1.Sınıf Matematik 1.Dönem Test Soruları 1

1.Sınıf Matematik 1.Dönem Test Soruları 1 sınavı 1.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Test Soruları 1 CEVAPLARI

  1. "On yedi" okunuşu verilen sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 7        B) 10        C) 17

  2. Cevap: C Açıklama:

    "On yedi" ifadesi 17 sayısını temsil eder. Bu ifade, sayıyı onluk ve birlik basamaklarıyla ifade eder. Onluk basamakta 1 ve birlik basamakta 7 bulunur.



  3. 23 - 21 - 19 - ...... - 15 - 13 - 11 - 9 Verilen ritmik saymada noktalı yere hangisi gelmelidir?

    A) 18        B) 14        C) 17

  4. Cevap: C Açıklama:

    Doğru cevap "C) 17" olmalıdır. Verilen ritmik sayma dizisinde 2 azaltarak ilerlendiğinde, eksik olan sayı 17'dir.



  5. 3 - 6 - ..... - 12 - 15 - 18 Verilen ritmik saymada noktalı yere hangisi gelmelidir?

    A) 7        B) 9        C) 11

  6. Cevap: B Açıklama:

    Verilen sayı dizisinde 3'ten başlayarak her adım 3 artıyor. Dolayısıyla bir sonraki sayı 6 + 3 = 9 olmalıdır.



  7. Beş onluk iki birlik sayısı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 52        B) 25        C) 21

  8. Cevap: A Açıklama:

    "Beş onluk iki birlik" ifadesi, 10'un onluk basamağına 5 ekleyerek 2 birliği ifade eder. Bu da 50 + 2 = 52 sayısını temsil eder.



  9. ..+…=12 Yanda verilen toplama işleminde noktalı yerlere hangi sayılar gelirse doğru olur?

    A) 5+10    B) 5+15    C) 7+5    

  10. Cevap: C Açıklama:

    5+10 işlemi toplamı 12 verir.



  11. Ramazan'ın 8 kitabı var. Öğretmeni de 5 kitap verdi. Ramazan'ın kaç kitabı olmuştur?

    A) 3    B) 13    C) 14    

  12. Cevap: B Açıklama:

    Ramazan'ın kitap sayısı 8+5=13'ten



  13. Emel'in 6 kalemi vardı. Babası 9 kalem verdi. Emel'in kaç kalemi oldu?

    A) 3    B) 15    C) 16    

  14. Cevap: B Açıklama:

    Emel'in toplamda 6+9=15 kalemi oldu.



  15. 10 şekerin 5 fazlası kaç şeker eder?

    A) 13    B) 14    C) 15    

  16. Cevap: C Açıklama:

    10 şekerin 5 fazlası 15 değil, 15 şeker eder.



  17. Hangi çocuk sayının okunuşunu yanlış söylemiştir?

    A) Nazan 12=İki         B) Veli 15=On beş      
    C) Cemil 18=On sekiz                           

  18. Cevap: A Açıklama:

    Doğru okunuş "on iki" olmalıdır. Nazan yanlış söylemiştir.



  19. Hangi çocuk sıra bildiren bir sayı söylemiştir?

    A) 9    B) 4.    C) 5    

  20. Cevap: B Açıklama:

    "4." bir sıra bildiren bir sayıdır.



  21. ATATÜRK kelimesinde K harfinin sırasını nasıl ifade edebiliriz?

    A) 5.    B) 6.    C) 7    

  22. Cevap: C Açıklama:

    ATATÜRK kelimesinde "K" harfi 7.sıradadır.



  23. Aşağıdaki kelimelerin hangisinde 4. Sırada i harfi vardır?

    A) Kilit    B) Kitap    C) Kalem    

  24. Cevap: A Açıklama:

    "Kilit" kelimesinde 4. sırada "i" harfi bulunur.



  25. CUMHURİYET kelimesinde R sesi kaçıncı sıradadır?

    A) 7,    B) 8.    C) 9.    

  26. Cevap: A Açıklama:

    "CUMHURİYET" kelimesinde "R" harfi yedinci sıradadır.



  27. 10 dan başlayarak ikişer ritmik saymada 3. Sayı olarak hangi sayı sayılır?

    A) 14    B) 16    C) 18    

  28. Cevap: B Açıklama:

    10'dan başlayarak ikişer ritmik sayarken 3. sayı 16'dır.



  29. Hangi eşya diğerlerine göre en hafiftir?

    A) Ayakkabı    B) Çanta    C) Şapka    

  30. Cevap: C Açıklama:

    Şapka, ayakkabı ve çantadan daha hafif bir eşyadır.



