Trafik Güvenliği Sene Sonu Test 1

Trafik Güvenliği Sene Sonu Test 1 sınavı 4.Sınıf kategorisinin Trafik Güvenliği alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 22 sorudan oluşmaktadır.



 Trafik Güvenliği Sene Sonu Test 1 CEVAPLARI

  1. Solunum yolunun tıkanması durumunda ne yapılmalıdır?

    A) Kişinin öksürmesine izin verilir
    B) Kişinin sırtına vurulur
    C) Kişinin Heimlich Manevrası yapılır
    D) Diğerleri

  2. Cevap: C Açıklama:

    Solunum yolunun tıkanması durumunda kişiye Heimlich Manevrası yapılır.



  3. İlk yardım çantasında hangi malzemeler bulunmalıdır?

    A) Tıbbi eldivenler, gazlı bez, pamuk
    B) Makas, cımbız, antiseptik solüsyon
    C) Yara bandı, steril sargı bezi, yanık örtüsü
    D) Hepsi

  4. Cevap: D Açıklama:

    İlk yardım çantasında tüm bu malzemeler bulunmalıdır.



  5. Trafikte ilk yardım kimler tarafından yapılmalıdır?

    A) Sadece polis memurları
    B) Sadece sağlık personeli
    C) İlk yardım eğitimi almış kişiler
    D) Kimse

  6. Cevap: C Açıklama:

    İlk yardım uygulamaları, ilk yardım eğitimi almış kişiler tarafından yapılmalıdır.



  7. Hangi acil telefon numarası trafik kazalarında yardım çağırmak için aranmalıdır?

    A) 155    B) 110    C) 112    D) 154    

  8. Cevap: C Açıklama:

    Trafik kazalarında acil yardım istenmesi için 112 aranmalıdır.



  9. Üçgen sargı bezi hangi amaçla kullanılır?

    A) Kanamaları durdurmak         B) Yaralı bölgeyi sabitlemek   
    C) Yanıkları soğutmak           D) Ağrıyı kesmek               
                                   

  10. Cevap: B Açıklama:

    Üçgen sargı bezi, yaralı bölgeyi sabitlemek ve askıya almak için kullanılır.



  11. Antiseptik solüsyon ne zaman kullanılır?

    A) Derin yaralarda     B) Basit yaralarda    
    C) Kırık kemiklerde    D) Yanıklarda         
                          

  12. Cevap: B Açıklama:

    Antiseptik solüsyon, sıyrıklar gibi basit yaraları temizlemek için kullanılır.



  13. Esmark bandajı ne için kullanılır?

    A) Yaraları temizlemek       B) Kanamaları durdurmak     
    C) Kırıkları tedavi etmek    D) Yanıkları sarmak         
                                

  14. Cevap: B Açıklama:

    Esmark bandajı, özellikle kol ve bacaklardaki atardamar kanamalarını durdurmak için kullanılır.



  15. Turnike ne zaman kullanılmalıdır?

    A) Tüm kanamalarda
    B) Sadece küçük kanamalarda
    C) Esmark bandajı ile kanamanın durdurulamadığı durumlarda
    D) Hiçbir zaman

  16. Cevap: C Açıklama:

    Turnike, yalnızca Esmark bandajı ile kanamanın durdurulamadığı durumlarda kullanılmalıdır.



  17. El feneri ilk yardımda ne amaçla kullanılır?

    A) Yaralıyı aydınlatmak      B) Yardım çağırmak          
    C) Yanıkları tedavi etmek    D) Kırıkları sabitlemek     
                                

  18. Cevap: A Açıklama:

    El feneri, yaralıyı aydınlatmak ve yardım çağırmak için kullanılır.



  19. İlk yardım uygulamalarında sakin olmanın önemi nedir?

    A) Yanlış müdahaleleri önler
    B) Yaralının korkmasını azaltır
    C) İlk yardımcının sağlığını korur
    D) Hepsi

  20. Cevap: D Açıklama:

    İlk yardım uygulamalarında sakin olmak, yanlış müdahaleleri önler, yaralının korkmasını azaltır ve ilk yardımcının sağlığını korur.



  21. Yaralıya müdahale ederken hangi hijyen önlemleri alınmalıdır?

    A) Eldiven takmak               B) Ağız ve burnu kapatmak      
    C) Yaralı bölgeyi temizlemek    D) Hepsi                       
                                   

  22. Cevap: D Açıklama:

    Yaralıya müdahale ederken, yaralıyı ve ilk yardımcıyı enfeksiyon riskinden korumak için eldiven takmak, ağız ve burnu kapatmak ve yaralı bölgeyi temizlemek gibi hijyen önlemleri alınmalıdır.



  23. İlk yardımda kazazedeye ilk sorulması gereken soru hangisidir?

    A) Adınız nedir?             B) Nerelisiniz?             
    C) Neler hissediyorsunuz?    D) Kaza nasıl oldu?         
                                

  24. Cevap: C Açıklama:

    İlk yardımda kazazedeye ilk sorulması gereken soru, neler hissettiği ve durumunun nasıl olduğudur.



  25. Şok belirtileri nelerdir?

    A) Hızlı nabız                  B) Soğuk ve nemli cilt         
    C) Hızlı ve yüzeysel solunum    D) Hepsi                       
                                   

  26. Cevap: D Açıklama:

    Şok belirtileri arasında hızlı nabız, soğuk ve nemli cilt ve hızlı ve yüzeysel solunum yer alır.



  27. Hafif yaralanmalar olarak adlandırılan yaralar hangileridir?

    A) Kırıklar         B) Sıyrıklar       
    C) Yanıklar         D) Kas krampları   
                       

  28. Cevap: B Açıklama:

    Hafif yaralanmalar, sıyrık, bere, çürük ve ezik gibi yüzeysel yaralardır.



