Lise 10.Sınıf Kimya 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2

Lise 10.Sınıf Kimya 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavı 10.Sınıf kategorisinin Kimya alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 Lise 10.Sınıf Kimya 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 CEVAPLARI

  1. Kâğıdın geri dönüştürülmesi ile aşağıdakilerden hangisi sağlanamaz?

    A) Doğal kaynakların korunması
    B) Enerji tasarrufu
    C) Çevre kirliliğinin azaltılması
    D) Sınırsız geri dönüşüm
    E) Atıkların değerlendirilmesi

  2. Cevap: D Açıklama:

    Kâğıdın lifleri her geri dönüşüm işleminde kısaldığı için sınırsız geri dönüşümü mümkün değildir.



  3. Geri dönüşüm sürecinde hangi malzeme kalitesinden ödün vermeden tekrar tekrar kullanılabilir?

    A) Kâğıt           B) Plastik        
    C) Metal           D) Cam            
    E) Organik atık                      

  4. Cevap: C Açıklama:

    Metaller, geri dönüştürüldüklerinde kalitesini kaybetmez ve yüzlerce kez kullanılabilir.



  5. Kozmetik ürünlerin etiketinde bulunması gereken en önemli bilgilerden biri hangisidir?

    A) Üretici firma adı             B) İçerik listesi               
    C) Ürünün son kullanma tarihi    D) Kullanım talimatları         
    E) Uyarılar                                                      

  6. Cevap: B Açıklama:

    Kozmetik ürünlerin etiketinde, ürünün içeriğindeki tüm maddeler listelenmelidir.



  7. Akılcı ilaç kullanımı sürecinde aşağıdakilerden hangisi dikkate alınmalıdır?

    A) Hastanın doğru bilgilendirilmesi
    B) İlaçların maliyeti
    C) İlaçların şekli
    D) İlaçların rengi
    E) İlaçların tadı

  8. Cevap: A Açıklama:

    Akılcı ilaç kullanımı, hastanın doğru bilgilendirilmesi ve sürece katılımını içerir.



  9. Hazır gıdaların üzerinde bulunan son kullanma tarihi neyi ifade eder?

    A) Gıdanın besin değerinin azalmaya başladığı tarih
    B) Gıdanın artık tüketilmemesi gereken tarih
    C) Gıdanın en taze olduğu tarih
    D) Gıdanın üretim tarihinden sonraki süre
    E) Gıdanın son tüketim tarihi

  10. Cevap: E Açıklama:

    Son kullanma tarihi, gıdanın insan sağlığı açısından tehlike oluşturabileceği tarihi ifade eder.



  11. Katı yağlara hangi seçenek uymaktadır?

    A) Yapısında pi bağı bulunmayan yağlar
    B) Genellikle bitkilerden elde edilir
    C) Yapısında azot ve fosfor elementleri bulunur
    D) Yapısında hidrojen miktarı azdır
    E) Sağlık açısından zararlıdır

  12. Cevap: A Açıklama:

    Katı yağlar, yapılarında pi bağı bulunmayan ve genellikle hayvansal kaynaklı yağlardır.



  13. Asitlerin sulu çözeltisinde hangi iyonların sayısı daha fazladır?

    A) H+ iyonları       B) OH- iyonları     
    C) H2O iyonları      D) Cl- iyonları     
    E) SO42- iyonları                        

  14. Cevap: A Açıklama:

    Asitlerin sulu çözeltisinde H+ iyonlarının sayısı OH- iyonlarından fazladır.



  15. H3O+ iyonu nedir?

    A) H+ iyonunun sulu ortamda tek başına bulunduğu hâl
    B) H+ iyonunun bir su molekülü ile sarılmış olduğu hâl
    C) OH- iyonunun sulu ortamda tek başına bulunduğu hâl
    D) OH- iyonunun bir su molekülü ile sarılmış olduğu hâl
    E) H+ ve OH- iyonlarının birlikte bulunduğu hâl

  16. Cevap: B Açıklama:

    H+ iyonu sulu ortamda tek başına bulunamaz ve bir su molekülü ile sarılır.



  17. Günlük hayatta karşılaşılan hangi madde bazik özellik gösterir?

    A) Sodyum hidroksit    B) Hidrojen klorür    
    C) Asetik asit         D) Karbonik asit      
    E) Fosforik asit                             

  18. Cevap: A Açıklama:

    Sodyum hidroksit, bazik özellik gösteren bir maddedir.



  19. Aşağıdakilerden hangisi zayıf bir asittir?

    A) HCl    B) H2SO4    C) H3PO4    D) CH3COOH    E) HNO3    

  20. Cevap: D Açıklama:

    CH3COOH (asetik asit) bir zayıf asittir.



  21. Hangi metal asitlerle tepkimeye girerek tuz ve H2 gazı oluşturur?

    A) Soy metal         B) Amfoter metal    
    C) Aktif metal       D) Yarı soy metal   
    E) Bazik metal                           

  22. Cevap: C Açıklama:

    Aktif metaller asitlerle tepkimeye girerek tuz ve H2 gazı oluşturur.



  23. Aşağıdakilerden hangisi kral suyu karışımının bileşenlerinden biridir?

    A) H2SO4    B) HNO3    C) HCl    D) NH3    E) NaOH    

  24. Cevap: A Açıklama:

    Kral suyu karışımı, 3 hacim HCl ve 1 hacim HNO3 asitlerinin karışımından oluşur.



  25. Asitli içeceklerin pH değeri hangi aralıktadır?

    A) 1-2    B) 2-3    C) 4-5    D) 6-7    E) 7-8    

  26. Cevap: B Açıklama:

    Verilen metinde asitli içeceklerin pH'ının 2 ile 3 arasında olduğu belirtilmektedir.



