Ortaokul 5.Sınıf Kuran-ı Kerim 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2

Ortaokul 5.Sınıf Kuran-ı Kerim 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavı 5.Sınıf kategorisinin Kur’an-ı Kerim alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 Ortaokul 5.Sınıf Kuran-ı Kerim 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 CEVAPLARI

  1. Hangisi Türkçemizdeki el yazısı özelliklerinden biridir?

    A) Harflerin bitiştirilerek yazılması
    B) Sağdan sola doğru yazılma
    C) Harflerin büyük harf olarak yazılması
    D) Metinlerin soldan sağa doğru okunması

  2. Cevap: A Açıklama:

    Türkçemizdeki el yazısında harfler bitiştirilerek yazılır.



  3. Hangi harfler sondaki yazılışları ile ortadaki yazılışları aynıdır?

    A) ح ص ش س    B) ر ز د ذ    C) ج د ت ث    D) ا ب ت خ    

  4. Cevap: B Açıklama:

    ا د ذ ر ز و harflerinin ortada ve sondaki yazılışları aynıdır.



  5. Aşağıdakilerden hangisi kalın sesli harflerden biri DEĞİLDİR?

    A) ف    B) ق    C) ح    D) ع    

  6. Cevap: C Açıklama:

    C seçeneği (ح) ince bir sesli harftir.



  7. Hangisi cezim işaretinin özelliğidir?

    A) Harfin iki defa okunmasını sağlar.
    B) Harfin harekesiz okunmasını sağlar.
    C) Harfin üstün ile okunmasını sağlar.
    D) Harfin esre ile okunmasını sağlar.

  8. Cevap: B Açıklama:

    Cezim işareti, harflere hareke alınmadığını gösterir.



  9. Aşağıdakilerden hangisi Üstün harekesinin özelliklerinden biri DEĞİLDİR?

    A) İnce harfleri "e" ile okutur.
    B) Kalın harfleri "a" ile okutur.
    C) Harfe hafif bir ses verir.
    D) Harfin vurgulu okunmasını sağlar.

  10. Cevap: C Açıklama:

    Üstün harekesi harfe hafiflik değil, vurgulu ses verir.



  11. Hangisi Ötre harekesinin özelliğidir?

    A) Harfin kalın bir sesle okunmasını sağlar.
    B) Harfin ince bir sesle okunmasını sağlar.
    C) Harfin ortalama bir sesle okunmasını sağlar.
    D) Harfin sessiz okunmasını sağlar.

  12. Cevap: A Açıklama:

    Ötre harekesi kalın harflerin kalın, ince harflerin ise ortalama bir sesle okunmasını sağlar.



  13. Hangi med harfi, kendinden önceki üstünlü harfi uzatır?

    A) Vav    B) Ya    C) Elif    D) Hamza    

  14. Cevap: C Açıklama:

    Elif, kendinden önceki üstünlü harfi uzatarak okunmasını sağlayan med harfidir.



  15. İki ötre ile işaretlenen harf, kalın harfleri hangi sesle uzatır?

    A) "u"    B) "ü"    C) "un"    D) "ın"    

  16. Cevap: A Açıklama:

    İki ötre, kalın harflerin "u" sesiyle okunmasını ve uzatılmasını sağlar.



  17. Kur'an'ı anlamak için neden çaba göstermeliyiz?

    A) Rabb'imizle iletişim kurmak
    B) Peygamberimizin ahlakına sahip olmak
    C) Kur'an okuma yarışmalarında birinci olmak
    D) Başkalarına hava atmak

  18. Cevap: A Açıklama:

    Kur'an'ı anlamak, Rabb'imizle iletişim kurmamızı ve Peygamberimizin ahlakını kavramamızı sağlar.



  19. Allah (c.c.), Kur'an'ın gereği gibi anlaşılması için ne yapmamızı tavsiye etmiştir?

    A) Sabah erkenden okumak
    B) Gecenin yarısında okumak
    C) Oruçlu iken okumak
    D) Ayetler üzerinde dikkatle durmamak

  20. Cevap: B Açıklama:

    Müzzemmil Suresi'nde Allah (c.c.), gecenin yarısında kalkıp Kur'an'ı tane tane okumamızı tavsiye eder.



