7.Sınıf Türkçe 1.Dönem Sonu Test 1

7.Sınıf Türkçe 1.Dönem Sonu Test 1 sınavı 7.Sınıf kategorisinin Türkçe alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır.



 7.Sınıf Türkçe 1.Dönem Sonu Test 1 CEVAPLARI

  1. İşte Hatay sırtlarında, çamların altındayım. Hemen önümde bir metre aşağıda İskenderun Ovası soluk almaya mecalsiz, güneş altında dümdüz yatıyor. 20 metre ileride suyu buz gibi bir çeşme şırıl şırıl suyunu akıtıyor. Gidip suya elimi uzattığımda hemen geri çekiyorum, suyu bu yaz günlerinde bile içmekten çekiniyorum.
    Bu parçada aşağıdaki öğelerden hangisine yer verilmemiştir?

    A) Görme     B) Dokunma    C) Tatma     D) İşitme

  2. Cevap: C Açıklama:

  3. “Yaşlan-“ fiili için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) İş eylemi
    B) Oluş eylemi
    C) Durum eylemi
    D) Çekimli eylem

  4. Cevap: B Açıklama:

  5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?

    A) Mühendis Ali Bey’den yeni projeler istedik.
    B) Ahmet nisanda Avrupa’ya gitmişti.
    C) Kedimiz Pamuk, bütün gün minderde uyudu.
    D) Kitabımızın 12’inci sayfasını açınız.

  6. Cevap: C Açıklama:

  7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir karşı­laştırma yapılmıştır?

    A) Arkadaşına hediye etmek için, işlemeli bir mendil aldı.
    B) Yabancılarla anlaşabilmek için onların dilleri­ni öğrenmelisiniz.
    C) Son kitabının satışları öncekilere göre çok kötüydü.
    D) Notlarına bakılırsa, bu yıl sınıfını zor geçe­cek.

  8. Cevap: B Açıklama:

  9. Gelecek zamanın olumsuz,şart II. Çoğul kişisiyle çekimlenmiş eylem hangisidir?

    A) İçindeymişiz
    B) Duyacaksak
    C) Görüşmezsiniz.
    D) Okumayacaksanız.

  10. Cevap: D Açıklama:

  11. ” Kardeşim, okula her sabah erken gider ve öğle üzeri döner.” Cümlesindeki fiiller, zaman ve şahısları bakımından aşağıdakilerden hangisine uygundur?

    A) Şimdiki zaman- 1.tekil şahıs
    B) Gelecek zaman- 2.çoğul şahıs
    C) Geçmiş zaman- 3.çoğul şahıs
    D) Geniş zaman- 3.tekil şahıs

  12. Cevap: D Açıklama:

  13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yükleminde anlam kayması vardır?

    A) Bana yardım etmene çok sevindim.
    B) Yoksul ve kimsesizleri hep gözetir.
    C) Sonunda bazı konularda anlaşmışlar.
    D) Bir daha yalnız başına dolaşmayacaksın

  14. Cevap: B Açıklama:

  15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylem durum fiilidir?

    A) Toplantı, çok sıkıcı geçti.  
    B) Sınıf bugün konuyu anlattı.
    C) O defterden  bende de vardı.   
    D) Şiiri çok güzel okudu.

  16. Cevap: C Açıklama:

  17. Yaşlı aslan oğluna gururla baktı ve “Cesaret zihnimizdeki korkuları yenmek, iyiyi ve doğruyu yapacak gücü kalbimizde bulmaktır. Sende bu erdem fazlasıyla var.” dedi. Nehrin kenarında duran yavru aslan çok mutlu oldu, gururlandı ve hafifçe gülümsedi. Babası takdir ediyordu onu. Bu, yaşadığı duyguların en güzeliydi.
    Bu metinle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

    A) Anlatım üçüncü kişi ağzından yapılmıştır.
    B) Öznel bir tanım cümlesi kullanılmıştır.
    C) Olay,yer,zaman, şahıs unsurlarının tümüne yer verilmiştir.
    D) Karşılaştırmaya başvurulmuştur.

  18. Cevap: D Açıklama:

  19. Aşağıdakilerden hangisinin yüklemi kılış (iş) fiili değildir?

    A) Annem her gün beni arar.
    B)  Kalemimi galiba düşürmüşüm.
    C) En sevdiği diziyi izliyor.
    D) Yorulduğu için çabuk uyumuş.

  20. Cevap: D Açıklama:

  21. Aşağıdaki fiillerden hangisi anlam özelliği bakımından (iş, oluş, durum) diğerlerinden farklıdır?

    A) küflenmek         B) sararmak
    C) çürümek           D) kapatmak

  22. Cevap: D Açıklama:

  23. Hangi cümlede nesnel anlatım vardır?

    A) Bence bu ona çok yakışıyor.
    B) Harika görünüyorsun.
    C) Yarın 14 yaşına giriyor.
    D) Evindeki renk uyumu hiç olmamış.

