2022-2023 1.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi

2022-2023 1.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınavı 1.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 2022-2023 1.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangisi ihtiyaçtır?

    A) Su             B) Top               C) Balon

  2. Cevap: A Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "A) Su" olarak verilmiştir. Su ihtiyaçtır. İhtiyaç, bir varlığın veya kişinin yaşamını sürdürebilmesi için gereken şeyleri ifade eder. Verilen seçenekler arasında "Su" bir temel ihtiyaçtır. Su, insanlar ve diğer canlılar için hayati öneme sahip olan bir içecek ve yaşamsal faaliyetlerde kullanılan bir kaynaktır. Diğer seçenekler olan "Top" ve "Balon" ise eğlence amaçlı veya spor aktiviteleri için kullanılan nesnelerdir, temel bir ihtiyaç değillerdir.



  3. Aşağıdakilerden hangisi sağlıksız bir besindir?

    A) Domates               B) salatalık            C) Cips

  4. Cevap: C Açıklama:

    Cevap anahtarı olarak (C) Cips doğru cevaptır, çünkü cips sağlıksız bir atıştırmalık olarak bilinir. Cevap açıklaması olarak, domates ve salatalık sağlıklı besinlerdir, ancak cips yağlı, tuzlu ve işlenmiş bir atıştırmalıktır.



  5. Hangi çocuk yanlış bir cümle kullanmıştır?

    A) Ali: Akşamları kitap okuyarak uyurum.
    B) Sefa: Yemekten sonra dişlerimi fırçalamam.
    C) Zeynep: Eve girince önce ellerimi yıkarım.

  6. Cevap: B Açıklama:

    Cevap anahtarı olarak (B) Sefa yanlış bir cümle kullanmıştır, çünkü yemekten sonra dişlerini fırçalamaması sağlıklı bir alışkanlık değildir. Cevap açıklaması olarak, Ali'nin kitap okuyarak uyuması ve Zeynep'in eve girince önce ellerini yıkaması doğru ve sağlıklı alışkanlıklardır. B



  7. Hangisi hayvansal gıdadır?

    A) Zeytin            B) Peynir         C) Ispanak

  8. Cevap: C Açıklama:

    Doğru cevap "C) Ispanak" olarak verilmiştir. Ispanak da hayvansal gıda değil, bitkisel bir gıdadır. Verilen seçenekler arasında "Zeytin" bitkisel bir gıda kaynağıdır. "Peynir" ise hayvansal bir gıda kaynağıdır. Ancak "Ispanak" da bir bitki olup, bitkisel bir gıdadır.



  9. Hangisi bitkisel gıda değildir?

    A) Patates          B) Lahana         C) Bal

  10. Cevap: C Açıklama:

    Cevap anahtarı olarak (C) Bal bitkisel gıda değildir, çünkü bal arıların çiçek nektarını toplaması ve işlemesiyle elde edilen bir arı ürünüdür. Çözüm açıklaması olarak, patates ve lahana bitkisel kaynaklardan elde edilen gıdalardır, ancak bal arıların ürettiği bir doğal tatlandırıcıdır ve bitkisel bir gıda olarak kabul edilmez



  11. Hangi cümlede görgü kuralına uyulmamıştır?

    A) Yemek yerken peçete kullanmam.
    B) Yemek yerken konuşmam.
    C) Yemekten sonra anneme ellerine sağlık derim.

  12. Cevap: A Açıklama:

    doğru cevap (A) Yemek yerken peçete kullanmam cümlesidir. Bu cümlede görgü kuralına uyulmamıştır, çünkü yemek yerken peçete kullanmak temizlik ve düzen açısından önemli bir davranıştır. Diğer seçeneklerde ise yemek yerken konuşmamamız gerektiği (B) ve yemekten sonra anneme ellerine sağlık dememiz gerektiği (C) vurgulanmıştır.



  13. Hangisi milli bayramdır?

    A) Ramazan Bayramı          
    B) Kurban Bayramı        
    C) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

  14. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "C) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak verilmiştir. Bu bayram milli bir bayramdır. Verilen seçenekler arasında "Ramazan Bayramı" ve "Kurban Bayramı" dini bayramlardır ve ulusal düzeyde kutlanan milli bayramlar değildir. Ancak "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" Türkiye'de milli bir bayram olarak kutlanır ve ulusal egemenliği simgeler.



