) Hepsi

  12. Cevap: D Açıklama:

    Hava durumu tahminleri, hava olaylarını önceden bilmemizi, bu olayların etkilerinden korunmamızı ve hava olaylarının nedenlerini anlamamızı sağlar.



  13. Süphan Dağı'nın adını nereden aldığına dair bir efsane anlatılmaktadır. Bu efsaneye göre, Süphan Dağı'nın adını aldığı olay nerede geçmektedir?

    A) Van Gölü'nde      B) Karadeniz'de     
    C) Akdeniz'de        D) Ege Denizi'nde   
                        

  14. Cevap: A Açıklama:

    Süphan Dağı, Van Gölü'nün kuzeybatısında yer almaktadır. Efsaneye göre, Süphan Dağı'nın adı, Nuh Peygamber'in teknesinin bu dağa çarpması üzerine aldığına inanılmaktadır.



  15. Süphan Dağı'nın yüksekliği kaç metredir?

    A) 3434    B) 4434    C) 5434    D) 6434    

  16. Cevap: B Açıklama:

    Süphan Dağı, Türkiye'nin en yüksek ikinci dağıdır. Yüksekliği 4434 metredir.



  17. Süphan Dağı'nın eteklerinde yaşayan insanlar, dağdan hangi faydaları sağlarlar?

    A) Taş    B) Toprak    C) Su    D) Hepsi    

  18. Cevap: D Açıklama:

    Süphan Dağı'nın eteklerinde yaşayan insanlar, dağdan taş, toprak ve su gibi faydalar sağlarlar.



  19. Süphan Dağı'nın eteklerinde yaşayan insanlar, dağdan hangi tehlikelere karşı korunmaya çalışırlar?

    A) Heyelan         B) Sel            
    C) Kaya düşmesi    D) Hepsi          
                      

  20. Cevap: D Açıklama:

    Süphan Dağı'nın eteklerinde yaşayan insanlar, dağdan heyelan, sel ve kaya düşmesi gibi tehlikelere karşı korunmaya çalışırlar.



  21. Depremde en çok zarar gören yapılar hangileridir?

    A) Eski yapılar
    B) Yeni yapılar
    C) İyi inşa edilmiş yapılar
    D) Sağlam zemin üzerine inşa edilmiş yapılar

  22. Cevap: A Açıklama:

    Eski yapılar depreme karşı daha dayanıksızdır. Bu nedenle depremde en çok zarar gören yapılar eski yapılardır.



  23. Deprem sırasında ve sonrasında hangi önlemler alınmalıdır?

    A) Deprem çantası hazırlanmalıdır.
    B) Binalar sağlam inşa edilmelidir.
    C) Deprem uyarı sistemleri kurulmalıdır.
    D) Hepsi

  24. Cevap: D Açıklama:

    Deprem sırasında ve sonrasında can ve mal kaybını en aza indirmek için deprem çantası hazırlanmalı, binalar sağlam inşa edilmeli ve deprem uyarı sistemleri kurulmalıdır.



  25. Deprem sırasında evinizdeyseniz ne yapmalısınız?

    A) Pencereden dışarı bakmalıyız.
    B) Çıkmak için acele etmeliyiz.
    C) Başımızı iki elimizle tutarak sıranın altına çömelmeliyiz.
    D) Pencerenin önünden uzaklaşmalıyız.

  26. Cevap: C Açıklama:

    Deprem sırasında evinizdeyseniz, başınızı iki elinizle tutarak sıranın altına çömelmelisiniz. Bu şekilde kendinizi olası düşen eşyalardan koruyabilirsiniz.



  27. Deprem sırasında okuldaysanız ne yapmalısınız?

    A) Sınıfımızı terk etmeliyiz.
    B) Sınıfımızda sıranın üstüne çömelmeliyiz.
    C) Pencereden dışarı bakmalıyız.
    D) Sınıfımızdan çıkmadan sıranın altına çömelmeliyiz.

  28. Cevap: D Açıklama:

    Deprem sırasında okuldaysanız, sınıfınızdan çıkmadan sıranın altına çömelmelisiniz. Bu şekilde kendinizi olası düşen eşyalardan koruyabilirsiniz.



  29. Deprem sırasında yıkıntı altında kaldıysanız ne yapmalısınız?

    A) Panik yapmadan etrafı kontrol etmeliyiz.
    B) Çıkmak için acele etmeliyiz.
    C) Enerjimizi tasarruflu kullanmamalıyız.
    D) Çıkmak için başkalarından yardım istememeliyiz.