  27. Asit yağmurları oluşumunda hangi gazların rolü vardır?

    A) Karbon monoksit ve metan
    B) Karbon dioksit, kükürt oksitler ve azot oksitler
    C) Hidrojen, oksijen ve azot
    D) Klor, brom ve iyot
    E) Helium, neon ve argon

  28. Cevap: B Açıklama:

    Metinde asit yağmurlarının karbon dioksit, kükürt oksitler ve azot oksitlerin su ile birleşmesi sonucu oluştuğu belirtilmektedir.



  29. Sud kostik ile tuz ruhunun karıştırılmasının sonucunda oluşabilecek tehlikeli gaz hangisidir?

    A) Karbondioksit    B) Klor            
    C) Amonyak          D) Hidrojen        
    E) Oksijen                             

  30. Cevap: B Açıklama:

    Sud kostik ve tuz ruhunun karıştırılması klor gazının oluşmasına neden olur.



  31. Asit ve bazların depolanması için en uygun koşullar hangileridir?

    A) Gün ışığına maruz ve nemli ortam
    B) Güneş ışığından uzak, kuru ve havalandırılan yer
    C) Metal raflarda ve açık havada
    D) Soğuk ve karanlık ortam
    E) Organik maddelerin yakınında

  32. Cevap: B Açıklama:

    Asit ve bazlar, güneşe maruz kalmamalı, kuru ve havalandırılan yerlerde depolanmalıdır.



  33. Sodyum klorürün elde edildiği kimyasal tepkime aşağıdakilerden hangisidir?

    A) NaOH + HCl → NaCl + H2O
    B) Ca(OH)2 + H2CO3 → CaCO3 + 2H2O
    C) NH3 + HCl → NH4Cl
    D) Fe + 2HCl → FeCl2 + H2
    E) Na + HNO3 → NaNO3 + H2

  34. Cevap: A Açıklama:

    NaOH ve HCl tepkimesi sodyum klorür oluşturur.



  35. Kireç taşının hangi özelliği nedeniyle doğada inci ve deniz kabuklarında bulunur?

    A) Nötr olması
    B) Asidik olması
    C) Bazik olması
    D) Suda az çözünmesi
    E) Yüksek erime noktasına sahip olması

  36. Cevap: D Açıklama:

    Kireç taşı suda az çözünür, bu nedenle incinin ve deniz kabuklarının oluşumunda rol oynar.



  37. Sodyum bikarbonatın diğer adı nedir?

    A) Kabartma tozu     B) Yemek sodası     
    C) Soda külü         D) Karbonat         
    E) Amonyum klorür                        

  38. Cevap: A Açıklama:

    Sodyum bikarbonat, halk arasında "kabartma tozu" veya "yemek sodası" olarak bilinir.



  39. Aşağıdakilerden hangisi sodyum bikarbonatın kullanım alanlarından biri değildir?

    A) Çamaşır temizliği            B) Tuğla yapımı                
    C) Deodorant üretimi            D) Sabun üretimi               
    E) Gıda asitliği düzenleyici                                   

  40. Cevap: C Açıklama:

    Sodyum bikarbonatın kullanım alanları arasında deodorant üretimi yoktur.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




Lise 10.Sınıf Kimya 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Detayları

Lise 10.Sınıf Kimya 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 08 Mayıs 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için Lise 10.Sınıf Kimya 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Testini Çöz tıklayın. Lise 10.Sınıf Kimya 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Lise 10.Sınıf Kimya 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


Lise 10.Sınıf Kimya 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • HAYATIMIZDA KİMYA
    1. Çevre Kimyası
    2. Evde Kimya
    3. Okulda Kimya
    4. Sanayide Kimya
    5. Su ve Hayat

Ayrıca Lise 10.sınıf kimya dersi 2.dönem sonu yazılıya hazırlık test 2, mebsinavlari.com tarafından cevap ve açıklamalı olarak hazırlanmıştır

Geri dönüşümün önemini ve sınırlamalarını anlar.

Çevresel sorunları çözme ve doğal kaynakları koruma önemi

Tüketici hakları ve ürün güvenliği

İlaç kullanımında bilinçliliğin önemini anlamak

Gıda güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak

Yağların sınıflandırılmasını anlamak.

Terimlerin tanımını yapma ve asitlerin özelliklerini anlama.

Asitlerin özelliklerini anlama ve iyonik bileşikleri tanıma.

Asitlerin ve bazların özellikleri

Asitlerin güçleri

Asitlerin metallerle tepkimeleri

Soy metallerin tepkimeleri

Asitlerin ve bazların özelliklerini anlamak.

Asit yağmurlarının oluşumunu ve etkilerini anlamak.

Asitler, bazlar ve tuzların tepkimeleri ve oluşan ürünlerin özellikleri hakkında bilgi edinmek.

Kimyasal maddelerin güvenli bir şekilde depolanması ve taşınması hakkında bilgi edinmek.

Tuzların elde edilme yollarını anlamak.

Tuzların özelliklerini anlamak.

Sodyum bikarbonatın diğer adını belirlemek

Sodyum bikarbonatın kullanım alanlarını bilmek

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

Lise 10.Sınıf Kimya 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavı 10.Sınıf kategorisinin Kimya alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

Lise 10.Sınıf Kimya 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

Lise 10.Sınıf Kimya 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız Lise 10.Sınıf Kimya 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

Lise 10.Sınıf Kimya 2.Dönem Sonu Yazılıya Hazırlık Test 2 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 10.Sınıf Kimya dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.