2.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Değerlendirme

2.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Değerlendirme sınavı 2.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Toplamda 29 sorudan oluşmaktadır.



 2.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Değerlendirme CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangisi iyi bir davranış değildir?

    A) Dürüst olmak
    B) Hoşgörülü olmak
    C) Kıskanç olmak

  2. Cevap: C Açıklama:

    Soruda "iyi bir davranış değildir" vurgusu yapılmış. Dürüstlük ve hoşgörü, genellikle olumlu davranışlar olarak kabul edilirken, kıskançlık olumsuz bir duygu ve davranıştır. Bu nedenle cevap, olumsuz sonuçlar doğurabilecek kıskançlık davranışını içeren C seçeneğidir.



  3. Aşağıdakilerden hangisinde tasarruftan söz edilemez?

    A) Gündüz ışıkları kapatmak
    B) Elleri sabunlarken suyu kapatmak
    C) Azalmış diş macununu atıp yenisini almak

  4. Cevap: C Açıklama:

    Verilen seçenekler arasından tasarruf kavramına uymayanı seçmemiz gerekiyor. "A) Gündüz ışıkları kapatmak" ve "B) Elleri sabunlarken suyu kapatmak" seçenekleri enerji ve su tasarrufunu temsil ederken, "C) Azalmış diş macununu atıp yenisini almak" seçeneği ise israf anlamına gelir. Çünkü diş macunu tamamen tükenmeden atıp yeni bir tüp almak gereksiz tüketimi temsil eder ve tasarruftan bahsedilemez.



  5. Aşağıda verilenlerden hangisi fiziksel özelliğimizdir?

    A) Hızlı kitap okumak
    B) Güzel konuşmak
    C) Siyah saçlı olmak

  6. Cevap: C Açıklama:

    Soru "fiziksel özelliğimiz" vurgusuyla bir özelliğin fiziksel mi yoksa davranışsal mı olduğunu sormaktadır. Hızlı kitap okuma ve güzel konuşma davranışsal özelliklerken, siyah saçlı olmak fiziksel bir özelliktir ve kişinin fiziksel görünümüne aittir.



  7. Uçağı kullanan kişiye ne denir?

    A) Pilot        B) Makinist        C) Şoför

  8. Cevap: A Açıklama:

    Verilen seçenekler arasından uçağı kullanan kişiye hangi terimin denk geldiğini belirlememiz gerekiyor. "A) Pilot" terimi, uçakları yönlendiren ve kontrol eden kişiyi ifade eder. Diğer seçenekler ("B) Makinist" ve "C) Şoför") ise farklı taşıtları kullanan kişileri tanımlar. Uçağı kullanan kişiye en uygun terim "pilot" olduğundan, doğru cevap "A) Pilot" seçeneğidir.



  9. Yediğimiz yiyecekleri sindirmemize yardımcı olan organ hangisidir?

    A) Akciğer        B) Kalp        C) Mide

  10. Cevap: C Açıklama:

    Soruda yediğimiz yiyecekleri sindirmemize yardımcı olan organ sorulmaktadır. Akciğer ve kalp ise sindirim süreciyle ilgili değillerdir. Sindirim, yiyeceklerin parçalanıp besin maddelerinin vücuda alındığı bir süreçtir ve bu süreç mide gibi organlar tarafından gerçekleştirilir.



  11. Aşağıdakilerden hangisi dini bayramlarımızdandır?

    A) Gençlik ve spor bayramı
    B) 30 Ağustos Zafer bayramı
    C) Ramazan bayramı

  12. Cevap: C Açıklama:

    Verilen seçenekler arasından dini bir bayramı belirlememiz gerekiyor. "A) Gençlik ve spor bayramı" ve "B) 30 Ağustos Zafer bayramı" milli ve zafer anmalarını ifade ederken, "C) Ramazan bayramı" İslam dini bayramlarından biridir. Bu nedenle doğru cevap "C) Ramazan bayramı" seçeneğidir.



