Orhangazi orta okulu 1.dönem 2.Yazılı

Orhangazi orta okulu 1.dönem 2.Yazılı sınavı 1.Sınıf kategorisinin Türkçe alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır.



 Orhangazi orta okulu 1.dönem 2.Yazılı CEVAPLARI

  1. Hangi kelime hecelerine yanlış ayrılmıştır?

    A) Te-le-viz-yon    B) Bil-gis-a-yar   
    C) Ki-tap-lık                          

  2. Cevap: B Açıklama:

    "Bilgisayar" kelimesi doğru hecelenmiştir.



  3. "Yağmur yağınca annemle parka gidemedik." cümlesinde hangi sorunun cevabı yoktur?

    A) Parka niçin gidemedik?       B) Parka ne zaman gideceğiz?   
    C) Parka kiminle gidecektik?                                   

  4. Cevap: B Açıklama:

    Cümlede gelecekteki bir zaman belirtilmemiştir.



  5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım hatası yapılmıştır?

    A) Türkiye'nin başkenti Ankara'dır.
    B) Sivas'tan Kayseriye tirenle gittik.
    C) Okulumuzun adı Yeşilırmak İlkokulu'dur.

  6. Cevap: B Açıklama:

    "Trenle" kelimesinde ayrı yazım hatası bulunmaktadır.



  7. Aşağıdaki kelimeleri anlamlı ve kurallı bir cümle yaparsak hangi sıralama uygun olur? Yapmadan okula kahvaltı gelmem.

    A) 4-1-3-2    B) 4-3-2-1    C) 2-3-1-4    

  8. Cevap: C Açıklama:

    Cümlede zaman ifadelerine uygun bir sıralama yapılmıştır.



  9. "Çok kitap okurum" cümlesinde kaç hece vardır?

    A) 7    B) 6    C) 3    

  10. Cevap: B Açıklama:

    Cümledeki kelimelerin heceleri sayıldığında toplam 6 hece bulunmaktadır.



  11. "Her gün hiç sıkılmadan kitap okuyorum." cümlesinde kaç kelime vardır?

    A) 6    B) 13    C) 5    

  12. Cevap: A Açıklama:

    "Her gün hiç sıkılmadan kitap okuyorum." cümlesinde kaç kelime vardır? a) 6 b) 13 c) 5 Cevap: a) 13hiç sıkılmadan kitap okuyorum." cümlesinde kaç kelime vardır? a) 6 b) 13 c) 5 Cevap: a) 13



  13. "Köy - Orman - Ev - Dere" kelimelerini alfabetik sıraya göre sıralayın.

    A) Dere - Ev - Köy - Orman    B) Ev - Dere - Köy - Orman   
    C) Köy - Dere - Ev - Orman                                 

  14. Cevap: B Açıklama:

    Kelimeler alfabetik sıraya göre sıralanmıştır.



  15. "Ayşe'nin kedisi Pamuk çok sevimlidir." cümlesinde hangi kelime bir isim değildir?

    A) Ayşe    B) Kedisi    C) Sevimlidir    

  16. Cevap: C Açıklama:

    "Sevimlidir" bir isim değil, sıfat (zarf tamlamasının bir parçasıdır).



  17. "Erdem pazartesi günü okula erken geldi" cümlesinde hangi kelime bir özel addır?

    A) Erdem    B) Günü    C) Okula    

  18. Cevap: A Açıklama:

    "Erdem" özel bir gündür ve özel ad olarak kullanılmıştır.



  19. "Büyük" kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

    A) Geniş    B) Dar    C) Küçük    

  20. Cevap: C Açıklama:

    "Büyük" kelimesinin zıt anlamlısı "Küçük"tür.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




Orhangazi orta okulu 1.dönem 2.Yazılı Detayları

Orhangazi orta okulu 1.dönem 2.Yazılı 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 27 Aralık 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için Orhangazi orta okulu 1.dönem 2.Yazılı Testini Çöz tıklayın. Orhangazi orta okulu 1.dönem 2.Yazılı yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Orhangazi orta okulu 1.dönem 2.Yazılı sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


Orhangazi orta okulu 1.dönem 2.Yazılı Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • Sağlık ve Çevre

Ayrıca

Kelimeleri doğru heceleme.

Soru sorma yeteneği.

Yazım kurallarına uygunluk.

Anlamlı ve kurallı cümle oluşturma.

Kelimelerin hecelerini sayma.

Kelimeleri alfabetik sıraya göre sıralama.

İsimleri belirleme.

Özel isimleri belirleme.

Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını belirleme.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

Orhangazi orta okulu 1.dönem 2.Yazılı sınavı 1.Sınıf kategorisinin Türkçe alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

Orhangazi orta okulu 1.dönem 2.Yazılı Testi İstatistikleri

Bu sınav 2 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 14 kere doğru, 3 kere yanlış cevap verilmiş.

Orhangazi orta okulu 1.dönem 2.Yazılı Sınavını hangi formatta indirebilirim?

Orhangazi orta okulu 1.dönem 2.Yazılı sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız Orhangazi orta okulu 1.dönem 2.Yazılı sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

Orhangazi orta okulu 1.dönem 2.Yazılı sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 1.Sınıf Türkçe dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (0)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

1.Sınıf Türkçe Sınavı Hazırla
  1.Sınıf Türkçe Dersi Ünite Özetleri
  • Henüz ünite eklenmemiş