2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-01-07)

2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-01-07) sınavı 2.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 9 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-01-07) CEVAPLARI

  1. Marketten 22 tan elma 13 tane de armut alan Zeynep toplam kaç meyve almıştır?

    A) 35        B) 37        C) 41

  2. Cevap: A Açıklama:

    Cevap anahtarı A'dır. Çünkü Zeynep 22 elma ve 13 armut alarak toplam 35 meyve almıştır.



  3. 71 sayısı ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

    A) Bir onluk yedi birlikten oluşur.
    B) Yedi onluk bir birlikten oluşur.
    C) Bir onluk ve yedi onluktan oluşur.

  4. Cevap: B Açıklama:

    71 sayısı, 7 onluk ve 1 birlik olmak üzere iki basamaklı bir sayıdır. Yani, yedi onluk bir birlikten oluşur. Onlar basamağı 7'yi ve birler basamağı 1'i ifade eder.



  5. Aşağıda verilen sayı ve okunuşları eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) 62: Altmış iki    B) 43: Kırk üç    C) 74: Kırk yedi

  6. Cevap: C Açıklama:

    Cevap Anahtarı: C) 74: Kırk yedi A) 62 sayısının okunuşu "Altmış iki"dir, doğru eşleşme. B) 43 sayısının okunuşu "Kırk üç"tür, doğru eşleşme. C) 74 sayısının okunuşu "Yetmiş dört" değil, "Kırk yedi" olmalıdır, bu nedenle bu eşleşme yanlıştır.



  7. Birler basamağı 6, onlar basamağı 7 olan sayının 5 fazlası kaçtır?

    A) 70    B) 72    C) 81

  8. Cevap: C Açıklama:

  9. 2 düzine ile 56 sayısının toplamı kaçtır?

    A) 60            B) 70            C) 80

  10. Cevap: C Açıklama:

    1 düzine 12 sayıdır. Dolayısıyla 2 düzine 2 * 12 = 24 sayı yapar. Verilen 56 sayısı ile 24 sayısının toplamı 56 + 24 = 80 olur. Bu nedenle doğru cevap C) 80'dir.



  11. 27 sayısındaki 2 rakamının basamak değeri nedir?

    A) 2        B) 20        C) 200

  12. Cevap: B

  13. 76 sayısındaki 6 rakamının basamak adı nedir?

    A) 6    B) 60    C) 600

  14. Cevap: A

  15. 65 sayısının onlar basamağı nedir?

    A) 6    B) 5    C) 65    

  16. Cevap: A Açıklama:

    Sayının onlar basamağı 6'dır.



  17. Birler basamağı 5, onlar basamağı 8 olan sayı kaçtır?

    A) 85    B) 58    C) 78    

  18. Cevap: B Açıklama:

    Birler basamağı 5, onlar basamağı 8 olan sayı 58'tir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-01-07) Detayları

2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-01-07) 6 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 9 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 07 Ocak 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 2 kullanıcı beğenmiş. 2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-01-07) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-01-07) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-01-07) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • DOĞAL SAYILAR
    1. 100 içinde ikişer ve beşer, 40 içinde dörder, 30 içinde üçer ileriye ve geriye doğru sayar.
    2. 100'den küçük doğal sayıların basamaklarını adlandırır, basamaklardaki rakamların basamak değerlerini belirtir.
    3. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar.
    4. İki basamaklı doğal sayıların hangi onluğa daha yakın olduğunu belirler.
    5. Nesne sayısı 100'den az olan bir çokluğu, onluk ve birlik gruplara ayırarak bunlara karşılık gelen sayıyı rakamlarla yazar.
    6. Ritmik saymaya dayalı örüntüler oluşturur
    7. Ritmik saymaya dayalı örüntüler oluşturur
  • DOĞAL SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ
    1. Toplamları 100'e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama işlemini yapar.
  • DOĞAL SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ
    1. Toplamları 100'e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama işlemini yapar.
  • DOĞAL SAYILARLA ÇIKARMA İŞLEMİ
    1. 100'den küçük ve 10'un katı olan iki doğal sayının farkını zihinden bulur.
    2. 100'den küçük ve onluk bozmayı gerektirmeyen iki doğal sayının farkını bulur.
  • DOĞAL SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ
    1. Eldeli toplama işlemini yapar; toplama işleminde eldenin ne anlama geldiğini modellerle açıklar.
  • DOĞAL SAYILARLA ÇARPMA İŞLEMİ
    1. .İki sayıyı çarpmanın ne anlama geldiğini modellerle açıklar.
    2. Toplamları 20'ye kadar ve toplananları aynı olan toplama işlemlerini, çarpma işlemine dönüştürerek çarpma işlemini yapar.

Ayrıca matematik basamak değeri

Basit toplama işlemi yapma becerisini ölçmeyi hedeflemektedir.

İki basamaklı bir sayının onluk ve birlik basamağını tanımlayabilme.

Sayıların okunuşlarını doğru bir şekilde eşleştirme yeteneği.

Sayılarla işlem yapma ve toplama yeteneği.

Sayıların basamaklarını anlama.

Sayıların basamak değerlerini belirleme.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-01-07) sınavı 2.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-01-07) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-01-07) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-01-07) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 2.Sınıf Matematik Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları (2024-01-07) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 2.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (2)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

2.Sınıf Matematik Sınavı Hazırla
  2.Sınıf Matematik Dersi Ünite Özetleri
  • Henüz ünite eklenmemiş