4.Sınıf Sosyal Bilgiler II. Ünite Test 2 (Geçmişimi Öğreniyorum)

4.Sınıf Sosyal Bilgiler II. Ünite Test 2 (Geçmişimi Öğreniyorum) sınavı 4.Sınıf kategorisinin Sosyal Bilgiler alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır.



 4.Sınıf Sosyal Bilgiler II. Ünite Test 2 (Geçmişimi Öğreniyorum) CEVAPLARI

  1. Aile tarihimiz bize neler kazandırır?

    A) Aile büyüklerimizi ve akrabalarımızı daha iyi tanıyabiliriz.
    B) Ailemizin köklerini ve geçmişini öğrenebiliriz.
    C) Ailemizin kültürel değerlerini ve geleneklerini öğrenebiliriz.
    D) Hepsi

  2. Cevap: D Açıklama:

    Aile tarihimiz bize aile büyüklerimizi ve akrabalarımızı daha iyi tanıma, ailemizin köklerini ve geçmişini öğrenme, ailemizin kültürel değerlerini ve geleneklerini öğrenme gibi kazanımlar kazandırır.



  3. Aile tarihimizi araştırırken hangi kaynaklardan yararlanabiliriz?

    A) Aile büyüklerimiz    B) Fotoğraflar         
    C) Diplomalar           D) Hepsi               
                           

  4. Cevap: D Açıklama:

    Aile tarihimizi araştırırken aile büyüklerimiz, fotoğraflar, diplomalar, tapu senetleri, el dokuması kilim gibi çeşitli kaynaklardan yararlanabiliriz.



  5. Ailemizin kültürel değerleri neler olabilir?

    A) Gelenek ve görenekler    B) İnançlar                
    C) Yemekler                 D) Hepsi                   
                               

  6. Cevap: D Açıklama:

    Ailemizin kültürel değerleri, aile büyüklerimizin kuşaktan kuşağa aktardığı gelenek ve görenekler, inançlar, yemekler gibi unsurlardan oluşabilir.



  7. Kasımiye Medresesi, hangi şehirde bulunmaktadır?

    A) Mardin    B) Diyarbakır    C) Van    D) Gaziantep    

  8. Cevap: A Açıklama:

    Kasımiye Medresesi, Mardin ilinde bulunmaktadır.



  9. Saklambaç oyununda ebe olan oyuncunun görevi nedir?

    A) Saklanan oyuncuları bulmak.
    B) Saklanan oyuncuların isimlerini söylemek.
    C) Saklanan oyuncuların yerini bulmak.
    D) Saklanan oyuncuların kaçmasını engellemek.

  10. Cevap: A Açıklama:

    Saklambaç oyununda ebe olan oyuncunun görevi saklanan oyuncuları bulmaktır.



  11. Aşık oyununda aşıkların toplanması için hangi yöntemler kullanılır?

    A) Aşıklar el ile toplanır.
    B) Aşıklar ayakla toplanır.
    C) Aşıklar sopa ile toplanır.
    D) Aşıklar fırlatılarak toplanır.

  12. Cevap: C Açıklama:

    Aşık oyununda aşıkların toplanması için sopa kullanılır.



  13. Atatürk, 1919 yılında Samsun'a çıkarken amacı neydi?

    A) İşgalcileri yurttan kovmak
    B) Anadolu'da bir cumhuriyet ilan etmek
    C) Türk milletini birleştirmek
    D) Yeni bir ordu kurmak

  14. Cevap: A Açıklama:

    Atatürk, Samsun'a çıkarken amacı işgalcileri yurttan kovmak ve Türk milletinin bağımsızlığını sağlamaktı.



  15. Kâzım Karabekir Paşa, Doğu Cephesi'nde hangi devletle savaştı?

    A) Fransa    B) İtalya    C) Ermenistan    D) Yunanistan    

  16. Cevap: C Açıklama:

    Kâzım Karabekir Paşa, Doğu Cephesi'nde Ermenilerle savaştı.



  17. Kâzım Karabekir Paşa, Doğu Cephesi'nde kazandığı savaşla hangi devleti yenilgiye uğrattı?

    A) Fransa    B) İtalya    C) Ermenistan    D) Yunanistan    

  18. Cevap: C Açıklama:

    Kâzım Karabekir Paşa, Doğu Cephesi'nde kazandığı savaşla Ermenistan'ı yenilgiye uğrattı.



  19. Kâzım Karabekir Paşa, yetim Türk çocuklarını nasıl yetiştiriyordu?

    A) Ceza usulünü uygulayarak
    B) Çocukları kendi çocukları gibi yetiştirerek
    C) Çocukları meslek sahibi olarak yetiştirerek
    D) Çocukları sanatla uğraştırarak

  20. Cevap: B Açıklama:

    Kâzım Karabekir Paşa, yetim Türk çocuklarını kendi çocukları gibi yetiştiriyordu.



  21. Güney Cephesi'nde düşmana karşı mücadele eden kahramanlarımızdan biri olan Sütçü İmam'ın mesleği neydi?

    A) Öğretmen    B) Asker    C) Çiftçi    D) Esnaf    

  22. Cevap: D Açıklama:

    Sütçü İmam, Maraş'ta sütçülük yapan bir esnaftı.



  23. Antep'in kurtuluşunda önemli rol oynayan Şahin Bey'in gerçek adı nedir?

    A) Mehmet Sait         B) Ali Saip Ursavaş   
    C) Sütçü İmam          D) Hasan Tahsin       
                          

  24. Cevap: A Açıklama:

    Şahin Bey'in gerçek adı Mehmet Sait'tir.