  31. Hangi hayvan diğerlerine göre daha yüksekte yaşar?

    A) Fare    B) Tavuk    C) Kartal    

  32. Cevap: C Açıklama:

    Kartal, fare ve tavuktan daha yüksekte yaşar, çünkü uçabilen bir kuştur.



  33. 40 - 50 - 55 - 60 - 70 - 80 Yukarıdaki ritmik sayma dizisinde kuralına uymayan sayı hangisidir?

    A) 55    B) 60    C) 70    

  34. Cevap: C Açıklama:

    Bu dizide diğer sayılar beş artarken, 70 sadece on artar.



  35. Kaşık Kepçe Tencere eşyaları ağırdan hafife nasıl sıralanır?

    A) Kepçe-Kaşık-Tencere    B) Tencere-Kepçe-Kaşık   
    C) Kaşık-Kepçe-Tencere                             

  36. Cevap: B Açıklama:

    Eşyalar ağırdan hafife doğru sıralandığında tencere en ağır, sonra kepçe ve en hafif olan kaşık gelir.



  37. Defter Kitap Silgi eşyalardan hangisi en hafiftir?

    A) Silgi    B) Kitap    C) Defter    

  38. Cevap: A Açıklama:

    Silgi diğer iki nesneye göre en hafif olanıdır.



  39. Hangi çocuğun söylediği hayvan en yüksekte yaşar?

    A) Okan - Yılan     B) Pınar - Köpek   
    C) Yaşar - Karga                       

  40. Cevap: C Açıklama:

    Kartallar genellikle yüksek dağlarda ve gökyüzünde yaşarlar, diğer hayvanlar ise yere yakın bölgelerde yaşarlar.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




1.Sınıf Matematik 1.Dönem Test Soruları 1 Detayları

1.Sınıf Matematik 1.Dönem Test Soruları 1 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 17 Ekim 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Test Soruları 1 Testini Çöz tıklayın. 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Test Soruları 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

1.Sınıf Matematik 1.Dönem Test Soruları 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


1.Sınıf Matematik 1.Dönem Test Soruları 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • MATEMATİK HEYECANI
    1. Bir model üzerindeki ögelerin birbirine göre durumlarını uzamsal ilişkilerin uygun terimlerini kullanarak açıklar.
    2. Bir nesnenin uzunluklarına göre sıralanmış nesne topluluğu içindeki yerini belirler.
    3. Bir örüntüdeki eksik bırakılan ögeleri belirleyerek tamamlar.
    4. Bir örüntüdeki eksik bırakılan ögeleri belirleyerek tamamlar.
    5. Bir örüntüdeki ilişkiyi belirler.
    6. Eş nesnelere örnekler verir.
    7. Küp,prizma, koni ve küre modellerini kullanarak farklı yapılar oluşturur.
    8. Nesne gruplarını azlık ve çokluklarına göre karşılaşırır.
    9. Nesneleri uzunlukları yönünden karşılaştırarark ilişkilerini belirtir.
    10. Rakamları okur ve yazar.
    11. Rakamları okur ve yazar.
    12. Uzamsal ilişkileri ifade etmek için uygun terimleri kullanır.

Ayrıca 1.sınıf matematik 1.dönem test soruları 1; mebsinavlari.com tarafından tamamı test ve cevap anahtarlı olarak müfredata uygun hazırlanmıştır

Sayıları onluk ve birlik basamaklarıyla ifade edebilme becerisi.

Ritmik sayma dizilerini anlayabilme ve eksik sayıları tahmin edebilme yeteneği.

Ritmik sayma becerisi ve sayı dizilerini anlama yeteneği.

Sayıları onlar ve birler basamağına ayırarak birleştirme yeteneği.

Sayıların doğru okunuşunu bilmek.

Sayıların sıra bildirme özelliğini anlamak.

Harf sıralarını bilmek.

Harf sıralarını ve kelime yapılarını anlamak.

Harf sıralarını bilmek.

Sayı dizilerini anlamak.

Nesneleri ağırdan hafife sıralama yeteneği.

Nesneleri hafiflik açısından karşılaştırma yeteneği.

Hayvanların yaşama alanlarını bilmek.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

1.Sınıf Matematik 1.Dönem Test Soruları 1 sınavı 1.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

1.Sınıf Matematik 1.Dönem Test Soruları 1 Testi İstatistikleri

Bu sınav 15 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 175 kere doğru, 43 kere yanlış cevap verilmiş.

1.Sınıf Matematik 1.Dönem Test Soruları 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

1.Sınıf Matematik 1.Dönem Test Soruları 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 1.Sınıf Matematik 1.Dönem Test Soruları 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

1.Sınıf Matematik 1.Dönem Test Soruları 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 1.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.