İlkokul Hayat Bilgisi Sene Sonu Değerlendirme - 3.Sınıflar

İlkokul Hayat Bilgisi Sene Sonu Değerlendirme - 3.Sınıflar sınavı 3.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Toplamda 22 sorudan oluşmaktadır.



 İlkokul Hayat Bilgisi Sene Sonu Değerlendirme - 3.Sınıflar CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangisi çevreyi korumak için yapılacak bir davranış değildir?

    A) Atıkları ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırmak
    B) Su tasarrufu yapmak için muslukları açık bırakmak
    C) Doğada çöp bırakmamak

  2. Cevap: B Açıklama: Çevreyi korumak için yapılacak bir davranış olmayan seçenek B'dir. Su tasarrufu yapmak amacıyla muslukları açık bırakmak, suyun önemli bir kaynağını iyi kullanmamız gerektiğini vurgularken bu tür kaynakların harcanmasının önüne geçmek için doğru bir adım değildir. Bu nedenle, çevreyi koruma konusunda en uygun seçenekler arasında atıkları ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırmak ve doğada çöp bırakmamak bulunmaktadır.

  3. Hangisi doğayı korumak için yapılabilecek bir aktivite değildir?

    A) Doğayı kirleten atıkları toplayarak doğayı temizlemek
    B) Ağaç dikmek ve yeşil alanları korumak
    C) Doğal yaşam alanlarına zarar vermek

  4. Cevap: C Açıklama: C) Doğal yaşam alanlarına zarar vermek, bu doğayı korumak için bir aktivite değildir. Bunun yerine, doğayı kirleten atıkları toplayarak doğayı temizlemek ve ağaç dikmek ve yeşil alanları korumak, doğayı korumak için kullanılabilecek etkin çözümlerdir.

  5. Hangisi doğayı korumanın yollarından biri değildir?

    A) Geri dönüşüme katkıda bulunmak    B) Su kaynaklarını israf etmek      
    C) Doğal kaynakları korumak         

  6. Cevap: B Açıklama: A) Doğayı korumanın en önemli yollarından biri olan geri dönüşüme katkıda bulunmaktır. Bu işlem sayesinde atıklar tekrar kullanılabilir veya yeniden değerlendirilebilir hale gelir. B) Doğal kaynakların korunması, ormanların korunması, nehirlerin temiz tutulması, tarımsal faaliyetlerin doğal çevreye zarar vermeden yürütülmesi gibi çalışmalar doğayı korumaya yardımcı olacaktır. C) Su kaynaklarını israf etmek doğayı korumanın yollarından biri değildir. Su kaynaklarının düzenli

  7. Atıkları doğru şekilde ayrıştırarak geri dönüşümün katkılarından faydalanmak için neler yapabiliriz?

    A) Geri dönüştürülebilen malzemeleri belirlemeli ve doğru kutuya atmalıyız.
    B) Tüm atıkları aynı kutuya atarak zaman kazanabiliriz.
    C) Atıkları ne kadar karıştırırsak geri dönüşüm o kadar iyi çalışır.

  8. Cevap: A Açıklama: A) Atıkları doğru şekilde ayrıştırmak geri dönüşümün katkılarından faydalanmamızı sağlayacaktır. Bunun için atıkların doğru kutulara ayırılması gerektiğini belirlemeliyiz. B) Evsel, ticari, organik ve inorganik atıkların her biri farklı kategorilere ayrılmalı ve farklı kutulara atılmalıdır. Bu sayede atıkların geri dönüştürülebilmesi kolaylaşacaktır. C) Tüm atıkları aynı kutuya atmak kullanılabilir kaynakları tüketmeye neden olacağından tavsiye edil

  9. Geri dönüşümün çevreye katkıları nelerdir?

    A) Atık miktarını azaltır, enerji tasarrufu sağlar ve doğal kaynakların tükenmesini engeller.
    B) Atık miktarını artırır, enerji israfına neden olur ve doğal kaynakların tükenmesini hızlandırır.
    C) Hiçbir etkisi yoktur.

