4.Sınıf Fen Bilimleri II. Ünite Test 1

4.Sınıf Fen Bilimleri II. Ünite Test 1 sınavı 4.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 15 sorudan oluşmaktadır.



 4.Sınıf Fen Bilimleri II. Ünite Test 1 CEVAPLARI

  1. Vücudumuzun sağlıklı çalışması için ihtiyaç duyduğu besin grupları nelerdir?

    A) Karbonhidratlar, yağlar, proteinler, vitaminler ve mineraller
    B) proteinler, yağlar ve su
    C) Proteinler, yağlar ve vitaminler
    D) Karbonhidratlar ve yağlar

  2. Cevap: A Açıklama:

    Vücudumuzun sağlıklı çalışması için ihtiyaç duyduğu besin grupları karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve minerallerdir.



  3. Karbonhidratlar vücudumuza hangi işlevi sağlar?

    A) Enerji sağlar
    B) Büyüme ve gelişmeyi sağlar
    C) Vücudumuzu hastalıklardan korur
    D) Hücrelerin yapısını oluşturur

  4. Cevap: A Açıklama:

    Karbonhidratlar vücudumuza enerji sağlar.



  5. Proteinler vücudumuza hangi işlevi sağlar?

    A) Enerji sağlar
    B) Büyüme ve gelişmeyi sağlar
    C) Vücudumuzu hastalıklardan korur
    D) Hücrelerin yapısını oluşturur

  6. Cevap: B Açıklama:

    Proteinler vücudumuza büyüme ve gelişmeyi sağlar.



  7. Yağlar vücudumuza hangi işlevi sağlar?

    A) Enerji sağlar
    B) Büyüme ve gelişmeyi sağlar
    C) Vücudumuzu hastalıklardan korur
    D) Hücrelerin yapısını oluşturur

  8. Cevap: A Açıklama:

    Yağlar vücudumuza enerji sağlar.



  9. Vitaminler vücudumuza hangi işlevi sağlar?

    A) Enerji sağlar
    B) Büyüme ve gelişmeyi sağlar
    C) Vücudumuzu hastalıklardan korur
    D) Hücrelerin yapısını oluşturur

  10. Cevap: C Açıklama:

    Vitaminler vücudumuzu hastalıklardan korur.



  11. Mineraller vücudumuza hangi işlevi sağlar?

    A) Enerji sağlar
    B) Büyüme ve gelişmeyi sağlar
    C) Vücudumuzu hastalıklardan korur
    D) Hücrelerin yapısını oluşturur

  12. Cevap: D Açıklama:

    Mineraller hücrelerin yapısını oluşturur.



  13. Besinler ne zaman tazeliğini kaybeder?

    A) Üretim tarihi geçtikten sonra
    B) Son kullanma tarihi geçtikten sonra
    C) Üretim tarihi geldiğinde
    D) İlk kullanma tarihi geldiğinde

  14. Cevap: B Açıklama:

    Besinler son kullanma tarihi geçtikten sonra tazeliğini kaybeder.



  15. Sağlıklı beslenmek için nelere dikkat etmeliyiz?

    A) Tüm besin gruplarından yeteri kadar tüketmeliyiz
    B) Fast food tarzı yiyeceklerden kaçınmalıyız
    C) Alkol ve sigara kullanmamalıyız
    D) Hepsi doğru

  16. Cevap: D Açıklama:



  17. Meyve ve sebzeleri yetiştiği mevsimde tüketmek neden önemlidir?

    A) Meyve ve sebzeler mevsiminde daha pahalıdır.
    B) Meyve ve sebzeler mevsiminde daha sağlıklıdır.
    C) Meyve ve sebzeler mevsiminde daha ucuzdur.
    D) Meyve ve sebzeler mevsiminde daha zor bulunur.

  18. Cevap: B Açıklama:

    * Meyve ve sebzeler yetiştikleri mevsimde en olgun ve lezzetli hallerindedir. Bu nedenle mevsiminde tüketilmesi daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır.



  19. Alkol ve sigara kullanımının insan sağlığına ne gibi zararları olabilir?

    A) Alkol ve sigara kullanımı kansere, kalp ve damar hastalıklarına, solunum yolu hastalıklarına ve obezite gibi birçok hastalığa neden olabilir.
    B) Alkol ve sigara kullanımı sadece kullanan kişiyi etkiler, çevresini etkilemez.
    C) Alkol ve sigara kullanımı sadece kullanan kişinin sağlığını olumsuz etkiler, çevresini etkilemez.
    D) Alkol ve sigara kullanımı sadece kullanan kişinin yaşam kalitesini düşürür, sağlığını etkilemez.

  20. Cevap: A Açıklama:

    * Alkol ve sigara kullanımı, insan vücudunda birçok soruna neden olur. Alkol kullanımı yemek borusu, gırtlak, mide ve pankreas kanserine yakalanma olasılığını daha fazladır. Ayrıca alkol, doğru düşünme, karar verme, hareket etme gibi beyin işlevlerini bozarak günlük yaşamı olumsuz etkiler. Bunun yanı sıra alkol, karaciğerde ağır hasara neden olur. * Sigara kullanımının da vücuda büyük zararı vardır. Sigara kullanan kişilerde kalp ve damar hastalıkları meydana gelir. Sigara ayrıca akciğere zarar verir. Bunun yanında birçok mide rahatsızlığına sebep olur. Ciltte ve dişlerde sararma ve ağız kokusu da diğer olumsuz etkileridir.



