sınav scratch 2

sınav scratch 2 sınavı 6.Sınıf kategorisinin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Toplamda 19 sorudan oluşmaktadır.



 sınav scratch 2 CEVAPLARI


  1. scratch sorusu
    Verilen kod hangisini yapar?

    A) Tıklanınca karakterin miyav sesi çalmasını sağlar
    B) Tıklanınca karakterin miyav yazmasını sağlar
    C) Tıklanınca karakterin miyav okumasını sağlar
    D) Tıklanınca karakterin miyav sesini silmesini sağlar

  2. Cevap: A


  3. 6.sınıf scratch sorusu
    Yukarıda verilenlerden kod bloğu hangisini yapar?

    A) Karakteri siler
    B) Karakterin kopyasını oluşturur
    C) Karakteri sonraki kılığa geçirir
    D) Karaktere ses ekler

  4. Cevap: B

  5. Aşağıda verilen kod bloklarından hangisi şart (koşul) komutudur?
    scratch menu sorusu

  6. Cevap: A

  7. Aşağıda verilen kod bloglarından hangisi algılama menüsüne aittir?
    bilişim sorusu

  8. Cevap: C

  9. Aşağıdakilerden hangisi klavyeden istenilen tuşa basıldığında altına gelen kod blogunu çalıştırır?scratch sorusu


  10. Cevap: A

  11. Aşağıdakilerden hangisi tıklandığında arka planı  (sahneyi) değiştirir?



  12. Cevap: B

  13. 6.sınıf koordinat sorusu
    Verilen kod blogunda tıklandığında karakterimizin sürekli olarak AŞAĞI doğru inmesi istenmektedir.
    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 10    B) 5    C) -10    D) 0

  14. Cevap: C

  15. scratch koordinat sorusu
    Şekilde verilen karakterin sağ tarafa doğru ilerleye bilmesi için soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmeidir?

    A) -10    B) -5    C) 0    D) 10

  16. Cevap: D

  17. Aşağıdaki komutlardan hangisi karakteri 15 derece sağa döndürür?

    scratch derece sorusu

  18. Cevap: B

  19. Aşağıdakilerden hangisi çarpma işlemi yapmamızı sağlar?

    scratch operatörler

  20. Cevap: C

  21. Aşağıdakilerden hangisi Scratch'ta belirten sesin çalmasını sağlar?

    scratch ses sorusu

  22. Cevap: A

  23. bilişim sorusu
    Verilen kod blogu çalıştırıldığında hangi sonucu verir?

    A) Hiçbir şey yazmaz
    B) 50 yazar
    C) 15 yazar
    D) 2 yazar

  24. Cevap: B

  25. Aşağıdakilerden hangisi karakterin sonraki kılığa geçmesini sağlar?

    kılık sorusu

  26. Cevap: C

  27. Scratc'ta hangi menü ile değişken oluştururuz?

    A) Hareket              B) Veri
    C) Görünüm            D) Ses

  28. Cevap: B

  29. Aşağıdakilerden hangisi bilgilerimize zarar vermez?

    A) Solucanlar                B) Truva Atı
    C) Güvenlik Duvarı       D) Casus Yazılım

  30. Cevap: C

  31. Aşağıdakilerden hangisinde sahne blue sky olarak değiştirildiğinde karakterin görünmesini sağlar?

    bilişim sorusu

  32. Cevap: C

  33. Scratch programında sahne ne anlama gelmektedir?

    A) Kullanılan bloklar bulunduğu bölümdür.
    B) Yazı yazabildiğimiz bölümdür.
    C) Blokları çekip bıraktığımız yerdir.
    D) Tasarladığımız karakterin hareketini sergilediği bölümdür.

  34. Cevap: D

  35. Scratch programının kullanım amacı hangi şıkta doğru şekilde ifade etmiştir?

    A) Oyun, çizgi film ve animasyon oluşturabiliriz.
    B) Sadece yazı yazmakta kullanabiliriz
    C) Scratch bir bilgisayarın çalışması için gereken donanımdır
    D) Scratch’ı internete girerken kullanırız

  36. Cevap: A

  37. Programlama, bilgisayarların anlayabileceği komutlar dizisini oluşturma sürecidir. Bu ders, Scratch gibi programlama dillerinin temellerini öğretir. Scratch nedir?

    A) Bir programlama dili    B) Bir müzik programı     
    C) Bir video oyunu         D) Bir web sitesi         

  38. Cevap: A Açıklama:

    Cevap Anahtarı: A) Bir programlama dili. Soruda belirtilen Scratch'in ne olduğu sorulmaktadır. Scratch, bir programlama dili olarak kullanılan bir grafiksel programlama aracıdır. Özellikle çocuklar ve acemi programcılar için programlamayı öğrenmeyi kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiştir. Scratch, blok tabanlı bir arayüze sahip olup, kullanıcılar blokları bir araya getirerek programları oluşturabilirler. Bu nedenle doğru cevap A seçeneğidir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




sınav scratch 2 Detayları

sınav scratch 2 4 kere indirildi. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 19 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 11 Mayıs 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için sınav scratch 2 Testini Çöz tıklayın. sınav scratch 2 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

sınav scratch 2 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


sınav scratch 2 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • İLETİŞİM, ARAŞTIRMA VE İŞ BİRLİĞİ
    1. Araştırma
    2. Bilgisayar Ağları
    3. İletişim Teknolojileri ve İş Birliği

Ayrıca scratch

Programlama dillerini tanıma ve programlama araçlarının işlevlerini anlama becerisi.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

sınav scratch 2 sınavı 6.Sınıf kategorisinin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

sınav scratch 2 Testi İstatistikleri

Bu sınav 42 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 604 kere doğru, 125 kere yanlış cevap verilmiş.

sınav scratch 2 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

sınav scratch 2 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız sınav scratch 2 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

sınav scratch 2 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 6.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf
  6.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Ünite Özetleri