HACI CEMAL ÖĞÜT İHO 2.DÖNEM 2.SINAV SORULARI

HACI CEMAL ÖĞÜT İHO 2.DÖNEM 2.SINAV SORULARI sınavı 5.Sınıf kategorisinin Arapça alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 HACI CEMAL ÖĞÜT İHO 2.DÖNEM 2.SINAV SORULARI CEVAPLARI

  1. “Adın ne?” diyen birine Arapça aşağıdakilerden hangisi söylenir?

    A) أهلاً وَ سَهْلاً            B) مَرْحَباً!
    C) إِسْمِي حَسَنٌ            D) إِلَى اللِقَاءِ!

  2. Cevap: C

  3. Aşağıdakilerden hangisinde med (uzatma) harfleri doğru verilmiştir?

    A) ع - ت – ل             B) ا – و – ي   
    C) ب – س – ص         D) ق – ة – م

  4. Cevap: B

  5. ك ت ب harflerinin bitişik yazılmış şekli hangisinde verilmiştir?

    A) شَكَرَ    B) كَتَبَ    C) ذَهَبَ    D) جَمَعَ

  6. Cevap: B

  7. ( س ) harfi hangi harekeyi alırsa,  “se” şeklinde okunur?

    A)  سُ        B) سِ       C) سَ      D) سْ

  8. Cevap: C

  9. ( ت  ) harfi hangi harekeyi alırsa “tü” şeklinde okunur?

    A) تَ       B) تُ       C) تْ      D) تِ

  10. Cevap: B

  11. سفر  kelimesini  oluşturan harfler hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?

    A) س- ف- ر       B) س- غ- ر     C) س-غ- د     D)  س- ف- د

  12. Cevap: A

  13. Arapça “ sin-mim-ra “ harflerinin sırasıyla bitişik yazılışı hangi şıkta doğru verilmiştir?

    A) صم ر     B) سهر      C) سمر    D) صم ر

  14. Cevap: C

  15. Aşağıdaki kelimelerden hangisinde şedde harekesi vardır?

    şedde

  16. Cevap: B

  17. الْحَمْدُ لله أنا بِخَير،
    Cümlesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Bugün iyi değilim.      
    B) Ben iyiyim, Allah’a şükür.
    C) Sen iyisin, şükürler olsun.
    D) Senin adın ne?

  18. Cevap: B

  19. دَ فْ تَ رٌ  kelimesi aşağıdakilerden hangisinde doğru yazılmıştır?

    A) دَفْ ترٌ     B) دَفْتَرٌ       C) دَفْتَ رٌ      D)  دَ فْةَ رٌ

  20. Cevap: B

  21. مفتاحٌ  kelimesini oluşturan harfler aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) م غ ت ح              B) م غ ت ا ح 
    C) م ف ت ح             D)  م ف ت ا ح

  22. Cevap: D

  23. Aşağıdakilerden hangisi “görüşmek üzere” demektir?

    A) كيف حالك                 B) إِلَي للّقَاءِ
    C) الْحَمْدُ لله                   D) تَشَرَّفْتُ

  24. Cevap: B

  25. كيف حالك؟  sorusunun cevabı hangisi olabilir?

    A) وَ عَلَيْكُمُ السَّلاَمُ
    B) انا بِخَيْر، الْحَمْدُ لله
    C) مَعَ السَّلاَمَةِ
    D) صَبَاحُ النّور

  26. Cevap: B

  27. اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُم cümlesine karşılık hangisi söylenebilir?