  10. Cevap: A Açıklama: A) Geri dönüşüm, çevre için önemlidir çünkü doğal kaynakların tükenmesini ve atık miktarını azaltarak enerji tasarrufu sağlar. B) Geri dönüşüm, eski atıkların yeniden kullanılarak üretim sürecinde kullanılan hammaddeyle değiştirilmelerini sağlayarak enerji tüketimini düşürür. C) Geri dönüşüm, geri dönüştürülmüş materyallerin kullanılmasını sağlayarak çevre için daha verimli üretim şekillerinin geliştirilmesine yardımcı olur.

  11. Hangisi doğal kaynaklardan biridir?

    A) Plastik şişe    B) Su    C) Cam kavanoz

  12. Cevap: B Açıklama: Cevap: B seçeneği doğal kaynaklardan biri olarak kabul edilir. Su, her canlının hayatının bir parçası olmasına rağmen, aynı zamanda üretim, ticari faaliyetler ve tarım için önemli bir kaynaktır. A seçeneği olan plastik şişe insanlar tarafından üretilen bir maddedir ve doğal kaynak değildir. C seçeneği ise cam kavanoz da insanlar tarafından üretilen bir malzemedir ve doğal kaynak olarak kabul edilmez.

  13. Hangisi doğaya zararlıdır?

    A) Atıkları ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırmak
    B) Doğada çöp bırakmak
    C) Su tasarrufu yapmak

  14. Cevap: B Açıklama: A) Atıkları ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırmak, doğal çevreyi korumak için oldukça yararlı bir çözümdür. B) Doğada çöp bırakmak, doğayı kirletmek ve biyolojik dengeyi bozmak için oldukça zararlıdır. C) Su tasarrufu yapmak, doğal kaynakların kullanımını azaltmak için önemli bir adım olarak bilinmektedir.

  15. Hangisi doğayı korumak için yapılan bir davranıştır?

    A) Doğal kaynakları tüketmek         B) Geri dönüşüme katkıda bulunmak   
    C) Doğada atık bırakmak             

  16. Cevap: B Açıklama: B) Geri Dönüşüme Katkıda Bulunmak; doğal kaynakları tasarruflu ve verimli bir şekilde kullanarak, çevreye zarar vermemeye çalışmak anlamına gelir. Bu, doğayı korumak için ciddi bir davranıştır. Örneğin, geri dönüşümlü ambalajlarda yiyecekleri saklamak, ya da enerji verimliliğini artırmak için ısıtma ve soğutma sistemlerini güncellemek gibi farklı alanlarda geri dönüşüme katkıda bulunmak son derece önemlidir.

  17. Doğal çevreye olumlu katkıda bulunmak için neler yapabiliriz?

    A) Doğayı kirletmeliyiz             B) Atıkları geri dönüştürmeliyiz   
    C) Doğayı tahrip etmeliyiz         

  18. Cevap: B Açıklama: A) Atıkların toplanmasını sağlayarak geri dönüştürülmesini ve yeniden kullanılmasını desteklemeliyiz. B) Doğal kaynakların akıllıca kullanılmasını ve çevreyi korumak için herkesin çaba sarf etmesi gerekiyor. C) Doğadan alınan malzemelerin iyi miktarda kullanılmasını sağlamak, enerji tasarrufu yapmak ve organik atıkların toprağa geri kazandırılmasını sağlamak gibi farklı önlemler almalıyız.

  19. Doğal çevrenin korunmasına neden ihtiyacımız var?

    A) Sadece doğal çevrenin güzel görünmesi için
    B) Kendi sağlığımız ve diğer canlıların hayatta kalması için
    C) Doğal çevreyi kirletmek zevkli olduğu için

  20. Cevap: B Açıklama: A) Doğal çevrenin korunması, tüm canlıların ve çevresel süreçlerin doğal dengelerini sağlayarak hayatta kalmalarını sağlamak için gerekli bir konudur. Bu durum, tüm canlıların sağlıklı ve denge içerisinde yaşamasını ve gelişmesini desteklemektedir. B) Doğal kaynaklarla insanların kalkınması için her zaman ihtiyaç vardır. Ancak, bu kaynakların yanlış kullanımı veya israfından dolayı; doğal çevrenin kötü durumda olmasına neden olabiliyor. Bu nedenle doğal çevrenin korunması, ins

  21. Doğal çevreye olumsuz etkilerimiz neler olabilir?

    A) Çöpleri doğaya atmamak
    B) Fabrikalardan zehirli atıkların doğaya sızması
    C) Doğal kaynakları korumak

