1.Sınıf Türkçe 1.Dönem Test Soruları 1

1.Sınıf Türkçe 1.Dönem Test Soruları 1 sınavı 1.Sınıf kategorisinin Türkçe alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır.



 1.Sınıf Türkçe 1.Dönem Test Soruları 1 CEVAPLARI

  1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde çoğul ek kullanılmıştır?

    A) Kalemimi okulda kaybettim.    B) Babam Ankara’dan geldi.      
    C) Ödevlerimi yeni bitirdim.                                     

  2. Cevap: C Açıklama:

    "Ödevlerimi" cümlenin çoğul ekli hali.



  3. Aşağıdaki cümlelerden hangisi doğru yazılmıştır?

    A) Ali ve Metin henüz okula gelmediler.
    B) Yeni Yemek yedim?
    C) Seni kaç bilyen var.

  4. Cevap: A Açıklama:

    Diğer cümlelerde yazım hataları vardır.



  5. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi hecelerine doğru ayrılmıştır?

    A) son-bah-ar    B) ok-u-la    C) öğr-en-ci    

  6. Cevap: A Açıklama:

    "son-bah-ar" üç heceden oluşur.



  7. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi hecelerine doğru ayrılmıştır?

    A) ıs-pan-ak    B) dom-a-tes    C) pı-ra-sa    

  8. Cevap: C Açıklama:

    "pı-ra-sa" üç heceden oluşur.



  9. Aşağıdakilerden hangisi tek bir varlığı anlatmaktadır?

    A) Ağaç    B) Evler    C) Kuşlar    

  10. Cevap: A Açıklama:

    "Ağaç" tek bir varlığı, diğerleri grupları ifade eder.



  11. Aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi cümlenin bittiğini gösterir?

    A) virgül           B) kesme işareti   
    C) nokta                               

  12. Cevap: C Açıklama:

    Nokta cümlenin bittiğini gösterir.



  13. "Orman” kelimesinin çoğul biçimi hangisidir?

    A) ormanın    B) ormanda    C) Ormanlar    

  14. Cevap: C Açıklama:

    "Ormanlar" kelimesi çoğul biçimini ifade eder.



  15. Hangi cümlede “de” bağlacı yanlış kullanılmıştır?

    A) Sabahları kahvaltıda peynir yemeyi severim.
    B) Hem spor yaparım, hem de kitap okurum.
    C) Denizde, gökyüzü de mavi.

  16. Cevap: C Açıklama:

    "De" bağlacı bu cümlede yanlış kullanılmıştır çünkü "de" bağlacı aynı türden iki öğeyi bir araya getirirken kullanılır. Deniz (varlıklar), gökyüzü (soyut bir kavram) farklı türdendir, bu nedenle "de" bağlacı bu cümlede gereksizdir.



  17. Aşağıdaki kelimelerden hangisi isimdir?

    A) Hızlı    B) Köpek    C) Koşmak    

  18. Cevap: B Açıklama:

    "Köpek" bir isimdir, yani nesneleri, varlıkları veya kavramları adlandırmak için kullanılır. Diğer iki seçenek ise sıfat ve fiil olarak sırasıyla "hızlı" ve "koşmak"tır.



  19. Aşağıdaki kelimelerin hangisinde harf (ses) diğerlerinden daha fazladır?

    A) Okul    B) Öğrenci    C) Öğretmen    

  20. Cevap: C Açıklama:

    "Öğretmen" kelimesinde 8 harf vardır



  21. "..yna" Boşluğa hangi harf eklenirse bir kelime oluşmaz?

    A) O    B) E    C) A    

  22. Cevap: B Açıklama:

    "yna" kelimesine "E" eklenirse anlamlı bir kelime oluşmaz.



  23. "yagmur" kelimesinde hangi harf yanlış yazılmıştır?

    A) G    B) M    C) R    

  24. Cevap: A Açıklama:

    "Yagmur" kelimesinde "G" yanlış yazılmıştır.



  25. Hangi sözcükteki harf sayısı diğer kelimelerden daha fazladır?

    A) Mobilya    B) Elbise    C) Pantolon    

  26. Cevap: A Açıklama:

    "Mobilya" kelimesi 7 harf içerir



  27. "Oya, Kaya, Ramazan okula gitti." Yukarıdaki cümlede en çok hecesi olan isim hangisidir?

    A) Ramazan    B) Kaya    C) Oya    

  28. Cevap: A Açıklama:

    "Ramazan" kelimesi 2 heceden oluşur, diğer isimler 3 heceden oluşur.



  29. Hangi seçenekteki kelime hecelerine yanlış ayrılmıştır?

    A) Kem-er    B) El-di-ven    C) O-kul    

  30. Cevap: A Açıklama:

    "Kem-er" olarak ayırmak yanlıştır. "Kem-er" yerine "Ke-mer" olmalıdır.



  31. "Pantolon" kelimesinin 2. hecesi nedir?

    A) Lon    B) Pan    C) to    

  32. Cevap: C Açıklama:

    "Pantolon" kelimesinin ikinci hecesi "to"dır.



  33. Hangi cümlede noktalama işareti yanlışı yoktur?

    A) Yusufdan kitabı aldım.    B) Oraya gelirmi.           
    C) Bana kalem alır mısın?                                

  34. Cevap: C Açıklama:

    Bu cümledeki noktalama işareti doğru kullanılmıştır.



  35. "Dinazor" kelimesindeki ünlü harfler hangi seçenekte doğru verilmiştir?

    A) İ-A-O    B) İ-A-E    C) A-A-İ    

  36. Cevap: A Açıklama:

    "Dinazor" kelimesindeki ünlü harfler "İ-A-O" şeklindedir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




1.Sınıf Türkçe 1.Dönem Test Soruları 1 Detayları

1.Sınıf Türkçe 1.Dönem Test Soruları 1 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 17 Ekim 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 1.Sınıf Türkçe 1.Dönem Test Soruları 1 Testini Çöz tıklayın. 1.Sınıf Türkçe 1.Dönem Test Soruları 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

1.Sınıf Türkçe 1.Dönem Test Soruları 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


1.Sınıf Türkçe 1.Dönem Test Soruları 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • Birey ve Toplum

Ayrıca 1.sınıf sınıf Türkçe dersi 1.dönem test soruları 1; mebsinavlari.com tarafından tamamı test ve cevap anahtarlı olarak müfredata uygun hazırlanmıştır

Bağlaçların doğru kullanımını öğrenmek.

Kelimelerin farklı dilbilgisi kategorilerini tanımak.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

1.Sınıf Türkçe 1.Dönem Test Soruları 1 sınavı 1.Sınıf kategorisinin Türkçe alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

1.Sınıf Türkçe 1.Dönem Test Soruları 1 Testi İstatistikleri

Bu sınav 6 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 44 kere doğru, 22 kere yanlış cevap verilmiş.

1.Sınıf Türkçe 1.Dönem Test Soruları 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

1.Sınıf Türkçe 1.Dönem Test Soruları 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 1.Sınıf Türkçe 1.Dönem Test Soruları 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

1.Sınıf Türkçe 1.Dönem Test Soruları 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 1.Sınıf Türkçe dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.