Matematik

Matematik sınavı 2.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 Matematik CEVAPLARI

  1. Aşağıda çözümlenmiş sayıların kaç olduğunu yazınız.

    4onluk+7 birlik:………………………
    8onluk+7 birlik:……………………….

  2. Cevap:

    Cevap Yok



  3. Aşağıdaki sayıları büyükten küçüğe doğru sıralayınız.

    25 - 32 - 52 – 12
    ............ - ............. - ............. - ............
    44 – 84 - 64 - 54
    ............. - .............. - ............. - ............

  4. Cevap:

    Cevap Yok



  5. Aşağıda verilen sayı ve okunuş eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) 20 -- yirmi
    B) 65 -- altımış beş
    C) 59 -- doksan beş

  6. Cevap: C

  7. 44 sayısının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kırk dört    B) Dört    C) Kırk

  8. Cevap: A

  9. 73 sayısının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yetmiş üç    B) Otuz yedi    C) Otuz üç

  10. Cevap: A

  11. 95 sayısının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Elli dokuz    B) Doksan beş    C) Doksan

  12. Cevap: B

  13. 97 sayısının onlar basamağındaki sayı kaçtır?

    A) Dokuz    B) Yedi    C) Altı

  14. Cevap: A

  15. 43 sayısının açılımı hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) 4 birlik 3 onluk
    B) 3 birlik 4 onluk
    C) 4 birlik 3 birlik

  16. Cevap: B

  17. Aşağıda verilen toplama işlemlerinden sonucu yanlış olan hangisidir?
    toplama işlemi

  18. Cevap: C

  19. İki basamaklı doğal sayıların en büyüğü kaçtır?

    A) 19    B) 99    C) 49    

  20. Cevap: B Açıklama:

    İki basamaklı en büyük sayı 99'dur.



  21. 5 birlik 3 onluktan oluşan sayı kaçtır?

    A) 53    B) 35    C) 5    

  22. Cevap: B Açıklama:

    5 birlik ve 3 onluk, 35 sayısını oluşturur.



  23. 25 sayısının onluk ve birliklerine ayrılmış hali hangisidir?

    A) 2 onluk + 5 birlik     B) 5 onluk + 2 birlik    
    C) 2 birlik + 5 birlik                             

  24. Cevap: A Açıklama:

    25 sayısı 2 onluk ve 5 birlikten oluşur.



  25. Aşağıdaki sayılardan hangisi 20'ye en yakındır?

    A) 22    B) 2    C) 25    

  26. Cevap: A Açıklama:

    22, 20'ye en yakın sayıdır.



  27. 39 sayısının birler basamağı nedir?

    A) 3    B) 9    C) 39    

  28. Cevap: B Açıklama:

    Sayının birler basamağı 9'dur.



  29. 65 sayısının onlar basamağı nedir?

    A) 6    B) 5    C) 65    

  30. Cevap: A Açıklama:

    Sayının onlar basamağı 6'dır.



  31. 48 sayısının onlar basamağı nedir?

    A) 4    B) 8    C) 48    

  32. Cevap: A Açıklama:

    Sayının onlar basamağı 4'tür.



  33. Pazardan kilosu 8 liradan 3 kg muz aldım. Satıcıya 50 TL verdim. Geriye kaç TL para üzeri alırım?

    A) 26    B) 20    C) 14    

  34. Cevap: A Açıklama:

    3 kg muzun toplam maliyeti 24 TL (3 kg x 8 TL/kg), bu durumda geriye 26 TL (50 TL - 24 TL) para kalır.



  35. Sınıfımızda 16 erkek öğrenci, erkeklerden 9 fazla kız öğrenci var. Sınıfımızda toplam kaç öğrenci vardır?

    A) 27    B) 34    C) 41    

  36. Cevap: C Açıklama:

    Toplama ve çıkarma işlemlerini kullanarak toplam öğrenci sayısını bulma.



  37. Aşağıdaki örüntülerde boşluklara gelecek sayıları yazınız.
    “ 35-….-25-20-…..-10-5”



  38. Cevap:

    .

    Açıklama:

  39. Aşağıdaki örüntülerde boşluklara gelecek sayıları yazınız.
    “8-12-….-20-….-28”



  40. Cevap:

    .

    Açıklama:

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:



   Ece Beren
16 Şubat 2024

çooooooook iyiii


Matematik Detayları

Matematik 3 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 18 Aralık 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için Matematik Testini Çöz tıklayın. Matematik yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Matematik sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Klasik
  • Test
  • Klasik


Matematik Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • GEOMETRİK CİSİMLER VE ŞEKİLLER
    1. Karesel, dikdörtgensel, üçgensel bölgelerin ve dairenin sınırlarının isimlerini belirler.
    2. Karesel, dikdörtgensel, üçgensel bölgelerin ve dairenin sınırlarının isimlerini belirler.
    3. Karesel, dikdörtgensel, üçgensel bölgelerin ve dairenin sınırlarının isimlerini belirler.
    4. Küp ve prizma modellerinde yüzleri, köşeleri ve ayrıtları gösterir.
    5. Küp, dikdörtgen,kare ve üçgen prizması modellerinin yüzleri ile silindir ve koni modellerinin düz yüzlerinin isimlerini belirtir
    6. Silindir, koni ve küre modellerinde yüzleri gösterir.

Ayrıca Toplama işlemi

Sayıları yakınlık açısından karşılaştırma.

Sayıların basamaklarını anlama.

Sayıların basamaklarını anlama.

Sayıların basamaklarını anlama.

Temel matematiksel işlemleri kullanma.

Temel matematiksel işlemleri kullanma.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

Matematik sınavı 2.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

Matematik Testi İstatistikleri

Bu sınav 8 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 104 kere doğru, 22 kere yanlış cevap verilmiş.

Matematik Sınavını hangi formatta indirebilirim?

Matematik sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız Matematik sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

Matematik sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 2.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (0)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

2.Sınıf Matematik Sınavı Hazırla
  2.Sınıf Matematik Dersi Ünite Özetleri
  • Henüz ünite eklenmemiş