Seçmeli Girişimcilik 2.Dönem 1.Sınava Hazırlık Test 2

Seçmeli Girişimcilik 2.Dönem 1.Sınava Hazırlık Test 2 sınavı 12.Sınıf kategorisinin Girişimcilik alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 19 sorudan oluşmaktadır.



 Seçmeli Girişimcilik 2.Dönem 1.Sınava Hazırlık Test 2 CEVAPLARI

  1. Kooperatiflerin şirketlerden ayırt edici özelliği nedir?

    A) Kâr amacıyla kurulmuş olmaları
    B) Sermayelerinin sınırlandırılmış olması
    C) Yalnızca yabancılar tarafından kurulabilmeleri
    D) Kamuya ait olmaları
    E) Üyelerinin sınırlı sorumluluk taşımaları

  2. Cevap: E Açıklama:

    Kooperatifler, karşılıklı yardım ve dayanışmayı amaçlayan, üyelerinin sınırlı sorumluluk taşıdığı tüzel kişilerdir.



  3. Türkiye'de 2015 yılında en çok hangi işletme türü kurulmuştur?

    A) Anonim şirketler      B) Limited şirketler    
    C) Kolektif şirketler    D) Kooperatifler        
    E) Şahıs işletmeleri                             

  4. Cevap: B Açıklama:

    Tablo 4.1'e göre, 2015 yılında Türkiye'de en çok kurulan işletme türü limited şirketlerdir.



  5. 2016 yılında Türkiye'de en az hangi işletme türü kapanmıştır?

    A) Anonim şirketler      B) Limited şirketler    
    C) Komandit şirketler    D) Kolektif şirketler   
    E) Şahıs işletmeleri                             

  6. Cevap: C Açıklama:

    Tablo 4.2'ye göre, 2016 yılında Türkiye'de en az kapanan işletme türü komandit şirketlerdir.



  7. Radyo, TV ve basın yayın alanlarında çalışan işletmeler hangi sektöre aittir?

    A) Tarım    B) Sanayi    C) Ticaret    D) Hizmet    E) İnşaat    

  8. Cevap: D Açıklama:

    Radyo, TV ve basın yayın alanlarında çalışan işletmeler, hizmet sektörüne aittir.



  9. Kamu geliri sağlayan işletmeler hangi sektöre aittir?

    A) Tarım    B) Sanayi    C) Ticaret    D) Hizmet    E) Hiçbiri    

  10. Cevap: D Açıklama:

    Kamu geliri sağlayan işletmeler, devlete ait kuruluşlar olduğundan hizmet sektörüne aittirler.



  11. İş planında genellikle bulunmayan bir madde aşağıdakilerden hangisidir?

    A) İş planı özeti            B) Girişimcinin hedefleri   
    C) Örgütlenme planı          D) Seyahat planı            
    E) Finansal plan                                         

  12. Cevap: D Açıklama:

    Seyahat planları tipik olarak iş planlarında yer alan unsurlar değildir.



  13. İş planı yapmak hangi açıdan önemlidir?

    A) Risk almayı teşvik eder.
    B) Beklenmeyen sorunları önler.
    C) Her zaman kâr elde edilmesini sağlar.
    D) Yalnızca büyük işletmeler için gereklidir.
    E) İş kurma sürecinde zorunlu değildir.

  14. Cevap: B Açıklama:

    İş planı, girişimcilerin beklenmeyen sorunları öngörmelerine ve bunlara göre hazırlık yapmalarına yardımcı olur.



  15. Başarılı girişimcilerin yönetim becerileriyle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) Başarılı planlamacı, uygulayıcı ve denetleyicidirler.
    B) Yönetme ve örgütleme becerilerinden yoksundurlar.
    C) Emirleri yerine getirmekten başka bir şey yapmazlar.
    D) Çalışanlarla etkili iletişim kuramazlar.
    E) Karar alırken danışmanlara bağımlıdırlar.

  16. Cevap: A Açıklama:

    Başarılı girişimciler, projeleri planlamak, hayata geçirmek ve kontrol etmek için gerekli yönetim becerilerine sahiptirler.