  13. İnsanların birbirleri arasında duygu ve düşüncelerini paylaşmasında ........................... denir.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) İletişim        B) Konuşma        C) Empati

  14. Cevap: A Açıklama:

    Soruda duygu ve düşüncelerin paylaşılmasından bahsedilmekte ve bu durumu ifade eden terim istenmektedir. İletişim, insanların duygu, düşünce ve bilgilerini birbirleriyle aktardığı bir süreçtir. Konuşma sadece iletişimin bir yöntemidir, ancak iletişim sadece konuşmadan daha geniş bir kavramı kapsar. Empati ise başka bir insanın duygularını anlama yeteneği olup, iletişim sürecinin bir parçasıdır ancak doğrudan bu boşluğa gelmez.



  15. Güneşin doğduğu yön hangi yöndür?

    A) Batı        B) Güney        C) Doğu

  16. Cevap: C Açıklama:

    Soruda güneşin doğduğu yönün hangisi olduğu soruluyor. Güneş her gün doğudan doğar, yani sabah saatlerinde doğu yönünde yükselir. Bu nedenle doğru cevap "C) Doğu" olmaktadır.



  17. “Gerektiğinde evimize ya da aile büyüklerimize ulaşmak için ev adresimizi ve …………………… bilmeliyiz” cümlesi aşağıdakilerden hangisi ile tamamlanır?

    A) doğum tarihimizi
    B) doğum yerimizi
    C) telefon numaramızı

  18. Cevap: C Açıklama:

    Cümlede evimize ya da aile büyüklerimize ulaşmak için gereken bilgiye dair bir boşluk bulunuyor. Doğum tarihi veya doğum yeri bu bağlamda iletişimi sağlamak için yetersizdir. Ancak telefon numarası, hızlı ve etkili bir şekilde iletişim kurmak için gerekli olan bilgidir.



  19. Bize yardım eden birisine ne demeliyiz?

    A) Geçmiş olsun
    B) Güle güle
    C) Teşekkür ederim

  20. Cevap: C Açıklama:

    Verilen seçenekler arasından yardım eden bir kişiye nasıl tepki verilmesi gerektiğini belirlememiz gerekiyor. "A) Geçmiş olsun" ve "B) Güle güle" ifadeleri yardım eden kişiyle uyumlu değildir. Ancak "C) Teşekkür ederim" ifadesi yardım eden kişiye teşekkür etmek için uygun bir ifadedir. Yardım eden kişiye minnettarlığımızı ifade ederken bu ifade kullanılır.



  21. Aşağıdakilerden hangisi Kulüp Çalışmalarının yararlarından değildir?

    A) Kendisini üstün görmek
    B) Yardımlaşma duygusunu geliştirmek
    C) Grup çalışmalarına katılmak

  22. Cevap: A Açıklama:

    Soruda Kulüp Çalışmalarının yararlarından hangisinin geçerli olmadığı sorulmaktadır. Kendisini üstün görmek, işbirliği ve yardımlaşma ruhuyla örtüşmeyen bir tutum olarak kabul edilir. Diğer seçenekler olan yardımlaşma duygusunu geliştirmek ve grup çalışmalarına katılmak, kulüp çalışmalarının genel olarak olumlu sonuçlarına işaret eder.



  23. Rabia ile Adile, aynı sınıfta olan iki arkadaştır. Adile resim yapmayı severken Rabia şarkı söylemeyi sevmektedir. Sizce bunun nedeni ne olabilir?

    A) Çok iyi arkadaş olmaları.
    B) Farklı yeteneklere sahip olmaları.
    C) İkisinin de aynı sınıfta olmaları.

  24. Cevap: B Açıklama:

    Verilen metinde Adile ve Rabia'nın farklı ilgi alanlarına sahip oldukları belirtiliyor. Adile resim yapmayı, Rabia ise şarkı söylemeyi seviyor. Bu farklı ilgi alanları, bu iki arkadaşın bireysel yeteneklerine ve ilgi alanlarına sahip olmalarıyla ilgili bir durumu yansıtıyor. Bu nedenle doğru cevap "B) Farklı yeteneklere sahip olmaları." olmaktadır.



  25. Okula hazırlıksız gelen bir öğrenci için ne söylenebilir?

    A) Başarılı ve iyi öğrenen bir öğrencidir.
    B) Plânsız çalışan bir öğrencidir.
    C) Yeterli ve etkili bir öğrenme sağlayan biridir.

