Ortaokul 5.Sınıf Siyer 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2

Ortaokul 5.Sınıf Siyer 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavı 5.Sınıf kategorisinin Peygamberimizin Hayatı alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 Ortaokul 5.Sınıf Siyer 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 CEVAPLARI

  1. Sahabilerin Peygamberimiz (s.a.v.)'e beslediği duygular nelerdi?

    A) Korku ve saygı          B) Sevgi ve saygı         
    C) Nefret ve kıskançlık    D) İtaat ve hayranlık     
                              

  2. Cevap: B Açıklama:

    Sahabiler, Peygamberimiz (s.a.v.)'e büyük bir sevgi ve saygı beslerlerdi. Onu canlarından çok severlerdi.



  3. Ebu Said el-Hudrî, hangi yaşta Bedir Savaşı'na katılmak istemiştir?

    A) 10    B) 13    C) 15    D) 18    

  4. Cevap: B Açıklama:

    Ebu Said el-Hudrî, Bedir Savaşı'nda 13 yaşındaydı.



  5. Ebu Said el-Hudrî, neden Resulullah'a (s.a.v) yardım istemeye gitmiştir?

    A) Çünkü evi çok fakirdi ve geçim sıkıntısı çekiyordu.
    B) Çünkü babası şehit olmuştu ve maddi yardıma ihtiyacı vardı.
    C) Çünkü hastalanmıştı ve şifa bulmak istiyordu.
    D) Çünkü Resulullah'ı çok seviyordu ve ona yakın olmak istiyordu.

  6. Cevap: A Açıklama:

    Ebu Said el-Hudrî'nin babası şehit olduktan sonra ailesi geçim sıkıntısı çekiyordu. Bu nedenle Ebu Said, Resulullah'a (s.a.v) yardım istemeye gitmiştir.



  7. Hangi sahabe, Peygamber Efendimizin (s.a.v) manevi torunuydu?

    A) Abdullah bin Abbas    B) Ebu Said el Hudri    
    C) Üsame bin Zeyd        D) Zeyd bin Hârise      
                            

  8. Cevap: C Açıklama:

    Üsame bin Zeyd, Peygamber Efendimizin (s.a.v) sevdiği dadısı Ümmü Eymen'in oğluydu ve manevi torunu olarak kabul ediliyordu.



  9. Hangi sahabe, Hendek Savaşı'na katılım isteği yaşından dolayı kabul edilmedi?

    A) Üsame bin Zeyd        B) Abdullah bin Abbas   
    C) Ebu Said el Hudri     D) Zeyd bin Hârise      
                            

  10. Cevap: A Açıklama:

    Üsame bin Zeyd, Hendek Savaşı'na katılmak istediğinde yaşı çok küçüktü ve bu nedenle Peygamber Efendimiz (s.a.v) tarafından savaşa alınmadı.



  11. Peygamberimiz'e neden Habibullah denmiştir?

    A) Çünkü Allah'ı çok severdi ve Allah da onu severdi.
    B) Çünkü bütün insanlardan daha zengindi.
    C) Çünkü çok güzel bir sesi vardı.
    D) Çünkü çok uzun yaşadı.

  12. Cevap: A Açıklama:

    Habibullah, Allah'ın sevgilisi demektir ve Peygamber Efendimiz'in Allah'a olan sevgisi ve Allah'ın ona olan sevgisi ile bilinirdi.



  13. Peygamberimizin samimiyetinin en önemli göstergesi nedir?

    A) Gece gündüz ibadet etmesi     B) İnsanlarla adil davranması   
    C) Çocuklara selam vermesi       D) Güzel kokular sürünmesi      
                                    

  14. Cevap: B Açıklama:

    Peygamber Efendimiz, ibadetlerinde olduğu kadar insani ilişkilerinde de samimi ve içten davranmış, gösterişten kaçınmıştır.



  15. Peygamberimizin çevre temizliği konusunda söylediği bir söz hangisidir?

    A) Allah temizliği sevmez.
    B) Avlularınızı kirletin.
    C) Ortak kullanım alanlarını temiz tutun.
    D) Çöpü rastgele yerlere atın.

  16. Cevap: C Açıklama:

    Peygamber Efendimiz, çevrenin temiz tutulması gerektiğini vurgulamış ve ortak kullanım alanlarını temiz tutmaya teşvik etmiştir.



