Yukarı Göçmez İlkokulu 1.Dönem Türkçe 2.Yazılı

Yukarı Göçmez İlkokulu 1.Dönem Türkçe 2.Yazılı sınavı 2.Sınıf kategorisinin Türkçe alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 24 sorudan oluşmaktadır.



 Yukarı Göçmez İlkokulu 1.Dönem Türkçe 2.Yazılı CEVAPLARI

  1. Bugün parkta Ali( ) Mehmet ve Oğuz( )la oyun oynadık( ) cümlesinde parantez içlerine sırası ile hangi noktalama işaretleri konulmalıdır?

    A) (,) ( ,) (! )    B) (,) (’) (. )    C) (,) (,) (.)

  2. Cevap: B

  3. Aşağıdakilerden hangisi özel isim değildir?

    A) Arkadaş    B) Meryem    C) Türkiye

  4. Cevap: A

  5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin özel adların yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?

    A) Herkes Koray’a doğru koşuyor.
    B) Ankara’dan İstanbul’a doğru yol aldık.
    C) Birisi Osma’nın kalemini izinsiz almış.

  6. Cevap: C

  7. Satır sonuna sığmayan aşağıdaki sözcüklerden hangisi yanlış ayrılmıştır?

    A) par-             B) ıhl-             C) -tel
            ti                  amur                graf

  8. Cevap: B

  9. Aşağıdaki kelimelerden hangisinin yazımı yanlıştır?

    A) Tiren    B) Futbol    C) Otobüs

  10. Cevap: A Açıklama:

    Cevap: A seçeneği olan "Tiren" kelimesinin yazımı yanlıştır. Türkçe'nin yazım kurallarına göre "Tiren" kelimesi "Tramvay" olarak yazılır. - B seçeneği olan "Futbol" kelimesi doğru bir yazımdır ve yaygın olarak kullanılan bir kelime. - C seçeneği olan "Otobüs" kelimesi de doğru bir yazımdır ve yaygın olarak kullanılan bir kelime.



  11. Cümlenin sonuna hangi noktalama işareti gelmelidir: "Ebru, sen de bize gelecek misin"

    A) Nokta           B) Soru işareti   
    C) Ünlem                             

  12. Cevap: B Açıklama:

    Cümle bir soru sorduğu için soru işareti gereklidir.



  13. "Koyunlar" kelimesi hangi seçenekte hecelerine doğru ayrılmıştır?

    A) koy-un-lar      B) ko-yu-nla-r    
    C) ko-yun-lar                        

  14. Cevap: C Açıklama:

    "Koyunlar" kelimesi "ko-yun-lar " şeklinde üç heceye ayrılır.



  15. "Ali'nin eve geç gelmesine annesi çok üzüldü." Cümlesinde kaç sözcük vardır?

    A) 17    B) 7    C) 12    

  16. Cevap: B Açıklama:

    Cümlede 7 sözcük bulunmaktadır.



  17. "ERKEN" kelimesinde kaç harf vardır?

    A) 2    B) 5    C) 4    

  18. Cevap: B Açıklama:

    "ERKEN" kelimesinde 5 harf bulunmaktadır.



  19. Aşağıdaki kelimelerin hangisi üç harfli bir kelimedir?

    A) limon B) armut C) bal                               

  20. Cevap: C Açıklama:

    "Bal" üç harfli bir kelimedir.



  21. "Öğrenci" kelimesinin kaç hecesi vardır?

    A) 3    B) 4    C) 2    

  22. Cevap: A Açıklama:

    "Öğ-ren-ci" kelimesi üç heceden oluşur.



  23. Hangi kelime cümlenin başında büyük harfle başlamalıdır?

    A) köy    B) ayşe    C) pazartesi    

  24. Cevap: B Açıklama:

    özel isimlerin ilk harfi büyük harfle başlar.



  25. "Cem'in evi yeşil renkte." cümlesinde kaç kelime vardır?

    A) 3    B) 4    C) 5    

  26. Cevap: B Açıklama:

    Bu cümlede 4 kelime bulunmaktadır.



  27. "İstanbul" kelimesini hecelerine ayırın.

    A) İ-stan-bul    B) İs-tan-bu-l    C) İs-tan-bul    

  28. Cevap: C Açıklama:

    İstanbul kelimesi "İs-tan-bul" şeklinde hecelenir.



  29. "Siyah-Kara" kelimelerindeki anlam ilişkisi aşağıdakilerden hangisinde yoktur?

    A) Yaşlı-Genç          B) Güzel-Çirkin       
    C) Öğretmen-Muallim                          

  30. Cevap: C Açıklama:

    "Siyah" kelimesi ile "Kara" kelimesi arasındaki ilişki, "Güzel" ile "Çirkin" arasındaki gibi zıtlıktır.