    A) وَ عَلَيْكُمُ السَّلاَمُ
    B) انا بِخَيْر، الْحَمْدُ لله
    C) مَعَ السَّلاَمَةِ
    D) صَبَاحُ النّور

  28. Cevap: A

  29. Aşağıda verilenlerden hangisinin anlamı "Güle Güle" dir?

    A) إِلَي للّقَاءِ            B) صَبَاح الْخَيْر
    C) مَرٔحَبَاً               D) اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُم

  30. Cevap: A

  31. Uzatma (med) harfleri aşağıdaki hangi şıkta bir arada verilmiştir?

    A) ز ر ذ                B) ا و ى
    C) ب ت ث             D) ن م ل

  32. Cevap: B

  33. Aşağıdakilerden hangisi müzekkerdir?

    A) بيت     B) جنة    C) فرشاة    D) زَيْنَبُ

  34. Cevap: A Açıklama:Cevap: (A)

    Açıklama:

    * بيت (ev) kelimesi müzekkerdir. Müzekker kelimeler, sonlarına -ٌ veya -ا harflerinden birini alır. بيت kelimesi sonuna -ٌ harfi aldığı için müzekkerdir.
    * جنة (cennet) kelimesi müennestir. Müennes kelimeler, sonlarına -ة harfi alır. جنة kelimesi sonuna -ة harfi aldığı için müennestir.
    * فرشاة (fırça) kelimesi müennestir. Müennes kelimeler, sonlarına -ة harfi alır. فرشاة kelimesi sonuna -ة harfi aldığı için müennestir.
    * زَيْنَبُ (Zeynep) ismi müennestir. Müennes isimler, sonlarına -ة harfi alır. زَيْنَبُ ismi sonuna -ة harfi aldığı için müennestir.

    Sonuç olarak, بيت (ev) kelimesi müzekkerdir.

  35. Hangisi اهلا وسهلا ifadesinin karşılığıdır?

    A)  مرحبا    B) بخير    C) اهلا بك    D) شكرا

  36. Cevap: C

  37. ما اسْمُكَ؟  sorusuna verilebilecek en uygun cevap aşağıdakilerden hangisidir?

    A) مِنْ أيْن أنْتَ     B) صَباحُ الخَيْر   C)  صَباحُ النُّور   D)  اِسْمِي احمد

  38. Cevap: D

  39. أنا بِخَير وأنْتَ؟  cümlesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ben bugün iyi değilim.
    B) Ben iyiyim, sen nasılsın?
    C) Sen iyisin, ben nasılım?
    D) Senin adın ne?

  40. Cevap: B

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:



   ahmet
26 Mayıs 2024

çok kolaydı ve arapça sıınavı değil kuran sınavıydı


HACI CEMAL ÖĞÜT İHO 2.DÖNEM 2.SINAV SORULARI Detayları

HACI CEMAL ÖĞÜT İHO 2.DÖNEM 2.SINAV SORULARI 1 kere indirildi. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 29 Mayıs 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için HACI CEMAL ÖĞÜT İHO 2.DÖNEM 2.SINAV SORULARI Testini Çöz tıklayın. HACI CEMAL ÖĞÜT İHO 2.DÖNEM 2.SINAV SORULARI yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

HACI CEMAL ÖĞÜT İHO 2.DÖNEM 2.SINAV SORULARI sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


HACI CEMAL ÖĞÜT İHO 2.DÖNEM 2.SINAV SORULARI Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • SESLER VE HARFLER
    1. Cezm ve ġedde
    2. Kısa Sesler
    3. Uzun Sesler
    4. Yalın Harfler

Ayrıca selamlaşma tanışma ifadeleri etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

HACI CEMAL ÖĞÜT İHO 2.DÖNEM 2.SINAV SORULARI sınavı 5.Sınıf kategorisinin Arapça alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

HACI CEMAL ÖĞÜT İHO 2.DÖNEM 2.SINAV SORULARI Testi İstatistikleri

Bu sınav 166 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 2114 kere doğru, 549 kere yanlış cevap verilmiş.

HACI CEMAL ÖĞÜT İHO 2.DÖNEM 2.SINAV SORULARI Sınavını hangi formatta indirebilirim?

HACI CEMAL ÖĞÜT İHO 2.DÖNEM 2.SINAV SORULARI sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız HACI CEMAL ÖĞÜT İHO 2.DÖNEM 2.SINAV SORULARI sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

HACI CEMAL ÖĞÜT İHO 2.DÖNEM 2.SINAV SORULARI sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 5.Sınıf Arapça dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.