2.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Test

2.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Test sınavı 2.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır.



 2.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Test CEVAPLARI

  1. Birler basamağı 5, onlar basamağı 8 olan sayı kaçtır?

    A) 85    B) 58    C) 78    

  2. Cevap: B Açıklama:

    Birler basamağı 5, onlar basamağı 8 olan sayı 58'tir.



  3. Pazardan kilosu 8 liradan 3 kg muz aldım. Satıcıya 50 TL verdim. Geriye kaç TL para üzeri alırım?

    A) 26    B) 20    C) 14    

  4. Cevap: A Açıklama:

    3 kg muzun toplam maliyeti 24 TL (3 kg x 8 TL/kg), bu durumda geriye 26 TL (50 TL - 24 TL) para kalır.



  5. 8 onluk 2 birlikten oluşan sayıyla, 5 birlik 4 onluktan oluşan sayının farkı kaçtır?

    A) 28    B) 59    C) 64    

  6. Cevap: A Açıklama:

    İki sayı arasındaki farkı bulma.



  7. 4+4+4+4+4+4+4= ….. İşleminin çarpma şekli aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 7x4    B) 6x4    C) 5x4    

  8. Cevap: A Açıklama:

    Toplama işleminin çarpma şekli, 7 sayısını 4 ile çarpmaktır.



  9. Onlar basamağının basamak değeri 40, birler basamağının basamak değeri 6 olan sayının, 28 fazlası kaçtır?

    A) 68    B) 84    C) 54    

  10. Cevap: A Açıklama:

    Sayının basamak değerlerini kullanarak sayıyı oluşturma.



  11. Bir toplama işleminde ikinci toplanan sayı 38, toplam 85 ise, birinci toplanan sayı kaçtır?

    A) 47    B) 49    C) 50    

  12. Cevap: A Açıklama:

    Toplama işlemi yaparak birinci toplanan sayıyı bulma.



  13. Sınıfımızda 16 erkek öğrenci, erkeklerden 9 fazla kız öğrenci var. Sınıfımızda toplam kaç öğrenci vardır?

    A) 27    B) 34    C) 41    

  14. Cevap: C Açıklama:

    Toplama ve çıkarma işlemlerini kullanarak toplam öğrenci sayısını bulma.



  15. 12’den başlayarak 4'er ritmik sayarken, 6.sırada söylediğim sayı kaçtır?

    A) 30    B) 32    C) 48    

  16. Cevap: B Açıklama:

    12, 16, 20, 24, 28, 32, 36, 40, 44, 48 şeklinde devam eden ritmik sayı dizisinde 6. sıradaki sayı 32'dir.



  17. Bir çıkarma işleminde eksilen sayı 45, fark 23 ise, çıkan sayı kaçtır?

    A) 22    B) 68    C) 23    

  18. Cevap: B Açıklama:

    Bir çıkarma işleminde eksilen sayıdan farkı çıkarak çıkan sayıyı bulma.



  19. Bir otobüste 45 yolcu vardır. İlk durakta 19 yolcu indi, 8 yolcu bindi. Otobüste kaç yolcu kalmıştır?

    A) 18    B) 34    C) 52    

  20. Cevap: C Açıklama:

    Yolcu sayısından iniş ve binen yolcu sayısını çıkartarak kalan yolcu sayısını bulma.



  21. Alev’in 2 düzine cevizi vardır. Dedesi Alev’e 39 ceviz daha ceviz verdi. Alev’in kaç tane cevizi oldu?

    A) 63    B) 53    C) 63    

  22. Cevap: C Açıklama:

    Düzine kavramını kullanarak toplama işlemi yapma.



  23. Fatih 17 yaşındadır. Babasının yaşı, Fatih’in yaşının iki katından 6 eksiktir. Buna göre ikisinin yaşları toplamı kaçtır?

    A) 65    B) 70    C) 54    

  24. Cevap: A Açıklama:

    Yaş problemini kurarak denklem çözme.



  25. "2,8,4,6" rakamlarını birer kez kullanarak yazılabilecek, iki basamaklı en büyük ve en küçük sayının toplamı kaçtır?

