Matematik Uygulamaları 6.Sınıf 2.Dönem 1.Sınav - Test

Matematik Uygulamaları 6.Sınıf 2.Dönem 1.Sınav - Test sınavı 6.Sınıf kategorisinin Matematik Uygulamaları alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır.



 Matematik Uygulamaları 6.Sınıf 2.Dönem 1.Sınav - Test CEVAPLARI

  1. açı sorusu
    Verilen şekle göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 34    B) 41    C) 52    D) 58

  2. Cevap: D

  3. –7xy + 3 cebirsel ifadesindeki değişkenler hangisinde verilmiştir?

    A) –7 ve +3                B) +3 ve x
    C)–7 ve xy                 D) x ve y

  4. Cevap: D

  5. 3,4,1,2, 5,7,6 sayı dizisinin aritmetik ortalaması kaçtır?

    A) 4    B) 5    C) 6    D) 7

  6. Cevap: A

  7. -6 ‘dan büyük en küçük tam sayı ile -3 ‘ten küçük en büyük tamsayının çarpımı kaçtır?

    A) -20    B) +20    C) -28    D) +28

  8. Cevap: B

  9. Senem’in yaşı x+4’tür. Dedesinin yaşı Senem’in yaşının 9 katıdır. Buna göre Senem’in dedesinin yaşı kaçtır?

    A) 9x+16    B) 9x+36    C) 9x+24    D) 9x+12

  10. Cevap: B

  11. Özgür, elindeki 200 m’lik teli kullanarak, bir kenarı 7m olan kare şeklindeki kümesin etrafına 3 sıra tel çekti. Kalan tel kaç metredir?

    A) 49    B) 147    C) 53    D) 51

  12. Cevap: D

  13. 42,1 <  GS  < 42,5
    Aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucu GS yerine yazılabilir?

    A) 4,22:10                B) 424:10
    C) 4,23:x10              D) 0,425x10

  14. Cevap: C

  15. Aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucu bir asal sayıdır?

    A) 2+3.5-7                B) (-3).(-1)
    C) 9-2.4+5                D) 12-12+12

  16. Cevap: B

  17. Hangi işlemin sonucu daha büyüktür?

    A) (-7) + (-1)                B) (-7) + (+1)
    C) (+7) + (+1)              D) (+7) + (-1)

  18. Cevap: C

  19. Bir anne ile 2 kızının 3 yıl önceki yaşları toplamı 38’ dir. Üçünün 2 yıl sonraki yaşları toplamı kaçtır?

    A) 41    B) 47    C) 53    D) 57

  20. Cevap: C

  21. Aşağıdaki örüntülerden hangisinde kurala uyulmamıştır?

    A) 2, 4, 6, 8, 10, ....... 2n 
    B) 1, 3, 5, 7, 9, ..........2n−1 
    C) 2, 5, 8, 11, 15, ....... 3n−1 
    D) 4,7,10,13,,16……. 3n+1

  22. Cevap: D

  23. ( 3x + 2 ) – ( 2x + 3 ) = ? cebirsel ifadesinin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) x + 1    B) x – 1    C) 5x – 1    D) 5x – 5

  24. Cevap: B

  25. -16ab+9a+12 ifadesindeki değişkenler aşağıdakilerden hangisidir?

    A) -16 ve a            B) -16 , 9 ve +12
    C) a ve 12             D) a ve b

  26. Cevap: D

  27. Aşağıdakilerden hangisinin mutlak değeri en büyüktür?

    A) - 6    B) -5    C) 0    D) 3

  28. Cevap: D

  29. Aşağıdaki eşitsizliklerden hangisi yanlıştır?

    A) -5 < +3            B) 0 > -2
    C) -7 < - 2            D) -14 > - 11

  30. Cevap: D

  31. 2x + 5 cebirsel ifadesinin cümlesi hangisi olabilir? 

    A) Kalemlerimin 2 katının 5 fazlası 
    B) Kalemlerimin 5 fazlasının 2 katı 
    C) Kalemlerimin 5 katının 2 fazlası 
    D) Kalemlerimin 2 fazlasının 5 katı

  32. Cevap: A

  33. (+20) + (-12) işleminin sonucu nedir? 

    A) (+32)      B) (+8)     C) (-8)      D) ( -32)

  34. Cevap: B

  35. (-13) + (+4) işleminin sonucu nedir? 

    A) (-9)      B) (+9)      C) (-17)      D) (+17)

  36. Cevap: B

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




Matematik Uygulamaları 6.Sınıf 2.Dönem 1.Sınav - Test Detayları

Matematik Uygulamaları 6.Sınıf 2.Dönem 1.Sınav - Test 3 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 18 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 24 Mart 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için Matematik Uygulamaları 6.Sınıf 2.Dönem 1.Sınav - Test Testini Çöz tıklayın. Matematik Uygulamaları 6.Sınıf 2.Dönem 1.Sınav - Test yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Matematik Uygulamaları 6.Sınıf 2.Dönem 1.Sınav - Test sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


Matematik Uygulamaları 6.Sınıf 2.Dönem 1.Sınav - Test Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • CEBİR
    1. Sağlıklı hayat (kalori miktarı, egzersiz vb.) için günlük veya haftalık bir plan oluşturmaya yönelik uygulamalara yer verilir.
    2. Somut materyaller veya bilgi ve iletişim teknolojileri kullanılır
    3. Zaman yönetimi için günlük veya haftalık bir plan oluşturur.

Ayrıca 6.Sınıf matematik uygulamaları 2.dönem 1.sınav soruları; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak yeni müfredata uygun hazırlanmıştır etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

Matematik Uygulamaları 6.Sınıf 2.Dönem 1.Sınav - Test sınavı 6.Sınıf kategorisinin Matematik Uygulamaları alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

Matematik Uygulamaları 6.Sınıf 2.Dönem 1.Sınav - Test Testi İstatistikleri

Bu sınav 26 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 89 kere doğru, 117 kere yanlış cevap verilmiş.

Matematik Uygulamaları 6.Sınıf 2.Dönem 1.Sınav - Test Sınavını hangi formatta indirebilirim?

Matematik Uygulamaları 6.Sınıf 2.Dönem 1.Sınav - Test sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız Matematik Uygulamaları 6.Sınıf 2.Dönem 1.Sınav - Test sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

Matematik Uygulamaları 6.Sınıf 2.Dönem 1.Sınav - Test sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 6.Sınıf Matematik Uygulamaları dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.