2023-2024 1.Sınıf Türkçe Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-26)

2023-2024 1.Sınıf Türkçe Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-26) sınavı 1.Sınıf kategorisinin Türkçe alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 15 sorudan oluşmaktadır.



 2023-2024 1.Sınıf Türkçe Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-26) CEVAPLARI

  1. "Yukarı" kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

    A) İleri    B) Aşağı    C) Yan    

  2. Cevap: B Açıklama:

    "Yukarı" kelimesinin zıt anlamlısı "Aşağı"dır.



  3. "Mehmet, sınıfımıza çiçek getirdi." cümlesinde hangi kelime isim değildir?

    A) Mehmet    B) Çiçek    C) Getirdi    

  4. Cevap: C Açıklama:

    "Getirdi" fiil bir eylemi ifade eder, dolayısıyla bir isim değildir.



  5. "Bahçede, köpeğim Lesi ile oynadık." cümlesinde hangi kelime özel addır?

    A) Bahçede    B) Lesi    C) Köpeğim    

  6. Cevap: B Açıklama:

    "Lesi" özel bir isimdir, diğerleri genel isimlerdir.



  7. Aşağıdaki eş anlamlı kelimelerin eşleşmesinde hangi eşleşme yanlıştır?

    A) Öğrenci - Muallim    B) Vatan - Yurt        
    C) Esir - Tutsak                               

  8. Cevap: A Açıklama:

    Öğrenci ve Muallim eş anlamlı değillerdir.



  9. "Beyaz" kelimesinin eş anlamlısı ile zıt anlamlısı beraber verelim.

    A) Ak - Siyah      B) Islak - Kuru   
    C) Kuru - Temiz                      

  10. Cevap: A Açıklama:

    "Yaş" kelimesinin hem eş anlamı hem de zıt anlamı doğru şekilde belirtilmiştir.



  11. Hangi kelime hecelerine yanlış ayrılmıştır?

    A) Te-le-viz-yon    B) Bil-gis-a-yar   
    C) Ki-tap-lık                          

  12. Cevap: B Açıklama:

    "Bilgisayar" kelimesi doğru hecelenmiştir.



  13. "Yağmur yağınca annemle parka gidemedik." cümlesinde hangi sorunun cevabı yoktur?

    A) Parka niçin gidemedik?       B) Parka ne zaman gideceğiz?   
    C) Parka kiminle gidecektik?                                   

  14. Cevap: B Açıklama:

    Cümlede gelecekteki bir zaman belirtilmemiştir.



  15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım hatası yapılmıştır?

    A) Türkiye'nin başkenti Ankara'dır.
    B) Sivas'tan Kayseriye tirenle gittik.
    C) Okulumuzun adı Yeşilırmak İlkokulu'dur.

  16. Cevap: B Açıklama:

    "Trenle" kelimesinde ayrı yazım hatası bulunmaktadır.



  17. Aşağıdaki kelimeleri anlamlı ve kurallı bir cümle yaparsak hangi sıralama uygun olur? Yapmadan okula kahvaltı gelmem.

    A) 4-1-3-2    B) 4-3-2-1    C) 2-3-1-4    

  18. Cevap: C Açıklama:

    Cümlede zaman ifadelerine uygun bir sıralama yapılmıştır.



  19. "Çok kitap okurum" cümlesinde kaç hece vardır?

    A) 7    B) 6    C) 3    

  20. Cevap: B Açıklama:

    Cümledeki kelimelerin heceleri sayıldığında toplam 6 hece bulunmaktadır.



  21. "Her gün hiç sıkılmadan kitap okuyorum." cümlesinde kaç kelime vardır?

    A) 6    B) 13    C) 5    

  22. Cevap: A Açıklama:

    "Her gün hiç sıkılmadan kitap okuyorum." cümlesinde kaç kelime vardır? a) 6 b) 13 c) 5 Cevap: a) 13hiç sıkılmadan kitap okuyorum." cümlesinde kaç kelime vardır? a) 6 b) 13 c) 5 Cevap: a) 13



  23. "Köy - Orman - Ev - Dere" kelimelerini alfabetik sıraya göre sıralayın.

    A) Dere - Ev - Köy - Orman    B) Ev - Dere - Köy - Orman   
    C) Köy - Dere - Ev - Orman                                 

  24. Cevap: B Açıklama:

    Kelimeler alfabetik sıraya göre sıralanmıştır.



  25. "Ayşe'nin kedisi Pamuk çok sevimlidir." cümlesinde hangi kelime bir isim değildir?

    A) Ayşe    B) Kedisi    C) Sevimlidir    

  26. Cevap: C Açıklama:

    "Sevimlidir" bir isim değil, sıfat (zarf tamlamasının bir parçasıdır).



  27. "Erdem pazartesi günü okula erken geldi" cümlesinde hangi kelime bir özel addır?

    A) Erdem    B) Günü    C) Okula    

  28. Cevap: A Açıklama:

    "Erdem" özel bir gündür ve özel ad olarak kullanılmıştır.



  29. "Büyük" kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

    A) Geniş    B) Dar    C) Küçük    

  30. Cevap: C Açıklama:

    "Büyük" kelimesinin zıt anlamlısı "Küçük"tür.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2023-2024 1.Sınıf Türkçe Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-26) Detayları

2023-2024 1.Sınıf Türkçe Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-26) 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 15 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 26 Aralık 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2023-2024 1.Sınıf Türkçe Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-26) Testini Çöz tıklayın. 2023-2024 1.Sınıf Türkçe Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-26) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2023-2024 1.Sınıf Türkçe Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-26) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2023-2024 1.Sınıf Türkçe Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-26) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • Birey ve Toplum

Ayrıca

Kelimelerin zıt anlamlılarını belirleme.

Kelimenin türünü belirleme.

Özel isimleri tanıma.

Kelimelerin eş anlamlılarını belirleme.

Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını belirleme.

Kelimeleri doğru heceleme.

Soru sorma yeteneği.

Yazım kurallarına uygunluk.

Anlamlı ve kurallı cümle oluşturma.

Kelimelerin hecelerini sayma.

Kelimeleri alfabetik sıraya göre sıralama.

İsimleri belirleme.

Özel isimleri belirleme.

Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını belirleme.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2023-2024 1.Sınıf Türkçe Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-26) sınavı 1.Sınıf kategorisinin Türkçe alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2023-2024 1.Sınıf Türkçe Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-26) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2023-2024 1.Sınıf Türkçe Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-26) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2023-2024 1.Sınıf Türkçe Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-26) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2023-2024 1.Sınıf Türkçe Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2023-12-26) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 1.Sınıf Türkçe dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (0)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

1.Sınıf Türkçe Sınavı Hazırla
  1.Sınıf Türkçe Dersi Ünite Özetleri
  • Henüz ünite eklenmemiş