2022-2023 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem 1.Sınav (TEST)

2022-2023 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınavı 6.Sınıf kategorisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 17 sorudan oluşmaktadır.



 2022-2023 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem 1.Sınav (TEST) CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangisi Peygamber Efendimizin (s.a.v.) çocuklarından biri değildir?

    A) Fâtıma   B) Rukiye   C) Kâsım    D) Şeyma

  2. Cevap: D Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) çocuklarından biri olmayanı belirtir. Verilen seçenekler arasında Fâtıma, Rukiye, Kâsım ve Şeyma yer almaktadır. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) çocukları arasında yer almayan kişi Şeyma'dır. Çözüm açıklaması, verilen seçenekleri inceleyerek Peygamber Efendimizin (s.a.v.) çocuklarından biri olmayan Şeyma'yı belirtir.



  3. Aşağıdakilerden hangisi İslam dininin temel kaynağıdır?

    A) Kur’an-ı Kerim                 B) İncil
    C) Tevrat                              D) Zebur

  4. Cevap: A Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı, İslam dininin temel kaynağını belirlemektir. İslam dininin temel kaynağı Kur'an-ı Kerim'dir. Dolayısıyla, doğru cevap A seçeneğidir. İslam dininin temel kaynağı Kur'an-ı Kerim'dir. Kur'an-ı Kerim, Müslümanlar için Allah'ın vahiy yoluyla Hz. Muhammed'e ilettiği kutsal kitaptır. Diğer seçenekler olan İncil, Tevrat ve Zebur ise diğer dinlerin kutsal kitaplarıdır ve İslam dininin temel kaynağı değillerdir. Dolayısıyla, doğru cevap A seçeneğidir.



  5. Peygamberimize ilk inananlar arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

    A) Hz. Hatice                 B) Hz. Ebu Bekir
    C) Hz. Zeyd                   D) Hz. Hamza

  6. Cevap: D Açıklama:

    Doğru cevap D) Hz. Hamza'dır. Peygamberimize ilk inananlar arasında yer almaz. verilen seçenekleri inceleyerek Peygamberimize ilk inananlar arasında yer almayan Hz. Hamza'yı belirtir.



  7. Peygamberimize ilk inen sure aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Fatiha     B) İsra    C) Alak      D) Müdessir

  8. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı, Peygamberimize ilk inen surenin hangisi olduğunu belirlemektir. İslam tarihine göre, Peygamberimize ilk inen sure Alak'tır. Dolayısıyla, doğru cevap C seçeneğidir. İslam tarihine göre, Peygamberimize ilk inen sure Alak'tır. Alak Suresi, Kur'an'ın ilk surelerinden biridir ve Peygamberimize vahiy gelmeye başladığı dönemde inmiştir. Diğer seçenekler olan Fatiha, İsra ve Müdessir ise farklı surelerdir, ancak ilk inen sure değillerdir. Dolayısıyla, doğru cevap C seçeneğidir.



  9. Belli şartlara ve kurallara uygun olarak, günde beş vakit yerine getirilir. Akıllı ve ergenlik çağına gelmiş her Müslümanın yapması emredilir. Hz. Muhammed (s.a.v.) tarafından dinin direği ve cennetin anahtarı olarak tanımlanmıştır.
    Yukarıdaki metinde tanımlanan ibadet aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Oruç      B) Zekât      C) Namaz      D) Hac

  10. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı, belirtilen metinde tanımlanan ibadetin hangisi olduğunu belirlemektir. Metinde tanımlanan ibadet namazdır. Dolayısıyla, doğru cevap C seçeneğidir. Metinde bahsedilen ibadetin günde beş vakit yerine getirilmesi gerektiği, akıllı ve ergenlik çağına gelmiş her Müslümanın yapması emredildiği ve Hz. Muhammed tarafından dinin direği ve cennetin anahtarı olarak tanımlandığı belirtilmiştir. Bu açıklamalar namaz ibadetini işaret etmektedir. Diğer seçenekler olan oruç, zekât ve hac ise farklı ibadet türleridir, ancak metindeki tanımlamalara uymamaktadır. Dolayısıyla, doğru cevap C seçeneğidir.