  17. Allah Resulü hangi ortamda daima güler yüzlü olurdu?

    A) Sadece cemaatle yaptığı sohbetlerde
    B) Yalnız kaldığında
    C) Her zaman
    D) Sadece sevinçli olduğu zaman

  18. Cevap: C Açıklama:

    Sevgili Peygamberimiz her zaman güler yüzlü olmuştur, sadece belirli ortamlarda değil.



  19. Peygamber Efendimiz neden çarşıya ve pazara giderdi?

    A) İbadet etmek için
    B) Ticaret yapmak için
    C) İnsanlarla sohbet etmek için
    D) Vaaz vermek için

  20. Cevap: B Açıklama:

    Peygamber Efendimiz ticaretle meşgul olarak kimseye muhtaç olmadan geçimini sağlıyordu.



  21. Peygamberimiz (s.a.v), kız çocuklarına karşı hangi tutumu sergilemiştir?

    A) Uzak durmuştur                B) Onları hor görmüştür         
    C) Onlara çok değer vermiştir    D) Onlara değer vermemiştir     
                                    

  22. Cevap: C Açıklama:

    Metinde, Peygamberimizin (s.a.v) kız çocuklarına çok değer verdiği, onlarla yakından ilgilendiği vurgulanmıştır.



  23. Peygamberimizin ilk Müslüman çocuk olduğu düşünülen kişi kimdir?

    A) Hz. Ali               B) Hz. Zeyd b. Hârise   
    C) Hz. Hasan             D) Hz. Hüseyin          
                            

  24. Cevap: B Açıklama:

    Metinde, Zeyd b. Hârise'nin ilk Müslüman çocuk olduğu ima edilmektedir.



  25. Peygamberimizin torunlarına verdiği lakap nedir?

    A) Reyhan    B) Sevgili    C) Gül    D) Yıldız    

  26. Cevap: A Açıklama:

    Peygamberimiz, torunları Hasan ve Hüseyin'e "reyhan" (güzel kokulu bitki) lakabını vermiştir.



  27. Peygamberimizin çocuklara nasihatlerinden biri nedir?

    A) Şüpheli şeylerden kaçınmak    B) Çok konuşmak                 
    C) Yalan söylemek                D) Kibirli davranmak            
                                    

  28. Cevap: A Açıklama:

    Peygamberimiz, Hasan'a şüpheli şeylerden uzak durması gerektiğini öğütlemiştir.



  29. Hz. Enes'in Peygamberimizden aldığı künye nedir?

    A) Ebu Süfyan    B) Ebu Bekir    C) Ebu Hamza    D) Ebu Talha    

  30. Cevap: C Açıklama:

    Metinde, Peygamberimizin Hz. Enes'e "Ebu Hamza" künyesini verdiği anlatılmaktadır.



  31. Hz. Enes, Peygamberimize hizmet etmeyi neden çok seviyordu?

    A) Para kazanmak için
    B) Ünlü olmak için
    C) Allah ve Peygamber sevgisiyle
    D) Ailesini mutlu etmek için

  32. Cevap: C Açıklama:

    Metinde, Hz. Enes'in Peygamberimize hizmet etmesindeki en büyük motivasyonunun Allah ve Peygamber sevgisi olduğu vurgulanmaktadır.



  33. Râfi'yi açlıktan kurtaran kişi kimdi?

    A) Peygamber Efendimiz (s.a.v)
    B) Hz. Ebû Bekir
    C) Hz. Ömer
    D) Hz. Osman

  34. Cevap: A Açıklama:

    Râfi'nin hurma ağaçlarını taşladığı için yakalanmasının ardından açlıktan kurtulmasını sağlayan kişi Peygamber Efendimiz'di.



  35. Peygamber Efendimizin (s.a.v) küçük bir kıza hediye ettiği şey neydi?

    A) Gömlek    B) Takke    C) Ayakkabı    D) Oyuncak    

  36. Cevap: A Açıklama:

    Metinde, Peygamberimizin (s.a.v) küçük kıza bir gömlek hediye ettiği belirtilmektedir.



