2023-2024 8.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-02-04)

2023-2024 8.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-02-04) sınavı 8.Sınıf kategorisinin Matematik Uygulamaları alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 24 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 8.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-02-04) CEVAPLARI

  1. √144 sayısının eşiti aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 11      B) 12     C) 13      D) 14

  2. Cevap: B

  3. 811 . 2515 işleminin sonucunda kaç tane sıfır vardır?

    A) 15    B) 20    C) 25    D) 30

  4. Cevap: D

  5. 36 ve 48 sayılarının EBOB'u kaça eşittir?

    A) 12    B) 24    C) 18    D) 36

  6. Cevap: A

  7. 125 : 35 işleminin sonucu hangi seçenekte doğru verilmiştir?

    A) 42    B) 410    C) 25    D) 210

  8. Cevap: D

  9. A = 3. 510. 45 olduğuna göre A sayısı kaç basamaklı bir sayıdır?

    A) 9    B) 10    C) 11    D) 12

  10. Cevap: B

  11. Aşağıdaki üslü ifadelerden hangisi en küçüktür?

    A) 2-3    B) 5-1    C) 4-3    D) 3-2

  12. Cevap: C

  13. √25 +√36 - √49=? İşleminin sonucu kaçtır?

    A) 11        B) 18           C) 7           D) 4

  14. Cevap: D

  15. Hangisi 8 sayısı ile  aralarında asaldır?

    A) 27     B) 24      C) 28    D) 26

  16. Cevap: A

  17. 90=2a∙3b∙5 eşitliğinde a+b+c toplamı kaçtır?

    A) 3    B) 4    C) 5    D) 6

  18. Cevap: B

  19. 76∙75  işleminin sonucu kaçtır?

    A) 7     B) 711    C) 714    D) 730

  20. Cevap: B

  21. 613÷67  işleminin sonucu kaçtır?

    A) 6-6    B) 66    C) 6-20    D) 620

  22. Cevap: B

  23. √70 sayısı hangi tam sayıya yakındır?

    A) 6    B) 7    C) 8    D) 9

  24. Cevap: C

  25. a ve birer doğal sayıdır.
    √108 = a√b
    eşitliğinde a + b toplamı aşağıdakilerden hangisi olamaz?

    A) 15    B) 29    C) 39    D) 109

  26. Cevap: A

  27. Kenar uzunlukları birer tam sayı olan dikdörtgenin alanı 48 cm2'dir. Bu özellikelre uyan kaç tane farlı dikdörtgen çizilebilir?

    A) 7    B) 6    C) 5    D) 4

  28. Cevap: C

  29. 60 sayısı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) 3 farklı asal çarpanı vardır
    B) Asal çarpanların en büyüğü 5'tir.
    C) Pozitif tam sayı çarpanların sayısı 12'dir.
    D) Asal çarpanların toplamı 12'dir.

  30. Cevap: D

  31. dikdörtgen alan karekök
    Yukarıda kenar uzunlukları verilen dikdörtgenin alanı kaç birimkaredir?

    A) 18√3    B) 24√3    C) 36√2    D) 48√2

  32. Cevap: D

  33. kareköklü işlem
    İşleminin sonucu kaçtır?

    A) 6    B) 5    C) √5    D) √20

  34. Cevap: A

  35. üslü sayı
    İşleminin sonucu kaçtır?

    A) 416    B) 214    C) 218    D) 412

  36. Cevap: B

  37. (-2)-3        -3-4        (-5)0

    7-4            -10         (-3)5
    Yukarıda verilen sayılardan rastgele seçilen birinin pozitif olma olasılığı kaçtır?

    A) 1/3    B) 1/2    C) 2/3    D) 3/4

  38. Cevap: A

  39. a ve birer doğal sayıdır.
    √2,ab
    ifadesi rasyonel sayı olduğuna göre a + b toplamı aşağıdakilerden hangisi olamaz?

    A) 7    B) 11    C) 16    D) 17

  40. Cevap: C

  41. (a + 2)  . (3a -1) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 3a2 - a +2                B) 3a2 + 6a -2
    C) 3a2 + 6a + 2            D) 3a2 + 5a - 2

  42. Cevap: D

  43. Grafik: Bahçeye ekilen ürünlerin dağılımı
    daire grafiği
    Yukarıdaki daire grafiğinde bir bahçeye ekilen ürünlerin alanlara göre dağılımı verilmiştir.
    Buna göre bu bahçenin % kaçlık kısmına domates ekilmiştir?

    A) 30    B) 35    C) 40    D) 45

  44. Cevap: B

  45. 48√2 litre su şişelere konulacaktır.
    köklü ifadeler
    Tablodaki şişelerin her birinden en az bir tane kullanıldığında göre bu iş için en az kaç şişe kullanılmıştır?

    A) 75    B) 80    C) 84    D) 90

  46. Cevap: B

  47. Aşağıdaki sütun  grafiğinde bir okuldaki üç sınıfın öğrenci sayları verilmiştir.
    daire grafiği sorusu
    Grafikteki veriler daire grafiği ile gösterilirse 8-A sınıfını gösteren dilimin merkez açısı kaç derece olur?

    A) 100    B) 125    C) 150    D) 200

  48. Cevap: C

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 8.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-02-04) Detayları

2023-2024 8.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-02-04) 1 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 24 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 04 Şubat 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 8.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-02-04) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 8.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-02-04) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 8.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-02-04) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2023-2024 8.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-02-04) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • CEBİR
    1. Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler
    2. Cebirsel ifadeleri oluşturmada bilgi ve iletişim teknolojileri, cebir karoları, çizimler vb. araçlardan faydalanılır.
    3. Cebirsel ifadeleri oluşturmada bilgi ve iletişim teknolojileri, cebir karoları, çizimler vb. araçlardan faydalanılır.
    4. Doğrusal Denklemler
    5. Doğrusal Denklemler
    6. Eşitsizlik içeren günlük hayat durumları incelenirken sayı doğrusundan yararlanılır.
    7. Eşitsizlikler

Ayrıca etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 8.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-02-04) sınavı 8.Sınıf kategorisinin Matematik Uygulamaları alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2023-2024 8.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-02-04) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 8.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-02-04) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 8.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-02-04) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 8.Sınıf Matematik Uygulamaları Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-02-04) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 8.Sınıf Matematik Uygulamaları dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.