  11. İslam dini aklın kullanımına büyük önem vermiş ve onun sağlıklı kararlar alabilmesini engelleyecek her şeyi yasaklamıştır.
    Aşağıdakilerden hangisi alkol ve uyuşturucunun insana verdiği bireysel zararlardan biri değildir?

    A) Bireyin merkezi sinir sistemini etkileyip hatalar yaptırır.
    B) Kişinin aklını doğruyu kullanmasına mani olur.
    C) İnsanın iradesini kullanmasını engeller.
    D) İnsanlar arasındaki huzur ve sevgi ortamını bozar.

  12. Cevap: D Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı, alkol ve uyuşturucunun insanlara verdiği bireysel zararlardan biri olmayan seçeneği belirtir. Verilen seçenekler arasında bireyin merkezi sinir sistemini etkileyip hatalar yaptırması, kişinin aklını doğruyu kullanmasına mani olması, insanın iradesini kullanmasını engellemesi ve insanlar arasındaki huzur ve sevgi ortamını bozması yer almaktadır. İnsanlar arasındaki huzur ve sevgi ortamının bozulması alkol ve uyuşturucunun insanlara verdiği bireysel zararlardan biri değildir. Çözüm açıklaması, verilen seçenekleri inceleyerek diğer seçeneklerin bireysel zararlarına odaklanır ve insanlar arasındaki huzur ve sevgi ortamının bozulmasının bireysel bir zarar olmadığını belirtir.



  13. Akciğer ve gırtlak kanseri, bronşit, damar sertliği, nefes darlığı, ülser, kalp rahatsızlığı gibi birçok hastalığa neden olan zararlı alışkanlık aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kumar         B) Sigara
    C) Alkol            D) Şans Oyunları

  14. Cevap: B Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı, akciğer kanseri, gırtlak kanseri, bronşit, damar sertliği, nefes darlığı, ülser, kalp rahatsızlığı gibi hastalıklara neden olan zararlı alışkanlığın hangisi olduğunu belirlemektir. Bu zararlı alışkanlık sigaradır. Dolayısıyla, doğru cevap B seçeneğidir. Metinde belirtilen hastalıkların birçok zararlı etkisi olduğu ve bu etkilerin nedeni olan zararlı alışkanlık sorulmaktadır. Sigara, akciğer kanseri, gırtlak kanseri, bronşit, damar sertliği, nefes darlığı, ülser, kalp rahatsızlığı gibi birçok hastalığa neden olabilen zararlı bir alışkanlıktır. Diğer seçenekler olan kumar, alkol ve şans oyunları ise farklı zararlı alışkanlıklar olmasına rağmen metindeki hastalıklara neden olma özelliklerini taşımamaktadır. Dolayısıyla, doğru cevap B seçeneğidir.



  15. Yakın çevresini İslam’a 3 yıl boyunca gizli davet eden peygamberimiz, Allah’tan aldığı emirle açıktan davete başlayınca onun tebliğine karşı çıkıp düşmanlık ve beddua eden amcası hangisidir?

    A) Ebu Leheb         B) Ebu Talip
    C) Abbas                D) Hamza

  16. Cevap: A Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı, Peygamberimizin yakın çevresini İslam'a gizlice davet ettiği üç yılın ardından Allah'ın emriyle açıktan davete başladığında ona düşmanlık ve beddua eden amcasını belirtir. Verilen seçenekler arasında Ebu Leheb, Ebu Talip, Abbas ve Hamza yer almaktadır. Peygamberimizin açıktan davete başladığında düşmanlık ve beddua eden amcası Ebu Leheb'dir. Çözüm açıklaması, verilen seçenekleri inceleyerek Peygamberimizin düşmanlık ve beddua eden amcasının Ebu Leheb olduğunu belirtir.



  17. Tebbet Suresi boşluklarını uygun kelimelerle tamamlayınız.

    Bismillahirrahmanirrahim
    Tebbet ……………. Ebi ……………… ve tebbe. Ma ……………. Anhü ………………. Ve ma kesep. Seyesla ………………. Zate …………… Vemra ………………. Hammaletel ……………………. Ficidiha ……………………. Min ………………………….

