3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Test Soruları

3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Test Soruları sınavı 3.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Test Soruları CEVAPLARI

  1. Üç basamaklı en büyük sayının sayı değeri toplamı kaçtır?

    A) 900        B) 27        C) 999

  2. Cevap: B Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı C seçeneği olan "999"dur. Üç basamaklı en büyük sayı 999'dur, ve sayı değerlerinin toplamı 9 + 9 + 9 = 27 eder.



  3. Hangi sayı en büyüktür?

    A) 398    B) 541    C) 276    

  4. Cevap: B Açıklama:

    Sayılar en büyükten en küçüğe sıralandığında 541, 398 ve 276 olarak gelir.



  5. Hangisi en küçüktür?

    A) 742    B) 486    C) 595    

  6. Cevap: B Açıklama:

    En küçük sayı 486'dır, sonra 595 ve en büyük olanı 742'dir.



  7. Verilen sayıları en yakın onluğa yuvarlanmıştır. Hangisi yanlıştır?

    Verilen sayıları en yakın onluğa yuvarlanmıştır. Hangisi yanlıştır?

  8. Cevap: Açıklama:



  9. İki sayının toplamı 219. Büyük olan sayı, küçük olandan 79 fazladır. İki sayı nedir?

    A) 140, 79    B) 150, 69    C) 200, 19    

  10. Cevap: A Açıklama:

    79 ile 140, toplamı 219 olan iki sayıdır.



  11. "XC + XX = ?" işleminin sonucu kaçtır?

    A) 110    B) 1100    C) 200    

  12. Cevap: A Açıklama:

    XC (90) + XX (20) = 110



  13. "584" rakamının basamak değerlerinin toplamı nedir?

    A) 13    B) 17    C) 22    

  14. Cevap: B Açıklama:

    5 + 8 + 4 = 17



  15. Hangi sayı 800'ün altındadır ve rakamlarının toplamı 9'dur?

    A) 720    B) 540    C) 810    

  16. Cevap: B Açıklama:

    Hangi sayı 800'ün altındadır ve rakamlarının toplamı 9'dur? A) 720 B) 540 C) 810 Cevap: B) 540ı 800'ün altındadır ve rakamlarının toplamı 9'dur? A) 720 B) 540 C) 810 Cevap: B) 540



  17. "431 - 115 = ?" işleminin sonucu nedir?

    A) 316    B) 3166    C) 516    

  18. Cevap: A Açıklama:

    431 - 115 = 316



  19. "325 + 190" işleminin sonucu kaçtır?

    A) 505    B) 515    C) 415    

  20. Cevap: B Açıklama:

    325 + 190 = 515



  21. Aşağıdaki sayıları büyükten küçüğe doğru sıralandığında hangisi en sonda yer alır?

    A) 789    B) 634    C) 901    

  22. Cevap: B Açıklama:



  23. Verilen sayıları en yakın ona yuvarlanmıştır. Hangisi doğru yuvarlanmıştır?

    A) 427 = 430    B) 893 = 900    C) 642 = 650    

  24. Cevap: A Açıklama:



  25. "120, 125, 130, 135, ..." devam eden örüntüdeki bir sonraki sayı nedir?

    A) 145    B) 140    C) 150    

  26. Cevap: B Açıklama:



  27. İki sayının farkı 275. Küçük olan sayı, büyük olandan 275 eksiktir. İki sayı nedir?

    A) 550, 775    B) 400, 675    C) 650, 925    

  28. Cevap: B Açıklama:



  29. "DCC + LXXX = ?" işleminin sonucu kaçtır?

    A) 630    B) 770    C) 800    

  30. Cevap: C Açıklama:



  31. "432" sayısının basamaklarının toplamı nedir?

    A) 9    B) 10    C) 11    

  32. Cevap: A Açıklama:



  33. Hangi sayı 600 ile 700 arasındadır ve rakamları toplamı 10'tür?

    A) 622    B) 517    C) 753    

  34. Cevap: A Açıklama:



  35. "XCVI + IV = ?" işleminin sonucu nedir?

    A) 100    B) 90    C) 110    

  36. Cevap: A Açıklama:



  37. Hangi sayı 800'ün üstündedir ve rakamları toplamı 16'dır?

    A) 825    B) 934    C) 773    

  38. Cevap: B Açıklama:



  39. "221 + 379" işleminin sonucu kaçtır?

    A) 600    B) 6000    C) 800    

  40. Cevap: A Açıklama:



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Test Soruları Detayları

3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Test Soruları 1 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 11 Aralık 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Test Soruları Testini Çöz tıklayın. 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Test Soruları yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Test Soruları sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Test Soruları Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER
    1. Üçgensel, karesel, dikdörtgensel bölgeleri kullanarak ve boşluk kalmayacak şekilde döşeyerek süsleme yapar.
  • AÇI
    1. Açıları dar açı, dik açı, geniş açı ve doğru açı olarak sınıflandırır.
    2. Açıya, çevresindeki modellerden örnekler verir.
    3. Açıyı modelleri ile çizer.
    4. Dik açıya çevresindeki modellerden örnekler verir ve çizer.
  • ÜÇGEN, KARE, DİKDÖRTGEN VE ÇEMBER
    1. Cetvel ve gönye kullanarak kare, dikdörtgen ve üçgeni çizer.
    2. Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi köşe ve açı sayısına göre sınıflandırır.
    3. Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi modellerini kullanarak çizer.
    4. Üçgenin, karenin, dikdörtgenin çizgi modelleri üzerinde açıları gösterir.
  • TABLO
    1. Çetele ve sıklık tabloları oluşturur.

Ayrıca 3.sınıf matematik dersi 1.dönem sonu test soruları; cevap ve açıklamalı olarak müfredata uygun hazırlanmıştır

Üç basamaklı sayıların en büyük olanının değerlerinin toplamını bulmayı amaçlamaktadır.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Test Soruları sınavı 3.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Test Soruları Testi İstatistikleri

Bu sınav 5 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 34 kere doğru, 18 kere yanlış cevap verilmiş.

3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Test Soruları Sınavını hangi formatta indirebilirim?

3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Test Soruları sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Test Soruları sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

3.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Test Soruları sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 3.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.