TUZLA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

TUZLA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ sınavı 9.Sınıf kategorisinin Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 23 sorudan oluşmaktadır.



 TUZLA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ CEVAPLARI

  1. Aşağıda verilen levhalardan hangisi taşıt giremez anlamındadır?




  2. Cevap: C

  3. okul geçidi levha
    Yukarıda verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Yaya geçidi
    B) Ana yol -  tali yol kavşağı
    C) Okul geçidi
    D) Demiryolu hemzemin geçidi yaklaşımı
    E) Yolda çalışma var

  4. Cevap: C

  5. bisiklet geçebilir levha
    Yukarıda verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Vahşi hayvan geçebilir
    B) Ehli hayvan geçebilir
    C) Bisiklet geçebilir
    D) Kontrollü demir yolu geçidi
    E) Yakında çiftlik var.

  6. Cevap: C

  7. I. Yaya
    II. Sürücü
    III. Yolcu
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri trafikte yaptığı olumsuz bir davranıştan dolayı şikayet edilebilir?

    A) Yalnız II            B) I ve II        C) II ve III
    D) I ve III               E) I, II ve III

  8. Cevap: E

  9. I. Trafikteki bütün kuralların nedenini öğrenir.
    II. Araç kullanırken yapacağı bir kural ihlalinin sonucunda sadece maddi ceza olduğunu düşünür.
    III. Trafik içinde yapacağı bir kural ihlalinde, kendisinin ya da sevdiklerinin canını tehlikeye attığının farkında olur.
    Yukarıdakilerden hangileri trafik adabına sahip olan bir sürücü için söylenebilir?

    A) Yalnız II                   B) I ve II
    C) II ve III                     D) I ve III
    E)I, II ve III

  10. Cevap: D Açıklama:

    Bu soruda, trafik adabına sahip olan bir sürücü için hangi ifadelerin geçerli olduğu sorulmaktadır. İfadeleri incelediğimizde, yalnız II. ifadenin trafik adabına sahip bir sürücü için geçerli olmadığını görüyoruz. Çünkü trafik adabına sahip olan bir sürücü, kural ihlali sonucunda sadece maddi cezayı düşünmez, aynı zamanda kendisinin ve sevdiklerinin canını tehlikeye attığının farkında olur. Dolayısıyla, trafik adabına sahip olan bir sürücü için söylenebilecek ifadeler I ve III'tür. Sorunun doğru cevabı ise D seçeneğidir.



  11. Aracı arıza yaptığı için yolda kalmış ve trafiğin aksamasına sebep olmuş sürücünün sorununa, yoldan geçen diğer bir sürücünün durup çözüm bulması hâli, trafikte hangi temel değere sahip olunduğuna örnektir?

    A) Yardımlaşmaya          B) Öfke duygusuna
    C) Bencil davranmaya    D) Aşırı tepki göstermeye,
    E) Sinir durumuna

  12. Cevap: A Açıklama:

    Bu soruda, aracı arıza yaptığı için yolda kalmış ve trafiğin aksamasına sebep olan sürücünün sorununa, yoldan geçen diğer bir sürücünün durup çözüm bulması hâli hangi temel değeri örneklendiği sorulmaktadır. İncelendiğinde, diğer sürücünün durup yardımcı olması, yardımlaşma değerine sahip olduğunu gösterir. Bu durumda, doğru cevap A seçeneğidir.



  13. Kırmızı ışıkta beklerken ışık sarıya döner dönmez önündeki araca korna çalan sürücünün, ışığın yeşile dönmesi için 1 saniye bile bekleyememesi durumu, bu sürücünün trafikte hangi temel değere sahip olmadığını gösterir?