  18. Cevap:

    Bismillahirrahmanirrahim Tebbet yedâ ebi lehebin ve tebbe. Mâ agnâ anhü mâ luhu ve mâ keseb. Sayasla nârâ zate lehebin. Vemraetühü hammâletel hâtabi. Ficidiha hablüm min mesed.

    Açıklama:

    Tebbet Suresi'nin boşluklarını uygun kelimelerle tamamladığımızda, surenin tam metnini elde ederiz. Her bir boşluğa doğru kelimeyi yerleştiririz ve sureyi doğru şekilde tamamlamış oluruz.



  19. Aşağıda verilen kelimeleri, sağda verilen cümlelerle eşleştiriniz.
    1. Rüku
    2. Setr-i Avret
    3. Kıraat
    4. İftitah Tekbiri
    5. Secde

    [....] Namazda örtülmesi gereken yerleri örtmek.
    [....] Namaza “Allahu Ekber” diyerek başlamak.
    [....] Alın, burun, dizler, eller ve ayakları yere koymak.
    [....] Elleri dizlere koyarak eğilmek ve 3 kere subhane rabbi el azim demek.
    [....] Namazda Kur’an okumak.

  20. Cevap:

    1. Rüku - Elleri dizlere koyarak eğilmek ve 3 kere subhane rabbi el azim demek.

    2. Setr-i Avret - Namazda örtülmesi gereken yerleri örtmek.

    3. Kıraat - Namazda Kur'an okumak.

    4. İftitah Tekbiri - Namaza "Allahu Ekber" diyerek başlamak.

    5. Secde - Alın, burun, dizler, eller ve ayakları yere koymak.

    Açıklama:

    Her bir kelimenin tanımını ve eşleştiği cümleyi verir. Bu şekilde, örneğin, "Rüku"nun tanımı ile "Elleri dizlere koyarak eğilmek ve 3 kere subhane rabbi el azim demek" cümlesi arasındaki ilişki belirtilir.



  21. Aşağıdaki cümlelerden doğru olanlara “D” yanlış olanlara “Y” harfi koyunuz

    [....] Kötü alışkanlıklar kişinin kendisine, çevresine ve topluma zarar verir.
    [....] Bir kere denemekten bir şey olmaz.” anlayışı büyük bir tuzak ve aldatmacadır.
    [....] İslam dini kumar yoluyla elde edilen para ve malları haksız kazanç saymaz.
    [....] Hz. Zekeriya’nın hanımı yaşlı ve kısır olmasına rağmen Allah’tan oğlu olmasını istemiş ve oğlu Hz. Yahya doğmuştur.
    [....] Kendisine ilim ve hikmet verilen Hz. Yahya, hayatında hiç hata yapmamış ve kötülük düşünmemiştir.
    [....] Peygamberimiz 612 yılında 45 yaşında peygamber olmuştur.

  22. Cevap:

    1. [D] Kötü alışkanlıklar kişinin kendisine, çevresine ve topluma zarar verir. (Doğru)

    2. [Y] Bir kere denemekten bir şey olmaz." anlayışı büyük bir tuzak ve aldatmacadır. (Yanlış)

    3. [Y] İslam dini kumar yoluyla elde edilen para ve malları haksız kazanç saymaz. (Yanlış)

    4. [D] Hz. Zekeriya’nın hanımı yaşlı ve kısır olmasına rağmen Allah’tan oğlu olmasını istemiş ve oğlu Hz. Yahya doğmuştur. (Doğru)

    5. [D] Kendisine ilim ve hikmet verilen Hz. Yahya, hayatında hiç hata yapmamış ve kötülük düşünmemiştir. (Doğru)

    6. [Y] Peygamberimiz 612 yılında 45 yaşında peygamber olmuştur. (Yanlış)

    Açıklama:

    Cevap anahtarı olarak "DYYDY" verilir. Her bir cümleyi dikkatlice okuyarak, cümlenin doğru olup olmadığını belirliyoruz. Doğru cümlelerin yanına "D" harfini, yanlış cümlelerin yanına ise "Y" harfini koyuyoruz. Doğru cümlelerin, kötü alışkanlıkların zararlı olduğu, Hz. Zekeriya'nın hanımının Allah'tan oğlu olmasını istemesi sonucu Hz. Yahya'nın doğduğu ve Hz. Yahya'nın hayatta hiç hata yapmadığı şeklinde olduğunu belirliyoruz. Yanlış cümleler ise bir kere denemenin bir şey olmadığını düşünmenin yanıltıcı olduğunu, İslam dininin kumar yoluyla elde edilen parayı haksız kazanç olarak saymadığını ve Peygamberimizin 612 yılında 45 yaşında peygamber olduğunu ifade etmektedir.