  26. Cevap: B Açıklama:

    Soruda okula hazırlıksız gelen bir öğrenci için uygun bir ifade aranmaktadır. Plânsız çalışmak, hazırlıksız gelmek ve başarısızlık arasında bir bağlantıya işaret eder. Diğer seçenekler öğrencinin başarısını öne çıkarırken, hazırlıksız gelmenin etkilerini göz ardı eder.



  27. Bir trafik polisi anlatmak istediklerini hangi yolla anlatırlar?

    A) kol hareketleri ile
    B) sözlerle
    C) yazıyla

  28. Cevap: A Açıklama:

    Verilen seçenekler arasından trafik polisinin anlatmak istediklerini hangi yolla ilettiğini belirlememiz gerekiyor. Trafik polisleri trafiği düzenlemek ve sürücülere yönlendirmek amacıyla kol hareketleri kullanırlar. Bu hareketler sayesinde sürücülere hangi yönde gitmeleri veya durmaları gerektiği anlatılır. Bu nedenle doğru cevap "A) kol hareketleri ile" olmaktadır.



  29. Marketten alış veriş yaparken bir malın Türk Malı olup olmadığını nasıl anlarız?

    A) Kasiyere sorarım.
    B) Barkodunun 869 ile başlayıp başlamadığına bakarım.
    C) Reyon görevlisine sorarım.

  30. Cevap: B Açıklama:

    Soruda Türk Malı'nı nasıl anlayabileceğimiz soruluyor. Türkiye'de üretilen ürünler genellikle barkodlarının ilk üç hanesi 869 ile başlar. Bu nedenle, bir ürünün Türk Malı olup olmadığını anlamak için barkodunun ilk üç hanesini kontrol etmek yeterlidir. Diğer seçenekler, bu tür bir bilgiye erişim sağlamada o kadar doğrudan değildir.



  31. Aşağıdakilerden hangisi bir iletişim yolu değildir?

    A) Minik bir kediye dokunarak onu sevmek.
    B) Uzaktaki arkadaşı telefonla aramak.
    C) Otobüsle yolculuk yapmak.

  32. Cevap: C Açıklama:

    İletişim, bilgi veya duygu aktarımını ifade eder. "A) Minik bir kediye dokunarak onu sevmek" duygusal iletişimi ifade ederken, "B) Uzaktaki arkadaşı telefonla aramak" sesli iletişimi temsil eder. Ancak "C) Otobüsle yolculuk yapmak" bir iletişim biçimi değil, bir fiziksel harekettir ve bilgi, duygu veya düşüncelerin aktarımını içermez.



  33. İyi anlaşan iki arkadaş için, aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

    A) Mutlaka aynı yeteneklere sahip olurlar.
    B) Birlikte oyun oynamaktan hoşlanırlar.
    C) Üzüntülerini ve mutluluklarını paylaşırlar.

  34. Cevap: A Açıklama:

    İyi anlaşan iki arkadaşın ortak ilgi alanları ve paylaştıkları duygusal bağ, ilişkilerini güçlendirebilir. Ancak aynı yeteneklere sahip olmak bir gereklilik değildir. Her iki arkadaşın farklı yetenekleri olabilir ve bu durum onların arkadaşlıklarını etkilemez.



  35. Başkalarının eşyalarını kullanmamız gerektiğinde aşağıdakilerden hangisini yapmalıyız?

    A) Çantasını açıp eşyasını izinsiz almalıyız.
    B) Kullandıktan sonra teşekkür etmeliyiz.
    C) Kullandıktan sonra başkalarına da vermeliyiz.

  36. Cevap: B Açıklama:

    Başkalarının eşyalarını kullanırken izin almak, saygılı olmak ve kullanım sonrasında eşyayı iade etmek önemlidir. Teşekkür etmek, eşyayı kullanma iznini aldığımız kişiye saygımızı göstermenin bir yolu olarak kabul edilir. Diğer seçenekler izinsiz kullanma veya başkalarına dağıtma gibi saygısız davranışları önermektedir.