  17. Başarısız olan girişimcilerin yaptığı hatalar arasında aşağıdakilerden hangisi bulunur?

    A) İş planı hazırlamamak
    B) Piyasa araştırması yapmak
    C) Doğru zamanda doğru yerde olmak
    D) Ekip çalışmasına önem vermek
    E) Fırsatları değerlendirmek

  18. Cevap: A Açıklama:

    Başarısız girişimciler genellikle iş planı hazırlamayı ihmal ederler, bu da başarısızlığa yol açar.



  19. Başarılı girişimcilerin karar verme sürecinde izlediği strateji aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Rasgele seçim               B) Zamanında ve doğru karar   
    C) Başkalarına danışmama       D) Risk almaktan kaçınma      
    E) Aceleci davranma                                          

  20. Cevap: B Açıklama:

    Başarılı girişimciler, zamanında ve doğru kararlar alırlar, çünkü karar verme süreçlerine önemli bir önem verirler.



  21. Girişimcilik örnekleri incelendiğinde, başarılı girişimcilerin aşağıdaki özelliklerden hangisinde yetersiz kaldığı görülebilir?

    A) Yeterli sermaye        B) İş tecrübesi          
    C) Planlama becerileri    D) Özgüven               
    E) Yaratıcılık                                     

  22. Cevap: B Açıklama:

    Başarılı girişimciler genellikle iş tecrübesine sahiptir ve bu da onları diğerlerinden ayırır.



  23. Başarılı girişimciliğin temel özelliklerinden hangisi değildir?

    A) Yenilikçi olmak
    B) Mali disipline sahip olmak
    C) Risk almayı sevmek
    D) Rekabetten kaçınmak
    E) Finans kaynaklarına yakın olmak

  24. Cevap: D Açıklama:

    Başarılı girişimcilik, rekabeti yapıcı bir şekilde kullanır ve bundan kaçınmaz.



  25. Aşağıdakilerden hangisi finans kaynaklarına yakın olmanın bir avantajıdır?

    A) Ticari faaliyetler için ek fon bulma
    B) Düşük faizli krediler alma
    C) Devlet yardımlarına erişme
    D) Hisse senedi ihracı yapma
    E) Hepsi

  26. Cevap: E Açıklama:

    Finans kaynaklarına yakın olmak, girişimcilerin tüm bu avantajlara erişmesine olanak tanır.



  27. Ekip çalışmasının girişimcilik başarısında rolü nedir?

    A) Sorunları hızlı çözme
    B) Yeni fikirler üretme
    C) Müşteri memnuniyetini artırma
    D) Maliyetleri düşürme
    E) Hepsi

  28. Cevap: E Açıklama:

    Ekip çalışması, tüm bu avantajları sağlayarak girişimcilik başarısında çok önemli bir faktördür.



  29. Aşağıdakilerden hangisi Boyalı köyü girişimcilik örneğinde başarıya katkı sağlamıştır?

    A) Kiraz üretiminde ihracata yönelme
    B) Sulama göleti ve damlama sulama tesislerinin kurulması
    C) Eğitim ve destek programlarına katılım
    D) Belirsizliğin azaltılması
    E) Hepsi

  30. Cevap: E Açıklama:

    Boyalı köyünde tüm bu faktörler bir arada başarıya katkı sağlamıştır.



  31. "Avrupa İçin Bir Vizyon" sergisinde ödül alan proje hangi özelliğiyle öne çıkmıştır?

    A) Çevre dostu olması
    B) Geleneksel mimariyi kullanması
    C) Modern şehir planlaması yaklaşımı getirmesi
    D) Düşük maliyetli olması
    E) Büyük ölçekli olması

  32. Cevap: C Açıklama:

    Proje, şehir planlamasına Avrupalı bir yaklaşım getirdiği için ödül almıştır.