  30. Cevap: A Açıklama:

    Deprem sırasında yıkıntı altında kaldıysanız, panik yapmadan etrafı kontrol etmelisiniz. Bu şekilde çıkış yolunu bulabilir veya başkalarının sizi duymasını sağlayabilirsiniz.



  31. Deprem sonrasında ilk olarak ne yapmalıyız?

    A) Toplanma yerine gitmeliyiz.
    B) Aile bireylerimizle bir araya gelmeliyiz.
    C) Yolları trafiğe kapatmalıyız.
    D) Telefonları meşgul etmemeliyiz.

  32. Cevap: A Açıklama:

    Deprem sonrasında ilk olarak toplanma yerine gitmelisiniz. Bu sayede aile bireylerinizle bir araya gelebilir ve yetkililerden yardım alabilirsiniz.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




4.Sınıf Sosyal Bilgiler III. Ünite Test 1 Detayları

4.Sınıf Sosyal Bilgiler III. Ünite Test 1 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 08 Aralık 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 4.Sınıf Sosyal Bilgiler III. Ünite Test 1 Testini Çöz tıklayın. 4.Sınıf Sosyal Bilgiler III. Ünite Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

4.Sınıf Sosyal Bilgiler III. Ünite Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


4.Sınıf Sosyal Bilgiler III. Ünite Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • Geçmişimi Öğreniyorum
    1. Ailesi ve çevresindeki millî kültürü yansıtan ögeleri fark eder.
    2. Millî Mücadele’nin kazanılmasında ve Cumhuriyetin ilânında Atatürk’ün rolünü fark eder.
    3. Sözlü tarih yöntemi kullanarak ve nesnelere dayanarak aile tarihi oluşturur
    4. Tarihte Türklerin yaygın olarak oynadığı oyunlardan günümüzde de devam edenlere örnek verir
    5. Tarihte Türklerin yaygın olarak oynadığı oyunlardan günümüzde de devam edenlere örnek verir
    6. Yaşanmış olaylardan ve görsel materyallerden yola çıkarak, Millî Mücadele sürecinde yakın çevresini ve Türkiye’yi betimler.

Ayrıca 4.sınıf sosyal bilgiler dersi III. ünite test soruları 1; mebsinavlari.com tarafından test formatında cevap ve açıklamalı sorulardan hazırlanmıştır

4.1.1. Ana ve ara yönleri bilir.

4.1.2. Güneşin doğuşu ve batışı ile yön bulmayı bilir.

4.1.3. Karınca yuvaları ile yön bulmayı bilir.

4.1.4. Bir yerin yerini tarif ederken yön, nesne ve mekanlardan yararlanır.

4.3.3. Hava olaylarının insanlar ve çevre üzerindeki etkilerini fark eder.

4.3.4. Hava durumu tahminlerinin önemini kavrar.

4.1.1. Yer şekillerini tanır.

4.1.2. Yer şekillerinin yüksekliklerini karşılaştırır.

4.1.6. Yer şekillerinin insanların yararlandığı doğal kaynaklara etkilerini açıklar.

4.1.7. Yer şekillerinin insanların yaşadığı tehlikelere etkilerini açıklar.

4.3.4. Depremin neden olduğu zararları açıklar.

4.3.5. Depremlere karşı alınacak önlemleri açıklar.

4.2.1. Deprem sırasında yapılması gerekenleri açıklar.

4.2.1. Deprem sırasında yapılması gerekenleri açıklar.

4.2.2. Deprem sonrası yapılması gerekenleri açıklar.

4.2.2. Deprem sonrası yapılması gerekenleri açıklar.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

4.Sınıf Sosyal Bilgiler III. Ünite Test 1 sınavı 4.Sınıf kategorisinin Sosyal Bilgiler alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

4.Sınıf Sosyal Bilgiler III. Ünite Test 1 Testi İstatistikleri

Bu sınav 13 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 117 kere doğru, 91 kere yanlış cevap verilmiş.

4.Sınıf Sosyal Bilgiler III. Ünite Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

4.Sınıf Sosyal Bilgiler III. Ünite Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 4.Sınıf Sosyal Bilgiler III. Ünite Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

4.Sınıf Sosyal Bilgiler III. Ünite Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 4.Sınıf Sosyal Bilgiler dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

4.Sınıf Sosyal Bilgiler Sınavı Hazırla
  4.Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi Ünite Özetleri