5.Sınıf Arapça 1.Dönem Sonu Test 1

5.Sınıf Arapça 1.Dönem Sonu Test 1 sınavı 5.Sınıf kategorisinin Arapça alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 5.Sınıf Arapça 1.Dönem Sonu Test 1 CEVAPLARI

  1. Aşağıdaki harflerden hangisi kendisinden sonraki harfle birleşmeyen harfler hangi şıkta bir arada verilmiştir?

    A) ز ر ذ    B) ف ح ن    C) ب ت ث    D) ن م ل    

  2. Cevap: A Açıklama:

    Z, R ve D harfleri kendilerinden sonraki harflerle birleşmezler.



  3. "دَ فْ تَ رٌ" kelimesi aşağıdakilerden hangisinde doğru yazılmıştır?

    A) دَفْ ترٌ    B) دَفْتَرٌ    C) دَفْتَ رٌ    D) دَ فْةَ رٌ    

  4. Cevap: B Açıklama:

    "Defter" kelimesinin doğru yazımı.



  5. "مفتاحٌ" kelimesini oluşturan harfler aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) م غ ت ح    B) م غ ت ا ح    C) م ف ت ح    D) م ف ت ا ح    

  6. Cevap: C Açıklama:

    "Mafteh" kelimesinin oluşturulduğu harfler.



  7. Aşağıdakilerden hangisi “görüşmek üzere” demektir?

    A) كيف حالك          B) إِلَي للّقَاءِ   
    C) الْحَمْدُ لله     D) تَشَرَّفْتُ      
                        

  8. Cevap: B Açıklama:

    "Elveda" veya "görüşmek üzere" anlamına gelir.



  9. الْحَمْدُ لله أنا بِخَير Cümlesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Bugün iyi değilim.
    B) Ben iyiyim, Allah’a şükür.
    C) Sen iyisin, şükürler olsun.
    D) Senin adın ne?

  10. Cevap: B Açıklama:

    "Alhamdulillah, ana bikhayr" cümlesi "Ben iyiyim, Allah'a şükür" anlamına gelir.



  11. Aşağıdaki harflerden hangisi "alef" harfinin sesli hali değildir?

    A) ء    B) ا    C) آ    D) ع    

  12. Cevap: D Açıklama:

    "Alef" harfi Arapça'da bir sesli harftir, diğer harfler sessiz harflerdir.



  13. Aşağıdaki kelimelerden hangisi meyve ismidir?

    A) كتاب    B) تفاحة    C) سيارة    D) بيت    

  14. Cevap: B Açıklama:

    "Tuffaha" kelimesi "elma" anlamına gelir.



  15. "كتاب" kelimesinin Türkçe anlamı nedir?

    A) Elma    B) Kitap    C) Araba    D) Ev    

  16. Cevap: B Açıklama:

    "Kitab" kelimesi Arapça'da "kitap" anlamına gelir.



  17. Aşağıdaki ifadelerden hangisi "Teşekkür ederim." anlamına gelir?

    A) مرحبا    B) شكرا    C) صباح الخير    D) إلى اللقاء    

  18. Cevap: B Açıklama:

    "Shukran" kelimesi "Teşekkür ederim." veya "Sağ ol." anlamına gelir.



  19. Aşağıdaki kelimelerden hangisi renk ismidir?

    A) سيارة    B) أزرق    C) بيت    D) تفاحة    

  20. Cevap: B Açıklama:

    "Blue" kelimesi Arapça'da "mavi" anlamına gelir.



  21. Aşağıdaki harflerden hangisi Türk alfabesindeki "k" sesine karşılık gelir?

    A) ك    B) خ    C) ق    D) ج    

  22. Cevap: A Açıklama:

    "Kaf" harfi Türk alfabesinde "k" sesini ifade eder.



  23. Aşağıdaki kelimelerden hangisi "merhaba" anlamına gelir?

    A) سلام    B) حالك    C) وداعًا    D) كتاب    

  24. Cevap: A Açıklama:

    "Salam" kelimesi "merhaba" anlamına gelir.



  25. "أحمر" kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?

    A) Mavi    B) Yeşil    C) Kırmızı    D) Siyah    

  26. Cevap: C Açıklama:

    "Ahmar" kelimesi Arapça'da "kırmızı" anlamına gelir.