  37. Bazı kararların alınmasında çocukların fikri sorulmaz. Aşağıdakilerden hangisi böyle bir durumdur?

    A) Anne ve babanın iş değişikliği.
    B) Tatile gideceğimiz yer.
    C) Çocuk odasında yapılacak değişiklik.

  38. Cevap: A Açıklama:

    Verilen seçenekler arasından çocukların fikri sorulmayan bir durumu seçmemiz gerekiyor. "A) Anne ve babanın iş değişikliği" genellikle çocukların kontrolü dışında olan bir karardır ve çocukların fikri bu tür kararların alınmasında genellikle sorulmaz. Diğer seçenekler ("B) Tatile gideceğimiz yer" ve "C) Çocuk odasında yapılacak değişiklik") çocukların daha etkili olabileceği kararlara örnek teşkil eder.



  39. “Evde uymamız gereken kuralları ………………………… ………… “ Boş bırakılan yere hangisi gelirse doğru olur?

    A) Ailece koymalıyız.
    B) Sadece annem koyar.
    C) Sadece babam koyar.

  40. Cevap: A Açıklama:

    Soru, evde uymamız gereken kuralların nasıl belirlenmesi gerektiğini soruyor. Evdeki kuralların tüm aile üyelerinin katılımıyla belirlenmesi daha adil ve etkili bir yaklaşımdır. Bu nedenle, A seçeneği olan "Ailece koymalıyız" doğru bir yanıttır. Diğer seçeneklerde kuralların sadece bir kişi tarafından belirlenmesi önerilmektedir, bu da diğer aile üyelerinin katılımını dışlar.



  41. Aşağıdaki canlılardan hangisinin vücudu aynı zamanda yuvasıdır?

    A) Yılan        B) Salyangoz        C) Tilki

  42. Cevap: B Açıklama:

    Verilen seçenekler arasından bir canlının vücudu aynı zamanda yuvası olanı belirlememiz gerekiyor. "B) Salyangoz"un vücudu sarmal şekilde kendi etrafında büyüyen bir kabukla kaplıdır. Bu kabuk salyangozun hem vücudu hem de yuvası olarak görev yapar. Diğer seçenekler ("A) Yılan" ve "C) Tilki") ise bu açıdan salyangoz kadar özelleşmiş yapıya sahip değildir.



  43. Ailede ilişkilerle ilgili aşağıdaki açıklamalardan hangisi doğrudur?

    A) Ailede sadece babanın dediği olmalıdır.
    B) Ailede çocukların düşünceleri önemli değildir.
    C) Aile bireyleri birbirine saygılı olmalıdır.

  44. Cevap: C Açıklama:

    Soru, ailedeki ilişkiler hakkında doğru bir açıklama istiyor. Ailedeki bireyler arasındaki ilişkilerin sağlıklı olabilmesi için saygı önemlidir. Diğer seçeneklerde ise tek taraflı güç dengesine dayalı veya çocukların düşüncelerini önemsemez bir yaklaşım önerilmektedir, ancak bu sağlıklı aile ilişkilerini yansıtmaz.



  45. Cumhuriyetten önce yurdumuzu kim yönetiyordu?

    A) Padişah    B) Cumhurbaşkanı    C) Başbakan

  46. Cevap: A Açıklama:

    Verilen seçenekler arasından Cumhuriyet döneminden önceki yönetim şeklini belirlememiz gerekiyor. "A) Padişah" terimi, Osmanlı İmparatorluğu'nun hükümdarı olan yöneticiyi ifade eder. Diğer seçenekler ("B) Cumhurbaşkanı" ve "C) Başbakan") ise Cumhuriyet dönemi yönetim pozisyonlarını temsil eder.



  47. Aşağıdakilerden hangisi okuldaki kaynakları bilinçli kullanmaya örnek olamaz?

    A) Boşa akan muslukları kapatmak.
    B) Okul araç ve gereçlerini kullanmamak.
    C) Gereksiz yanan lambaları söndürmek

  48. Cevap: B Açıklama:

    Soru, okuldaki kaynakları nasıl bilinçli bir şekilde kullanabileceğimizi sormaktadır. Muslukları kapatmak ve gereksiz yanan lambaları söndürmek, su ve enerji tasarrufu sağlamaya yönelik örneklerdir ve kaynakları bilinçli kullanmaya örnektir. Ancak okul araç ve gereçlerini hiç kullanmamak, öğrenme ve etkinliklere katılım açısından eksik bir yaklaşımdır.



