FEN

FEN sınavı 3.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 FEN CEVAPLARI

  1. Canlılar hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

    A) Solunum yaparlar
    B) Su olmadan yaşayabilirler
    C) Doğar, büyür ve ölürler

  2. Cevap: B

  3. Aşağıda verilenlerden hangisi canlıların hayatlarını sürdürebilmeleri için zorunlu olan ihtiyaçları arasında değildir?

    A) Beslenme    B) Eğlenme    C) Solunum

  4. Cevap: B

  5. Aşağıda verilenlerden hangisi doğal ses kaynağıdır?

    A) Araba ses    B) Kuş sesi    C) Televizyon sesi

  6. Cevap: B

  7. Aşağıda verilen ses kaynaklarından hangisi yapay ses kaynağıdır?

    A) Gök gürültüsü
    B) Şelaleden gelen ses
    C) Zilin sesi

  8. Cevap: C

  9. Aşağıda verilen durumların hangisinde sesin şiddeti azalır?

    A) Uçağın iniş yapması
    B) Arabanın çalıştırılması
    C) Geminin uzaklaşması

  10. Cevap: C

  11. * Yıldırım
    * Lamba
    * Güneş
    * El feneri
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi doğal ışık kaynağıdır?

    A) 1    B) 2    C) 3

  12. Cevap: B

  13. Işık ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

    A) Cisimleri görebilmemiz için gereklidir.
    B) Doğal ve yapay kaynaklı olabilir.
    C) Güneş yapay bir ışık kaynağıdır.

  14. Cevap: C

  15. Etrafımızdaki bulunan tüm objeleri görebilmemiz için en temel gereksinim aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Renk    B) Isı    C) Işık

  16. Cevap: C

  17. Ne olduğunu bilmediğimiz ve ya kimyasal içecekleri ve yiyecekleri ağzımıza almamalıyız.
    Buna göre Recep aşağıda verilen içeceklerden hangisini içerse yanlış yapmış olur?

    A) Çay    B) Soda    C) Çamaşır suyu

  18. Cevap: C

  19. Yediğimiz yemeklerin tadını almamızı sağlayan duyu organı hangisidir?

    A) Kulak    B) Dil    C) Deri

  20. Cevap: B

  21. I. Kapı zili
    II. İnsan sesi
    III. Kuş sesi
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğal ses kaynağıdır?

    A) I, II ve III    B) I ve II    C) II ve III

  22. Cevap: C

  23. Okulda tutumlu olmaya çalışan Ebru aşağıdakilerden hangisini yaparsa tutumlu olmaz?

    A) Koridor ışıklarını açık bırakırsa.
    B) Lavabo musluklarını kapatırsa.
    C) Gereksiz yere kağıt havlu kullanmazsa.

  24. Cevap: A

  25. Çevre kirliliğini önlemek için aşağıdakilerden hangisini yapmak yanlış olur?

    A) Bitmiş pilleri uygun çöp kutularına atmak
    B) Ormanlık arazilerde çöplerimizi bir ağacın altına gömmek.
    C) Fabrika bacalarına filtre takmak.

  26. Cevap: B

  27. * Motorsiklet motorundan çıkan ses
    * Rüzgarın çıkardığı ses
    * Deniz dalgalarının çıkardığı ses
    Yukarıda verilenlerden kaç tansei doğal ses kaynağı arasında gösterilebilir?

    A) 1    B) 2    C) 3

  28. Cevap: C

  29. Aşağıda verilenlerden hangisi cansız varlıktır?

    A) Köpek    B) Çiçek    C) Araba

  30. Cevap: C

  31. Işık kaynaklarından biri güneştir. Güneş ne tür bir ışık kaynağıdır?

    A) Yapay    B) Doğal    C) Aydınlatma

  32. Cevap: B Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "B) Doğal"dır. Çözüm açıklaması ise şu şekildedir: Güneş, doğal bir ışık kaynağıdır. Işık kaynakları iki kategoriye ayrılır: yapay ve doğal. Yapay ışık kaynakları, insanlar tarafından üretilen ve kontrol edilen ışık kaynaklarıdır. Doğal ışık kaynakları ise doğada bulunan ve insan müdahalesi olmadan var olan kaynaklardır. Güneş, doğal bir kaynak olduğundan dolayı doğal bir ışık kaynağıdır. Aydınlatma ise ışık kaynaklarının kullanıldığı bir amaç veya süreci ifade eder, bu yüzden bir ışık kaynağı türü değildir.



