5.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Üretimden Tüketime- Test 1

5.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Üretimden Tüketime- Test 1 sınavı 5.Sınıf kategorisinin Sosyal Bilgiler alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 13 sorudan oluşmaktadır.



 5.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Üretimden Tüketime- Test 1 CEVAPLARI

  1. Nuri Demirağ hangi alanda çalışmıştır?

    A) Tarım    B) Sanayi    C) Eğitim    D) Ticaret    

  2. Cevap: B Açıklama:

    Nuri Demirağ, demiryolu inşaatı, uçak üretimi, paraşüt üretimi ve inşaat projeleri alanlarında çalışmalar yapmıştır.



  3. Nuri Demirağ'ın çalışmaları ülke ekonomisine ne tür katkılar sağlamıştır?

    A) Ülkenin para biriminin değerini düşürmüştür.
    B) Ülkenin dış borcunu artırmıştır.
    C) Ülkenin işsizlik oranını düşürmüştür.
    D) Ülkenin milli gelirini artırmıştır.

  4. Cevap: D Açıklama:

    Nuri Demirağ'ın çalışmaları, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamıştır. Demiryolu inşaatı, uçak üretimi, paraşüt üretimi ve inşaat projeleri gibi alanlarda çalışarak ülkenin milli gelirini artırmıştır.



  5. Nuri Demirağ hangi kişilik özelliklerine sahiptir?

    A) Girişimci, çalışkan, yenilikçi
    B) Tembel, umursamaz, duyarsız
    C) Cimri, bencil, acımasız
    D) Fırsatçı, hırsız, dolandırıcı

  6. Cevap: A Açıklama:

    Nuri Demirağ, girişimci, çalışkan ve yenilikçi bir kişiliğe sahiptir. Demiryolu inşaatı, uçak üretimi, paraşüt üretimi ve inşaat projeleri gibi alanlarda çalışmalar yaparak ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamıştır.



  7. Nuri Demirağ'ın kurduğu uçak fabrikasının adı nedir?

    A) Gök Uçak Fabrikası
    B) Nuri Demirağ Uçak Fabrikası
    C) Türk Uçak Fabrikası
    D) İstanbul Uçak Fabrikası

  8. Cevap: B Açıklama:

    Nuri Demirağ, 1936 yılında Türkiye'nin ilk uçak fabrikasını kurmuştur. Bu fabrikanın adı Nuri Demirağ Uçak Fabrikasıdır.



  9. Nuri Demirağ'ın ürettiği ilk uçak hangisidir?

    A) Nu.D.36    B) Nu.D.38    C) Nu.D.41    D) Nu.D.44    

  10. Cevap: A Açıklama:

    Nuri Demirağ'ın ürettiği ilk uçak Nu.D.36'dır. Bu uçak, 1936 yılında üretilmiştir.



  11. Nuri Demirağ'ın Gök Okulu'nun ilk mezunlarından biri kimdir?

    A) Galip Demirağ            B) Selahattin Reşit Alan   
    C) Mustafa Kemal Atatürk    D) İsmet İnönü             
                               

  12. Cevap: A Açıklama:

    Nuri Demirağ'ın Gök Okulu'nun ilk mezunlarından biri Galip Demirağ'dır. Galip Demirağ, Nuri Demirağ'ın oğludur ve pilot yetiştirmek için kurulan Gök Okulu'ndan mezun olmuştur.



  13. PTT'nin dron ile kargo teslimatı yapması hangi kolaylığı sağlayabilir?

    A) Dron kullanımında personel maliyeti düşer.
    B) Dron kullanımı sayesinde kargo teslimatı daha yavaş yapılır.
    C) Dron kullanımı ile kargo teslimatı sadece şehir merkezlerinde yapılabilir.
    D) Dron kullanımı ile kargo teslimatı tüm hava koşullarında yapılabilir.

