Ortaokul 5.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test)

Ortaokul 5.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test) sınavı 5.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 27 sorudan oluşmaktadır.



 Ortaokul 5.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test) CEVAPLARI

  1. Aşağıda doğal anıtlarla ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

    A) Yer kabuğunun oluşumu sürecinde ortaya çıkan yeryüzü şekilleridir.
    B) Ülkelerin başta gelen zenginlik kaynaklarıdır.
    C) Bulundukları yerler halkın ve turistlerin ilgisini çeker.
    D) Kısa sürede oluşur ve insanlar tarafından yapılırlar

  2. Cevap: D

  3. Çiçek ve tohumu bulunmayan bitkilere çiçeksiz bitkiler adı verilir.
    Aşağıdaki gruplardan hangisi çiçeksiz bitkilerden oluşmaktadır?

    A) Su yosunu, eğrelti otu, ceviz,
    B) Kara yosunu, papatya, su yosunu
    C) Su yosunu, kara yosunu, eğrelti otu
    D) Kara yosunu, lale, su yosunu

  4. Cevap: C

  5. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Erime sırasında madde dış ortamdan ısı alır
    B) Sıvı buharlaşırken dış ortama ısı verir
    C) Havadaki su buharının doğrudan katıya dönüşmesine kırağılaşma denir
    D) Kışın odanızdaki pencerenin buğulanması yoğuşmaya örnektir

  6. Cevap: B

  7. Canlıların milyonlarca yıl öncesinden günümüze kadar gelen kalıntı ya da izlerine ................... denir.
    Yukarıdaki tanımda bulunan boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    A) maden     B) fosil    C) kayaç    D) toprak

  8. Cevap: B

  9. Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

    A) Pil sayısı artarsa, lamba parlaklığı artar
    B) Anahtar kapalı iken ampul ışık vermez..
    C) Ampul sayısı artarsa parlaklık azalır.
    D) Kabloların içinde iletken tel bulunur.

  10. Cevap: B

  11. Bir elektrik devresinde aşağıdakilerden hangisi ampulün parlaklığını azaltır?

    A) Devreye anahtar bağlamak.
    B) Pil sayısını artırmak.
    C) Devredeki ampul sayısını azaltmak.
    D) Devredeki ampul sayısını artırmak.

  12. Cevap: D

  13. Gözle göremediğimiz küçük canlıları görmemizi sağlayan aletin adı nedir?

    A) Mikroskop  B) Teleskop  C) Gözlük   D) Termometre

  14. Cevap: A

  15. Aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

    A) Boğaz köprüsü doğal anıttır.
    B) Kaplıcalar sıcak su kaynağıdır.
    C) Dünyamız çeşitli katmanlardan oluşmuştur.
    D) İnsan omurgalı canlıdır.

  16. Cevap: A

  17. Aşağıdakilerden hangisi temel canlı sınıfında yer almaz?

    A) mikroskobik canlılar       B) bitkiler
    C) hayvanlar                         D) maymunlar,

  18. Cevap: A

  19. Aşağıdaki canlılardan hangisi omurgasızdır?

    A) Yılan     B) Solucan    C) Kurbağa     D) Güvercin

  20. Cevap: B

  21. Aşağıdakilerden hangisi mantarların olumlu etkilerinden değildir?

    A) Kültür mantarları, proteince zengin besin kaynakları olarak kullanılabilir.
    B) Bazı küf mantarları ilaç yapımında kullanılır.
    C) Mantarlar ölü canlıları ayrıştırarak toprağın verimini arttırırlar.
    D) Mantarlar uygun koşullarda, besinlerin bozulmasını hızlandırır

  22. Cevap: D

  23. Yavrularını doğuran ve sütle besleyen hayvanlar hangi grupta yer alır?

    A) Sürüngenler   B) Balıklar   C) Memeliler   D) Kuşlar

  24. Cevap: C

  25. Aşağıdakilerden hangisi Omurgalı Hayvan değildir?

    A) Kelebek     B) Aslan     C) İnsan     D) İnek

  26. Cevap: A

  27. Bitkinin toprağın içindeki, suda çözülmüş madensel maddeleri ve suyu aldığı kısım aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kök     B) Gövde     C) Yaprak     D) Çiçek

  28. Cevap: A

  29. Aşağıdakilerden hangisi çiçeksiz bir bitkinin bölümlerinden değildir?

    A) Kök     B) Gövde     C) Yaprak     D) Çiçek

  30. Cevap: D

  31. Aşağıdakilerden hangisi sınıflandırılmış canlı gruplarından birisi değildir?

    A) Hayvanlar   B) Böcekler   C) Mantarlar   D) Bitkiler

  32. Cevap: B

  33. Ay hem kendi etrafındaki hem de Dünya etrafındaki turunu ne kadar sürede tamamlar?

    A) 1 yıl     B) 14 gün     C) 28 gün     D) 38 gün

  34. Cevap: A

  35. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A) At kuyruğu çiçeksiz bir bitkidir.
    B) Yılan omurgalı bir hayvandır.
    C) Yunus bir balık türüdür.
    D) Bakteri mikroskobik bir canlıdır.

