2/F Matematik Sınavı

2/F Matematik Sınavı sınavı 2.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 22 sorudan oluşmaktadır.



 2/F Matematik Sınavı CEVAPLARI

  1. yumurta sorusu
    Bir pakette toplamda altı adet yumurta vardır. Sude marketten 7 paket yumurta almış ancak gelirken yumurtalardan 13 tanesini kırmıştır.
    Buna göre geriye kaç yumurta kalmıştır?

    A) 29    B) 31    C) 34

  2. Cevap: A

  3. matematik sorusu Yarın günlerden çarşamba ise dün hangi gündür?

    A) salı    B) pazartesi    C) pazar

  4. Cevap: B

  5. matematik sorusu
    Yukarıda verilen çıkarma işleminde x ve y birer rakamı temsil ettiğine göre x - y işleminin sonucu kaçtır?

    A) 2        B) 3        C) 4

  6. Cevap: C Açıklama:

  7. matematik bölme işlemi 
    Yukarıda verilen çıkarma işleminde a ve b birer rakamı temsil ettiğine göre a + b işleminin sonucu kaçtır?

    A) 12    B) 14    C) 17

  8. Cevap: C Açıklama:

  9. Ahmet'in 2 düzine bilyesi vardır. Ahmet bilyelerinin 1 destesini arkadaşına verirse geriye kaç tane bilyesi kalır?

    A) 14        B) 10        C) 4

  10. Cevap: A

  11. Ece'nin 4 düzine, Meryim'in ise 3 deste kalemi vardır. Buna göre Ece'nin kalem sayısı Meryem'in kalem sayısından kaç fazladır?

    A) 16    B) 18    C) 20

  12. Cevap: B

  13. 72 -- 66 -- 60 -- ? -- 48 -- 42 Yukarıdaki ritmik saymada soru işareti olan yere hangisi gelmelidir?

    A) 58    B) 54    C) 52

  14. Cevap: B Açıklama:

  15. Aşağıdaki toplama işlemlerinden hangisi doğru değildir?

    A) 60 + 10 = 80    B) 30 + 40 = 70    C) 80 + 10 = 90

  16. Cevap: A

  17. Mert birinci gün 10 sayfa kitap okumuştur. İkinci gün ise birinci gün okuduğu sayfa sayısının 3 katından 5 eksik okumuştur.
    Buna göre Mert toplamda kaç sayfa kitap okumuştur?

    A) 23    B) 35    C) 41

  18. Cevap: B

  19. Aşağıdaki çarpma işlemlerinden hangisi 6+6+6+6 işleminin çarpım şeklidir?

    A) 4 x 6    B) 3 x 7    C) 6 x 5

  20. Cevap: A

  21. Bir kümeste 5 tane horoz 13 tane de tavuk bulunmaktadır. Bu kümesteki hayvanların ayak sayısı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 30    B) 36    C) 42

  22. Cevap: B

  23. 4 çeyrek + 2 yarım + 1 Bütün = ? verilen işlemde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 2 bütün 1yarım
    B) 2 yarım 2 bütün
    C) 3 çeyrek 1 bütün

  24. Cevap: A

  25. Aşağıda verile ifadelerden hangisi çeyrektir?

    A) 1 / 2    B) 1 / 3    C) 1 / 4

  26. Cevap: C

  27. Bir sınıfta 12 sıra ve her sırada 2'şer kişi oturmaktadır. 
    Buna göre bu sınıfta toplam 27 öğrenci olduğuna göre kaç tane öğrenci ayakta durmaktadır?

    A) 1    B) 2    C) 3

  28. Cevap: C

  29. 27 tane bilyenin 3 tanesi kayboluyor. Geri kalan bilyeler de dört arkadaş arasında eşit bölünüyor.
    Buna göre kişi başına kaç bilye düşmüştür?

    A) 6    B) 8    C) 9

  30. Cevap: A

  31. Aşağıdaki ritmik saymalardan hangisi geriye doğru yedişer ritmik saymadır?

    A) 92 - 85 - 78 - 71 - 64
    B) 67 - 74 - 81 - 88 - 95
    C) 81 - 76 - 71 - 66 - 61

  32. Cevap: A

  33. Ceylan'ın 47 Tl'si vardır. Ceylan parasının 12 Tl si ile defter, 3 Tl'si ile kalem, 5 Tl'si ile de dondurma almıştır.
    Son durumda ceylanın kaç Tl'si kalmıştır?