  14. Cevap: A Açıklama:

    Dron kullanımı ile kargo teslimatı yapılırken personel maliyeti düşer. Çünkü dronlar, kuryeler gibi ücret almazlar. Ayrıca, dronlar kuryelerden daha hızlı ve güvenli bir şekilde teslimat yapabilirler.



  15. Günümüz toplumları geçmiş toplumlarla kıyaslandığında pek çok konuda daha şanslı görülmektedir. Geçmişte toplumların yaşadığı pek çok soruna günümüzde çözüm bulunmuştur. Örneğin, sağlık alanındaki gelişmelerle pek çok hastalık tedavi edilmiş, ortalama yaşam süresi uzamıştır. Ayrıca çağımızdaki bilimsel ve teknolojik gelişmeler de büyük değişimlerin gerçekleşmesini sağlamıştır. Ekonomi, siyaset, eğitim, kültür değişimin yaşandığı alanlardan bazılarıdır. Buna bağlı olarak zamanla toplumun ilgi ve ihtiyaçları da değişmiştir. Aşağıda değişen ihtiyaçları karşılamaya yönelik yapılan çalışmalara örnekler verilmiştir. Yukarıdaki parçada aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?

    A) Geçmişte toplumların yaşadığı pek çok soruna günümüzde çözüm bulunmuştur.
    B) Günümüz toplumları geçmiş toplumlarla kıyaslandığında birçok konuda daha şanslı görülmektedir.
    C) Günümüzde sağlık alanı dışında hiçbir gelişme olmamıştır.
    D) Çağımızdaki bilimsel ve teknolojik gelişmeler de büyük değişimlerin gerçekleşmesini sağlamıştır.

  16. Cevap: C Açıklama:

    Yukarıdaki parçada günümüz toplumlarının geçmiş toplumlarla kıyaslandığında pek çok konuda daha şanslı görüldüğü ve geçmişte toplumların yaşadığı pek çok soruna günümüzde çözüm bulunduğu belirtilmiştir. Ayrıca, çağımızdaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin de büyük değişimlerin gerçekleşmesini sağladığı ifade edilmiştir. Ancak, parçada günümüzde sağlık alanı dışında hiçbir gelişme olmamıştır denilmemiştir.



  17. Tüketici haklarının korunması için başvurulabilecek kuruluşlardan biri değildir?

    A) Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri
    B) Tüketici Mahkemeleri
    C) Ticaret Bakanlığı’nın Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü
    D) Alo MEB

  18. Cevap: C Açıklama:

    Ticaret Bakanlığı’nın Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü, tüketici haklarının korunması için başvurulabilecek kuruluşlardan biridir.



  19. Üretim, dağıtım ve tüketimi geliştirmek için ortaya konan yeni fikirler ülke ekonomisine ne gibi katkılar sağlar?

    A) Ülkenin dış ticaret açığını artırır.
    B) Ülkenin cari açığını açar.
    C) Ülkenin ekonomik büyümesini hızlandırır.
    D) Ülkenin işsizlik oranını artırır

  20. Cevap: C Açıklama:

    Üretim, dağıtım ve tüketimi geliştirmek için ortaya konan yeni fikirler ülkenin ekonomik büyümesini hızlandırır.



  21. Aşağıdakilerden hangisi çevremizdeki ekonomik faaliyetlerin sosyal hayatımızı etkilemediğine bir örnektir?

    A) Çalışma hayatının şekillenmesi
    B) Gelir dağılımının belirlenmesi
    C) Ürünlerin fiyatlarının belirlenmesi
    D) Doğal kaynakların korunması

  22. Cevap: D Açıklama:

    Doğal kaynakların korunması çevremizdeki ekonomik faaliyetlerin sosyal hayatımızı etkilemediğine bir örnektir.



  23. Kullandığımız bütün ürünler bize ulaşana kadar sırasıyla hangi aşamalardan geçer?

    A) Üretim, dağıtım, tüketim    B) Üretim, tüketim, dağıtım   
    C) Dağıtım, üretim, tüketim    D) Tüketim, üretim, dağıtım   
                                  

  24. Cevap: A Açıklama:

    Kullandığımız bütün ürünler bize ulaşana kadar üretim, dağıtım, tüketim aşamalarından geçer.



