YAKINYOL İMAM HATİP ORTAOKULU

YAKINYOL İMAM HATİP ORTAOKULU sınavı 5.Sınıf kategorisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır.



 YAKINYOL İMAM HATİP ORTAOKULU CEVAPLARI

  1. “Allah her zaman bizimle beraberdir.”
    Bayram aşağıdaki davranışlardan hangisini yaparsa söylediğiyle çelişmiş (uyuşmamış) olur?

    A) Her zaman Allah’a dua ederse
    B) Allah’ın isteklerini yerine getirirse
    C) Her işine Allah’ın adıyla başlarsa
    D) Yalnız kaldığı zaman kötülük yaparsa

  2. Cevap: D

  3. - Birlemek anlamına gelir
    - Allah’ın var olduğuna ve bir olduğuna inanmaktır
    - Bu inancı benimsemeyen kimse Müslüman olamaz
    Yukarıda özellikleri verilen inanca ne ad verilir?

    A) Tövbe    B) Tevhit    C) İhlâs    D) Fatiha

  4. Cevap: B

  5. Aşağıdaki cümlelerin hangisi yanlıştır?

    A) Bismillah sözü besmelenin kısa söylenişidir.
    B) Allah dualarımızı işitir, onlara karşılı verir.
    C) Allah gücü sınırlı olan bir varlıktır
    D) İnancımıza göre Allah her an her yerdedir.

  6. Cevap: C

  7. Aşağıdakilerden hangisi iyi ile kötüyü ayırt etmemizi sağlar?

    A) Akıl    B) Sevgi    C) Saygı    D) Hoşgörü

  8. Cevap: A

  9. "(Resulüm) Sana bu mübarek kitabı, ayetlerini düşünsünler ve aklı olanlar öğüt alsınlar diye indirdik.”
    Yukarıdaki ayete göre Kuran’ın indirilişinin sebebi nedir?

    A) Kuran’ın sadece ibadetlerde okunması
    B) Aklı olan kişilerin düşünüp öğüt almaları
    C) Herkesin kendi arzusuna göre davranması
    D) İnsanların istediği her şeyi yapabilmesi

  10. Cevap: B

  11. "Çalışırım, ............ yardımına güvenirim ve başarırım." Cümlesin deki noktalı yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

    A) Devletin                B) Babamın
    C) Allah'ın                 D) Öğretmenimin

  12. Cevap: C

  13. Okulumuzda birden çok müdür olsaydı ya da birden çok başbakan ülkemizi yönetmiş olsaydı, yönettikleri yerlerde düzen bozulurdu. Aynı şekilde evrende birden çok yaratıcı olsaydı aşağıdakilerden hangisi gerçekleşebilirdi?

    A) Evrendeki düzen daha mükemmel olurdu.
    B) İnsanların yaşamı kolaylaşırdı
    C) Canlılık yaşamı tamamen son bulurdu
    D) Denge ve uyum içindeki evrende her şey son bulurdu, düzen bozulurdu.

  14. Cevap: D

  15. Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın kendisini gördü ğüne inanan bir kişinin özelliklerinden biri olamaz?

    A) Davranışlarında bilinçlidir
    B) Doğru davranışlar yapmaya isteklidir
    C) İnsanları aldatır
    D) Kötü davranışlardan uzak durur

  16. Cevap: C

  17. 1-Allah her şeyi işitir.
    2- Allah bazı şeylere muhtaçtır.
    3-Allah’ı hiçbir şeye benzemez.
    Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

    A) Sadece 1    B) 1 ve 3    C) 1 ve 2    D) Sadece 2

  18. Cevap: B

  19. Allah’ın kendisiyle beraber olduğunu bilen bir kişi aşağıdakilerden hangisini yapmaz?

    A) İbadet etmek             B) Dua etmek
    C) Yalan söylemek         D) Yardım etmek

  20. Cevap: C

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




YAKINYOL İMAM HATİP ORTAOKULU Detayları

YAKINYOL İMAM HATİP ORTAOKULU 3 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 10 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 30 Ekim 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için YAKINYOL İMAM HATİP ORTAOKULU Testini Çöz tıklayın. YAKINYOL İMAM HATİP ORTAOKULU yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

YAKINYOL İMAM HATİP ORTAOKULU sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


YAKINYOL İMAM HATİP ORTAOKULU Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • ALLAH İNANCI
    1. Allah inancının hayatımızdaki yerini ve önemini fark eder.
    2. Allah’ın bizi ve her şeyi yarattığının farkında olur.
    3. Allah’ın eşi ve benzeri olmadığını kavrar.
    4. Allah’ın her şeye gücünün yettiğine evrenden örnekler verir.
    5. Allah’ın her şeyi işittiği, bildiği, gördüğü ve her an bizimle beraber olduğunun bilincine varır.
    6. Çalışmanın Allah tarafından karşılıksız bırakılmayacağı bilinci ile iyi işler yapmaya istekli olur.
    7. Evrendeki düzenden hareketle yaratıcının varlığını kavrar.
    8. İhlas suresini ezbere okur ve anlamını söyler.
    9. İnsanın akıllı ve inanan bir varlık olduğunun farkında olur.

Ayrıca Hz Muhammedin çoçukluğu etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

YAKINYOL İMAM HATİP ORTAOKULU sınavı 5.Sınıf kategorisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

YAKINYOL İMAM HATİP ORTAOKULU Testi İstatistikleri

Bu sınav 8 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 67 kere doğru, 9 kere yanlış cevap verilmiş.

YAKINYOL İMAM HATİP ORTAOKULU Sınavını hangi formatta indirebilirim?

YAKINYOL İMAM HATİP ORTAOKULU sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız YAKINYOL İMAM HATİP ORTAOKULU sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

YAKINYOL İMAM HATİP ORTAOKULU sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf
  5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Ünite Özetleri