    A) Öfke               B) İnatlaşma              C) Sabır 
    D) Aşırı tepki      E) Anlayış

  14. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: C) Sabır 1. Soruda, sürücünün ışığın sarıya dönmesiyle hemen korna çaldığı ve yeşile dönmesi için 1 saniye bile bekleyemediği belirtilmektedir. 2. Bu durum, sürücünün sabırlı olmadığını gösterir. 3. Trafikte sabır, diğer sürücülerin ve trafik düzeninin beklenmesi gerektiğini anlama ve uyum sağlama becerisidir. 4. Sürücülerin trafikte sabırlı olmaları, güvenliği artırır ve trafik akışını düzenler.



  15. Bir olay ya da durumda, karşımızdaki kişi hakkında herhangi bir yargıda bulunmadan önce kendimizi onun yerine koyarak olayı/ durumu onun gibi yaşamamız anlamına gelmektedir.
    Yukarıdaki açıklama, trafik adabı açısından da çok ciddi bir öneme sahip olan hangi davranış özelliğine aittir?

    A) Öfke               B) Empati              C) Bastırma
    D) Engelleme      E) Yargılama

  16. Cevap: B Açıklama:

    Bu soruda, bir olay veya durumda karşımızdaki kişi hakkında yargıda bulunmadan önce kendimizi onun yerine koyarak empati yapmanın önemine değinilmektedir. Empati, trafik adabı açısından çok önemli bir davranış özelliğidir. Empati yapmak, diğer sürücülerin duygularını ve perspektifini anlamaya çalışmak, onlara saygı göstermek ve daha hoşgörülü bir trafik ortamı oluşturmak için gereklidir. Bu durumda, doğru cevap B seçeneğidir.



  17. Dolaşım sistemindeki kanın herhangi bir nedenle azalması ile hayati organlara az kan gitmesi sonucu ortaya çıkan duruma ne denir?

    A) Bayılma    B) Kramp   C) Tansiyon düşmesi
    D) Şok          E) Travma

  18. Cevap: D Açıklama:

    Cevap anahtarı: D) Şok. Dolaşım sistemindeki kanın azalması veya hayati organlara yeterli kanın ulaşmaması durumuna şok denir. Şok, genellikle kan kaybı, travma, ağır enfeksiyonlar veya kalp krizi gibi durumlar sonucunda ortaya çıkar. Kan hacmindeki azalma veya kanın etkin dolaşımının bozulması nedeniyle vücudun oksijen ve besin maddelerine olan ihtiyacı karşılanamaz. Bu durumda, hayati organlar ve dokular yeterli oksijen ve besin alamazlar, bu da ciddi sonuçlara yol açabilir.



  19. Egzoz gazı nasıl etki ederek zehirlenme yapar?

    A) Kan basıncını düşürerek
    B) Kanın hücrelere oksijen taşımasını engelleyerek
    C) Kanın yoğunluğunu artırarak
    D) Kan dolaşımını yavaşlatarak
    E) Kan akışını hızlandırarak

  20. Cevap: B Açıklama:

    Cevap anahtarı: B) Kanın hücrelere oksijen taşımasını engelleyerek Egzoz gazları, özellikle araçların yanma sürecinden kaynaklanan karbon monoksit (CO) gibi zehirli gazları içerir. Bu gazlar solunduğunda vücutta karbon monoksit bağlanarak oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin oksijen taşıma kapasitesini azaltır. Karbon monoksit, oksijenin kırmızı kan hücrelerine bağlanmasını engeller ve böylece dokulara yeterli oksijenin taşınmasını zorlaştırır. Bu durum, vücut hücrelerinin oksijen açlığına ve zehirlenmeye neden olur.



  21. Turnike malzemesi olarak kullanılması sakıncalı olan hangisidir?

    A) Kravat    B) Mendil                C) Tel
    D) Eşarb     E) İpek bez

  22. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: C) Tel. Turnike, kanama kontrolü için kullanılan bir yöntemdir ve kanamanın durdurulmasına yardımcı olur. Turnike malzemesi olarak kullanılan şeylerin sıkı ve dayanıklı olması önemlidir. Kravat, mendil, eşarp veya ipek bez gibi malzemeler, kanamayı etkili bir şekilde durdurmak için yeterli sıkılığı sağlamayabilirler. Ancak, tel sıkı ve sağlam bir malzemedir ve turnike olarak kullanılması uygun olabilir.



