2023-2024 3.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-21)

2023-2024 3.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-21) sınavı 3.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 3.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-21) CEVAPLARI

  1. çıkarma işlemi
    İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 724    B) 742    C) 472

  2. Cevap: A

  3. 3.sınıf çıkarma işlemi
    İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 743    B) 374    C) 437

  4. Cevap: C

  5. Aşağıdaki sayıların hangisi 820'den büyüktür?

    A) 850    B) 789    C) 801    

  6. Cevap: A Açıklama:

    850, 800'den büyüktür.



  7. Hangi sayının okunuşu "Dört yüz yirmi üç" tür?

    A) 423    B) 243    C) 4230    

  8. Cevap: A Açıklama:

    423'nin okunuşu "Dört yüz yirmi üç"dür.



  9. Aşağıdaki sayıların hangisi 700'den küçüktür?

    A) 702    B) 610    C) 799    

  10. Cevap: B Açıklama:

    610, 700'den küçüktür.



  11. Hangi sayının okunuşu "Üç yüz bir"dir?

    A) 301    B) 103    C) 130    

  12. Cevap: A Açıklama:

    301 sayısının okunuşu "Üç yüz bir"dir.



  13. Hangi sayı en büyüktür?

    A) 398    B) 541    C) 276    

  14. Cevap: B Açıklama:

    Sayılar en büyükten en küçüğe sıralandığında 541, 398 ve 276 olarak gelir.



  15. Hangisi en küçüktür?

    A) 742    B) 486    C) 595    

  16. Cevap: B Açıklama:

    En küçük sayı 486'dır, sonra 595 ve en büyük olanı 742'dir.



  17. "584" rakamının basamak değerlerinin toplamı nedir?

    A) 13    B) 17    C) 22    

  18. Cevap: B Açıklama:

    5 + 8 + 4 = 17



  19. "431 - 115 = ?" işleminin sonucu nedir?

    A) 316    B) 3166    C) 516    

  20. Cevap: A Açıklama:

    431 - 115 = 316



  21. "325 + 190" işleminin sonucu kaçtır?

    A) 505    B) 515    C) 415    

  22. Cevap: B Açıklama:

    325 + 190 = 515



  23. "221 + 379" işleminin sonucu kaçtır?

    A) 600    B) 6000    C) 800    

  24. Cevap: A Açıklama:



  25. Aşağıda verilen sayıları sembol kullanarak küçükten büyüğe doğru sıralayınız.

    356, 789, 192, 807, 981, 891
    .................. .............................

  26. Cevap:

    192 -- 356 --- 789 -- 807 -- 891 -- 981

    Açıklama:

  27. Aşağıdaki üç basamaklı doğal sayıların okunuşlarını yanlarına yazınız.

    a.132:
    b.456:
    c:801:
    d. 605:

  28. Cevap:

    a: yüz otuz iki -- b: dört yüz elli altı -- c: sekiz yüz bir -- d: altı yüz beş

    Açıklama:

  29. Bir çiftlikte 93 koyun,160 tavuk vardır.Koyunlarla tavukların ayaklarının toplam sayısı kaçtır?




  30. Cevap:

    .

    Açıklama:

  31. 2 düzine kalem ile 2 deste kalem toplam kaç kalem eder?




  32. Cevap:

    .

    Açıklama:

  33. Aşağıdaki sayıların arasına sembol kullanarak küçükten büyüğe sıralayın.

    726 , 321 , 648 , 527 , 903
    ………………… ………………………

  34. Cevap:

    .

    Açıklama:

  35. Aşağıdaki sayıların arasına sembol kullanarak küçükten büyüğe sıralayın.

    77 , 204 , 178 , 741 , 309
    ……………… …………………………
    157 , 149 , 278 , 516 , 304
    …………………… …………………….

  36. Cevap:

    .

    Açıklama:

  37. Aşağıdaki sayıları en yakın onluğa yuvarlayınız.

    234:........
    982:............
    375:...............
    567:........
    698:............

  38. Cevap:

    .

    Açıklama:

  39. Okulun kütüphanesine 424 hikaye, 138 ansiklopedi, 57 dergi, 194 şiir kitabı geldi. Kütüphanemizde kaç kitap oldu?




  40. Cevap:

    .

    Açıklama:

  41. Ayşe’nin 700 TL’si vardır. Ayşe 250 TL’ye ayakkabı 150 TL’ye kazak almıştır. Ayşe’nin ne kadar parası kalmıştır?




  42. Cevap:

    .

    Açıklama:

  43. Aşağıdaki ritmik saymalarda boş bırakılan yerleri tamamlayınız.

    8-….-….-….-40-…..-…..-64-…..-80

  44. Cevap:

    .

    Açıklama:

  45. Aşağıdaki ritmik saymalarda boş bırakılan yerleri tamamlayınız.

    6- ….-18-….-30-…. -…...-…..-48-….- 60

  46. Cevap:

    .

    Açıklama:

  47. Aşağıdaki toplama işlemlerini yapınız. Sonucun tek ya da çift olduğunu belirtiniz.

    367+469=…………………………
    634+230=…………………………
    579+374=………………………

  48. Cevap:

    .

    Açıklama:

  49. Aşağıdaki üç basamaklı doğal sayıların okunuşlarını yazınız.

    356:
    ………………… ……………………
    891:
    ………………… ……………………
    810:
    ………………… ……………………

  50. Cevap:

    .

    Açıklama:

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 3.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-21) Detayları

2023-2024 3.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-21) 4 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 25 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 21 Aralık 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 3.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-21) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 3.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-21) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 3.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-21) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Klasik


2023-2024 3.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-21) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • NOKTA
    1. Noktaya modelleriyle örnekler verir
    2. Noktayı sembolle gösterir ve isimlendirir.
  • DÜZLEM
    1. Düzlemi ve düzlemsel şekilleri modelleri ile tasvir eder.
    2. Küp, kare prizma, dikdörtgenler prizması, üçgen prizma, silindir, koni ve küre modellerinin yüzeylerini belirtir.
    3. Prizma, koni ve silindir modellerinin yüzeylerini düzleme açar ve bu modellerin her yüzünün birer düzlemsel şekil olduğunu gösterir.
  • DOĞRU
    1. Doğrunun, ışının ve doğru parçasının çizgi modellerini oluşturur
    2. Doğruyu, ışını ve doğru parçasını modelleri ile tasvir eder.
    3. Düzlemde iki doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve çizimlerini yapar.
    4. Yatay, dikey ve eğik doğru modellerine örnekler vererek çizimlerini yapar.
  • SİMETRİ
    1. Düzlemsel şekillerde, doğruya göre simetriyi belirler ve simetrik şekiller oluşturur.

Ayrıca 1.ünite

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 3.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-21) sınavı 3.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2023-2024 3.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-21) Testi İstatistikleri

Bu sınav 2 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 23 kere doğru, 0 kere yanlış cevap verilmiş.

2023-2024 3.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-21) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 3.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-21) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 3.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-21) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 3.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-21) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 3.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.