  31. Aşağıdaki varlıklardan hangisi tekildir?

    A) Kuşlar    B) Toplar    C) Kelebek    

  32. Cevap: C Açıklama:

    Kelebek kelimesi tekil bir varlığı ifade eder.



  33. Türk alfabesinde kaç tane ünlü harf vardır?

    A) 6    B) 8    C) 10    

  34. Cevap: B Açıklama:

    Türk alfabesinde 8 ünlü harf bulunmaktadır.



  35. Aşağıda verilen cümlelerde parantezi içine uygun soru işaretini koyunuz.

    1. Babam bugün okula geldi( )
    2. Bana biraz yardım edebilir misin ( )
    3. Teyzem ne zaman gelir( )
    4. Sabahları çok susuyorum ( )

  36. Cevap:

    1: ( . ) -- 2: (?) -- 3: ( ?) -- 4: (.)

    Açıklama:

  37. Aşağıdaki kelimelerin eş anlamlılarını yanlarına yazınız.

    1. Güz: ....................
    2. Yıl: ......................
    3. Misafir: .................
    4. Cevap: ..................

  38. Cevap:

    1: Sonbahar -- 2: Sene -- 3: Konuk -- 4: Yanıt

    Açıklama:

  39. Pazar günü ailemle birlikte kahvaltı yapacağımız için çok neşeliydim.Birden aklıma bir soru geldi.Acaba ben büyüyünce ne olmalıydım? Hemen koştum anneme sordum. Annem:
    - Kızım bence doktor olmalısın, dedi.
    Babama aynı soruyu sordum. Babam:
    - Güzel kızıma avukatlık çok yakışır. Bence avukat olmalısın, dedi.
    Şaşırdım kaldım. Çünkü ben bilgisayar mühendisi olmak istiyordum. Bilgisayar mühendisi olsaydım ben mutlu olacaktım. Ben mutlu olunca hem annem hem de babam üzülmeyeceklerdi.
    Bu düşüncemi anneme ve babama söyledim. Hem güldüler, hem de beni yanaklarımdan öptüler.

    1. Çocuk neden neşeliymiş?
    ………………………… …………………
    2. Birden aklına hangi soru gelmiş?
    ……………………………………………
    3. Çocuk büyüyünce ne olmak istiyormuş?
    ……………………………………………
    4. Metnin konusu nedir?
    ……………………………………………………

  40. Cevap:

    .

    Açıklama:

  41. kayak – fatura – eğitim – yardım – seyirci kelimelerini sözlük sırasına göre sıralayınız.



  42. Cevap:

    .

    Açıklama:

  43. Aşağıdaki kelimelerin eş anlamlılarını yazınız.

    Hekim-………………
    öykü-…………….
    ihtiyar -………………...
    öğrenci-……………

  44. Cevap:

    .

    Açıklama:

  45. Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını yazınız.

    uzun - ……….
    soğuk -……….
    pahalı -………
    ön -………..

  46. Cevap:

    .

    Açıklama:

  47. Aşağıdaki sözcüklerin eş anlamlarını (ANLAMDAŞ) yazalım.

    rüya = ……………

    ev = ……………

  48. Cevap:

    .

    Açıklama:

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




Yukarı Göçmez İlkokulu 1.Dönem Türkçe 2.Yazılı Detayları

Yukarı Göçmez İlkokulu 1.Dönem Türkçe 2.Yazılı 1 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 24 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 07 Ocak 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Yukarı Göçmez İlkokulu 1.Dönem Türkçe 2.Yazılı yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yukarı Göçmez İlkokulu 1.Dönem Türkçe 2.Yazılı sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Klasik


Yukarı Göçmez İlkokulu 1.Dönem Türkçe 2.Yazılı Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • Üretim Tüketim ve Verimlilik
  • Sağlık ve Çevre

Ayrıca

Kelimelerin doğru yazımını tanıma ve yanlış yazımları fark etme yeteneği.

Soru cümlesi oluşturmak.

Kelimeleri doğru bir şekilde heceleme.

Anlam ilişkisi kurma.

Kelimelerin tekil ve çoğul formlarını ayırt etme.

Türk alfabesinin temel özelliklerini bilmek.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

Yukarı Göçmez İlkokulu 1.Dönem Türkçe 2.Yazılı sınavı 2.Sınıf kategorisinin Türkçe alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

Yukarı Göçmez İlkokulu 1.Dönem Türkçe 2.Yazılı Sınavını hangi formatta indirebilirim?

Yukarı Göçmez İlkokulu 1.Dönem Türkçe 2.Yazılı sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız Yukarı Göçmez İlkokulu 1.Dönem Türkçe 2.Yazılı sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

Yukarı Göçmez İlkokulu 1.Dönem Türkçe 2.Yazılı sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 2.Sınıf Türkçe dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (0)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

2.Sınıf Türkçe Sınavı Hazırla
  2.Sınıf Türkçe Dersi Ünite Özetleri
  • Henüz ünite eklenmemiş