  21. Dengeli beslenmenin önemi nedir?

    A) Dengeli beslenmek, vücudumuzun ihtiyacı olan tüm besinleri yeterli miktarda almamız demektir.
    B) Dengeli beslenmek, istediğimiz her besini istediğimiz miktarda tüketmemiz demektir.
    C) Dengeli beslenmek, sadece sağlıklı besinler tüketmemiz demektir.
    D) Dengeli beslenmek, sadece besinleri belirli bir sırayla tüketmemiz demektir.

  22. Cevap: A Açıklama:

    * Vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için ihtiyacı olan besinleri yeterli miktarda almamız gerekir. Bu besinler karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve minerallerdir. Dengeli beslenmek, bu besinleri yeterli miktarda alarak vücudumuzun ihtiyacını karşılamaktır.



  23. Sağlıklı olmak için tüketmemiz gereken besinlerden birisi hangisidir?

    A) Hazır gıdalar    B) Çikolata        
    C) Sebze            D) Çerez           
                       

  24. Cevap: C Açıklama:

    Sebzeler, vitamin, mineral ve lif bakımından zengin besinlerdir. Bu nedenle sağlıklı bir yaşam için tüketilmesi gereken besinlerdendir.



  25. Paketli bir gıda alırken dikkat etmemiz gerekenlerden birisi hangisidir?

    A) Son kullanma tarihi geçmemiş olması
    B) Ambalaj üzerinde TSE logosu bulunması
    C) Ambalaj üzerinde üretim izin belge numarası bulunması
    D) Hepsi

  26. Cevap: A Açıklama:

    Paketli gıdaların son kullanma tarihleri geçmemiş olmalıdır. Son kullanma tarihi geçmiş gıdalar tüketildiğinde sağlığımız için risk oluşturabilir.



  27. Sağlıklı bir yaşam için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?

    A) Beslenmemizde karbonhidrat içeren besinlere ağırlık vermeliyiz.
    B) Besinleri doğal olarak yetiştiği mevsimde tüketmeliyiz.
    C) Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri kullanmalıyız.
    D) Yakın çevremizi sigaranın zararları konusunda uyarmalıyız.

  28. Cevap: C Açıklama:

    Son kullanma tarihi geçmiş ürünler tüketildiğinde sağlığımız için risk oluşturabilir. Bu nedenle son kullanma tarihi geçmiş ürünleri kullanmamalıyız.



  29. Dengeli beslenen insanlar için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

    A) Yalnızca tek besin türünü tüketirler.
    B) Dengeli beslenmeyen insanlara göre daha sağlıklıdırlar.
    C) Besinlerden aldıkları suyun yeterli olduğunu düşünürler.
    D) Obez olma ihtimalleri dengeli beslenmeyenlere göre daha fazladır.

  30. Cevap: B Açıklama:

    Dengeli beslenen insanlar, her besin grubundan yeterli miktarda besin tüketirler. Bu nedenle dengeli beslenmeyen insanlara göre daha sağlıklıdırlar.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




4.Sınıf Fen Bilimleri II. Ünite Test 1 Detayları

4.Sınıf Fen Bilimleri II. Ünite Test 1 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 15 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 10 Aralık 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 4.Sınıf Fen Bilimleri II. Ünite Test 1 Testini Çöz tıklayın. 4.Sınıf Fen Bilimleri II. Ünite Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

4.Sınıf Fen Bilimleri II. Ünite Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


4.Sınıf Fen Bilimleri II. Ünite Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • KUVVETİN ETKİLERİ
    1. Kuvvetin Cisimler Üzerindeki Etkileri
    2. Maddeyi Niteleyen Özellikler
    3. Mıknatısların Çekim Kuvvet

Ayrıca 4.sınıf fen bilimleri II. ünite test soruları 1; mebsinavlari.com tarafından müfredata uygun olarak cevap ve açıklamalı sorulardan test türünde hazırlanmıştır

* Besinler ve vücudumuzdaki görevlerini bilir.

* Besinler ve vücudumuzdaki görevlerini bilir.

* Besinler ve vücudumuzdaki görevlerini bilir.

* Besinler ve vücudumuzdaki görevlerini bilir.

* Besinler ve vücudumuzdaki görevlerini bilir.

* Besinler ve vücudumuzdaki görevlerini bilir.

* Dengeli beslenmenin önemini açıklar.

* Besinlerin taze ve doğal olmasının önemini kavrar.

* Alkol ve sigaranın insan sağlığına zararlarını kavrar.

* Dengeli beslenmenin önemini kavrar.

4.3.1. Besinlerin insan sağlığı için gerekli olduğunu açıklar.

4.3.2. Besinlerin saklanma koşullarına ve son kullanma tarihlerine dikkat eder.

4.3.4. Sağlıklı beslenmenin önemini kavrar.

4.3.5. Dengeli beslenmenin insan sağlığı için önemini açıklar.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

4.Sınıf Fen Bilimleri II. Ünite Test 1 sınavı 4.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

4.Sınıf Fen Bilimleri II. Ünite Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

4.Sınıf Fen Bilimleri II. Ünite Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 4.Sınıf Fen Bilimleri II. Ünite Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

4.Sınıf Fen Bilimleri II. Ünite Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 4.Sınıf Fen Bilimleri dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.