2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI sınavı 8.Sınıf kategorisinin Matematik Uygulamaları alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI CEVAPLARI


  1. alan sorusu matematik uygulamaları
    Kare şeklindeki kartondan, alanları 196 ve 49 olan kare şeklinde iki parça şekildeki gibi kesilerek çıkarılıyor.
    Buna göre, kalan parçaların alanları toplamı kaç  cm2’dir?

    A) 98    B) 124    C) 164    D) 196

  2. Cevap: D Açıklama:

    Doğru cevap gerçekten D) 196 olacaktır. Soruda verilen kare şeklindeki kartondan alanı 196 birim kare olan bir kare ve alanı 49 birim kare olan bir kare çıkarıldığında geriye kalan parçaların toplam alanı 196 birim kare olur.



  3. Pi sayısı için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) Tam Sayıdır            B) İrrasyonel Sayıdır
    C) Rasyonel Sayıdır    D) Doğal Sayıdır

  4. Cevap: B Açıklama:

    Pi (π) sayısı, irrasyonel bir sayıdır. İrrasyonel sayılar, kesir haline getirilemeyen ve ondalık kesirler şeklinde sonsuz basamaklı ondalık ifadelere sahip olan sayılardır. Pi sayısı da böyle bir sayıdır, çünkü kesir haline getirilemez ve ondalık kesir olarak ifade edildiğinde sonsuz sayıda rakamdan oluşur.




  5. matematik uygulamaları sorusu

  6. Cevap: B Açıklama:



  7. Aşağıdakilerden hangisi kesin olaydır?

    A) Rastgele çizilen bir üçgenin dar açılı üçgen olması
    B) Zar atıldığında tam kare bir doğal sayı gelmesi
    C) Havaya atılan bir madeni paranın yazı gelmesi
    D) Çizilen herhangi bir üçgenin iç açı ölçüleri toplamının 180 derece olması

  8. Cevap: D

  9. √7 sayısının yaklaşık değeri 2,6 ise √63 sayısının değeri aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 7,8      B) 8,1      C) 8,4      D) 8,8

  10. Cevap: A

  11. 6.100 + 5.10-1 + 3.10-2 Çözümlenmiş hali yandaki gibi olan ondalık gösterim hangisidir?

    A) 60,53    B) 0,653    C) 6,053    D) 6,53

  12. Cevap: D

  13. 15.15.15.15.15 çarpmının üslü ifade olarak gösterimiğ hangi seçenekte doğru verilmiştir?

    A) 155    B) 515    C) 3.515    D) 5.315

  14. Cevap: A

  15. Dört arkadaş topu en uzağa atma yarışması yaparlar. Sonuç aşağıdaki tablodaki gibidir.
    Azra: √16 m
    Dudu: 3√2 m
    Ezgi: 2√5 m
    Begüm: 5 m
    Buna göre topu en uzağa hangisi atmıştır?

    A) Azra    B) Dudu    C) Ezgi    D) Begüm

  16. Cevap: D

  17. Damla ve Irmak iki kardeş olup Damla, Irmak’tan 7 yıl sonra doğmuştur. Bu kardeşlerin yaşları aralarında asal olup şimdiki yaşları çarpımı 30’dur.
    Buna göre, Damla kaç yaşındadır?

    A) 3    B) 5    C) 7    D) 9

  18. Cevap: A

  19. a ve b pozitif sayılarıaın geometrik ortalaması x ise,
    x = √a.b 'dir.
    Buna göre 3√2 ile 27√8 sayılarının geometrik ortalaması kaçtır?

    A) 324    B) 18    C) 18√2    D) 36

  20. Cevap: A

  21. √70 sayısı hangi tam sayıya yakındır?

    A) 6    B) 7    C) 8    D) 9

  22. Cevap: C

  23. a ve birer doğal sayıdır.
    √108 = a√b
    eşitliğinde a + b toplamı aşağıdakilerden hangisi olamaz?