  33. Aşağıdakilerden hangisi bitkilerin yaşam döngüsünde yer almaz?

    A) Çiçeklenme
    B) Tohum oluşumu
    C) Yumurta atma

  34. Cevap: C Açıklama:

    Cevap Anahtarı: C) Yumurta atma Bitkilerin yaşam döngüsü genellikle tohum oluşumu, çiçeklenme, döllenme, embriyo gelişimi, meyve oluşumu ve tohum yayılımı gibi aşamalardan oluşur. Yumurta atma ise bitkilerin yaşam döngüsünde yer almaz. Yumurta atma, hayvanların üreme sürecinde yer alan bir faaliyettir ve bitkilerde bulunmaz.



  35. Bitkiler, tohumla başlayan bir yaşam döngüsüne sahiptir. Tohum, toprakta çimlenir ve küçük bir bitki çıkarır. Bitki büyür ve çiçek açar. Çiçekler, tozlaşma yoluyla tohum oluşturur. Tohumlar, yeni bitkiler yetiştirmek için kullanılabilir. Bitkilerin yaşam döngüsü nasıl başlar ve biter?

    A) Tohumla başlar ve tohumla biter.
    B) Tohumla başlar ve suyla biter.
    C) Köklerle başlar ve yapraklarla biter.

  36. Cevap: A Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: A) Tohumla başlar ve tohumla biter. Bitkilerin yaşam döngüsü tohumla başlar ve tohumla biter. Tohum, toprakta çimlenir ve bir fidan ortaya çıkarır. Bu fidan büyüyerek bir bitki haline gelir ve çiçekler açar. Çiçekler, tozlaşma yoluyla tohum oluşturur. Oluşan tohumlar, yeni bitkilerin yetişmesi için kullanılabilir. Bitkilerin döngüsü, tohumların yayılması ve yeni bitkilerin oluşmasıyla sürer. Ancak, bir bitki yaşam döngüsü tamamlandığında, tohumlar yeni bir döngü başlatmak için kullanılabilir.



  37. Elektrikli aletlerle çalışırken hangisi yanlış olur?

    A) Cihazları nemli veya ıslak yerlerde kullanın.
    B) Prizleri düzgün şekilde takın ve hasarlı kabloları kullanmayın.
    C) Cihazları uygun şekilde kapatın ve fişleri prizden çekin.

  38. Cevap: A Açıklama: A) Elektrik cihazlarını, ıslak veya nemli ortamların dışında kullanmanız önerilir. B) Prizlere takarken hasarlı kablolar kullanmamaya özen gösterin ve kabloların düzgün takılı olduğundan emin olun. C) Her çalışma bitiminde cihazın fişini prizden çekin ve cihazı uygun şekilde kapatın.

  39. Bir inşaat alanında çalışan kişilerin kulaklık takmasının amacı nedir?

    A) Müzik dinlemek
    B) Kulaklarını gürültüden korumak
    C) İş arkadaşlarıyla iletişim kurmak

  40. Cevap: B Açıklama:

    İnşaat alanları gürültülü ortamlardır ve kulaklıklar işitme kaybını önlemek için kullanılır.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




FEN Detayları

FEN 4 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 04 Mart 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için FEN Testini Çöz tıklayın. FEN yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

FEN sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


FEN Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • CANLILAR DÜNYASINA YOLCULUK
    1. Ben ve Çevrem
    2. Bilinçli Tüketici
    3. Çevremizdeki Varlıkları Tanıyalım
    4. Doğal ve Yapay Çevre
    5. Sağlıklı Yaşam

Ayrıca

Güneşin doğal bir ışık kaynağı olduğunu bilmek ve ışık kaynaklarının yapay ve doğal olmak üzere iki kategoriye ayrıldığını anlama.

Bitkilerin yaşam döngüsünün temel aşamalarını ve bitkilerin yumurta atmama özelliğini anlamak.

Bitkilerin yaşam döngüsü tohumla başlar ve tohumla biter.

İşitme korumasının önemi

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

FEN sınavı 3.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

FEN Sınavını hangi formatta indirebilirim?

FEN sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız FEN sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

FEN sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 3.Sınıf Fen Bilimleri dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (0)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

3.Sınıf Fen Bilimleri Sınavı Hazırla
  3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi Ünite Özetleri