  23. I. İlk insandır.
    II. Şeytan onun önünde saygıyla eğilmiştir.
    III. Bir süre cennette yaşamıştır.
    IV. İlk peygamberdir.
    Hz. Âdem’le (a.s.) ilgili yukarıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

    A) Yalnız I    B) I ve II    C) I, III ve IV    D) II, III ve IV

  24. Cevap: C Açıklama:

    Cevap Anahtarı: C) I, III ve IV Verilen bilgileri incelediğimizde, doğru olan ifadeleri belirlememiz gerekmektedir. İlgili bilgiler şunlardır: I. İlk insandır. (Doğru) II. Şeytan onun önünde saygıyla eğilmiştir. (Yanlış) III. Bir süre cennette yaşamıştır. (Doğru) IV. İlk peygamberdir. (Doğru) Doğru ifadeleri göz önünde bulundurarak cevap anahtarını belirleriz. Yani, doğru olan ifadelerin olduğu seçeneği seçeriz. Bu durumda, cevap anahtarı "C) I, III ve IV" olacaktır.



  25. Aşağıdakilerden hangisi, Kur’an’da adı geçen peygamberlerden biri değildir?

    A) Hud (a.s.)                  B) Salih (a.s.)
    C) Yakup (a.s.)              D) Şit (a.s.)

  26. Cevap: D Açıklama:

    Cevap Anahtarı: D) Şit (a.s.) Verilen seçenekler arasından Kur'an'da adı geçen peygamberleri bulmamız gerekiyor. İlgili bilgiler şunlardır: A) Hud (a.s.) - Kur'an'da adı geçen bir peygamberdir. B) Salih (a.s.) - Kur'an'da adı geçen bir peygamberdir. C) Yakup (a.s.) - Kur'an'da adı geçen bir peygamberdir. D) Şit (a.s.) - Kur'an'da adı geçmeyen bir peygamberdir. Verilen bilgilere göre, Şit (a.s.) Kur'an'da adı geçmeyen bir peygamberdir. Dolayısıyla, doğru cevap Şit (a.s.) olduğunu belirleriz.



  27. Aşağıdakilerden hangisi abdesti bozmaz?

    A) Konuşmak                             B) Uyumak
    C) Tuvalet ihtiyacını gidermek   D) Bayılmak

  28. Cevap: A Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı, abdesti bozmayan durumu belirtir. Verilen seçenekler arasında Konuşmak, Uyumak, Tuvalet ihtiyacını gidermek ve Bayılmak yer almaktadır. Abdesti bozmayan durumu belirlemek için, her bir seçeneğin abdesti nasıl etkilediği değerlendirilmelidir. Cevap anahtarı: A) Konuşmak. Aabdestin bozulmasına sebep olan faktörlerin incelenmesiyle elde edilir. Konuşmak, abdesti bozmazken, diğer seçenekler (Uyumak, Tuvalet ihtiyacını gidermek ve Bayılmak) abdesti bozan eylemlerdir.



  29. I. Elleri dirseklerle beraber yıkamak
    II. Yüzü yıkamak
    III. Ağzı ve burnu temizlemek
    IV. Ayakları topuklarla beraber yıkamak
    Yukarıdakilerden hangisi, abdestin farzları arasında yer almaz?

    A) I    B) II    C) III    D) IV

  30. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap B seçeneği olacaktır. Ağzı yıkamak abdestin farzlarından biridir. Yüzü yıkamak (II), ağzı ve burnu temizlemek (III) ve ayakları yıkamak (IV) abdestin farzları arasındadır. Yalnızca I seçeneği olan elleri dirseklerle beraber yıkamak sünnet olarak kabul edilir. Doğru cevap B seçeneğidir.



