2023-2024 3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24)

2023-2024 3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) sınavı 3.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) CEVAPLARI

  1. Canlılar hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

    A) Solunum yaparlar
    B) Su olmadan yaşayabilirler
    C) Doğar, büyür ve ölürler

  2. Cevap: B

  3. Aşağıda verilen yaşama alanlarından hangisi yapay ortamdır?

    A) Ormandaki sincaplar
    B) Yuvasında yaşayan kuşlar
    C) Akvaryumdaki balıklar

  4. Cevap: C

  5. Aşağıda verilenlerden hangisi canlıların hayatlarını sürdürebilmeleri için zorunlu olan ihtiyaçları arasında değildir?

    A) Beslenme    B) Eğlenme    C) Solunum

  6. Cevap: B

  7. Aşağıda verilenlerden hangisi doğal çevreye örnek değildir?

    A) Orman    B) Okul bahçesi    C) Gölet

  8. Cevap: B

  9. İnsan eli değmeden oluşan çevreye ne denir?

    A) Yapay çevre    B) Suni çevre    C) Doğal çevre

  10. Cevap: C

  11. * Ağaç
    * Kaplumbağa
    * Koltuk
    * Araba
    Yukarıda verilen varlıklardan kaç tanesi cansız varlıktır?

    A) 2        B) 3        C) 4

  12. Cevap: A

  13. Aşağıda verilenlerden hangisi doğal ses kaynağıdır?

    A) Araba ses    B) Kuş sesi    C) Televizyon sesi

  14. Cevap: B

  15. Aşağıda verilen ses kaynaklarından hangisi yapay ses kaynağıdır?

    A) Gök gürültüsü
    B) Şelaleden gelen ses
    C) Zilin sesi

  16. Cevap: C

  17. Aşağıda verilen durumların hangisinde sesin şiddeti azalır?

    A) Uçağın iniş yapması
    B) Arabanın çalıştırılması
    C) Geminin uzaklaşması

  18. Cevap: C

  19. Ses ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

    A) Ses bir enerjidir.
    B) Ses yalnızca doğal kaynaklıdır.
    C) Ses kaynağından uzaklaştıkça ses şiddeti artar.

  20. Cevap: A

  21. * Yıldırım
    * Lamba
    * Güneş
    * El feneri
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi doğal ışık kaynağıdır?

    A) 1    B) 2    C) 3

  22. Cevap: B

  23. Işık ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

    A) Cisimleri görebilmemiz için gereklidir.
    B) Doğal ve yapay kaynaklı olabilir.
    C) Güneş yapay bir ışık kaynağıdır.

  24. Cevap: C

  25. Aşağıda verilen maddelerden hangisi sıvıdır?

    A) Buhar    B) Kola    C) Taş

  26. Cevap: B

  27. Maddenin halleri ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

    A) Maddeler doğada üç haldedir.
    B) Maddeler katı, sıvı ve gaz olabilir.
    C) Maddeler hal değiştiremez.

  28. Cevap: C

  29. Aşağıda duyu organlarımız ile ilgili verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Etrafımızda olanları algılamamızı sağlar.
    B) İnsan sağlığı için zararlıdır.
    C) Beş tane duyu organımız vardır.

  30. Cevap: B

  31. Bitkilerle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Büyük bir çoğunluğu fotosentez yapar.
    B) Kendilerine özgü hareket ederler.
    C) Üreme yapmazlar.

  32. Cevap: C

  33. Aşağıdakilerden hangisi bir ışık kaynağı değildir?

    A) Mum    B) Cam    C) Çakmak

  34. Cevap: B

  35. Canlı varlıklar dışarıdan bir ............ aldıkları zaman tepki gösterirler.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) tepki    B) uyum    C) uyarı

  36. Cevap: C

  37. Ses ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Bir enerjidir.
    B) Gözle görülür.
    C) Boşlukta ilerlemez.

  38. Cevap: B

  39. Aşağıdakilerden hangisi yapay ses kaynağıdır?

    A) Gök gürültüsü    B) Rüzgar sesi    C) Davul sesi

  40. Cevap: C

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) Detayları

2023-2024 3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) 3 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 24 Mart 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2023-2024 3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • CANLILAR DÜNYASINA YOLCULUK
    1. Ben ve Çevrem
    2. Bilinçli Tüketici
    3. Çevremizdeki Varlıkları Tanıyalım
    4. Doğal ve Yapay Çevre
    5. Sağlıklı Yaşam

Ayrıca etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) sınavı 3.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2023-2024 3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) Testi İstatistikleri

Bu sınav 8 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 131 kere doğru, 15 kere yanlış cevap verilmiş.

2023-2024 3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 3.Sınıf Fen Bilimleri dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.