  24. Cevap: C Açıklama:

  25. “Evde Nasrettin Hoca’nın canı tarhana çorbası çekmiş. Başlamış ağzı sulana sulana hayal kurmaya. O sırada kapı çalınmış ve komşunun oğlu: ’’Hocam, annem hasta, bir tas çorba istiyor.’’ demiş. Hoca söylenmiş kendi kendine: “Vay be… Bizim komşular hayalin bile kokusunu alıyor!’’
    Yukarıdaki fıkranın hikâye planı oluşturulursa aşağıdakilerden hangisi bu planda yer almaz?

    A) Kişiler     B) Yer    C) Zaman     D) Olay

  26. Cevap: C Açıklama:

  27. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde amaç-sonuç ilişkisi vardır?

    A) Yabancı dil öğrenmek için belediyenin açtığı kursa gidiyoruz.
    B) Arayanın kim olduğunu bilmediği için telefonu aç­madı.
    C) Hava kararmadan önce yola çıkmak istediler.
    D) Daha bir hafta olmadan koskoca defteri doldurmuştu.

  28. Cevap: A Açıklama:

  29. Aşağıdaki sözcük çiftlerinden hangisi anlam ilişkisi bakımından farklıdır?

    A) Genç - Yaşlı
    B) Doktor - Hekim
    C) Neden - Sebep
    D) Sözcük - Kelime

  30. Cevap: A Açıklama:

  31. Bu sıralar çok çalışıyorsun.
    Bu cümledeki fiilin “olumsuz, soru biçimi” aşağıdaki­lerden hangisidir?

    A) çalışıyor musun
    B) çalışmayacak mı
    C) çalışmıyor musun
    D) çalışmadın mı

  32. Cevap: C Açıklama:

  33. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf yoktur?

    A) Bugün epeyce yoruldum.
    B) Bugün güzel görünüyorsun.
    C) Bu işyerinde çalışıyormuş.
    D) Murat, gayet ölçülü davranır.

  34. Cevap: A Açıklama:

  35. "Her şeyi öylesine abartarak anlatıyor ki ......"
    cümlesi, aşağıdaki deyimlerden hangisiyle tamamlanırsa anlam pekiştirilmiş olur?

    A) gözden sürmeye çekiyor.
    B) pireyi deve yapıyor.
    C) tadı damağımda kalıyor.
    D) baltayı taşa vuruyor.

  36. Cevap: B Açıklama:

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




7.Sınıf Türkçe 1.Dönem Sonu Test 1 Detayları

7.Sınıf Türkçe 1.Dönem Sonu Test 1 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 04 Aralık 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 7.Sınıf Türkçe 1.Dönem Sonu Test 1 Testini Çöz tıklayın. 7.Sınıf Türkçe 1.Dönem Sonu Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

7.Sınıf Türkçe 1.Dönem Sonu Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


7.Sınıf Türkçe 1.Dönem Sonu Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • ZAMAN VE MEKAN
    1. Anı yazıları yazar
    2. Fiillerin anlam özelliklerini kavrar
    3. Fiillerin olumlu, olumsuz, soru ve olumsuz soru çekimleriyle ilgili uygulamalar yapar
    4. Haber yazıları yazar
    5. Noktalama işaretlerini işlevlerine uygun olarak kullanır. (soru işareti, ünlem)
    6. Noktalama işaretlerini işlevlerine uygun olarak kullanır. (üç nokta)
    7. Olayları ve bilgileri sıraya koyarak anlatır.
    8. Yazısına konunun ve türün özelliğine uygun bir giriş yapar
    9. Yazıya, konuyla ilgili kısa ve dikkat çekici bir başlık bulur.
    10. Yazıyı etkileyici ifadelerle sonuca bağlar
  • KAVRAMLAR VE ÇAĞRIŞIMLAR
    1. Anı yazıları yazar.
    2. Gezi yazıları yazar
    3. Kelimeleri cümlede farklı görevlerde kullanır.
    4. Kelimeleri cümlede farklı görevlerde kullanır.
    5. Köşe yazıları yazar
    6. Noktalama işaretlerini işlevlerine uygun olarak kullanır. (kısa çizgi, eğik çizgi)
    7. Noktalama işaretlerini işlevlerine uygun olarak kullanır. (tırnak, kesme işareti)
    8. Zarfların cümledeki işlevlerini fark eder, zarfları işlevlerine uygun olarak kullanır.

Ayrıca 7.sınıf Türkçe dersi 1.dönem sonu test soruları 1; mebsinavlari.com tarafından cevaplı hazırlanmıştır etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

7.Sınıf Türkçe 1.Dönem Sonu Test 1 sınavı 7.Sınıf kategorisinin Türkçe alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

7.Sınıf Türkçe 1.Dönem Sonu Test 1 Testi İstatistikleri

Bu sınav 4 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 47 kere doğru, 17 kere yanlış cevap verilmiş.

7.Sınıf Türkçe 1.Dönem Sonu Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

7.Sınıf Türkçe 1.Dönem Sonu Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 7.Sınıf Türkçe 1.Dönem Sonu Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

7.Sınıf Türkçe 1.Dönem Sonu Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 7.Sınıf Türkçe dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

7.Sınıf Türkçe Sınavı Hazırla
  7.Sınıf Türkçe Dersi Ünite Özetleri
  • Henüz ünite eklenmemiş