  21. Zamirin kendisinden önceki harf cezimli olduğunda nasıl okunur?

    A) Uzatılarak okunur
    B) Uzatılmadan okunur
    C) Hem uzatılarak hem de uzatılmadan okunur
    D) Okunmaz

  22. Cevap: B Açıklama:

    Zamirin kendisinden önceki harf cezimli veya harekesiz ise uzatılmaz.



  23. "مد" ifadesi Kur'an'da neyi gösterir?

    A) Harfin kısaltılması    B) Harfin uzatılması     
    C) Harfin okunmaması      D) Harfin şeddelenmesi

  24. Cevap: B Açıklama:

    Kur'an'da "مد" ifadesi, bulunduğu harfin uzatılarak okunması gerektiğini gösterir.



  25. Ezberlemede kullanılan koro çalışması hangi amaca hizmet eder?

    A) Öğrencilerin hafızalarını güçlendirmek
    B) Kulağa hitap ederek ezberlemeyi kolaylaştırmak
    C) Öğrencilerin öğrenme sorumluluklarını artırmak
    D) Öğretmenin öğrencileri kontrol etmesini sağlamak

  26. Cevap: B Açıklama:

    Koro çalışması, öğrencilerin kelimeleri doğru telaffuz etmelerine ve ezberlemeye yardımcı olur.



  27. Kur'an'ı ezberlemede öğretmen ve öğrenci arasındaki ilişkinin önemi nedir?

    A) Sınıf içi etkinlikleri gerçekleştirmeyi kolaylaştırır
    B) Öğrencilerin ezber etme motivasyonunu artırır
    C) Öğrencilerin hatalarını düzeltmek için bir fırsat sağlar
    D) Hepsi

  28. Cevap: D Açıklama:

    Öğretmen ve öğrenci arasındaki ilişki, ezberleme sürecinin tüm aşamalarında önemlidir.



  29. Kur'an ezberlenirken dikkat edilmesi gereken ilkelerden biri aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ezber yapılan mekânın sessiz olması
    B) Devamlı farklı hatlarla yazılmış Mushaf'tan ezberlenmesi
    C) Ayetler hızlı bir şekilde okunarak ezberlenmesi
    D) Hafif sesli okumaya özen gösterilmemesi

  30. Cevap: A Açıklama:

    Ezber yapılan mekânın sade ve sessiz olması, dikkati dağıtacak şeylerin olmamasını sağlar.



  31. Subhaneke duasının hangi namazlarda okunduğu nedir?

    A) Namazların ilk oturuşlarında
    B) Namazların ikinci oturuşlarında
    C) Namazların son oturuşlarında
    D) Namazların ikametinde

  32. Cevap: A Açıklama:

    Subhaneke duası, namazların ilk oturuşlarında okunur.



  33. İhlâs suresinde yer alan "Allah sameddir" ifadesinin anlamı nedir?

    A) Allah, her şeye kadirdir.
    B) Allah, her şeyden münezzehtir.
    C) Allah, her şeye muhtaçtır.
    D) Allah, her şeye muhtaç olmayan, her şey onun muhtaç olduğu varlıktır.

  34. Cevap: D Açıklama:

    Samediyet, Allah'ın hiçbir şeye muhtaç olmayan, her şeyin onun muhtaç olduğu varlık olması demektir.



  35. İslâm'ın temel ilkesi olan tevhit inancı hangi surede özetlenmiştir?

    A) Fatiha suresi    B) İhlâs suresi    
    C) Felak suresi     D) Nas suresi      
                       

  36. Cevap: B Açıklama:

    İhlâs suresi, İslam'ın temel ilkesi olan tevhit inancının özet bir ifadesidir.



  37. Fatiha suresinin kaçıncı ayeti, Allah'ın hesap günü sahibi olduğunu bildirir?

    A) 1    B) 3    C) 4    D) 6    

  38. Cevap: C Açıklama:

    Fatiha suresinin 4. ayeti, Allah'ın hesap günü sahibi olduğunu belirtir.