  23. Şok durumunda bozulan sistem aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Sinir sistemi                  B) Dolaşım sistemi
    C) Sindirim sistemi            D) Üreme sistemi
    E) Hiçbiri

  24. Cevap: B Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: B) Dolaşım sistemi Şok durumu, vücudun hayati organlara yeterli oksijen ve kan akışını sağlayamaması durumunda ortaya çıkar. Bu durumda bozulan sistem dolaşım sistemi olur. Dolaşım sistemi, kanı taşıyarak oksijenin ve besin maddelerinin vücuda dağılmasını sağlar. Şok durumunda, dolaşım sistemi etkilenir ve kan basıncı düşer, organlara yeterli kan ve oksijen ulaşamaz.



  25. girişi olmayan yol
    Levhasını hangi anlama gelmektedir?

    A) Dur
    B) Yol ver
    C) Girişi olmayan yol
    D) Karşıdan gelene yol ver
    E) Taşıt trafiğine kapalı

  26. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: C) Girişi olmayan yol. Verilen trafik levhası "Girişi olmayan yol" anlamına gelir. Bu levha, sürücülere belirtilen yönde ilerlemelerinin mümkün olmadığını ve yolun girişinin kapalı olduğunu bildirir. Levhada yer alan kırmızı daire, yolun sonu veya kapalı olduğunu gösterir.



  27. karşıdan gelene yol ver
    Levhasını hangi anlama gelmektedir?

    A) Dur
    B) Yol ver
    C) Girişi olmayan yol
    D) Karşıdan gelene yol ver
    E) Taşıt trafiğine kapalı

  28. Cevap: D Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: D) Karşıdan gelene yol ver. Verilen trafik levhası "Karşıdan gelene yol ver" anlamına gelir. Bu levha, sürücülere bulundukları yolda karşıdan gelen araçlara öncelik verme gerektiğini bildirir. Sürücüler, bu levhayı görünce yolun karşı şeridindeki araçların geçişine izin vermelidir.



  29. Aşağıdakilerden hangisi sağlık hizmetlerinden biridir?

    A) Dünya Sağlık Örgütü
    B) Birleşmiş Milletler
    C) Koruyucu sağlık hizmetleri
    D) NATO
    E) Avrupa Birliği

  30. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı C şıkkıdır. "Koruyucu sağlık hizmetleri", sağlık hizmetlerinin bir türüdür. Koruyucu sağlık hizmetleri, hastalıkları önlemeye yönelik faaliyetleri içerir ve sağlığı korumaya odaklanır. Bu hizmetler, aşılar, rutin sağlık kontrolleri, sağlıklı yaşam tarzı eğitimi, hastalık taramaları gibi etkinlikleri kapsar. Sağlık hizmetlerinin genel amacı olan hastalıkların tedavi edilmesi yanında, koruyucu sağlık hizmetleri hastalıkların önlenmesine ve erken teşhisine yönelik önemli bir rol oynar.



  31. sağdan daralan yol
    Yukarıda verilen trafik levhası hangi anlama gelmektedir?

    A) Sağdan daralan yol
    B) Soldan daralan yol
    C) Her iki taraftan daralan yol
    D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol
    E) Kaygan yol

  32. Cevap: A Açıklama:

    Cevap anahtarı: A) Sağdan daralan yol Bu soruda verilen trafik levhasının hangi anlama geldiği sorulmaktadır. Trafik levhaları, sürücülere yol koşulları hakkında bilgi verirken, sürücülerin uygun önlemleri almasını sağlar. Verilen trafik levhası aşağıdaki anlama gelir: A) Sağdan daralan yol: Levha, sürücülere yolun sağ taraftan daralacağını belirtir. Sürücülerin hızlarını düşürmeleri ve gerektiğinde sağa doğru yönlendirmeleri gerekebilir. Diğer seçenekler şu şekildedir: B) Soldan daralan yol: Bu seçenek doğru değildir çünkü verilen levha sağdan daralma durumunu göstermektedir, soldan daralma değil. C) Her iki taraftan daralan yol: Bu seçenek doğru değildir çünkü verilen levha sadece sağdan daralma durumunu göstermektedir, her iki taraftan daralma değil. D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol: Bu seçenek doğru değildir çünkü verilen levha yolun sonlandığı bir su kütlesi ile ilgili bilgi vermemektedir. E) Kaygan yol: Bu seçenek doğru değildir çünkü verilen levha yolun kaygan olduğunu göstermemektedir.



