3.Sınıf Matematik V. Ünite Test 1

3.Sınıf Matematik V. Ünite Test 1 sınavı 3.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 24 sorudan oluşmaktadır.



 3.Sınıf Matematik V. Ünite Test 1 CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangisi bir dikdörtgenin özelliğidir?

    A) Karşılıklı kenarları eşittir.
    B) Tüm köşeleri birbirine eşittir.
    C) İki köşegeni vardır.

  2. Cevap: A Açıklama:

    Dikdörtgenlerin karşılıklı kenarları birbirine eşittir.



  3. Bir üçgenin kaç kenarı vardır?

    A) 2    B) 3    C) 4    

  4. Cevap: B Açıklama:

    Üçgenlerin üç kenarı vardır.



  5. Karenin yüz sayısı kaçtır?

    A) 4    B) 6    C) 8    

  6. Cevap: B Açıklama:

    Karenin altı yüzü vardır.



  7. Silindirin kaç eğri yüzü vardır?

    A) 0    B) 1    C) 2    

  8. Cevap: B Açıklama:

    Silindirin bir eğri yüzü vardır.



  9. Kare prizmanın köşe sayısı kaçtır?

    A) 6    B) 8    C) 10    

  10. Cevap: B Açıklama:

    Kare prizmanın sekiz köşesi vardır.



  11. Dikdörtgen prizmanın yüzey alanını bulmak için hangi formül kullanılır?

    A) 2(al + bl)    B) al + bl    C) 2a + 2b    

  12. Cevap: A Açıklama:

    Dikdörtgen prizmanın yüzey alanı, 2(al + bl) formülüyle hesaplanır.



  13. Koni hangi geometrik cismin yüzüne sahiptir?

    A) Daire    B) Kare    C) Dikdörtgen    

  14. Cevap: A Açıklama:

    Koninin bir daire yüzü vardır.



  15. Hangisi doğru modelidir?

    A) Tren rayı    B) Şerit metre    C) Makara ip    

  16. Cevap: A Açıklama:

    Tren rayları gibi başı ve sonu belli olmayan çizgiler doğru modelidir.



  17. Aşağıdakilerden hangisi nokta modeli değildir?

    A) Haritalardaki şehirler
    B) Prizmaların köşeleri
    C) Güneşin etrafında dönen gezegenler

  18. Cevap: C Açıklama:

    Gezegenler nokta değil, küre şeklindedir.



  19. Hangisi kare prizmanın yüzlerinden biridir?

    A) Üçgen    B) Dikdörtgen    C) Kare    

  20. Cevap: B Açıklama:

    Kare prizmanın bütün yüzleri dikdörtgendir.



  21. Hangisi bir köşegen değildir?

    A) Karenin çapraz köşelerini birleştiren doğru parçası
    B) Dikdörtgenin komşu olmayan köşelerini birleştiren doğru parçası
    C) Üçgenin kenarlarından herhangi ikisi

  22. Cevap: C Açıklama:

    Üçgenin köşegenleri yoktur.



  23. Aşağıdakilerden hangisi kaplama örüntüsü değildir?

    A) Yer karolarıyla oluşturulmuş desen
    B) Tavandaki yıldızlara benzeyen ışıklar
    C) Bir sıraya dizilmiş kitaplar

  24. Cevap: C Açıklama:

    Kitaplar bir araya geldiğinde kaplama örüntüsü oluşturmaz.



  25. Hangisi doğru ifadedir?

    A) Işınların başlangıç yönleri sonsuza kadar uzayabilir.
    B) Doğruların bir başlangıç ve bitiş noktası vardır.
    C) Açıların birer köşesi vardır.

  26. Cevap: B Açıklama:

    Doğruların sonsuza kadar uzanmadığı bir başlangıç ve bitiş noktası vardır.



