6.Sınıf İngilizce 1.Dönem Test (Yeni)

6.Sınıf İngilizce 1.Dönem Test (Yeni) sınavı 6.Sınıf kategorisinin İngilizce alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır.



 6.Sınıf İngilizce 1.Dönem Test (Yeni) CEVAPLARI

  1. What does "bicycle" mean in Turkish?

    A) Araba    B) Bisiklet    C) Otobüs    D) Uçak    

  2. Cevap: B Açıklama:

    Bisiklet, İngilizce'de "bicycle" kelimesinin Türkçe karşılığıdır.



  3. What is the Turkish word for "apple"?

    A) Kiraz    B) Elma    C) Üzüm    D) Portakal    

  4. Cevap: B Açıklama:

    "Elma" İngilizce'de "apple" kelimesinin Türkçe karşılığıdır.



  5. Which activity does "kitap okumak" refer to in English?

    A) Watch TV           B) Play soccer       
    C) Read a book        D) Listen to music   
                         

  6. Cevap: C Açıklama:

    "Kitap okumak" means "to read a book" in English.



  7. What is the opposite of "küçük" in Turkish?

    A) Büyük    B) Uzun    C) Hızlı    D) Kırmızı    

  8. Cevap: A Açıklama:

    The opposite of "küçük" (small) is "büyük" (big) in Turkish.



  9. What does "saat" mean in Turkish?

    A) Year    B) Clock    C) Minute    D) Month    

  10. Cevap: B Açıklama:

    "Saat" means "clock" in Turkish.



  11. What is the Turkish word for "water"?

    A) Su    B) Gün    C) Ay    D) Ateş    

  12. Cevap: A Açıklama:

    "Su" is the Turkish word for "water."



  13. What does "yemek pişirmek" mean in English?

    A) Play soccer    B) Watch TV    C) Cook a meal    D) Take a nap    

  14. Cevap: C Açıklama:

    "Yemek pişirmek" means "cook a meal" in English.



  15. What is the opposite of "soğuk" in Turkish?

    A) Sıcak    B) Yaz    C) Kar    D) Rüzgar    

  16. Cevap: A Açıklama:

    The opposite of "soğuk" (cold) is "sıcak" (hot) in Turkish.



  17. What does "bisiklet sürmek" mean in English?

    A) Take guitar courses    B) Ride a bike           
    C) Have a rest            D) Do homework           
                             

  18. Cevap: B Açıklama:

    "Bisiklet sürmek" means "ride a bike" in English.



  19. Which of the following means "Grapes" in Turkish?

    A) Elma    B) Üzüm    C) Portakal    D) Armut    

  20. Cevap: B Açıklama:

    "Üzüm" İngilizcesi "Grapes" demektir.



  21. What is the Turkish translation of "Book"?

    A) Kalem    B) Defter    C) Kitap    D) Çanta    

  22. Cevap: C Açıklama:

    "Kitap" is the Turkish translation of "Book."



  23. Which of the following means "Clock" in English?

    A) Saat    B) Televizyon    C) Dolap    D) Sandalye    

  24. Cevap: A Açıklama:

    "Saat" is the Turkish translation of "Clock."



  25. What does "Evaporate" mean in Turkish?

    A) Buharlaşmak    B) Yüzmek    C) Koşmak    D) Uyumak    

  26. Cevap: A Açıklama:

    "Buharlaşmak" is the Turkish translation of "Evaporate."



  27. Which of the following means "Sea" in Turkish?

    A) Göl    B) Deniz    C) Nehir    D) Okyanus    

  28. Cevap: B Açıklama:

    "Deniz" is the Turkish translation of "Sea."



  29. What is the Turkish word for "Computer"?

    A) Televizyon    B) Bilgisayar    C) Telefon    D) Radyo    

  30. Cevap: B Açıklama:

    "Bilgisayar" is the Turkish word for "Computer."



  31. Which of the following means "Mountain" in English?

    A) Dağ    B) Orman    C) Plaj    D) Ova    

  32. Cevap: A Açıklama:

    "Dağ" is the Turkish translation of "Mountain."



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:



   Havva
13 Aralık 2023

1 yanlış yapmama rağmen çok kolaydı ve çok güzeldi.


6.Sınıf İngilizce 1.Dönem Test (Yeni) Detayları

6.Sınıf İngilizce 1.Dönem Test (Yeni) 0 kere indirildi. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 17 Eylül 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 6.Sınıf İngilizce 1.Dönem Test (Yeni) Testini Çöz tıklayın. 6.Sınıf İngilizce 1.Dönem Test (Yeni) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

6.Sınıf İngilizce 1.Dönem Test (Yeni) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


6.Sınıf İngilizce 1.Dönem Test (Yeni) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • LIFE
    1. Students will be able to recognize phrases, words, and expressions related to repeated actions.
    2. Students will be able to talk about repeated actions.
    3. Students will be able to understand short and simple texts, such as personal narratives about repeated actions.
    4. Students will be able to use a series of phrases and simple expressions to express their repeated actions. Students will be able to tell the time and dates.
  • YUMMY BREAKFAST
    1. Students will be able to ask people about their food preferences.
    2. Students will be able to express their opinions about the food they like and don’t like.
    3. Students will be able to identify the names of different food in an oral text.
    4. Students will be able to understand short and simple texts about food and preferences. Students will be able to understand the label of food products.

Ayrıca 6.sınıf İngilizce dersi 1.dönem 1.test soruları; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak hazırlanmıştır

İngilizce-Türkçe kelime eşleştirmesi yapabilme.

İngilizce meyve isimlerini öğrenme.

Turkish-English activity translation.

Turkish antonyms.

Turkish vocabulary.

Basic Turkish vocabulary.

English-Turkish activity translation.

Turkish antonyms.

English-Turkish activity translation.

Türkçede "Grapes" kelimesini öğrenme.

İngilizce'de "Book" kelimesinin Türkçe karşılığını öğrenme.

Türkçede "Saat" kelimesinin İngilizce karşılığını öğrenme.

Türkçede "Evaporate" kelimesini öğrenme.

Türkçede "Sea" kelimesinin karşılığını öğrenme.

Türkçede "Computer" kelimesinin karşılığını öğrenme.

İngilizce'de "Mountain" kelimesinin Türkçe karşılığını öğrenme.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

6.Sınıf İngilizce 1.Dönem Test (Yeni) sınavı 6.Sınıf kategorisinin İngilizce alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

6.Sınıf İngilizce 1.Dönem Test (Yeni) Testi İstatistikleri

Bu sınav 23 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 267 kere doğru, 57 kere yanlış cevap verilmiş.

6.Sınıf İngilizce 1.Dönem Test (Yeni) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

6.Sınıf İngilizce 1.Dönem Test (Yeni) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 6.Sınıf İngilizce 1.Dönem Test (Yeni) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

6.Sınıf İngilizce 1.Dönem Test (Yeni) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 6.Sınıf İngilizce dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.