  33. kaygan yol
    Yukarıda verilen trafik levhası hangi anlama gelmektedir?

    A) Sağdan daralan yol
    B) Kaygan yol
    C) Her iki taraftan daralan yol
    D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol
    E) Soldan daralan yol

  34. Cevap: B Açıklama:

    Sorunuz, verilen trafik levhasının hangi anlama geldiğini sormaktadır. Cevap anahtarına göre, trafik levhası B seçeneği olan "Kaygan yol" anlamına gelmektedir. Verilen trafik levhası resmindeki sembol, bir kaygan yolu temsil etmektedir. Bu levha, yolun kaygan olabileceği durumlarda sürücüleri uyarır. Genellikle yağışlı havalarda veya buzlu yollarda görülür. Bu levha, sürücülerin hızlarını azaltmalarını ve dikkatli olmalarını sağlamak amacıyla kullanılır.



  35. kasisli yol
    Yukarıda verilen trafik levhası hangi anlama gelmektedir?

    A) Kasisli yol
    B) Kaygan yol
    C) Her iki taraftan daralan yol
    D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol
    E) Soldan daralan yol

  36. Cevap: A Açıklama:

    Cevap anahtarı: A) Kasisli yol



  37. her iki taraftan daralan yol
    Yukarıda verilen trafik levhası hangi anlama gelmektedir?

    A) Kasisli yol
    B) Kaygan yol
    C) Her iki taraftan daralan yol
    D) Deniz veya nehir kıyısında biten yol
    E) Soldan daralan yol

  38. Cevap: C Açıklama:

    Cevap anahtarına göre, trafik levhası C seçeneği olan "Her iki taraftan daralan yol" anlamına gelmektedir. Verilen trafik levhası resmindeki sembol, her iki taraftan daralan bir yolu temsil etmektedir. Bu levha, sürücüleri daralan yol segmenti hakkında bilgilendirmek ve trafik düzenini sağlamak için kullanılır. Sürücüler, bu levhayı gördüklerinde hızlarını düşürmeli ve diğer araçlara yol vermelidir.



  39. Yaya geçitlerinde yaya hakları için ne tür işaretler kullanılır?

    A) Turuncu işaretler           B) Kırmızı işaretler
    C) Yeşil işaretleri                D) Siyah işaretler
    E) Beyaz işaretler

  40. Cevap: E Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı, seçenek E olan "Beyaz işaretler" olarak belirlenir. Yaya geçitlerinde yaya haklarını belirtmek için genellikle beyaz işaretler kullanılır. Bu işaretler, sürücülerin ve diğer araç kullanıcılarının yaya geçidini fark etmelerini ve yaya trafiğine öncelik vermelerini sağlamak için tasarlanmıştır. Yaya geçitlerinde yaya haklarını göstermek için beyaz işaretler kullanılır. Bu işaretler genellikle zebra çizgileri şeklinde olup, yolu yaya trafiğine ayrıştırır ve sürücülerin yaya geçidini fark etmelerini sağlar. Beyaz işaretler, yayaların güvenli bir şekilde yolun karşısına geçebilmeleri ve araçların yaya önceliğine dikkat etmeleri için önemli bir görsel uyarıdır.