  39. Kevser suresindeki "senin adını ortadan kaldıracak olan" ifadesi neyi anlatır?

    A) Hz. Peygamber'in düşmanlarının başarı kazanmasını
    B) Hz. Peygamber'in soyunun devam etmemesini
    C) Hz. Peygamber'in adının tarihte unutulmasını
    D) Hz. Peygamber'in çocuklarına zarar vereceklerini

  40. Cevap: C Açıklama:

    Kevser suresi, Hz. Peygamber'in soyunun devam edeceğini ve düşmanlarının isminin tarihten silineceğini belirtir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




Ortaokul 5.Sınıf Kuran-ı Kerim 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Detayları

Ortaokul 5.Sınıf Kuran-ı Kerim 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 0 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 22 Mayıs 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için Ortaokul 5.Sınıf Kuran-ı Kerim 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Testini Çöz tıklayın. Ortaokul 5.Sınıf Kuran-ı Kerim 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Ortaokul 5.Sınıf Kuran-ı Kerim 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


Ortaokul 5.Sınıf Kuran-ı Kerim 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • EZBERLENECEK DUALAR, SURELER VE ANLAMLARI
    1. Fatiha Suresini ve Anlamını Öğreniyorum
    2. İhlâs Suresini ve Anlamını Öğreniyorum
    3. Kevser Suresini ve Anlamını Öğreniyorum
    4. Kur’an’ı Anlayarak Okumanın Amacı
    5. Kur’an’ı Ezberlemenin İlkeleri ve Yöntemleri
    6. Kur’an’ı Ezberlemenin İlkeleri ve Yöntemleri
    7. Kur’an’ı Ezberlemenin İlkeleri ve Yöntemleri
    8. Rabbena Duası ve Anlamını Öğreniyorum
    9. Salli-Barik Duası ve Anlamını Öğreniyorum

Ayrıca Ortaokul 5.sınıf Kuran-ı Kerim dersi 2.dönem sonu yazılıya hazırlık test soruları 2, cevap ve açıklamalı olarak müfredata uygun hazırlanmıştır

Kur'an harflerinin yazılış biçimini Türkçemizle karşılaştırma.

Kur'an harflerinin yazım özelliklerini öğrenme.

İnce ve kalın sesli harfleri ayırt etmek.

Cezim işaretinin özelliğini anlamak.

Üstün harekesinin özelliklerini bilmek.

Ötre harekesinin özelliğini anlamak.

Med harflerinin seslendirme kurallarını anlama

Tenvin işaretlerinin seslendirme kurallarını anlama

Kur'an'ı anlama amacını kavramak

Kur'an'ın gereği gibi anlaşılması için Allah'ın tavsiyelerini bilmek

Zamirin okunuş kurallarını bilmek

"مد" ifadesinin anlamını bilmek

Koro çalışmasının Kur'an ezberindeki önemini kavramak.

Kur'an ezberinde öğretmen-öğrenci işbirliğinin değerini anlamak.

Kur'an-ı Kerim ezberleme yöntemleri

Namazlarda okunan dualar

Tevhit inancı

Tevhit inancı

Fatiha suresinin ayetlerini tanıma ve ezberleme

Kevser suresinin mesajını anlama

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

Ortaokul 5.Sınıf Kuran-ı Kerim 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavı 5.Sınıf kategorisinin Kur’an-ı Kerim alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

Ortaokul 5.Sınıf Kuran-ı Kerim 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Testi İstatistikleri

Bu sınav 14 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 71 kere doğru, 153 kere yanlış cevap verilmiş.

Ortaokul 5.Sınıf Kuran-ı Kerim 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

Ortaokul 5.Sınıf Kuran-ı Kerim 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız Ortaokul 5.Sınıf Kuran-ı Kerim 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

Ortaokul 5.Sınıf Kuran-ı Kerim 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 5.Sınıf Kur’an-ı Kerim dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.