    A) 25    B) 27    C) 30

  34. Cevap: B

  35. 4 sayısının 9 katının 15 fazlasının 23 eksiği kaçtır?

    A) 20    B) 28    C) 34

  36. Cevap: B

  37. Her gün 10 sayfa kitap okuyorum. Bir haftada kaç sayfa kitap okurum?

    A) 60    B) 65    C) 70

  38. Cevap: C

  39. Aylin'in boyu 1 metre 20 santimetre, Merve'nin boyu 1 metre 40 santimetre ve Elif'in boyu 1 metre 30 santimetre. En kısa boylu kız kimdir?

    A) Aylin    B) Merve    C) Elif

  40. Cevap: A Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı A seçeneği olan "Aylin". Aylin'in boyu 1 metre 20 santimetre, Merve'nin boyu 1 metre 40 santimetre ve Elif'in boyu 1 metre 30 santimetre olarak verilmiştir. En kısa boya sahip kişiyi bulmak için boyları karşılaştırmamız gerekmektedir. Aylin'in boyu 1 metre 20 santimetre olduğundan, diğer iki kişinin boylarından daha kısa olduğu sonucuna varabiliriz. Dolayısıyla, en kısa boylu kız Aylin'dir.



  41. Bir marketten aldığın ürünlerin toplam fiyatı 7 TL, sen 10 TL verdiğinde geri ne kadar para alırsın?

    A) 1 TL    B) 2 TL    C) 3 TL

  42. Cevap: C Açıklama: Birinci olarak, 10 TL verdiğinde, marketten aldığın ürünlerin toplam fiyatının 7 TL olduğunu belirtmek önemlidir. İkinci olarak, 10 TL'nin 7 TL daha fazla olduğunu ve buna göre para alacağın 3 TL olduğunu söylemek uygun olur. Son olarak, cevap olarak seçeneği C) 3 TL olduğunu söyleyebilirsin.

  43. 5 lira kaç kuruş eder?

    A) 50 kuruş    B) 100 kuruş    C) 500 kuruş

  44. Cevap: C Açıklama: Cevap A olarak seçilmelidir. Çünkü 5 lira, 50 kuruş'a denktir. 1 lira 100 kuruş'a eşittir ve 5 liranın 500 kuruş'unu oluşturması gerekir. Bu nedenle 5 lira 50 kuruş'a denk gelir.

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2/F Matematik Sınavı Detayları

2/F Matematik Sınavı 6 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 22 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 15 Haziran 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2/F Matematik Sınavı Testini Çöz tıklayın. 2/F Matematik Sınavı yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2/F Matematik Sınavı sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2/F Matematik Sınavı Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • PARALARIMIZ-ZAMANI ÖLÇME
    1. Bir örüntüde eksik bırakılan ögeleri belirleyerek tamamlar
    2. Bir örüntüdeki ilişkiyi farklı malzemelerle kullanır.
    3. Paralarımızı tanır.
    4. Zaman ölçme birimleriyle ilgili problemleri çözer ve kurar.
  • TARTMA
    1. Kilogramın kullanıldığı yerleri belirtir.
    2. Kilogramla ilgili problemleri çözer ve kurar.
    3. Kilogramla ilgili problemleri çözer ve kurar.
    4. Kilogramla ilgili problemleri çözer ve kurar.
    5. Kilogramla ilgili problemleri çözer ve kurar.

Ayrıca

Uzunluk birimlerini karşılaştırarak nesnelerin boyutunu sıralama becerisi.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2/F Matematik Sınavı sınavı 2.Sınıf kategorisinin Matematik alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

2/F Matematik Sınavı Testi İstatistikleri

Bu sınav 7 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 107 kere doğru, 39 kere yanlış cevap verilmiş.

2/F Matematik Sınavı Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2/F Matematik Sınavı sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2/F Matematik Sınavı sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2/F Matematik Sınavı sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 2.Sınıf Matematik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.