  31. Aşağıdakilerden hangisi cemaatle namaz kılmanın faydalarından biri değildir?

    A) Birlik ve beraberliğin oluşmasına katkı sağlar
    B) İnsanların sosyalleşmesine vesile olur.
    C) Dindarlığımızı başkalarına gösterme fırsatı verir.
    D) Kılınan namazın sevabını artırır.

  32. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı, cemaatle namaz kılmanın faydalarından birini belirtirken, hangi seçeneğin bu faydalardan biri olmadığını seçmemizi istemektedir. Verilen seçenekler arasında birlik ve beraberliğin oluşmasına katkı sağlamak, insanların sosyalleşmesine vesile olmak, dindarlığımızı başkalarına gösterme fırsatı vermek ve kılınan namazın sevabını artırmak yer almaktadır. Cevap anahtarı: C) Dindarlığımızı başkalarına gösterme fırsatı verir. her bir seçeneğin cemaatle namaz kılmanın faydalarını nasıl etkilediğini değerlendirmeyi içerir. Birlik ve beraberliğin oluşması, insanların sosyalleşmesi ve kılınan namazın sevabının artması cemaatle namazın faydalarından bazılarıdır. Ancak, dindarlığımızı başkalarına gösterme fırsatı verme seçeneği, cemaatle namazın temel faydalarından biri değildir.



  33. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen kelimelerle doldurunuz.
    Kabe    Tevhid    Müezzin    On    teravih    suhuf    iki mucize    teyemmüm    Setr-i Avret

    1. Peygamberlerin, kendilerine inanmayan insanlara peygamberliklerini ispat etmek amacıyla gösterdikleri
    olağanüstü olaylara ................................... denir.
    2. Namazlar ................................... yönüne dönülerek kılınır.
    3. Yüce Allah’ın (c.c.) dört büyük kitaptan ayrı olarak Cebrail (a.s.) aracılığıyla bazı peygamberlerine
    gönderdiği dinî emirler ve bu emirleri içeren sayfalara ................................... denir.
    4. Bayram namazı yılda ................................... kez kılınır.
    5. Öğle namazı ................................... rekâttır.
    6. Suyun bulunmaması ya da hastalık vb. sebeplerle kullanılamaması durumunda abdest veya boy
    abdesti yerine ............................................................... yapılır.
    7. ................................... Allah’ı (c.c.) zatında, sıfatlarında ve fiillerinde birleme, onun tek ve eşsiz olduğuna
    inanma, hiçbir şeyi eş koşmadan ibadeti sadece Allah’a (c.c.) yapmaktır.
    8. ……………………………..namazda vücudun başkalarına gösterilmesi yasak olan örtülmesi gereken yerleri örtmektir.
    9. Ezan okuyan kişiye …………………………..denir.10. Ramazan ayı boyunca yatsı namazından sonra yirmi rekat olarak kılınan namaza …………………… denir.

  34. Cevap:

    1. Peygamberlerin, kendilerine inanmayan insanlara peygamberliklerini ispat etmek amacıyla gösterdikleri olağanüstü olaylara "iki mucize" denir.

    2. Namazlar "Kabe" yönüne dönülerek kılınır.

    3. Yüce Allah'ın (c.c.) dört büyük kitaptan ayrı olarak Cebrail (a.s.) aracılığıyla bazı peygamberlerine gönderdiği dinî emirler ve bu emirleri içeren sayfalara "suhuf" denir.

    4. Bayram namazı yılda "iki" kez kılınır.

    5. Öğle namazı "dört" rekâttır.

    6. Suyun bulunmaması ya da hastalık vb. sebeplerle kullanılamaması durumunda abdest veya boy abdesti yerine "teyemmüm" yapılır.

    7. "Tevhid" Allah'ı (c.c.) zatında, sıfatlarında ve fiillerinde birleme, onun tek ve eşsiz olduğuna inanma, hiçbir şeyi eş koşmadan ibadeti sadece Allah'a (c.c.) yapmaktır.

    8. "Setr-i Avret" namazda vücudun başkalarına gösterilmesi yasak olan örtülmesi gereken yerleri örtmektir.