  41. Trafik kazalarında sürücü hatalarından en yaygın olanı nedir?

    A) Hız yapmak
    B) Alkol kullanımı
    C) Dikkatsizlik
    D) Aracın bakımını yapmamak
    E) Kırmızı ışıkta geçmek

  42. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı, seçenek C olan "Dikkatsizlik" olarak belirlenir. Trafik kazalarında sürücü hatalarından en yaygın olanı, dikkatsizlik olarak bilinir. Dikkatsizlik, sürücünün yol koşullarına, trafik işaretlerine ve diğer araçlara yeterince dikkat etmemesi veya dikkatinin dağılması durumunda ortaya çıkar. Trafik kazalarında sürücü hatalarının çeşitli nedenleri vardır, ancak dikkatsizlik en yaygın olanıdır. Sürücüler, cep telefonu kullanımı, yol yolculuğu, araç içi düzenlemeler veya diğer dikkat dağıtıcı faktörler nedeniyle dikkatlerini yoldan ayırabilir. Bu dikkatsizlik, trafik kurallarına uymama, diğer araçlara çarpmalar, kavşaklarda hatalı manevralar gibi potansiyel kazalara yol açabilir.



  43. Emniyet kemeri takmanın ne gibi yararları vardır?

    A) Aracın yakıt tüketimini azaltır
    B) Aracın hızını artırır
    C) Sürücü ve yolcuların yaşamını korur
    D) Aracın fren performansını artırır
    E) Sürücünün dikkatini artırır

  44. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı, seçenek C olan "Sürücü ve yolcuların yaşamını korur" olarak belirlenir. Emniyet kemerinin takılmasının temel yararlarından biri, sürücü ve yolcuların yaşamlarını korumasıdır. Emniyet kemeri, trafik kazalarında vücudun daha iyi bir şekilde sabitlenmesini sağlayarak yaralanma riskini azaltır. Emniyet kemeri takmanın önemli yararları vardır. Öncelikli olarak, emniyet kemeri sürücü ve yolcuların yaşamlarını korur. Kaza durumunda vücudun daha iyi bir şekilde sabitlenmesini sağlar ve ciddi yaralanmaların önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca, emniyet kemeri takmanın trafik kurallarına uyum sağladığı ve güvenli bir sürüş ortamı yarattığı unutulmamalıdır.



  45. Sürücüler hangi durumda alkollü araç kullanabilirler?

    A) Hiçbir durumda
    B) Yalnızca ölçülü miktarda alkollü içecek aldıklarında
    C) Yalnızca arkadaşlarıyla gezmeye çıktıklarında
    D) Yalnızca kısa mesafelerde
    E) Yalnızca gece saatlerinde

  46. Cevap: A Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı A) Hiçbir durumda'dır. Sürücüler, hiçbir durumda alkollü araç kullanmamalıdır. Alkollü araç kullanmak, hem sürücünün kendi güvenliğini hem de diğer insanların güvenliğini tehlikeye atar. Alkol, motor becerileri, tepki süresi ve konsantrasyon üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Dolayısıyla, sürücülerin alkollü araç kullanmaktan kaçınmaları önemlidir. Soruda sürücülerin hangi durumda alkollü araç kullanabilecekleri sorulmaktadır. Sorunun cevap anahtarı A) Hiçbir durumda'dır. Alkollü araç kullanmak, trafik güvenliğini tehlikeye atar ve kazalara neden olabilir. Alkol, motor becerileri, tepki süresi, konsantrasyon ve karar verme yeteneği üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Dolayısıyla, sürücülerin alkollü araç kullanmaktan kaçınmaları ve alkollüyken araç kullanmamaları gerekmektedir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




TUZLA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Detayları

TUZLA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 9 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 23 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 25 Mart 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için TUZLA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Testini Çöz tıklayın. TUZLA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

TUZLA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


TUZLA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • ARAÇLARIN KAYIT-TESCİL İŞLEMLERİ
    1. Kayıt tescili zorunlu tutulan araçlar.
    2. Tescil işlemi yapmaya yetkili kuruluşlar.
    3. Tescil işlemini yaptırmaya veya süresini geciktiren araç sahiplerine uygulanacak cezalar.
    4. Tescil süreleri.
  • SÜRÜCÜ BELGESİ ALMA İŞLEMLERİ
    1. Sürücü adaylarında aranacak şartlar. (Yaş, öğrenim, sağlık, eğitim gördüğüne dair belge, sınav, hükümlü olmama şartları
    2. Sürücü belgesi alma, araç kullanırken bulundurma ve istenildiğinde yetkilileri gösterme zorunluluğu.
    3. Sürücü belgesi vermeye yetkili kuruluşlar.