  25. Antep'in kurtuluşunun ardından TBMM tarafından Antep'e verilen unvan nedir?

    A) Gazi    B) Kahraman    C) Şanlı    D) Başkent    

  26. Cevap: A Açıklama:

    Antep'in kurtuluşunun ardından TBMM tarafından Antep'e "Gazi" unvanı verildi.



  27. Yörük Ali Efe, Kuvâ-yı Millîye'nin hangi yöresinde görev yapmıştır?

    A) Aydın'da    B) Antep'te    C) Urfa'da    D) Adana'da    

  28. Cevap: A Açıklama:

    Yörük Ali Efe, Kuvâ-yı Millîye'nin Aydın yöresinde görev yapmıştır.



  29. Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılması hangi sonuçlara yol açtı?

    A) Yunan ordusu Ankara'dan çekildi.
    B) Yunan ordusu İzmir'i aldı
    C) Türk ordusu İzmir'e kadar ilerledi.
    D) Türk ordusu Mondros Mütarekesi'ni imzaladı.

  30. Cevap: A Açıklama:

    Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasıyla Yunan ordusu Ankara'dan çekildi. Bu, Türk ordusunun moralini yükseltti ve Yunan ordusunun moralini düşürdü.



  31. İstiklal Yolu'nda en büyük fedakârlığı kimler gösterdi?

    A) Askerler    B) Kadınlar    C) Çocuklar    D) Yaşlılar    

  32. Cevap: B Açıklama:

    İstiklal Yolu'nda en büyük fedakârlığı kadınlar gösterdi. Kadınlar, cepheye silah ve cephane taşıdılar, yaralı askerlere baktılar ve düşmana karşı direndiler.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




4.Sınıf Sosyal Bilgiler II. Ünite Test 2 (Geçmişimi Öğreniyorum) Detayları

4.Sınıf Sosyal Bilgiler II. Ünite Test 2 (Geçmişimi Öğreniyorum) 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 08 Aralık 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 4.Sınıf Sosyal Bilgiler II. Ünite Test 2 (Geçmişimi Öğreniyorum) Testini Çöz tıklayın. 4.Sınıf Sosyal Bilgiler II. Ünite Test 2 (Geçmişimi Öğreniyorum) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

4.Sınıf Sosyal Bilgiler II. Ünite Test 2 (Geçmişimi Öğreniyorum) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


4.Sınıf Sosyal Bilgiler II. Ünite Test 2 (Geçmişimi Öğreniyorum) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • Geçmişimi Öğreniyorum
    1. Ailesi ve çevresindeki millî kültürü yansıtan ögeleri fark eder.
    2. Millî Mücadele’nin kazanılmasında ve Cumhuriyetin ilânında Atatürk’ün rolünü fark eder.
    3. Sözlü tarih yöntemi kullanarak ve nesnelere dayanarak aile tarihi oluşturur
    4. Tarihte Türklerin yaygın olarak oynadığı oyunlardan günümüzde de devam edenlere örnek verir
    5. Tarihte Türklerin yaygın olarak oynadığı oyunlardan günümüzde de devam edenlere örnek verir
    6. Yaşanmış olaylardan ve görsel materyallerden yola çıkarak, Millî Mücadele sürecinde yakın çevresini ve Türkiye’yi betimler.

Ayrıca 4.sınıf sosyal bilgiler dersi II. ünite test soruları 2; geçmişimi öğreniyorum konusundan test türünde cevap ve açıklamalı olarak müfredata uygun hazırlanmıştır

4.2.3. Aile tarihini araştırır.

4.2.3. Aile tarihini araştırır.

4.2.3. Aile tarihini araştırır.

* Türkiye'nin tarihi ve kültürel yerlerini tanır.

* Geleneksel çocuk oyunlarını bilir.

* Geleneksel çocuk oyunlarını bilir.

* Millî Mücadele'nin amacını açıklar.

* Millî Mücadele'de Doğu Cephesi'nde yaşanan savaşları tanır.

* Millî Mücadele'de Doğu Cephesi'nde yaşanan savaşların sonuçlarını açıklar.

* Kâzım Karabekir Paşa'nın yetim Türk çocukları ile ilgili faaliyetlerini açıklar.

* Millî Mücadele'de yer alan kahramanları tanır.

* Millî Mücadele'de yer alan kahramanları tanır.

* Millî Mücadele'nin kazanımlarını açıklar.

* Millî Mücadele'de yer alan kahramanları tanır.

4.3.3. Millî Mücadele'nin aşamalarını kavrar.

4.3.3. Millî Mücadele'nin aşamalarını kavrar.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

4.Sınıf Sosyal Bilgiler II. Ünite Test 2 (Geçmişimi Öğreniyorum) sınavı 4.Sınıf kategorisinin Sosyal Bilgiler alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

4.Sınıf Sosyal Bilgiler II. Ünite Test 2 (Geçmişimi Öğreniyorum) Testi İstatistikleri

Bu sınav 6 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 18 kere doğru, 20 kere yanlış cevap verilmiş.

4.Sınıf Sosyal Bilgiler II. Ünite Test 2 (Geçmişimi Öğreniyorum) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

4.Sınıf Sosyal Bilgiler II. Ünite Test 2 (Geçmişimi Öğreniyorum) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 4.Sınıf Sosyal Bilgiler II. Ünite Test 2 (Geçmişimi Öğreniyorum) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

4.Sınıf Sosyal Bilgiler II. Ünite Test 2 (Geçmişimi Öğreniyorum) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 4.Sınıf Sosyal Bilgiler dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.