  15. Hangisi tehlikelidir?

    A) Islak elle elektrikli aletlere ellemek.
    B) Televizyon izlemek
    C) Bilgisayarda kısa süreli oyun oynamak

  16. Cevap: A Açıklama:

    Doğru cevap (A) Islak elle elektrikli aletlere ellemek'tir. Islak ellerle elektrikli aletlere temas etmek elektrik çarpması riski taşır ve tehlikelidir. Diğer seçeneklerde televizyon izlemek (B) ve bilgisayarda kısa süreli oyun oynamak (C) genellikle tehlikeli değildir.



  17. Atatürk’ün mezarı nerededir?

    A) İstanbul        B) Başkentimizde      C) Selanik’te.

  18. Cevap: B Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "B) Başkentimizde" olarak verilmiştir. Atatürk'ün mezarı Türkiye'nin başkenti olan Ankara'da bulunmaktadır. Verilen seçenekler arasında "İstanbul" ve "Selanik" yer alırken, Atatürk'ün mezarının nerede olduğunu belirlemek için doğru cevap "Başkentimizde" olarak verilmiştir. Türkiye'nin başkenti Ankara, Atatürk'ün anıt mezarına ev sahipliği yapmaktadır.



  19. Hangisi sınıf kuralı değildir?

    A) Parmak kaldırıp izin almak
    B) Dersi güzel dinlemek.
    C) Merdivenlerden koşmadan inmek.

  20. Cevap: C Açıklama:

    Doğru cevap (C) Merdivenlerden koşmadan inmek değildir. Çünkü merdivenlerden koşmadan inmek, bir güvenlik kuralıdır ve sınıf kurallarının bir parçasıdır. Bu nedenle, (C) seçeneği sınıf kuralı olmayan yanlış bir seçenektir.



  21. Başkentimiz neresidir?

    A) Adana          B) Ankara            C) Tokat

  22. Cevap: B Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "B) Ankara" olarak verilmiştir. Ankara, Türkiye'nin başkenti olarak bilinir. Verilen seçenekler arasında "Adana" ve "Tokat" yer alırken, doğru cevap "Ankara" olarak verilmiştir. Ankara, Türkiye'nin başkenti olarak hükümetin ve devletin merkezi konumundadır.



  23. Tavuk ve horozlar nerede yaşarlar?

    A) Ağıl          B) Ahır        C) Kümes

  24. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "C) Kümes" olarak verilmiştir. Tavuk ve horozlar genellikle kümeslerde yaşarlar. Verilen seçenekler arasında "Ağıl" ve "Ahır" hayvan barınakları olarak bilinirken, tavuk ve horozların yaşadığı yer "Kümes" olarak bilinir. Kümesler, tavuk ve horozların barındığı özel bir hayvan barınağıdır.



  25. Ayı ve kurt nerede yaşar?

    A) Kulübe       B) İn       C) Kümes

  26. Cevap: B Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "B) İn" olarak verilmiştir. Ayı ve kurtlar genellikle mağaralarda yaşarlar. Verilen seçenekler arasında "Kulübe" insanlar için yapılan bir barınak, "İn" ise genellikle hayvanlar tarafından doğal olarak kullanılan mağaraları ifade eder. Ayılar ve kurtlar genellikle doğal yaşam alanları olan mağaralarda yaşarlar.



  27. Hangisi dini bayramdır?

    A) Ramazan Bayramı
    B) Cumhuriyet Bayramı
    C) Zafer Bayramı

  28. Cevap: A Açıklama:

    Doğru cevap (A) Ramazan Bayramı'dır. Ramazan Bayramı, İslam dininde önemli bir dini bayramdır ve Müslümanlar tarafından kutlanır. Bu bayram, Ramazan ayının bitimini ve oruç tutmanın ardından gelen sevinci ifade eder. Diğer seçenekler olan Cumhuriyet Bayramı (B) ve Zafer Bayramı (C) ise ulusal bayramlardır ve dini bir öneme sahip değillerdir.