    A) 110    B) 100    C) 90    

  26. Cevap: A Açıklama:

    En küçük sayı 24, en büyük sayı 86'dır. Toplam: 24 + 86 = 110



  27. Onlar basamağı 6 olan iki basamaklı en büyük çift doğal sayı ile, onlar basamağı 4 olan, iki basamaklı en küçük tek doğal sayının toplamı kaçtır?

    A) 110    B) 100    C) 90    

  28. Cevap: A Açıklama:

    En büyük çift sayı 96, en küçük tek sayı 14'tür. Toplam: 96 + 14 = 110



  29. Cebimde 24 TL param var. Dedem 16 lira, babam 30 lira verdi. Kaç lira param oldu?

    A) 70    B) 54    C) 40    

  30. Cevap: A Açıklama:

    Paraların toplamını hesaplayarak kaç lira olduğunu bulma.



  31. "5, 10, 15, ..." şeklinde devam eden ritmik sayı dizisinin 8. terimi kaçtır?

    A) 35    B) 40    C) 45    

  32. Cevap: B Açıklama:

    Ritmik sayı dizisinde her terim 5 artmaktadır. 5 x 7 = 35. Başlangıç terimi olan 5 eklenerek 8. terim bulunur: 35 + 5 = 40



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Test Detayları

2.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Test 4 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 11 Aralık 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Test Testini Çöz tıklayın. 2.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Test yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Test sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Test Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • DOĞAL SAYILAR
    1. 100 içinde ikişer ve beşer, 40 içinde dörder, 30 içinde üçer ileriye ve geriye doğru sayar.
    2. 100'den küçük doğal sayıların basamaklarını adlandırır, basamaklardaki rakamların basamak değerlerini belirtir.
    3. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar.
    4. İki basamaklı doğal sayıların hangi onluğa daha yakın olduğunu belirler.
    5. Nesne sayısı 100'den az olan bir çokluğu, onluk ve birlik gruplara ayırarak bunlara karşılık gelen sayıyı rakamlarla yazar.
    6. Ritmik saymaya dayalı örüntüler oluşturur
    7. Ritmik saymaya dayalı örüntüler oluşturur
  • DOĞAL SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ
    1. Toplamları 100'e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama işlemini yapar.
  • DOĞAL SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ
    1. Toplamları 100'e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama işlemini yapar.
  • DOĞAL SAYILARLA ÇIKARMA İŞLEMİ
    1. 100'den küçük ve 10'un katı olan iki doğal sayının farkını zihinden bulur.
    2. 100'den küçük ve onluk bozmayı gerektirmeyen iki doğal sayının farkını bulur.
  • DOĞAL SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ
    1. Eldeli toplama işlemini yapar; toplama işleminde eldenin ne anlama geldiğini modellerle açıklar.
  • DOĞAL SAYILARLA ÇARPMA İŞLEMİ
    1. .İki sayıyı çarpmanın ne anlama geldiğini modellerle açıklar.
    2. Toplamları 20'ye kadar ve toplananları aynı olan toplama işlemlerini, çarpma işlemine dönüştürerek çarpma işlemini yapar.

Ayrıca 2.sınıf matematik dersi 1.dönem sonu değerlendirme test soruları; tamamı test türünde cevap ve açıklamalı sorulardan mebsinavlari.com tarafından hazırlanmıştır

Sayıların basamak değerlerini belirleme.

Temel matematiksel işlemleri kullanma.

Sayılar arasındaki farkı bulma.

Temel matematik işlemleri.

Sayı problemlerini çözme.

Toplama işlemlerini yapma.

Temel matematiksel işlemleri kullanma.

Ritmik sayıları bulma.

Çıkarma işlemlerini yapma.

Temel matematiksel işlemleri kullanma.

Toplama işlemlerini yapma.

Temel matematiksel problemleri çözme.

Sayıları sıralama ve toplama.

Sayıları sıralama ve toplama.

Temel matematiksel işlemleri yapma.

Ritmik sayıları bulma.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Test sınavı 2.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Test Testi İstatistikleri

Bu sınav 10 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 68 kere doğru, 66 kere yanlış cevap verilmiş.

2.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Test Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Test sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Test sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2.Sınıf Matematik 1.Dönem Sonu Değerlendirme Test sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 2.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.