Lise 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sene Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2

Lise 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sene Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavı 10.Sınıf kategorisinin Peygamberimizin Hayatı alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır.



 Lise 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sene Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 CEVAPLARI

  1. Hz. Peygamber (s.a.v.), hangi konuda aşırı övgüleri menetmiştir?

    A) Allah'a yapılan ibadetler
    B) Peygamberlere gösterilen aşırı saygı
    C) Kölelere yapılan yardımlar
    D) Kadınlara verilen haklar
    E) Hayvanlara gösterilen merhamet

  2. Cevap: B Açıklama:

    "Hristiyanların Meryem oğlu İsa'ya yaptıkları gibi, siz de bana aşırı övgüler yağdırarak beni üzerinde bulunduğum (beşerî) çizginin üstüne çıkarmayın."



  3. Peygamberimiz (s.a.v.)'in "emin" olarak nitelendirilmesinin nedenlerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Hak konusunda hassasiyeti    B) Nazik ve kibar olması       
    C) Cesur ve yiğit olması        D) Cömert ve eli açık olması   
    E) Hikmetli konuşması                                          

  4. Cevap: A Açıklama:

    Peygamberimiz (s.a.v.)'in hak konusunda hassasiyeti, "emin" olarak nitelendirilmesine neden olmuştur.



  5. Bedir Savaşı'nda esirler hakkında istişare edilmeyen kişiler hangileridir?

    A) Abdullah bin Übey ve taraftarları
    B) Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer
    C) Hz. Ali ve Hz. Hamza
    D) Hz. Mikdad ve Hz. Sa'd
    E) Hz. Habbab ve Hz. Selman-ı Farisi

  6. Cevap: A Açıklama:

    Bedir Savaşı'nda esirler hakkında sadece savaşa katılan ashabla istişare edilmiştir. Abdullah bin Übey ve taraftarları savaşa katılmadıkları için istişareye dahil edilmemişlerdir.



  7. Aşağıdakilerden hangisi istişarenin faydalarından biri DEĞİLDİR?

    A) Hatadan korunmak
    B) İşleri kolaylaştırmak
    C) Başka görüşlere açık olmak
    D) Her zaman en doğru kararı vermeye garanti vermek
    D) Toplumda sevgi ve dayanışmayı artırmak

  8. Cevap: D Açıklama:

    İstişare her zaman en doğru kararı vermeyi garanti etmez. İnsanlar hatalar yapabilir.



  9. İslam tarihinde Müslümanların barışa verdiği önemi gösteren olaylardan hangisi metinde yer almaktadır?

    A) Hicretin yapılması    B) Medine Sözleşmesi    
    C) Hendek Savaşı         D) Bedir Savaşı         
    E) Uhud Savaşı                                   

  10. Cevap: B Açıklama:

    Metinde, Medine Sözleşmesi'nin Müslümanların barışa verdiği önemi gösteren bir örnek olduğu belirtilmiştir.



  11. Hangisi Hz. Muhammed'in (s.a.v.) ticari hayat hakkındaki öğretilerinden değildir?

    A) Ölçü ve tartıda dürüst davranmak
    B) Malın kusurlarını gizlemek
    C) Zenginlerin mali sorumluluklarını yerine getirmek
    D) Borçluya mühlet vermek
    E) Ribayı yasaklamak

  12. Cevap: B Açıklama:

    Hz. Muhammed (s.a.v.), ticarette dürüstlüğü önemser, kusurların gizlenmesini tasvip etmezdi.



  13. Hz. Peygamber (s.a.v.), fiyatların oluşmasında hangi ilkeyi benimsemiştir?

    A) Serbest piyasa rekabeti
    B) Devlet müdahalesi
    C) Üreticinin kârını garanti altına alma
    D) Müşterinin her zaman haklı olması
    E) Tekellerin kurulması

  14. Cevap: A Açıklama:

    Hz. Peygamber (s.a.v.), fiyatların arz ve talep dengesine göre serbest piyasa rekabeti içinde oluşması gerektiğini savunmuştur.



  15. Hz. Peygamber (s.a.v.), hangi davranışı nifak alametlerinden saymıştır?

    A) Ahde vefa göstermek
    B) Emanete riayet etmek
    C) Konuşurken yalan söylemek
    D) Vadettiğini yerine getirmek
    E) Münafıklara yardım etmek

  16. Cevap: C Açıklama:

    Buhari, İman 24. hadisinde Hz. Peygamber (s.a.v.), münafıkların alametlerinden birinin konuşurken yalan söylemek olduğunu belirtmiştir.



  17. Hz. Ali'nin sahip olduğu unvanlardan biri hangisidir?

    A) Ebu Talib    B) Esedullah    C) El-Murtazâ    D) Haydar    E) Sıddık    

  18. Cevap: B Açıklama:

    Hz. Ali'nin "Esedullah" (Allah'ın aslanı) unvanı vardır, çünkü savaşlarda gösterdiği cesaret ve yiğitlik nedeniyle bu şekilde anılmıştır.



  19. Hz. Ali'ye göre, ilim ile ilgili hangi sözü söylemiştir?

    A) "Ben ilim denizinin damlasıyım."
    B) "Ben ilmin şehriyim, sen onun kapısısın."
    C) "İlim, Allah'a yaklaşmanın yoludur."
    D) "İlim, zenginlikten daha değerlidir."
    E) "İlim, güçten daha üstündür."

  20. Cevap: B Açıklama:

    Hz. Ali, Peygamber Efendimiz'in "Ben ilim şehriyim, sen onun kapısısın." sözünü tekrarlamıştır.