  37. Hz. Es'ad bin Zürâre'nin yetimlere sahip çıkan kişi kimdir?

    A) Peygamber Efendimiz (s.a.v)
    B) Hz. Ömer
    C) Hz. Ali
    D) Hz. Ebubekir

  38. Cevap: A Açıklama:

    Metinde, Hz. Es'ad bin Zürâre'nin kızlarının Peygamber Efendimiz (s.a.v) tarafından sahiplenildiği açıkça belirtilmektedir.



  39. Peygamber Efendimiz (s.a.v), yetimlere neden sahip çıkılmasını tavsiye etmiştir?

    A) Allah'ın (c.C) rızasını kazanmak için
    B) Toplumsal huzuru sağlamak için
    C) Çocukların eğitimini kolaylaştırmak için
    D) Ülkenin ekonomisini güçlendirmek için

  40. Cevap: A Açıklama:

    Metinde, "Yetimlere sahip çıkmak, Allah'ın (c.c) rızasını kazanmak için tavsiye edilmiştir." denmektedir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




Ortaokul 5.Sınıf Siyer 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Detayları

Ortaokul 5.Sınıf Siyer 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 22 Mayıs 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için Ortaokul 5.Sınıf Siyer 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Testini Çöz tıklayın. Ortaokul 5.Sınıf Siyer 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Ortaokul 5.Sınıf Siyer 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


Ortaokul 5.Sınıf Siyer 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • PEYGAMBERİMİZ VE SAHABE
    1. Bir Hadis Öğreniyorum
    2. Çocuk Sahabiler
    3. Peygamberimizin Yol Arkadaşları: Sahabiler
    4. Sahabenin Dilinden Peygamberimiz

Ayrıca 5.sınfı siyer dersi 2.dönem sonu yazılıya hazırlık test soruları 2, cevap ve açıklamalı olarak müfredata uygun hazırlanmıştır

Sahabilerin Peygamberimiz (s.a.v.)'e olan bağlılıklarını ve duygularını anlamak.

Resulullah'ın çocuk sahabelerinin hayatları ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak.

Resulullah'ın sahabelerinin yaşam tarzı ve sosyal yardımlaşma konusundaki hassasiyetlerini anlamak.

Peygamber Efendimizin (s.a.v) yakın çevresini ve sahabeleri tanıma.

Peygamber Efendimizin (s.a.v) sahabelerinin savaşlarda yaptıkları fedakarlıkları ve cesaretlerini bilme.

Peygamberimiz'in temel özelliklerini bilmek.

Peygamberimizin samimiyetini ve insanlarla iletişim kurma şeklini anlar.

Peygamberimizin çevre temizliğine gösterdiği hassasiyeti ve bu konudaki öğütlerini anlar.

Peygamberimizin ahlaki özelliklerini anlamak

Peygamberimizin beşeri özelliklerini anlamak

Peygamberimizin kız çocuklarına karşı olumlu tutumunu anlar.

Peygamberimizin aile üyeleriyle ilgili bilgileri öğrenir.

Peygamberimizin torunlarına verdiği sevgi ve önemi kavramak.

Peygamberimizin çocuklara verdiği ahlaki dersleri anlamak.

Hz. Enes'in künyesini öğrenmek.

Hz. Enes'in Peygamberimize hizmetindeki motivasyonunu anlamak. Peygamber Efendimiz (s.a.v) küçük

Peygamberimiz'in çocuklara karşı şefkatli ve onların ihtiyaçlarını karşılayan davranışlarını anlamak.

Peygamberimizin (s.a.v) çocuklara karşı merhametini ve yardımseverliğini kavramak.

Peygamberimizin (s.a.v) yetim çocuklara verdiği değeri anlamak.

İslam'ın yetimlere yardım etme konusundaki öğretilerini anlamak.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

Ortaokul 5.Sınıf Siyer 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavı 5.Sınıf kategorisinin Peygamberimizin Hayatı alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

Ortaokul 5.Sınıf Siyer 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Testi İstatistikleri

Bu sınav 3 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 16 kere doğru, 16 kere yanlış cevap verilmiş.

Ortaokul 5.Sınıf Siyer 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

Ortaokul 5.Sınıf Siyer 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız Ortaokul 5.Sınıf Siyer 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

Ortaokul 5.Sınıf Siyer 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sınavı Hazırla
  5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Dersi Ünite Özetleri