    A) 15    B) 29    C) 39    D) 109

  24. Cevap: A

  25. 3x2 - 5xy2 + y2 - 12 cebirsel ifadesi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Sabir terimi (-12)'dir
    B) 4 terimlidir.
    C) -5xy2 ile y benzer terimlerdir.
    D) Katsayıları toplamı (-13)'tür

  26. Cevap: C

  27. Bir torba içerisinde özdeş 9 pembe, 6 sarı, 8 yeşil top vardır.
    Torbadan en az kaç tane top çıkarılırsa her renk topun çekilme olasılığı eşit olur?

    A) 3    B) 4    C) 5    D) 6

  28. Cevap: C

  29. dikdörtgen alan karekök
    Yukarıda kenar uzunlukları verilen dikdörtgenin alanı kaç birimkaredir?

    A) 18√3    B) 24√3    C) 36√2    D) 48√2

  30. Cevap: D

  31. üslü sayı
    İşleminin sonucu kaçtır?

    A) 416    B) 214    C) 218    D) 412

  32. Cevap: B

  33. (-2)-3        -3-4        (-5)0

    7-4            -10         (-3)5
    Yukarıda verilen sayılardan rastgele seçilen birinin pozitif olma olasılığı kaçtır?

    A) 1/3    B) 1/2    C) 2/3    D) 3/4

  34. Cevap: A

  35. 40 cm uzunluğundaki bir rafa √5 cm kalınlığındaki kitaplardan en fazla kaç tane sığar?

    A) 18    B) 17    C) 16    D) 15

  36. Cevap: A

  37. Grafik: Bahçeye ekilen ürünlerin dağılımı
    daire grafiği
    Yukarıdaki daire grafiğinde bir bahçeye ekilen ürünlerin alanlara göre dağılımı verilmiştir.
    Buna göre bu bahçenin % kaçlık kısmına domates ekilmiştir?

    A) 30    B) 35    C) 40    D) 45

  38. Cevap: B

  39. Aşağıdaki sütun  grafiğinde bir okuldaki üç sınıfın öğrenci sayları verilmiştir.
    daire grafiği sorusu
    Grafikteki veriler daire grafiği ile gösterilirse 8-A sınıfını gösteren dilimin merkez açısı kaç derece olur?

    A) 100    B) 125    C) 150    D) 200

  40. Cevap: C

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI Detayları

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI 9 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 24 Aralık 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI Testini Çöz tıklayın. 2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • CEBİR
    1. Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler
    2. Cebirsel ifadeleri oluşturmada bilgi ve iletişim teknolojileri, cebir karoları, çizimler vb. araçlardan faydalanılır.
    3. Cebirsel ifadeleri oluşturmada bilgi ve iletişim teknolojileri, cebir karoları, çizimler vb. araçlardan faydalanılır.
    4. Doğrusal Denklemler
    5. Doğrusal Denklemler
    6. Eşitsizlik içeren günlük hayat durumları incelenirken sayı doğrusundan yararlanılır.
    7. Eşitsizlikler

Ayrıca EBOB,EKOK,BİLİMSEL GÖSTERİM,KAREKÖKLÜ SAYILAR,GERÇEK SAYILAR,İRRASYONEL SAYILAR,DAİRE GRAFİĞİ,OLASILIK,CEBİRSEL İFADELER,ÖZDEŞLİKLER

Alan hesaplamalarını yapar.

Temel matematiksel sabitlerin özelliklerini anlama ve irrasyonel sayıların özelliklerini tanıma yeteneği.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI sınavı 8.Sınıf kategorisinin Matematik Uygulamaları alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI Testi İstatistikleri

Bu sınav 46 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 229 kere doğru, 267 kere yanlış cevap verilmiş.

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ 1. DÖNEM 2. YAZILI sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 8.Sınıf Matematik Uygulamaları dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.