  29. Hafif yaralanmalarda morarma ve şişmeyi önlemek için ne yapılabilir?

    A) Yaralı bölgeye sıcak kompres uygulamak
    B) Yaralı bölgeye buz uygulamak
    C) Yaralı bölgeye masaj yapmak
    D) Yaralı bölgeye ağrı kesici krem sürmek

  30. Cevap: B Açıklama:

    Buz, kan damarlarını daraltarak morarma ve şişmeyi azaltır.



  31. İlk yardım uygulamalarında öncelikli amaç nedir?

    A) Yaralıya çabuk müdahale etmek
    B) Yaralının acısını dindirmek
    C) Hastaya zarar vermemek
    D) Yaralının korkusunu gidermek

  32. Cevap: C Açıklama:

    İlk yardımın öncelikli amacı, yaralıya daha fazla zarar vermemektir.



  33. Kısmi solunum yolu tıkanmalarında yapılması gereken ilk yardım müdahalesi nedir?

    A) Kazazedeye su vermek
    B) Kazazedeye sakinleştirici vermek
    C) Kazazedeye Heimlich Manevrası uygulamak
    D) Kazazedeye kalp masajı yapmak

  34. Cevap: C Açıklama:

    Heimlich Manevrası, kısmi solunum yolu tıkanmalarında yabancı cismin çıkarılmasını sağlayan bir ilk yardım tekniğidir.



  35. Acil durumlarda hangi numarayı aramak gerekir?

    A) 155    B) 112    C) 183    D) 154    

  36. Cevap: B Açıklama:

    112, tüm acil durumlarda arayabileceğiniz tek bir acil durum numarasıdır.



  37. İlk yardım uygulamalarını kimler yapabilir?

    A) Yalnızca doktorlar ve hemşireler
    B) İlk yardım eğitimi almış kişiler
    C) Herkes
    D) Kimse

  38. Cevap: B Açıklama:

    İlk yardım uygulamalarını, uygun eğitim almış kişiler yapmalıdır.



  39. Motorlu taşıtlarda ilk yardım çantası bulundurmak zorunlu mudur?

    A) Hayır, isteğe bağlıdır
    B) Evet, sürücü ve yolcuların güvenliği için
    C) Sadece ticari araçlarda
    D) Yalnızca uzun yolculuklarda

  40. Cevap: B Açıklama:

    Trafik Kanunu'na göre, tüm motorlu taşıtlarda ilk yardım çantası bulundurulması zorunludur.



  41. Hafif yaralanmalarda bandajlama için hangi malzemeler kullanılabilir?

    A) Gazete kağıdı    B) Temiz bir bez   
    C) Naylon poşet     D) Kot pantolon    
                       

  42. Cevap: B Açıklama:

    Temiz bir bez, yaralı bölgeyi korumak ve enfeksiyonu önlemek için kullanılabilir.



  43. Hafif yanıkların tedavisinde hangi uygulama kullanılmaz?

    Hafif yanıkların tedavisinde hangi uygulama kullanılmaz?

  44. Cevap: A Açıklama:

    Hafif yanıkların tedavisinde antibiyotik krem kullanılmaz.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




Trafik Güvenliği Sene Sonu Test 1 Detayları

Trafik Güvenliği Sene Sonu Test 1 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 22 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 03 Haziran 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için Trafik Güvenliği Sene Sonu Test 1 Testini Çöz tıklayın. Trafik Güvenliği Sene Sonu Test 1 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Trafik Güvenliği Sene Sonu Test 1 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


Trafik Güvenliği Sene Sonu Test 1 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • Trafikte İlk Yardım
    1. Hafif yaralanmalarda yapılacak ilk yardım uygulamalarını araştırır.
    2. İlk yardım uygulamalarında doğru müdahalenin önemini tartışır.
    3. Taşıtlarda bulunması gereken ilk yardım malzemelerini tanır.
    4. Trafikte ilk yardım gerektiren durumlarda kimlerden ve nasıl yardım istenmesi gerektiğini açıklar.

Ayrıca Trafik güvenliği dersi sene sonu test soruları 1, mebsinavlari.com tarafından cevap ve açıklamalı olarak hazırlanmıştır

Solunum yolunun tıkanması durumunda yapılması gerekenleri öğrenmek

İlk yardım çantasında bulunması gereken malzemeleri öğrenmek

Hafif ve ağır yaralanmaları ayırt etme becerisi.

Hafif yaralanmalarda morarma ve şişmeyi kontrol etme yöntemleri.

İlk yardımın ilkeleri ve etik değerleri.

Solunum yolu tıkanmalarında ilk yardım uygulamaları.

Acil durum iletişim becerileri.

İlk yardımın yetkili kişiler tarafından uygulanması gerekliliği.

Trafik mevzuatı ve ilk yardım yükümlülükleri.

Hafif yaralanmalarda uygun bandajlama teknikleri.

Hafif yanıkların uygun tedavisi.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

Trafik Güvenliği Sene Sonu Test 1 sınavı 4.Sınıf kategorisinin Trafik Güvenliği alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

Trafik Güvenliği Sene Sonu Test 1 Testi İstatistikleri

Bu sınav 2 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 34 kere doğru, 10 kere yanlış cevap verilmiş.

Trafik Güvenliği Sene Sonu Test 1 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

Trafik Güvenliği Sene Sonu Test 1 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız Trafik Güvenliği Sene Sonu Test 1 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

Trafik Güvenliği Sene Sonu Test 1 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 4.Sınıf Trafik Güvenliği dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.