  27. Hangisi bir doğru parçasının özelliklerinden biridir?

    A) Sonsuza kadar uzanır.
    B) Başlangıcı vardır ancak sonu yoktur.
    C) Hem başlangıcı hem de sonu vardır.

  28. Cevap: C Açıklama:

    Doğru parçası, başlangıcı ve sonu belli olan bir çizgi modelidir.



  29. Aşağıdakilerden hangisi bir simetri doğrusu özelliği değildir?

    A) Şekli iki eş parçaya ayırır.
    B) Şeklin bir kenarından geçer.
    C) Şeklin merkezinden geçer.

  30. Cevap: C Açıklama:

    Simetri doğrusu şeklin bir kenarından geçebilir ancak merkezinden geçmek zorunda değildir.



  31. Hangisi bir açı modeli değildir?

    A) Makasın kolları arasındaki açıklık
    B) Bir ışın ve bir doğru parçasının birleştiği yer
    C) Saat akrebi ve yelkovanı arasındaki boşluk

  32. Cevap: B Açıklama:

    Bir ışın ve bir doğru parçasının birleştiği yer bir açı modeli değildir, bir doğru parçası modelidir.



  33. Bir dairenin kaç tane simetri doğrusu vardır?

    A) 2    B) 4    C) Sonsuz    

  34. Cevap: C Açıklama:

    Dairenin sonsuz sayıda simetri doğrusu vardır çünkü her bir çap bir simetri doğrusudur.



  35. Karenin kaç simetri doğrusu vardır?

    A) 2    B) 4    C) 6    

  36. Cevap: B Açıklama:

    Karenin 4 kenarı olduğundan 4 simetri doğrusu vardır.



  37. Aşağıdakilerden hangisi simetri doğrusudur?

    A) Bir üçgenin yüksekliği       B) Bir dikdörtgenin köşegeni   
    C) Bir dairenin çapı                                           

  38. Cevap: B Açıklama:

    Bir dikdörtgenin köşegeni, şekli iki eş parçaya böldüğü için simetri doğrusudur.



  39. Hangisinin köşesi yoktur?

    A) Kare    B) Küre    C) Üçgen    

  40. Cevap: B Açıklama:

    Küre, üç boyutlu bir cisimdir ve köşesi yoktur.



  41. Aşağıdakilerden hangisi bir açıdır?

    A) Bir karenin kenarı
    B) Bir üçgenin tepe noktası
    C) İki doğru parçasının kesiştiği nokta

  42. Cevap: C Açıklama:

    Açılar, iki doğru parçasının kesiştiği noktalarda oluşur.



  43. Hangisi bir ışındır?

    A) Bir dikdörtgenin kısa kenarı
    B) Bir üçgenin ayrıtları
    C) Bir dairenin çevresi

  44. Cevap: B Açıklama:

    Işınlar, bir uç noktası olan ve bir yönde sonsuza kadar uzanan doğru parçalardır.



  45. Aşağıdakilerden hangisi bir doğru parçasıdır?

    A) Bir üçgenin yüksekliği    B) Bir dairenin çapı        
    C) Bir karenin köşegeni                                  

  46. Cevap: A Açıklama:

    Doğru parçaları, iki uç noktası olan ve bu noktalar arasında sınırlı bir uzunluğa sahip çizgilerdir.



  47. Bir karenin köşegenlerinin kesiştiği nokta kaç simetri doğrusunun üzerindedir?

    A) 1    B) 2    C) 4    

  48. Cevap: C Açıklama:

    Bir karenin köşegenleri, şekli 4 eş parçaya böler ve bu nedenle kesiştiği nokta 4 simetri doğrusunun üzerindedir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




3.Sınıf Matematik V. Ünite Test 1 Detayları

3.Sınıf Matematik V. Ünite Test 1 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 24 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 03 Mart 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 3.Sınıf Matematik V. Ünite Test 1 Testini Çöz tıklayın. 3.Sınıf Matematik V. Ünite Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

