2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ 1. DEĞERLENDİRME SINAVI

2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ 1. DEĞERLENDİRME SINAVI sınavı 3.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ 1. DEĞERLENDİRME SINAVI CEVAPLARI

  1. * Ağaç
    * Kaplumbağa
    * Koltuk
    * Araba
    Yukarıda verilen varlıklardan kaç tanesi cansız varlıktır?

    A) 2        B) 3        C) 4

  2. Cevap: A

  3. Canlı varlıklar dışarıdan bir ............ aldıkları zaman tepki gösterirler.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) tepki    B) uyum    C) uyarı

  4. Cevap: C

  5. I. Kapı zili
    II. Rüzgar sesi
    III. Araba sesi
    Yukarıdakilerden hangisi doğal ses kaynağıdır?

    A) Yalnız I    B) Yalnız II    C) I ve III

  6. Cevap: B

  7. Güneş ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) En büyük ışık kaynağımızdır.
    B) Yapay ışık kaynağıdır.
    C) Doğal bir ışık kaynağıdır.

  8. Cevap: B

  9. Aşağıdakilerden hangisi yapay ışık kaynağı değildir?

    A) Güneş    B) Sokak lambası    C) Florasan

  10. Cevap: A Açıklama:

  11. Kendi besinlerini kendileri üretebilen canlılara üretici canlılar denir. Aşağıdakilerden hangisi üretici canlılara örnek gösterilebilir?

    A) Ağaç    B) Aslan    C) İnsan

  12. Cevap: A

  13. çimlenme sorusu
    Şekildeki gibi tohumun gelişerek ana bitkiye benzeme sürecidir.
    Yukarıda tanımı verilen kavram hangisidir?

    A) yetişme    B) üreme    C) çimlenme

  14. Cevap: C

  15. yapay ses sorusu
    Yukarıda verilen görselde kaç tanesi yapay ses kaynağıdır?

    A) 2    B) 3    C) 4

  16. Cevap: A

  17. yapay ışık sorusu
    Yukarıda verilen görselde kaç tanesi yapay ışık kaynağıdır?

    A) 2    B) 3    C) 4

  18. Cevap: C

  19. meşale
    Verilen meşale ilgili olarak;
    I. Bir ışık kaynağıdır.
    II. Yapay ışık kaynağıdır.
    III. Doğal ışık kaynağıdır.
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I,II ve III

  20. Cevap: A

  21. I. Güneş
    II. Işık
    III. Su
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri bitkilerin büyüyebilmesi için gereklidir?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I,II ve III

  22. Cevap: C

  23. Bitkiler .......................... solunum yaparlar.
    Yukarıda verilen boşluğu hangisi getirilmelidir?

    A) kökleriyle    B) gövdeleriyle   C) yapraklarıyla

  24. Cevap: C

  25. Bitkiler .......................... ürerler.
    Yukarıda verilen boşluğu hangisi getirilmelidir?

    A) kökleriyle    B) tohumlarıyla  C) yapraklarıyla

  26. Cevap: B

  27. Aşağıdakilerden hangisi canlıları cansız varlıklardan ayıran özelliklerden biri değildir?

    A) Üremeleri
    B) Solunum yapmaları
    C) Boşlukta yer kaplamaları

  28. Cevap: C

  29. I. Bitkiler
    II. İnsanlar
    III. Hayvanlar
    Yukarıda ifadelerden verilenlerden hangisi veya canlı türleri arasındadır?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I, II ve III

  30. Cevap: C

  31. Canlıların ortak özellikleri ile ilgili olarak;
    I. Hareket ederler
    II. Beslenirler
    III. Dünyada yer kaplarlar
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II    B) II ve III    C) I, II ve III

  32. Cevap: B

  33. Bazı ışık kaynakları, bazı canlıların hayatları için gereklidir. Hangi ışık kaynağı bu canlıların büyümesi ve gelişmesi için önemlidir?

    A) Ampul    B) Güneş    C) Mum

  34. Cevap: B Açıklama: Bazı canlılar, güneş ışığının gerekli olduğu fotosentez sürecinde büyüme ve gelişme için bu ışık kaynağına ihtiyaç duyar. Kısıtlı ortamlar veya gece vakti için, ampul veya mum ışık kaynağı kullanılabilir. Ancak, doğal olmayan bu ışık kaynaklarının verdiği ışık genellikle güneş ışığından daha azdır ve bu nedenle canlıların yeterince büyümesi ve gelişmesi için yetersiz olabilir. Sonuç olarak, canlıların büyümesi ve gelişmesi için önemli olan

  35. Ses hangi şekilde yayılır?

    A) Çember şeklinde     B) Dalga şeklinde     
    C) Doğrusal şekilde                          

  36. Cevap: B Açıklama:

    Ses, dalga şeklinde yayılır.



  37. Ses kaynağı bize yaklaşıyorsa duyduğumuz ses şiddeti nasıl değişir?

    A) Azalır    B) Artar    C) Değişmez    

  38. Cevap: B Açıklama:

    Ses kaynağı bize yaklaşıyorsa duyduğumuz ses şiddeti artar.



  39. Bir inşaat alanında çalışan kişilerin kulaklık takmasının amacı nedir?

    A) Müzik dinlemek
    B) Kulaklarını gürültüden korumak
    C) İş arkadaşlarıyla iletişim kurmak

  40. Cevap: B Açıklama:

    İnşaat alanları gürültülü ortamlardır ve kulaklıklar işitme kaybını önlemek için kullanılır.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ 1. DEĞERLENDİRME SINAVI Detayları

2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ 1. DEĞERLENDİRME SINAVI 3 kere indirildi. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 25 Mart 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ 1. DEĞERLENDİRME SINAVI Testini Çöz tıklayın. 2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ 1. DEĞERLENDİRME SINAVI yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ 1. DEĞERLENDİRME SINAVI sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ 1. DEĞERLENDİRME SINAVI Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • CANLILAR DÜNYASINA YOLCULUK
    1. Ben ve Çevrem
    2. Bilinçli Tüketici
    3. Çevremizdeki Varlıkları Tanıyalım
    4. Doğal ve Yapay Çevre
    5. Sağlıklı Yaşam

Ayrıca

Sesin yayılması

Sesin uzaklıkla ilişkisi

İşitme korumasının önemi

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ 1. DEĞERLENDİRME SINAVI sınavı 3.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ 1. DEĞERLENDİRME SINAVI Testi İstatistikleri

Bu sınav 12 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 168 kere doğru, 54 kere yanlış cevap verilmiş.

2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ 1. DEĞERLENDİRME SINAVI Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ 1. DEĞERLENDİRME SINAVI sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ 1. DEĞERLENDİRME SINAVI sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ 1. DEĞERLENDİRME SINAVI sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 3.Sınıf Fen Bilimleri dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (0)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

3.Sınıf Fen Bilimleri Sınavı Hazırla
  3.Sınıf Fen Bilimleri Dersi Ünite Özetleri