  27. Aşağıdaki ifadelerden hangisi "iyi akşamlar" anlamına gelir?

    A) صباح الخير    B) مساء الخير    C) إلى اللقاء    D) شكرا    

  28. Cevap: B Açıklama:

    "Masaa al-khayr" ifadesi "iyi akşamlar" anlamına gelir.



  29. Aşağıdaki kelimelerden hangisi "su" anlamına gelir?

    A) ثلج    B) نار    C) هواء    D) ماء    

  30. Cevap: D Açıklama:

    "Ma'a" kelimesi Arapça'da "su" anlamına gelir.



  31. Aşağıdaki kelimelerden hangisi "yaz" anlamına gelir?

    A) خريف    B) صيف    C) شتاء    D) ربيع    

  32. Cevap: B Açıklama:

    "Sayf" kelimesi Arapça'da "yaz" anlamına gelir.



  33. "واحد" kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?

    A) İki    B) Üç    C) Dört    D) Bir    

  34. Cevap: D Açıklama:

    "Wahid" kelimesi Arapça'da "bir" anlamına gelir.



  35. Aşağıdaki ifadelerden hangisi "sağ olun" anlamına gelir?

    A) شكرا             B) أنت أهلا        
    C) الْحَمْدُ لله    D) شكرًا لكم       
                       

  36. Cevap: B Açıklama:

    "Anta ahlan" ifadesi "sağ olun" veya "siz hoşgeldiniz" anlamına gelir.



  37. Aşağıdaki kelimelerden hangisi "elma" anlamına gelir?

    A) برتقال    B) تفاحة    C) بطيخ    D) عنب    

  38. Cevap: B Açıklama:

    "Tuffaha" kelimesi "elma" anlamına gelir.



  39. "كبير" kelimesinin Türkçe anlamı nedir?

    A) Küçük    B) Büyük    C) Orta    D) Hızlı    

  40. Cevap: B Açıklama:

    "Kabir" kelimesi "büyük" anlamına gelir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




5.Sınıf Arapça 1.Dönem Sonu Test 1 Detayları

5.Sınıf Arapça 1.Dönem Sonu Test 1 2 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 04 Aralık 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 5.Sınıf Arapça 1.Dönem Sonu Test 1 Testini Çöz tıklayın. 5.Sınıf Arapça 1.Dönem Sonu Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

5.Sınıf Arapça 1.Dönem Sonu Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


5.Sınıf Arapça 1.Dönem Sonu Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • OKUYORUM VE YAZIYORUM
    1. Cezm ve ġedde
    2. Lam-ı Ta’rif/ ġemsi ve Kameri Harfler
    3. Ta-i Marbuta/ Tenvin
  • SELAMLAŞMA VE TANIŞMA
    1. Selamlaşma
    2. Tanışma
    3. Vedalaşma

Ayrıca 5.sınıf Arapça dersi 1.dönem sonu test soruları 1; mebsinavlari.com tarafından cevap ve açıklamalı olarak müfredata uygun hazırlanmıştır

Harf birleşmeleri ve kelime yapısı.

Kelimelerin doğru yazımı.

Kelimelerin harflerle oluşturulması.

Selamlaşma ve veda ifadeleri.

Selamlaşma ve iyilik durumu ifadeleri.

Sesli ve sessiz harfler.

Meyve ve sebze isimleri.

Temel kelimelerin anlamları.

Temel ifadeler ve teşekkür etme.

Renk isimleri.

Harflerin ses değerleri.

Temel selamlaşma ifadeleri.

Renk isimleri.

Akşam selamlaşma ifadeleri.

Temel kelime anlamları.

Mevsim isimleri.

Sayılar.

Teşekkür ifadeleri.

Meyve isimleri.

Karşıtlıklar ve kelime anlamları.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

5.Sınıf Arapça 1.Dönem Sonu Test 1 sınavı 5.Sınıf kategorisinin Arapça alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

5.Sınıf Arapça 1.Dönem Sonu Test 1 Testi İstatistikleri

Bu sınav 87 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 721 kere doğru, 424 kere yanlış cevap verilmiş.

5.Sınıf Arapça 1.Dönem Sonu Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

5.Sınıf Arapça 1.Dönem Sonu Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 5.Sınıf Arapça 1.Dönem Sonu Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

5.Sınıf Arapça 1.Dönem Sonu Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 5.Sınıf Arapça dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.