2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24)

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) sınavı 3.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) CEVAPLARI

  1. Ayşe mahallelerinde bir evin yandığını görmüştür. Ayşe aşağıdaki numaralardan hangisini acil olarak aramalıdır?

    A) 110    B) 112    C) 155

  2. Cevap: A

  3. Ayşe bir ürün alırken aşağıdakilerden hangisine en az dikkat etmelidir?

    A) TSE damgasına
    B) Ambalajına
    C) Son kullanma tarihine

  4. Cevap: B

  5. Alınan bir ürünün devlet tarafından kalite kontrolünü yapan kurum aşağıdakilerden hangisidir?

    A) TSE    B) AKUT    C) TEMA

  6. Cevap: A

  7. Bir okulda aşağıdaki çalışanlardan hangisi bulunmaz?

    A) Seyyar satıcı    B) Öğretmen    C) Hizmetli

  8. Cevap: A

  9. Mustafa aşağıdaki durumlardan hangisinde acil olarak gerekli numarayı aramalıdır?

    A) Mahallede yangın gördüğü zaman
    B) Okul saati geldiği zaman
    C) Boğulan birini gördüğü zaman

  10. Cevap: B

  11. I. Deprem
    II. Yangın
    III. Sel
    Yukarıda verilenlerden hangileri acil durumdur?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I, II ve III

  12. Cevap: C

  13. Aşağıdakilerden hangisi sınıf kurallarına uyulmadığında sınıfta görülebilecek bir durumdur?

    A) Sınıfta sessizlik oluşur.
    B) Sınıfın başarısı düşer.
    C) Öğrenciler ödevlerini tam yapar.

  14. Cevap: B

  15. Aşağıda verilenlerden hangisi doğal afettir?

    A) Araba kazası    B) Binanın çökmesi    C) Deprem

  16. Cevap: C

  17. I. Sevgi
    II. Kin tutmak
    III. Hoşgörü
    Yukarıda verilenlerden hangisi ve ya hangileri insanlara karşı kötü duygudur?

    A) Yalnız I    B) I ve II    C) Yalnız II

  18. Cevap: C

  19. 9 yaşındaki Burcu apartmanda yangın çıktığını gördü. Ne yapmalıdır?

    A) Yangını kendi söndürmelidir.
    B) Yangın var diye bağırarak herkesi uyarmalıdır.
    C) Kendini suçlayacaklarını düşünüp kimseye bir şey söylememelidir.

  20. Cevap: B

  21. Emre’nin babası muhtar olmak için yerel seçimlerde aday oldu. Emre’nin babası hangi hak ve hürriyetini kullanmıştır?

    A) Seyahat etme
    B) Seçme ve seçilme
    C) Haber alma

  22. Cevap: B

  23. Aşağıdakilerden hangisi temel ihtiyaçlarımızdan değildir?

    A) Barınma    B) Eğlenme    C) Giyinme

  24. Cevap: B

  25. Aşağıdakilerden hangisi evde olabilecek bir kaza değildir?

    A) Bisikletten düşme
    B) Doğalgaz zehirlenmesi
    C) Perde asarken yere düşme

  26. Cevap: A

  27. Yaşadığımız olumsuz bir durum karşısında duygularımızı ilk öncelikle aşağıdakilerden hangisiyle paylaşmalıyız?

    A) Öğretmenimizle
    B) Arkadaşlarımızla
    C) Ailemizle

  28. Cevap: B

  29. Evinizin adresini ” Bağlarbaşı Mahallesi, No 11,Osmangazi-Bursa” olarak yazarsanız aşağıdakilerden hangisini eksik bırakmış olursunuz?

    A) Sokak adını
    B) Tarihi
    C) Kendi adınızı

  30. Cevap: A

  31. Muhtar aşağıdakilerden hangisin yönetiminde sorumlu değildir?

    A) Köy    B) Belediye    C) Mahalle

  32. Cevap: B

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) Detayları

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) 5 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 24 Mart 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • BENİM EŞSİZ YUVAM
    1. Aile ve akraba büyüklerinden hayatta olanların çocukluğunu araştırır.
    2. Ailede kararlar alınırken görüş bildirir ve kendisinin üstlenebileceği görevlerle ilgili yeni fikirler üreterek bunları uygular.
    3. Ailesi ve yakın çevresiyle iletişim kurarken, sözel olmayan iletişim öğelerinin de kullanıldığını fark eder.
    4. Ailesi ve yakın çevresiyle iletişim kurarken, sözel olmayan iletişim öğelerinin de kullanıldığını fark eder.
    5. Evde meydana gelebilecek tehlikeli ya da acil durumlarda ne yapması gerektiğini uygulayarak gösterir
    6. Farklı sosyal ve ekonomik gruplara mensup kişilerin bakış açılarının farklı olabileceğini kabul ederek bu kişilere ön yargısız davranır.
    7. Farklılıkların doğal olduğunu kabul eder ve farklı özelliklere sahip kişilere hoşgörüyle yaklaşır.
    8. Fiziksel özelliklerini tanıyarak olumlu bir beden imgesi geliştirir
    9. Hayalindeki evi planlar ve sanat yoluyla ifade eder
    10. Hayalindeki meslekle ilgili duygu, düşünce ve beklentilerini sanat yoluyla ifade eder.
    11. Hayatımızı kolaylaştırmak için çalışanları tanır ve yaptıkları işleri açıklar.
    12. İnsanların mutluluğunun, bireylerin aile içerisinde ve ülke genelinde üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmelerine bağlı olduğunu kavrar.
    13. İnsanlığa hizmet etmiş kişilerin yaptıklarını özgün bir biçimde ifade eder.
    14. Kişisel olarak gelişimine uygun amaçlar belirleyerek bu amaçlara ulaşmak için izleyeceği aşamaları planlar
    15. Yemek, uyku, ders çalışma ve oyun saatlerine uymanın kişisel başarı ve başarısızlıkla ilişkisini araştırır.

Ayrıca etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) sınavı 3.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) Testi İstatistikleri

Bu sınav 4 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 54 kere doğru, 10 kere yanlış cevap verilmiş.

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (2024-03-24) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 3.Sınıf Hayat Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.