  29. Aşağıdakilerden hangisi güvenli bir oyun yeri değildir?

    A) Okul bahçesi                 
    B) Yollar
    C) Parklar

  30. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap (B) Yollar'dır. Yollar, genellikle trafik akışı ve araç trafiği için kullanılan alanlardır ve güvenli oyun yerleri olarak kabul edilmezler. Okul bahçesi (A) ve parklar (C) ise çocuklar için güvenli oyun alanları olarak bilinirler.



  31. Milli bayramlarda hangisi yapılmaz?

    A) Her yer bayraklarla süslenir
    B) Büyüklerin elleri öpülür ve harçlık alınır
    C) Okullarda tören ve eğlenceler yapılır

  32. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap (B) Büyüklerin elleri öpülür ve harçlık alınır'dır. Milli bayramlarda her yerin bayraklarla süslenmesi (A) ve okullarda tören ve eğlenceler yapılması (C) yaygın uygulamalardır. Ancak büyüklerin ellerinin öpülmesi ve harçlık alınması bir gelenek olarak her bayramda yapılan bir davranış değildir.



  33. Aşağıdaki şehirlerden hangisinin Atatürk ile ilgisi daha azdır?

    A) Selanik          B) Ankara       C) Tokat

  34. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "C) Tokat" olarak verilmiştir. Tokat şehrinin Atatürk ile ilgisi daha azdır. Verilen seçenekler arasında "Selanik" Atatürk'ün doğum yeri olarak önemli bir yere sahiptir. "Ankara" ise Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olarak büyük katkıları olan bir şehirdir. Ancak "Tokat" şehri Atatürk ile özdeşleşmiş önemli bir bağa sahip değildir.



  35. Aşağıdaki davranışlardan hangi grup hep güzel davranışlardır?

    A) Nazik-kaba-hoşgörülü
    B) Yardımsever-güler yüzlü-hoşgörülü
    C) Paylaşımcı-Saygılı-yalancı

  36. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap (B) Yardımsever-güler yüzlü-hoşgörülü'dür. Bu davranışlar güzellik, olumlu ilişkiler ve insanlar arasında anlayış ve saygıyı teşvik eden davranışlardır. Nazik olmak, yardımseverlik göstermek, güler yüzlü olmak ve hoşgörülü davranmak, olumlu bir etki yaratır ve insanlar arasında pozitif ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunur.



  37. Dengeli beslenmek ne demektir?

    A) İstediği yemeği yemek
    B) yemeklerden çokça yemek
    C) Yemek seçmeden her türlü yemekten yeterli yemek

  38. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "C) Yemek seçmeden her türlü yemekten yeterli yemek" olarak verilmiştir. Dengeli beslenmek, yemek seçmeden farklı türdeki yiyeceklerden yeterli miktarda tüketmektir. Dengeli beslenme, vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini alarak sağlıklı bir şekilde beslenme anlamına gelir. Verilen seçenekler arasında "A) İstediği yemeği yemek" ve "B) Yemeklerden çokça yemek" yanlış tanımlamalardır. Doğru tanım "C) Yemek seçmeden her türlü yemekten yeterli yemek" olarak verilmiştir.



  39. Atatürk’ün kabri( Anıtkabir) nerdedir?

    A) İstanbul          B) Selanik          C) Ankara

  40. Cevap: C Açıklama:

    Cevap anahtarı: (C) Ankara. Atatürk'ün kabri, Anıtkabir adı verilen anıt mezar kompleksinde bulunmaktadır. Anıtkabir, Türkiye'nin başkenti Ankara'da yer almaktadır. Atatürk'ün vefatından sonra yapılan törenlerle buraya defnedilmiştir. Anıtkabir, Türk milletinin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk'e adanmış önemli bir anıt ve ziyaretgah olarak hizmet vermektedir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:



   Yasemin Bostancı
30 Ekim 2023

çok kolay bir testti


2022-2023 1.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi Detayları

2022-2023 1.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi 0 kere indirildi. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 13 Aralık 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2022-2023 1.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi Testini Çöz tıklayın. 2022-2023 1.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2022-2023 1.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2022-2023 1.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • OKUL HEYECANIM
    1. Arkadaşlarının oyunlarına katılırken, onlarla oyun kurarken ve oynarken uygun davranışlarda bulunur.
    2. Atatürk resmi, Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin sınıfta bulunma nedenleri hakkında sorular sorar
    3. Atatürk resmi, Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin sınıfta bulunma nedenleri hakkında sorular sorar
    4. Doğal afetlerin etkilerinden korunmak için okuldaki güvenlik önlemlerinin gereğini yerine getirir.
    5. Okula geliş ve gidişleri sırasında karşılaştığı insanlarla etkileşimde bulunurken nasıl davranması gerektiğini araştırır.
    6. Okulda çalışanların mesleklerini,görevlerini tanır ve acil durumlarda kimlere başvuracağını bilir.
    7. Takvimden yararlanarak hava durumundaki değişiklikleri günlük olarak gözlemler ve gözlem sonuçlarını grafik üzerinde gösterir.
    8. Takvimden yararlanarak hava durumundaki değişiklikleri günlük olarak gözlemler ve gözlem sonuçlarını grafik üzerinde gösterir.
    9. Takvimden yararlanarak hava durumundaki değişiklikleri günlük olarak gözlemler ve gözlem sonuçlarını grafik üzerinde gösterir.
    10. Türk Bayrağı'nı ve İstiklâl Marşı'nı tanır ve bunlara saygı gösterir.
    11. Yeryüzünü ve gökyüzünü gözlemleyerek doğadaki renk çeşitliliğini fark eder.

Ayrıca 2022-2023 1.Sınıf hayat bilgisi 1.Dönem sonu değerlendirme testi, tamamı test ve cevap anahtarı olarak yeni müfredata uygun hazırlanmıştır.

Bu sorunun çözümüyle, öğrenci temel ihtiyaçlar ile eğlence veya isteğe bağlı nesneler arasındaki farkı anlama becerisini geliştirir.

Sağlıklı ve sağlıksız besinleri ayırt etme becerisini ölçmeyi hedefler.

Sğlıklı yaşam alışkanlıklarını ve günlük rutinlerini değerlendirmeyi hedefler.

Bu sorunun çözümüyle, öğrenci hayvansal ve bitkisel gıda kaynakları arasındaki farkı daha iyi anlama becerisini geliştirir.

Bitkisel ve hayvansal gıdalar arasındaki farkları anlamalarını ve sağlıklı beslenmeyle ilgili bilinçlenmelerini hedefler.

Sosyal davranışlara dikkat etmelerini ve görgü kurallarını öğrenmelerini hedefler.

Bu sorunun çözümüyle, öğrenci milli bayramlar ve dini bayramlar arasındaki farkı anlama becerisini geliştirir.

Güvenlik konusunda farkındalık geliştirmelerini ve tehlikeli durumlardan kaçınmalarını hedefler.

Bu sorunun çözümüyle, öğrenci Atatürk'ün mezarının yerini ve önemini öğrenir. Milli değerleri ve tarihî bilgileri anlama becerisi kazanır.

Sınıf kurallarını anlamalarını ve uygun davranışları öğrenmelerini amaçlar.

Bu sorunun çözümüyle, öğrenci Türkiye'nin başkentinin neresi olduğunu öğrenir.

Bu sorunun çözümüyle, öğrenci tavuk ve horozların yaşadığı yerin adını öğrenir.

Bu sorunun çözümüyle, öğrenci ayılar ve kurtların doğal yaşam alanlarını öğrenir.

Doğru dini bayramı tanıma.

Güvenli oyun alanlarını tanıma.

Milli bayramlarda gerçekleştirilen geleneksel uygulamaları tanıma.

Bu sorunun çözümüyle, öğrenci Atatürk'ün hayatı ve önemli yerlerle ilişkisini daha iyi anlar.

Güzel davranışları tanıma ve bu davranışları sergileme.

Bu sorunun çözümüyle, öğrenci dengeli beslenme kavramını anlar ve sağlıklı beslenmenin ne olduğunu öğrenir.

Atatürk'ün kabrinin nerede olduğunu bilmek.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2022-2023 1.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınavı 1.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2022-2023 1.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi Testi İstatistikleri

Bu sınav 15 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 242 kere doğru, 57 kere yanlış cevap verilmiş.

2022-2023 1.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2022-2023 1.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2022-2023 1.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2022-2023 1.Sınıf Hayat Bilgisi 1.Dönem Sonu Değerlendirme Testi sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 1.Sınıf Hayat Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.