  49. Aşağıdakilerden hangisi dini bayramlarımızdan biridir?

    A) Kurban Bayramı
    B) 23 Nisan Çocuk Bayramı
    C) Cumhuriyet Bayramı

  50. Cevap: A Açıklama:

    Verilen seçenekler arasından dini bir bayramı belirlememiz gerekiyor. "A) Kurban Bayramı," İslam dininin önemli bayramlarından biridir ve Müslümanlar tarafından kutlanır. Diğer seçenekler ("B) 23 Nisan Çocuk Bayramı" ve "C) Cumhuriyet Bayramı") milli bayramları ifade eder.



  51. Karşıdan karşıya geçerken aşağıdakilerden hangisini kullanmamalıyız?

    A) Duran araçların arasını
    B) Üst geçitleri
    C) Yaya geçitlerini

  52. Cevap: A Açıklama:

    Soru, güvenli bir şekilde karşıya geçerken hangi yöntemleri kullanmamamız gerektiğini soruyor. Üst geçitler ve yaya geçitleri, yaya güvenliği için tasarlanmış geçiş noktalarıdır. Ancak duran araçların arasından geçmek, sürücülerin sizi görmesini zorlaştırabilir ve kaza riskini artırabilir.



  53. Alper Büyüyünce suçluları yakalamak, can güvenliğini sağlamak istiyor. Buna göre Ali hangi mesleği tercih etmelidir?

    A) Müdürlük        B) Araştırmacı        C) Polis

  54. Cevap: C Açıklama:

    Verilen metinde Alper'in suçluları yakalamak ve can güvenliğini sağlamak istediği belirtiliyor. Bu tür görevleri yerine getiren meslek genellikle "polis" olarak adlandırılır. Diğer seçenekler ("A) Müdürlük" ve "B) Araştırmacı") ise bu bağlamda uygun değildir.



  55. Aşağıdakilerin hangisinde öğrencilerin fiziksel özelliği ile ilgili bir bilgi verilmiştir?

    A) Furkan; siyah saçlı, yeşil gözlü bir erkektir.
    B) Ömer bilgisayar oyunlarını çok sever.
    C) Saniye duygusal bir yapıya sahiptir

  56. Cevap: A Açıklama:

    Soruda öğrencilerin fiziksel özellikleri ile ilgili bir bilgi istenmektedir. Seçenek A'da Furkan'ın saç rengi ve göz rengi gibi fiziksel özellikleri açıkça belirtilmiştir. Diğer seçeneklerde ise öğrencilerin ilgi alanları veya duygusal yapısı hakkında bilgi verilmiştir.



  57. Aşağıdaki taşıtlardan hangisi karada hareket eder?

    A) Otobüs        B) Gemi        C) Helikopter

  58. Cevap: A Açıklama:

    Verilen seçenekler arasından karada hareket eden taşıtı belirlememiz gerekiyor. "A) Otobüs," karada seyahat eden bir taşıttır ve en uygun cevaptır. Diğer seçenekler ("B) Gemi" ve "C) Helikopter") denizde ve havada hareket eden taşıtları ifade eder.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Değerlendirme Detayları