  36. Cevap: B

  37. Pil, ampul, anahtar ve bağlantı kablolarından oluşan bir elektrik devresine ikinci bir ampul eklendiğinde ampul parlaklığı nasıl değişir?

    A) Artar   B) Azalır   C) Değişmez   D) Çalışmaz

  38. Cevap: B

  39. Aşağıdakilerden hangisi omurgalı hayvanlar arasına girmez?

    A) Çekirge     B) Tavşan     C) Horoz     D) Kaplan

  40. Cevap: A

  41. Aşağıdakilerden hangisi çiçeksiz bir bitkidir?

    A) Ayçiçeği                  B) Çam ağacı
    C) Kara yosunu          D) Lale

  42. Cevap: C

  43. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi çevre kirliliğinin sonuçlarından değildir?

    A) Kutuplardaki buzulların erimesi
    B) Salgın hastalıklar ve bazı türlerinin yok olması
    C) Küresel ısınma
    D) Ormanlık alanlara yol yapımı ve yaşlı ağaçların kesimi

  44. Cevap: D

  45. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A) Basit bir elektrik devresinde pil sayısı sabit tutulup lamba sayısı artırılırsa lambanın parlaklığı artar.
    B) Pil sayısının değiştirilmesi lamba parlaklığını etkiler.
    C) Devreden bir pil çıkarılırsa lamba parlaklığı azalır.
    D) Devredeki lamba sayısı değiştirilirse lamba parlaklığı da değişir

  46. Cevap: A

  47. Aşağıdakilerin hangisinde mikroskobik canlılar rol oynamaz?

    A) Yoğurt yapımında
    B) Çiçekli bitkilerin üremesinde
    C) Çeşitli hastalıkların meydana gelmesinde
    D) Besin zehirlenmesinde

  48. Cevap: D

  49. I. Su içinde yüzerken elimizi birbirine vurunca yakınımızda yüzen arkadaşımızın sesi duyması.
    II. Balinaların ve yunusların ses çıkararak birbirleriyle haberleşmesi.
    III. Deniz vapurlarının sesini uzaktan duymamız.
    Yukarıda verilen ifadelerden hangisi ya da hangileri sesin suda yayılmasına örnektir?

    A) Yalnız I     B) Yalnız II     C) I-II     D) I-II ve III

  50. Cevap: C

  51. Aşağıdakilerden hangisi çiçeksiz bitkiler sınıfına girer?

    A) Gül     B) Lale     C) Menekşe     D) Kara yosunu

  52. Cevap: D

  53. Aşağıdakilerden hangisi sınıflandırmada farklı bir grupta yer alır?

    A) Balina     B) Balık     C) Kuş     D) Kertenkele

  54. Cevap: A

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




Ortaokul 5.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test) Detayları

Ortaokul 5.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test) 6 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 27 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 31 Mayıs 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için Ortaokul 5.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test) Testini Çöz tıklayın. Ortaokul 5.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Ortaokul 5.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


Ortaokul 5.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • YAŞAMIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ: ELEKTRİK
    1. Basit Bir Elektrik Devresinde Lamba Parlaklığını Etkileyen Değişkenler
    2. Devre Elemanlarının Sembollerle Gösterimi ve Devre Şemaları
  • YER KABUĞUNUN GİZEMİ
    1. Erozyon ve Heyelanın Yer Kabuğuna Etkisi
    2. Hava, Toprak ve Su Kirliliği
    3. Yer Kabuğunda Neler Var?
    4. Yer Kabuğundaki Yer Altı ve Yer Üstü Suları

Ayrıca Ortaokul 5.sınıflar fen bilimleri dersi için 2.dönem 2.yazılı soruları; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak hazırlanmıştır etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

Ortaokul 5.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test) sınavı 5.Sınıf kategorisinin Fen Bilimleri alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

Ortaokul 5.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test) Testi İstatistikleri

Bu sınav 14 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 135 kere doğru, 132 kere yanlış cevap verilmiş.

Ortaokul 5.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

Ortaokul 5.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız Ortaokul 5.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

Ortaokul 5.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı (Test) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 5.Sınıf Fen Bilimleri dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

5.Sınıf Fen Bilimleri Sınavı Hazırla
  5.Sınıf Fen Bilimleri Dersi Ünite Özetleri