  22. Cevap: B Açıklama: Doğal çevreye olumsuz etkilerimiz arasında öncelikle çöpleri doğaya atmak gelir. Bu, toplumsal sorunların yanı sıra hava kirliliğine de neden olur ve çöplerin yakılması, zehirli maddelerin havaya salınmasına neden olur. Diğer bir çevresel sorun ise fabrikalardan zehirli atıklardan kaynaklanır. Doğaya bırakılan bu maddeler, suya ve toprağa karışarak hem insan sağlığına etki eder, hem de türler arasındaki dengenin bozulmasına neden olur. Doğal çevresel etkilerimizi azaltabilmek için en önemli yol ise doğal

  23. Doğal çevrenin korunması için neler yapabiliriz?

    A) Atıkları doğaya atabiliriz
    B) Sürdürülebilir kaynakları kullanabiliriz
    C) Doğayı tahrip edebiliriz

  24. Cevap: B Açıklama: Doğal çevrenin korunması için, atıkların kontrol edilerek doğaya atılmaması gerekir. Sürdürülebilir kaynakların, özellikle enerji kaynaklarının juda kullanılması ve yenilenebilir kaynakları desteklemek önemlidir. Ayrıca, doğayı tahrip etmekte fayda olmayan kimyasal maddelerin kullanımının önlenmesi de doğal çevrenin korunmasında önemli bir rol oynar.

  25. Doğal çevrenin korunması bizim için neden önemlidir?

    A) Kendi sağlığımızı ve diğer canlıların hayatta kalmasını sağlar
    B) Hiçbir önemi yoktur
    C) Kirli bir doğa daha güzeldir

  26. Cevap: A Açıklama: A) Doğal çevre koruması, canlıların ve ekosistemin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilirliğini sağlamak için önemlidir. Sağlıklı bir çevre kaynakları, bitkileri ve hayvanları destekler ve doğal dengeyi garanti altına alır. B) Doğal olarak yaşayan tüm canlıların yaşam hakkını korur. Korunmuş alanlarda, böcekler, kuşlar ve diğer hayvanların yaşamasına ve gelişmesine yardımcı olur. C) Doğal çevre, insanların çevreyi kirletmeden sağlıklı su, hava ve diğer kaynaklardan fayd

  27. Hangisi yön bulmak için kullanılan bir araçtır?

    A) Pusula    B) Defter    C) Kalem

  28. Cevap: A Açıklama: A) Pusula, yön belirlerken kullanılan bir araçtır. Güneşin doğu ve batı tarafındaki hareketinin kullanıcıya hizmet etmesinden faydalanılarak pusulayı kullanarak rotalar belirlenebilmektedir. B) Pusulanın gösterdiği doğu ve batı yönünü takip ederek istenilen yönün kolaylıkla belirlenmesi mümkündür. C) Pusulanın temel özelliği, yön belirlemek için kullanılan bir araç olmasıdır. Güneşin doğu ve batı tarafındaki hareketleri kullanılarak istenilen yönü kolayca bulmak mümkündür.

  29. Hangisi doğada yön bulmak için kullanılabilir?

    A) Doğanın renklerini öğrenmek      B) Güneşin doğduğu tarafa bakmak   
    C) Rüzgarın yönüne bakmak          

  30. Cevap: B Açıklama: Cevap: Doğada yön bulmak için kullanılabilecek tekniklerden biri, güneşin doğduğu tarafa bakmaktır. Bu, gün batımından doğuya doğru geçerek yönü belirleyen bir yöntemdir. Ayrıca, rüzgarın yönü de yolculuk sırasında yönü tespit etmek için kullanılabilir. Son olarak, bölgede yaşayan hayvanların hareketleri de yönü belirlemek için kullanılır.

  31. Hangisi doğada yön bulmak için kullanılabilir?

    A) Yıldızların yerini öğrenmek         B) Sadece doğal işaretlere güvenmek   
    C) Telefonun haritasını kullanmak     

  32. Cevap: A Açıklama: Doğada yön bulmak için iki temel yöntem kullanılabilir; yıldızların yerini öğrenmek ve doğal işaretleri takip etmek. Birçok insan, bir harita ya da navigasyon cihazı kullanarak veya telefonun haritasının yardımıyla doğru rotayı bulmaya çalışıyor. Ancak en güvenilir yöntem, çevredeki doğal işaretlere odaklanmak ve insanların bilmediği istikrarlı yönelimleri algılamaktır.