  21. Peygamber Efendimiz (SAV) en çok hangi ayda nafile oruç tutardı?

    A) Ramazan    B) Şaban    C) Muharrem    D) Zilhicce    E) Recep    

  22. Cevap: B Açıklama:

    Peygamber Efendimiz (SAV), şaban ayında, ramazan orucu dışında en çok nafile oruç tutardı.



  23. Peygamber Efendimiz (SAV) genellikle haftanın hangi günlerinde oruç tutardı?

    A) Salı ve cuma             B) Çarşamba ve cumartesi   
    C) Pazartesi ve perşembe    D) Pazar ve çarşamba       
    E) Salı ve perşembe                                    

  24. Cevap: C Açıklama:

    Peygamber Efendimiz (SAV), haftanın pazartesi ve perşembe günleri çoğunlukla oruç tutardı.



  25. Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin (s.a.v.) cihat anlayışına göre doğru değildir?

    A) Cihat, insanları zorlamak değildir.
    B) Cihat, sadece silahlı mücadeledir.
    C) Cihat, iyiliği yaymayı ve kötülüğü önlemeyi amaçlar.
    D) Cihat, kendini Allah yolunda feda etmeyi gerektirir.
    E) Cihat, sabır ve metanet gerektiren bir ibadettir.

  26. Cevap: B Açıklama:

    Peygamberimizin (s.a.v.) cihat anlayışına göre cihat, sadece silahlı mücadele değildir. İyiliği yaymayı ve kötülüğü önlemeyi amaçlar ve sabır ve metanet gerektirir.



  27. Peygamberimiz (s.a.v.)'in hayatında dini ve ahlaki değerlerin öne çıktığı kavram hangisidir?

    A) Cihat    B) Dua    C) Tevhid    D) Zikir    E) Ameller    

  28. Cevap: A Açıklama:

    Verilen metinde cihadın, dini ve ahlaki değerlerin yerleşmesi için yapılan her türlü çaba olarak tanımlandığı belirtilmektedir.



  29. Hz. Ömer (r.a.), fetihler döneminde aşağıdakilerden hangisini gerçekleştirmiştir?

    A) Mısır'ın fethi
    B) Bizans İmparatorluğu ile yaptığı antlaşma
    C) Hicret'ten önce Müslümanların ibadet ettiği Darü'l-Erkam'ın inşası
    D) Kur'an'ın bir araya getirilmesi
    E) Bedir Savaşı'na katılması

  30. Cevap: A Açıklama:

    Hz. Ömer (r.a.), halifeliği döneminde Mısır'ın fethini gerçekleştirmiştir.



  31. Hz. Ömer'in (r.a.), farklı dinlere mensup insanlara karşı tutumu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Onları ibadetlerini serbestçe yapmaya teşvik etmiş, haklarını korumuştur.
    B) Onları Müslümanlığa davet etmiş, karşı koyanları cezalandırmıştır.
    C) Onlara cizye vergisi koymuştur.
    D) Onları ikinci sınıf vatandaşlar gibi görmüştür.
    E) Onlarla hiçbir şekilde iletişim kurmamıştır.

  32. Cevap: A Açıklama:

    Hz. Ömer (r.a.), farklı dinlere mensup insanlara karşı hoşgörülü davranmış, haklarını korumuştur.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




Lise 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sene Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Detayları

Lise 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sene Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 16 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 07 Mayıs 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için Lise 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sene Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Testini Çöz tıklayın. Lise 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sene Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Lise 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sene Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


Lise 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sene Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • SOSYAL HAYATTA EN GÜZEL ÖRNEK
    1. Bir Sahabi Tanıyorum: Hz. Ali (r.a.)
    2. Hadisten Hayata
    3. Peygamberimiz ve Adalet
    4. Peygamberimiz ve Ahde Vefa
    5. Peygamberimiz ve Barış
    6. Peygamberimiz ve İnsana Saygı
    7. Peygamberimiz ve İstişare
    8. Peygamberimiz ve Ticaret

Ayrıca Lise 10.sınıf peygamberimizin hayatı dersi sene sonu yazılıya hazırlık test soruları 2, mebsinavlari.com tarafından cevap ve açıklamalı olarak müfredata uygun hazırlanıştır

Peygamberimizin (s.a.v.) tevazu ve itidali

Hz. Muhammed'in ahlaki özelliklerini ve davranışlarını anlama

Kur'an'da istişarenin önemini kavrar.

İstişarenin faydalarını anlar.

İslam tarihinin barışçı yönlerini bilme

Hz. Muhammed'in ticaret ahlakı öğretilerini anlama

Hz. Peygamber'in (s.a.v.) ekonomik görüşlerini anlama

Nifakın belirtilerini anlama

Hz. Ali'nin sahip olduğu unvanları tanımak.

Hz. Ali'nin ilim konusundaki görüşlerini anlamak.

Peygamberimizin oruç ibadeti hakkındaki bilgileri anlama

Peygamberimizin oruç ibadeti hakkındaki bilgileri anlama

Peygamberimizin (s.a.v.) cihat anlayışını kavrama.

Peygamberimiz (s.a.v.)'in cihad anlayışını kavramak.

Hz. Ömer'in (r.a.) fetihler dönemindeki çalışmalarını öğrenme

Hz. Ömer'in (r.a.) farklı dinlere mensup insanlara karşı tutumunu anlama

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

Lise 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sene Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavı 10.Sınıf kategorisinin Peygamberimizin Hayatı alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

Lise 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sene Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Testi İstatistikleri

Bu sınav 1 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 1 kere doğru, 0 kere yanlış cevap verilmiş.

Lise 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sene Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

Lise 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sene Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız Lise 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sene Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

Lise 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sene Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Sınavı Hazırla
  10.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Dersi Ünite Özetleri