  33. Girişimcinin projesinin finansal sorunlar yaşamasıyla sonuçlanmasının nedeni nedir?

    A) Rekabetin yüksek olması
    B) Finans yönetiminin zayıf olması
    C) Müşteri talebinin azalması
    D) Hammadde fiyatlarının yükselmesi
    E) Doğal afetler

  34. Cevap: B Açıklama:

    Finansal sorunlar, girişimcinin finans yönetimindeki yetersizliğinden kaynaklanmıştır.



  35. İçerikteki girişimin başarılı olmasının başlıca nedeni nedir?

    A) Geleneksel ve modern mimariyi birleştirmesi
    B) Golf ve tenis sahaları bulunması
    C) Prestijli bir sosyal yaşam alanı olması
    D) Düşük maliyetlerle inşa edilmesi
    E) Büyük bir yatırımcının desteklemesi

  36. Cevap: A Açıklama:

    Girişim, geleneksel ve modern mimariyi birleştirerek benzersiz bir yaşam tarzı sunmasıyla başarılı olmuştur.



  37. Girişimcinin projesinin özelliği nedir?

    A) Bir şehirde inşa edilmiş olması
    B) Geleneksel köy yaşamı sunması
    C) Yüksek teknolojili olması
    D) Sadece zenginlere hitap etmesi
    E) Eğitim ve sağlık hizmetleri sağlaması

  38. Cevap: B Açıklama:

    Girişimcinin projesi, geleneksel köy yaşamı ile modern olanakları birleştiren bir yaşam alanı özelliğine sahiptir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




Seçmeli Girişimcilik 2.Dönem 1.Sınava Hazırlık Test 2 Detayları

Seçmeli Girişimcilik 2.Dönem 1.Sınava Hazırlık Test 2 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 19 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 02 Mart 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için Seçmeli Girişimcilik 2.Dönem 1.Sınava Hazırlık Test 2 Testini Çöz tıklayın. Seçmeli Girişimcilik 2.Dönem 1.Sınava Hazırlık Test 2 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Seçmeli Girişimcilik 2.Dönem 1.Sınava Hazırlık Test 2 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test



Ayrıca 12.sınıf girişimcilik dersi 2.dönem 1.sınava hazırlık test soruları 2, mebsinavlari.com tarafından hazırlanmıştır

İşletme Türlerini Anlama

İşletme Verilerinin İncelenmesi

İşletme Verilerinin İncelenmesi

İşletmelerin İşleyişlerine Göre Sınıflandırmasını Anlama

İşletmelerin İşleyişlerine Göre Sınıflandırmasını Anlama

İş planının içeriğini anlama

İş planının önemini anlama

Yönetim ve organizasyonun önemi

İş planının önemi

Karar verme süreci

İş tecrübesinin önemi

Girişimcilik özelliklerini anlama

Girişimcilikte finansmanın önemini anlama

Ekip çalışmasının girişimcilik üzerindeki etkilerini anlama

Girişimcilik örneklerini analiz etme

Başarılı girişimlerin özelliklerini tanıma.

Girişim başarısızlıklarının finansal nedenlerini belirleme.

Başarılı girişimlerin özelliklerini tanıma.

Girişimlerin yenilikçi özelliklerini anlama.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

Seçmeli Girişimcilik 2.Dönem 1.Sınava Hazırlık Test 2 sınavı 12.Sınıf kategorisinin Girişimcilik alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

Seçmeli Girişimcilik 2.Dönem 1.Sınava Hazırlık Test 2 Testi İstatistikleri

Bu sınav 3 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 8 kere doğru, 36 kere yanlış cevap verilmiş.

Seçmeli Girişimcilik 2.Dönem 1.Sınava Hazırlık Test 2 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

Seçmeli Girişimcilik 2.Dönem 1.Sınava Hazırlık Test 2 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız Seçmeli Girişimcilik 2.Dönem 1.Sınava Hazırlık Test 2 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

Seçmeli Girişimcilik 2.Dönem 1.Sınava Hazırlık Test 2 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 12.Sınıf Girişimcilik dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

12.Sınıf Girişimcilik Sınavı Hazırla
  12.Sınıf Girişimcilik Dersi Ünite Özetleri