  33. Hangisi doğada yön bulmak için kullanılan bir yöntemdir?

    A) Sadece önceden belirlenmiş yolları takip etmek
    B) Doğal işaretleri takip etmek
    C) Doğayı tahrip etmek

  34. Cevap: B Açıklama: B) Doğal işaretleri takip etmek, doğadaki çeşitli işaretleri takip etme yöntemi olarak kullanılır. Bu işaretler arasında rüzgarın veya güneşin yönünü tespit edebilmek, farklı ağaç kabuklarındaki sertlik veya yumuşaklıktaki farklılıkları tespit etmek, böceklerin, kuşların veya kedi tayinlerinden yararlanmak gibi yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde insanlar doğadan elde edilebilecek bilgiler ile doğada yön bulmak mümkündür.

  35. Aşağıdaki sebzelerden hangisi düşük sıcaklıkları sever ve soğuk iklimlerde yetiştirilir?

    A) Domates    B) Patlıcan    C) Brokoli

  36. Cevap: C Açıklama: Cevap: Brokoli, düşük sıcaklıkları seven ve soğuk iklimlerde yetiştirilen bir sebzedir. Soğuğa dayanıklı olması nedeniyle kış mevsiminde de rahatlıkla yetiştirilebilir. Bu sebze, nemli, serin ve güneş ışığı gereksinimi fazla olan bir ortamda iyi yetişir.

  37. Hangisi bir sebzeyi sağlıklı bir şekilde yetiştirmek için önemli bir faktördür?

    A) Doğal gübre kullanımı       B) Kimyasal gübre kullanımı   
    C) Hiçbir gübre kullanmamak   

  38. Cevap: A Açıklama: A) Doğal gübre kullanımı sağlıklı yetiştirme için çok önemlidir, çünkü sağlıklı bitki gelişimi ve sağlıklı toprağın oluşumu için gerekli olan mikro besinleri sağlar. B) Kimyasal gübreler insan sağlığı açısından risk oluşturabildiğinden ve toprakta hasara sebep olabilecek bileşenlerin yayılmasına neden olabileceğinden, sağlıklı yetiştirme için tercih edilmemelidir. C) Hiçbir gübre kullanmamak yetiştirme işleminin doğa dengesini bozabileceği için k

  39. Aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Acil durumlarda 112 çağrı merkezini arayabilirsiniz.
    B) Yangın durumunda hemen itfaiyeyi aramalısın.
    C) Su baskını gibi durumlarda evden çıkmanız gerekmez.

  40. Cevap: C Açıklama: C) Su baskını gibi durumlarda evden çıkmanız gerekmez. doğru değildir. Su baskını durumunda yaşadığınız bölgenin su arıtma tesisinden, kentsel drenaj sisteminden veya barajdan meydana gelebilecek problemler için, yetkililer tarafından yerel otoriteler tarafından alınacak önlemleri takip etmeniz gerekir. Evinizi terk etmek gerekiyorsa, uyarılara ve talimatlara harfiyen uymalısınız.

  41. Aşağıdaki durumlardan hangisi tehlikelidir?

    A) Öğretmeninizin sınıfınıza girmesi    B) Yüksek bir yerde oynamak            
    C) Evde kitap okumak                   

  42. Cevap: B Açıklama: B) Yüksek bir yerde oynamak tehlikeli olabilir. Yüksekte dengesiz adımlarla kayma veya düşme riski taşıdığı için, özellikle çocuklar için bu tür aktivitelerin güvenli olup olmadığı konusunda dikkatli olmak gerekir. Ayrıca, başka olası güvenlik tehlikelerini de dikkate almak gerekir.

  43. Aşağıdaki durumlardan hangisinde ambulans çağrılmalıdır?

    A) Diş ağrısı                      B) Kırmızı bir yara               
    C) Baygınlık veya nöbet geçirme   

  44. Cevap: C Açıklama: C) Baygınlık veya nöbet geçirme durumunda ambulans çağrılmalıdır. Ambulans, bu tür durumlarda vakaya ulaşmak için daha hızlı olacağı ve zaman konusunda avantaj sağlayacağı için önerilir. Aynı zamanda hastaya gereken desteği verebilmeleri için yeterli donanıma sahip olmaları da dikkate alınmalıdır.

Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




İlkokul Hayat Bilgisi Sene Sonu Değerlendirme - 3.Sınıflar Detayları

İlkokul Hayat Bilgisi Sene Sonu Değerlendirme - 3.Sınıflar 1 kere indirildi. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 22 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 19 Nisan 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için İlkokul Hayat Bilgisi Sene Sonu Değerlendirme - 3.Sınıflar Testini Çöz tıklayın. İlkokul Hayat Bilgisi Sene Sonu Değerlendirme - 3.Sınıflar yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

İlkokul Hayat Bilgisi Sene Sonu Değerlendirme - 3.Sınıflar sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


İlkokul Hayat Bilgisi Sene Sonu Değerlendirme - 3.Sınıflar Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • DÜN, BUGÜN, YARIN
    1. Amaçlarına ulaşabilmek için kişisel olarak çaba harcaması gerektiğini kabul eder ve karşılaşabileceği eleştirilere açık olur.
    2. Atatürk'ün hayatıyla ilgili olgu ve olayları sanat yoluyla ifade eder
    3. Atatürk'ün kişilik özellikleri ile ulusal bir lider olması arasında bağlantı kurar.
    4. Atatürk'ün ulusal bir lider olarak Türk milletine yaptığı hizmetleri açıklar.
    5. Bayram kutlamalarına katılarak, millî bayram günlerimizle geçmişte yaşanan tarihî olaylar arasında bağ kurar.
    6. Kaybetme veya başarısız olma olsılığını göze alarak,yenilikleri deneme cesareti gösterir ve bundan zevk alır
    7. Kendisinin ve arkadaşlarının duygularındaki değişimin yüzlerine ve bedenlerine nasıl yansıdığını fark eder
    8. Kendisinin veya anne-babasının hayatında zaman içinde oluşan değişiklikleri fark eder ve bunları sözlü ya da yazılı olarak sunar
    9. Önceki yıllarda tek başına yapamadığı halde şimdi yapabildiği davranışları ayırt eder ve zaman içinde ortaya çıkan bu değişimin nedenlerini açıklar.
    10. Takvimi kullanarak hava durumundaki değişiklikleri günlük, haftalık, aylık olarak gözlemler ve gözlem sonuçlarını grafikle gösterir, meteorolojinin tahminleriyle karşılaştırır noktalar hakkında sorular sorar
    11. Ulaşım araçlarının geçmişten günümüze nasıl bir değişim geçirdiğini araştırarak bulgularını sınıfta sunar.
    12. Yaşadığı yerleşim biriminin eski ve yeni hâlini araştırır, bunlar arasındaki benzerlik ve farklılıkları ayırt eder.

Ayrıca İlkokul hayat bilgisi sene sonu değerlendirme soruları; 3.sınıflar için mebsinavlari.com tarafından tamamı test ve cevap anahtarlı olarak hazırlanmıştır etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

İlkokul Hayat Bilgisi Sene Sonu Değerlendirme - 3.Sınıflar sınavı 3.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

İlkokul Hayat Bilgisi Sene Sonu Değerlendirme - 3.Sınıflar Testi İstatistikleri

Bu sınav 11 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 212 kere doğru, 11 kere yanlış cevap verilmiş.

İlkokul Hayat Bilgisi Sene Sonu Değerlendirme - 3.Sınıflar Sınavını hangi formatta indirebilirim?

İlkokul Hayat Bilgisi Sene Sonu Değerlendirme - 3.Sınıflar sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız İlkokul Hayat Bilgisi Sene Sonu Değerlendirme - 3.Sınıflar sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

İlkokul Hayat Bilgisi Sene Sonu Değerlendirme - 3.Sınıflar sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 3.Sınıf Hayat Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf

 Sınavı İndir (.docx)


Sınavı Beğendim (1)

 Yazdır

 Sınavlarıma Kaydet

3.Sınıf Hayat Bilgisi Sınavı Hazırla
  3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Ünite Özetleri