2.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Değerlendirme 15 kere indirildi. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 29 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 01 Aralık 2021 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Değerlendirme Testini Çöz tıklayın. 2.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Değerlendirme yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Değerlendirme sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Değerlendirme Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • OKUL HEYECANIM
    1. Arkadaşları ile birlikte oynamak, çalışmak ve özel günleri kutlamak plan yapar ve planını uygular
    2. Atatürk'ün öğrenim hayatı hakkında araştırma yapar ve bulgularını canlandırır.
    3. Çevresindeki insanların mesleklerinin farklı özellikler gerektirdiğini açıklar.
    4. Dini bayramların milletimizin paylaşım ve dayanışma içine girdiği özel günler olduğu fark eder ve bayram kutlamalarına katılır
    5. Kaynak kitaplardan nasıl yararlanacağını açıklar ve bunlardan yararlanır.
    6. Kendisinin ve arkadaşlarının etik olmayan davranışlarını fark eder, arkadaşlarıyla ilişkilerinde olumlu değerleri gözetir
    7. Millî bayramları kutlamak amacıyla hazırlık yapar ve kutlama için alternatifler üretir.
    8. Okuldaki kaynakları bilinçli tüketmenin önemini açıklar
    9. Okulu ve çevresini korumak için alternatifler üretir
    10. Okulu, öğretmeni ve arkadaşlarıyla ilgili duygu ve düşüncelerinin zaman içinde nasıl değiştiğini görsel materyaller tasarlayarak açıklar.
    11. Özensiz iletişimin yaratacağı sorunları belirleyerek, öğretmeni ve arkadaşlarıyla iletişim kurarken nezaket ifadeleri kullanır.
    12. Sağlığını koruma sorumluluğunu üstlenir ve okulda sağlığını korumak için yapması gerekenleri açıklar.

Ayrıca 2.Sınıf hayat bilgili 1.dönem 2.değerlendirme soruları; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak hazırlanmıştır

Toplumsal değerleri ve olumlu davranışları ayırt etme yeteneği.

Çevre ve kaynak tasarrufu kavramlarını anlama ve uygulama yeteneği.

Farklı türde özellikleri ayırt etme yeteneği.

Doğru terimleri kullanarak konuyla ilgili doğru ifadeleri seçebilme yeteneği.

Temel vücut organlarını ve işlevlerini anlama yeteneği.

Dini ve milli bayramları ayırt edebilme yeteneği.

İletişim kavramını anlama ve farklı iletişim yöntemlerini ayırt etme yeteneği.

Temel coğrafi ve astronomik bilgileri anlama yeteneği.

İletişim için gerekli bilgileri anlama ve iletişim yöntemlerini fark etme yeteneği.

Sosyal etkileşimlerde uygun ifadeleri seçebilme yeteneği.

Toplumsal etkileşim ve işbirliği kavramlarını anlama yeteneği.

Farklı ilgi alanlarının ve yeteneklerin insanların davranışlarını etkileyebileceğini anlama yeteneği.

Durumu doğru bir şekilde analiz ederek uygun bir değerlendirme yapma yeteneği.

Farklı iletişim yöntemlerinin kullanımını ve anlamını anlama yeteneği.

Bilgiyi pratik bir şekilde kullanma yeteneği, barkod sisteminin temel mantığını anlama.

Farklı iletişim biçimlerini ayırt edebilme yeteneği.

Arkadaşlık ilişkilerinin çeşitliliğini anlama ve ön yargılardan kaçınma yeteneği.

Saygılı ve olumlu iletişim becerilerini anlama yeteneği.

Farklı karar alma durumlarını değerlendirebilme ve çocukların katılımını anlama yeteneği.

Aile içi iletişim ve işbirliği kavramlarını anlama yeteneği.

Canlıların özelliklerini ve yaşam alanlarını anlama yeteneği.

Sağlıklı iletişim ve ilişki dinamiklerini anlama yeteneği.

Tarihi ve siyasi kavramları anlama yeteneği.

Kaynakları tasarruflu ve etkili bir şekilde kullanma yeteneği.

Dini ve milli bayramları ayırt edebilme yeteneği.

Güvenli yol geçiş kurallarını anlama ve uygulama yeteneği.

Metni anlayarak bir karakterin hedeflerine uygun meslek seçimini belirleme yeteneği.

Önemli ayrıntıları tanıma yeteneği ve metinleri anlama becerisi.

Farklı taşıt türlerini tanıma ve ayrım yapabilme yeteneği.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Değerlendirme sınavı 2.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Değerlendirme Testi İstatistikleri

Bu sınav 12 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 268 kere doğru, 53 kere yanlış cevap verilmiş.

2.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Değerlendirme Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Değerlendirme sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Değerlendirme sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem 2.Değerlendirme sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 2.Sınıf Hayat Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

2.Sınıf Hayat Bilgisi Sınavı Hazırla
  2.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Ünite Özetleri