3.Sınıf Matematik V. Ünite Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


3.Sınıf Matematik V. Ünite Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • ŞEKİL GRAFİĞİ
    1. Bir problemle ilgili veri toplar.
    2. Şekil grafiğini oluşturur.
    3. Şekil grafiğini yorumlar.
  • DOĞAL SAYILAR
    1. 100 içinde altışar, yedişer, sekizer ve dokuzar ileriye doğru sayar
    2. 1000'den küçük en çok beş doğal sayıyı, büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sembol kullanarak sıralar
    3. 1000'den küçük iki doğal sayıyı karşılaştırır ve aralarındaki ilişkiyi sembol kullanarak belirtir.
    4. 20'ye kadar olan Romen rakamlarını okur ve yazar.
    5. Bir örüntüdeki ilişkiyi belirler ve örüntüyü genişletir.
    6. Tek ve çift doğal sayıları belirtir.
    7. Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar.
    8. Üç basamaklı doğal sayıların basamak adlarını, basamaklarındaki rakamların, basamak değerlerini belirtir. En çok üç basamaklı doğal sayıları en yakın onluğa yuvarlar.
  • DOĞAL SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ
    1. Doğal sayılarla toplama işlemini gerektiren problemleri çözer ve kurar.
    2. İki doğal sayının toplamını tahmin eder ve tahminini işlem sonucuyla karşılaştırır.
    3. Toplamları 100'ü,geçmeyen en çok iki doğal sayıyı zihinden toplar
    4. Toplamları en çok üç basamaklı olan doğal sayılarla eldesiz ve eldeli toplama işlemini yapar
  • DOĞAL SAYILARLA ÇARPMA İŞLEMİ
    1. Çarpım tablosunu oluşturur.
    2. Çarpımları 1000'den küçük olacak şekilde en çok üç basamaklı iki doğal sayıyla çarpma işlemini yapar.
    3. Doğal sayılarla çarpma işlemini gerektiren problemleri çözer ve kurar.
    4. Eldeli çarpma işlemini yapar, eldenin ne anlama geldiğini açıklar.
    5. En çok iki basamaklı doğal sayıları 10 ile; bir basamaklı doğal sayıları 100 ile kısa yoldan çarpar

Ayrıca 3.sınıf matematik dersi V. ünite test soruları 1, mebsinavlari.com tarafından cevap ve açıklamalı olarak hazırlanmıştır

Dikdörtgenlerin özelliklerini tanımlamak

Geometrik şekilleri tanımlamak

Küp ve kare prizmanın yüzlerini ayırt etmek

Geometrik cisimleri tanımak

Kare prizmanın özelliklerini tanımlamak

Dikdörtgen prizmanın yüzey alanını hesaplamak

Koninin yüzlerini tanımak

Doğru modelini tanımlayabilme

Nokta modelini tanımlayabilme

Geometrik cisimlerin özelliklerini tanımlayabilme

Köşegenin tanımını yapabilme

Kaplama örüntüsünü tanımlayabilme

Doğru, ışın ve açı modellerini tanımlayabilme

Doğru parçasının özelliklerini belirleme

Simetri doğrusunun özelliklerini belirleme

Açı modellerini tanımlama

Simetri doğrusu sayısını belirleme

Geometrik şekillerin simetri özelliklerini belirleme

Simetri kavramını anlama

Geometrik cisimlerin özelliklerini tanımlama

Açı kavramını tanımlama

Doğru, ışın ve açı türlerini ayırt etme

Doğru, ışın ve açı türlerini ayırt etme

Geometrik şekillerin simetri özelliklerini belirleme

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

3.Sınıf Matematik V. Ünite Test 1 sınavı 3.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

3.Sınıf Matematik V. Ünite Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

3.Sınıf Matematik V. Ünite Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 3.Sınıf Matematik V. Ünite Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

3.Sınıf Matematik V. Ünite Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 3.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.