  25. Yeni bir ekonomik fikir bulmak için yapılması gereken ilk şey aşağıdakilerden hangisidir?

    A) İhtiyacı belirlemek     B) Çözüm üretmek          
    C) Prototip geliştirmek    D) Ürünü pazarlamak       
                              

  26. Cevap: A Açıklama:

    Yeni bir ekonomik fikir bulmak için yapılması gereken ilk şey ihtiyacı belirlemektir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




5.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Üretimden Tüketime- Test 1 Detayları

5.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Üretimden Tüketime- Test 1 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 13 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 11 Şubat 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 5.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Üretimden Tüketime- Test 1 Testini Çöz tıklayın. 5.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Üretimden Tüketime- Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

5.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Üretimden Tüketime- Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


5.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Üretimden Tüketime- Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • GERÇEKLEŞEN DÜŞLER
    1. Buluş yapanların ve bilim insanlarının ortak özelliklerinin farkına varır
    2. Buluşların ve teknolojik ürünlerin toplum hayatımıza etkilerini tartışır
    3. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.
    4. Kanıtlara dayanarak, Atatürk’ün bilim ve teknolojiye verdiği önemi gösterir
    5. Kanıtlara dayanarak, Atatürk’ün bilim ve teknolojiye verdiği önemi gösterir
    6. Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir.
  • TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR
    1. Bireylerin rolleri açısından sivil toplum kuruluşlarını resmî kurum ve kuruluşlarla karşılaştırır.
    2. Kurumların insan yaşamındaki yeri konusunda görüş oluşturur.
    3. Sivil toplum kuruluşlarını etkinlik alanlarına göre sınıflandırır.
    4. Sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinin sonuçlarını değerlendirir.
    5. Toplumun temel ihtiyaçlarıyla bu ihtiyaçlara hizmet eden kurumları ilişkilendirir

Ayrıca 5.sınıf sosyal bilgiler dersi V. ünite üretimden tüketime test soruları 1; müfredata uygun tamamı test ve cevap anahtarlı olarak hazırlanmıştır

Nuri Demirağ'ın çalıştığı alanları öğrenmek.

Nuri Demirağ'ın çalışmalarının ülke ekonomisine katkılarını öğrenmek.

Nuri Demirağ'ın kişilik özelliklerini öğrenmek.

Nuri Demirağ'ın kurduğu uçak fabrikasının adını öğrenmek.

Nuri Demirağ'ın ürettiği ilk uçağın adını öğrenmek.

Nuri Demirağ'ın Gök Okulu'nun ilk mezunlarından birini öğrenmek.

Öğrenciler, dron kullanımı ile kargo teslimatının kolaylıklarını ve avantajlarını açıklayabilirler.

Öğrenciler, günümüz toplumlarının geçmiş toplumlarla kıyaslandığında pek çok konuda daha şanslı olduğunu ve geçmişte toplumların yaşadığı pek çok soruna günümüzde çözüm bulunduğunu açıklayabilirler.

Tüketicinin haklarını ve başvurabileceği kuruluşları bilir.

Ekonomik faaliyetlerin ülke ekonomisine olan katkılarını bilir.

Ekonomik faaliyetlerin sosyal hayatımızı etkileme biçimlerini bilir.

Ürünlerin üretiminden tüketimine kadar geçen aşamaları bilir.

Yeni bir ekonomik fikir bulma sürecini bilir.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

5.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Üretimden Tüketime- Test 1 sınavı 5.Sınıf kategorisinin Sosyal Bilgiler alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

5.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Üretimden Tüketime- Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

5.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Üretimden Tüketime- Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 5.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Üretimden Tüketime- Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

5.Sınıf Sosyal Bilgiler V. Ünite - Üretimden Tüketime- Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 5.Sınıf Sosyal Bilgiler dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

5.Sınıf Sosyal Bilgiler Sınavı Hazırla
  5.Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi Ünite Özetleri