    9. Ezan okuyan kişiye "Müezzin" denir.

    10. Ramazan ayı boyunca yatsı namazından sonra yirmi rekat olarak kılınan namaza "teravih" denir.

    Açıklama:

    boşluklara doğru kelimelerin yerleştirilmesini içerir. Her bir cümlede verilen boşlukların anlamlarına göre uygun kelimeleri seçmek gerekmektedir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2022-2023 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem 1.Sınav (TEST) Detayları

2022-2023 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem 1.Sınav (TEST) 3 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 17 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 27 Şubat 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2022-2023 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem 1.Sınav (TEST) Testini Çöz tıklayın. 2022-2023 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem 1.Sınav (TEST) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2022-2023 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Klasik
  • Eşleştirme
  • Test
  • Boşluk Doldurma


2022-2023 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem 1.Sınav (TEST) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • KUR’AN-I KERİM’İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ
    1. Kuran’ın yol göstericiliğinin ne anlama geldiğini ayetlerle fark eder
    2. Kur’an’ın hayatımızdaki yeri ve önemini fark eder
    3. Kur’an’ın İslam dinindeki önemini kavrar.
    4. Kur’an’ın iyiye ve güzele yönlendirip kötülüklerden sakındırdığını örneklerle açıklar.

Ayrıca 2022-2023 6.sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi 1.dönem 1.sınav soruları; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak yeni müfredata uygun hazırlanmıştır

"Peygamber Efendimizin (s.a.v.) çocuklarını tanıma" yeteneğidir.

Bu soruyu çözerek, İslam dininin temel kaynağını tanıma ve farklı dinlerin kutsal kitapları arasındaki farkları anlama becerisini geliştirebiliriz.

"Peygamberimize ilk inananları tanıma" yeteneğidir.

Bu soruyu çözerek, İslam tarihinde Peygamberimize ilk inen surenin adını ve önemini öğrenebilir ve İslam'ın temel kaynakları hakkında bilgi edinebiliriz.

Bu soruyu çözerek, İslam dininin temel ibadetlerinden biri olan namazın önemini ve uygulanışını öğrenebilir ve dinin pratik hayata yansıyan yönlerini anlayabiliriz.

"Alkol ve uyuşturucunun insanlara verdiği zararları anlama" yeteneğidir.

Bu soruyu çözerek, sigaranın sağlık üzerindeki zararlarını ve birçok hastalığa neden olma potansiyelini anlayabilir ve zararlı alışkanlıkların etkileri hakkında farkındalık kazanabiliriz.

"İslam'ın yayılma sürecini ve Peygamberimizin yakın çevresinin tepkilerini anlama" yeteneğidir.

Bu soruyu çözerek, Tebbet Suresi'nin tam metnini öğrenebilir ve Kuran-ı Kerim'deki surelerin içeriğini daha iyi anlayabiliriz.

"Namazdaki terimleri ve eylemleri tanıma" yeteneğidir.

Bu soruyu çözerek, doğru ve yanlış cümleleri ayırt etme yeteneğimizi geliştirebilir ve verilen ifadelerin doğruluğunu sorgulama becerisini kazanabiliriz.

Bu soruyu çözerek, Hz. Âdem (a.s.) ile ilgili doğru bilgileri ayırt etme becerimizi geliştirebiliriz.

Bu soruyu çözerek, Kur'an'da adı geçen peygamberleri tanıma becerimizi geliştirebiliriz.

"Abdestin bozulma sebeplerini ve abdestin önemini anlama" yeteneğidir.

"Cemaatle namaz kılmanın faydalarını anlama" yeteneğidir.

"Kelime dağarcığına dayalı anlam çıkarımı yapma" becerisidir.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2022-2023 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınavı 6.Sınıf kategorisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2022-2023 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem 1.Sınav (TEST) Testi İstatistikleri

Bu sınav 3 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 31 kere doğru, 8 kere yanlış cevap verilmiş.

2022-2023 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem 1.Sınav (TEST) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2022-2023 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2022-2023 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2022-2023 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem 1.Sınav (TEST) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf
  6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Ünite Özetleri