Ayrıca

Trafik adabına sahip olma, sürücülerin trafik kurallarına uymalarını sağlama ve kendileri ile diğer sürücülerin güvenliğini önemseme becerisini içerir.

Yardımlaşma, trafikteki sürücülerin birbirlerine yardım etme ve destek olma becerisini ifade eder.

Trafikte sabırlı olma becerisi ve trafik kurallarına uyum sağlama.

Empati, trafikte diğer sürücülerle anlayışlı ve empatik bir şekilde iletişim kurma yeteneğini ifade eder.

Dolaşım sistemiyle ilgili olan şok durumunu tanımak ve hayati organlara az kan gitmesi durumunda ortaya çıkan belirtileri bilmek.

Egzoz gazlarının içerdiği karbon monoksitin nasıl çalışarak oksijen taşımasını engellediğini anlamak ve egzoz gazı zehirlenmesinin tehlikelerini bilmek.

Doğru malzeme seçimi, kanama kontrolünde etkili bir şekilde kullanılabilen turnike yöntemini anlamak.

Şok durumunun dolaşım sistemi üzerindeki etkilerini anlamak.

Trafik levhalarını tanıyarak, trafik kurallarına uygun davranma becerisi.

Trafik levhalarını tanıyarak, trafik kurallarına uygun davranma becerisi.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini anlama ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesinde rol oynayan faaliyetleri tanıma becerisi geliştirilir.

Verilen trafik levhasının sağdan daralan yol anlamına geldiğini ve sürücülerin bu duruma dikkat etmeleri gerektiğini öğreniriz.

Verilen trafik levhası, cevap anahtarına göre "Kaygan yol" anlamını taşır ve sürücüleri kayganlık durumunda dikkatli olmaya teşvik eder.

Çözüm açıklaması: Bu soruda verilen trafik levhasının hangi anlama geldiği sorulmaktadır. Trafik levhaları, sürücülere yol koşulları hakkında bilgi verirken, sürücülerin uygun önlemleri almasını sağlar. Verilen trafik levhası aşağıdaki anlama gelir: A) Kasisli yol: Levha, sürücülere yolun kasislerle donatıldığını belirtir. Sürücülerin hızlarını düşürmeleri ve dikkatli bir şekilde seyretmeleri gerekebilir

Verilen trafik levhası, cevap anahtarına göre "Her iki taraftan daralan yol" anlamını taşır ve sürücülere daralan yol segmentine uygun şekilde davranmalarını hatırlatır.

Yaya geçitlerinde kullanılan beyaz işaretlerin yaya haklarını temsil ettiğini ve sürücülerin yaya trafiğine öncelik vermeleri gerektiğini anlamak.

Trafik kazalarında en yaygın sürücü hatasının dikkatsizlik olduğunu anlamak ve dikkatli olmanın trafik güvenliği için önemli olduğunu kavramak.

Emniyet kemerinin takılmasının sürücü ve yolcuların yaşamlarını koruma amacı taşıdığını anlamak ve trafik güvenliği için emniyet kemeri kullanımının önemini kavramak.

Sürücüler, hiçbir durumda alkollü araç kullanmamalıdır.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

TUZLA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ sınavı 9.Sınıf kategorisinin Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

TUZLA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Testi İstatistikleri

Bu sınav 9 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 27 kere doğru, 13 kere yanlış cevap verilmiş.

TUZLA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Sınavını hangi formatta indirebilirim?

TUZLA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız TUZLA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

TUZLA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf
  9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi Ünite Özetleri