İlkokul 2.Sınıf Hayat Bilgisi 2.Dönem Sonu Test Soruları 2

İlkokul 2.Sınıf Hayat Bilgisi 2.Dönem Sonu Test Soruları 2 sınavı 2.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 İlkokul 2.Sınıf Hayat Bilgisi 2.Dönem Sonu Test Soruları 2 CEVAPLARI

  1. Çevre kirliliğine neden olan atık türlerinden biri hangisidir?

    A) Kağıt    B) Plastik    C) Canlı gübre    

  2. Cevap: B Açıklama:

    Plastik atıklar doğada çözünmez ve çevre kirliliğine neden olur.



  3. "Sıfır Atık" projesinin amaçlarından biri nedir?

    A) Doğal kaynakları korumak
    B) Atık miktarını azaltmak
    C) Ekonomik kalkınmayı desteklemek

  4. Cevap: A Açıklama:

    Sıfır Atık projesi, doğal kaynakları koruyarak gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı hedefler.



  5. Sel baskınlarından korunmak için yapılması gerekenlerden biri aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Dere kenarına ev yapmak
    B) Ağaçlandırma çalışmaları yapmak
    C) Çığ tehlikesi olan yerlerden geçerken gürültü yapmak

  6. Cevap: B Açıklama:

    Sel baskınlarından korunmak için dere kenarlarına ev yapılmamalı, ağaçlandırma çalışmaları yapılmalı ve çığ tehlikesi olan yerlerden geçerken gürültü yapılmamalıdır.



  7. Aşağıdakilerden hangisi tehlike avının amacıdır?

    A) Afetlere karşı önlem almak
    B) Evleri güzelleştirmek
    C) Tehlikeli bölgeleri tespit etmek

  8. Cevap: A Açıklama:

    Tehlike avı, afet ve acil durumlarda insanlara zarar verebilecek eşyaları tespit etmek ve bunlara karşı önlem almaktır. Evleri güzelleştirmekle veya tehlikeli bölgeleri tespit etmekle ilgisi yoktur.



  9. 19 Mayıs'ın anlamı nedir?

    A) Cumhuriyetin ilanı
    B) Bağımsızlık ülküsünün ilanı
    C) Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı

  10. Cevap: B Açıklama:

    19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımı olan bağımsızlık ülküsünün ilan edildiği gündür.



  11. 19 Mayıs hangi bayram olarak kutlanır?

    A) Zafer Bayramı
    B) Cumhuriyet Bayramı
    C) Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı

  12. Cevap: C Açıklama:

    19 Mayıs, Atatürk'ün Samsun'a çıkışını ve Milli Mücadele'nin başlangıcını anmak üzere Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanır.



  13. Mustafa Kemal'e "Kemal" adını kim vermiştir?

    A) Annesi Zübeyde Hanım
    B) Askerî ortaokuldaki matematik öğretmeni
    C) Dayısı

  14. Cevap: B Açıklama:

    Mustafa Kemal'e "Kemal" adını askerî ortaokuldaki matematik öğretmeni vermiştir.



  15. Mustafa Kemal'in babası ne zaman vefat etmiştir?

    A) İlkokul yıllarında        B) Ortaokul yıllarında      
    C) Askeri okul yıllarında                                

  16. Cevap: A Açıklama:

    Mustafa Kemal'in babası, ilkokul yıllarında vefat etmiştir.



  17. 29 Ekim hangi bayramdır?

    A) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
    B) Cumhuriyet Bayramı
    C) Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı

  18. Cevap: B Açıklama:

    Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin ilan edildiği günü kutlar.



  19. 15 Temmuz'da ülkemizde neler yaşanmıştır?

    A) Millî Mücadele'nin başlaması
    B) Vatansever vatandaşların hainlere karşı gösterdiği direniş
    C) Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu

  20. Cevap: B Açıklama:

    15 Temmuz, hainlerin devlete ve millete karşı düzenlediği başarısız darbe girişiminin yıldönümüdür.



  21. Aşağıdakilerden hangisi dinî bir bayram DEĞİLDİR?

    A) Ramazan Bayramı       B) Kurban Bayramı       
    C) Cumhuriyet Bayramı                            

  22. Cevap: C Açıklama:

    Cumhuriyet Bayramı bir dinî bayram değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu kutlayan millî bir bayramdır.



  23. 15 Temmuz'da kutlanan bayram hangisidir?

    A) Demokrasi ve Milli Birlik Günü
    B) Cumhuriyet Bayramı
    C) Zafer Bayramı

  24. Cevap: A Açıklama:

    15 Temmuz'da Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlanır.



  25. Ülkemizin kültürel mirasını oluşturan unsurlar nelerdir?

    A) Sadece gelenek ve görenekler
    B) Sadece yöresel yemekler
    C) Gelenek ve görenekler, halk oyunları, yöresel yemekler, giyim kuşam

  26. Cevap: C Açıklama:

    Ülkemizin kültürel mirasını gelenek ve görenekler, halk oyunları, yöresel yemekler ve giyim kuşam gibi unsurlar oluşturur.



  27. Deniz yolu taşıtlarından hangisi değildir?

    A) Vapur    B) Helikopter    C) Yelkenli    

  28. Cevap: B Açıklama:

    Helikopter bir hava yolu taşıtıdır.



  29. Hangi acil durum hattına doğal afetler için arama yapılır?

    A) 112    B) 155    C) 183    

  30. Cevap: B Açıklama:

    155, doğal afetlerde kullanılması gereken acil durum hattıdır.



  31. Acil Çağrı Merkezini aradığımızda vermemiz gereken bilgilerden biri hangisidir?

    A) Telefon numaramız            B) Bulunduğumuz yerin adresi   
    C) Boyumuz ve kilomuz                                          

  32. Cevap: B Açıklama:

    Bulunduğumuz yerin adresi, yardım ekiplerinin doğru yere yönlendirilmesi için gereklidir.



  33. Elektronik araçları kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

    A) Şarj olurken kullanabiliriz.
    B) Uzun süreler açık tutmalıyız.
    C) Yanımızda bir yetişkin bulunması gerekir.

  34. Cevap: C Açıklama:

    Elektrik çarpması ve yangın gibi tehlikelerden korunmak için elektronik araçları yanımızda bir yetişkin olmadan kullanmamalıyız.



  35. Bisiklet kullanırken kask takmanın amacı nedir?

    A) Başımızı güneşten korumak
    B) Başımızı darbelerden korumak
    C) Görüşümüzü engellemek

  36. Cevap: B Açıklama:

    Kask, bisiklet kazalarında başımızı darbelerden korumak için kullanılır.



  37. İstiklâl Marşı'nın kabul tarihi nedir?

    A) 12 Mart 1920    B) 12 Mart 1921   
    C) 12 Mart 1922                      

  38. Cevap: B Açıklama:

    Metinde İstiklâl Marşı'nın 12 Mart 1921 tarihinde kabul edildiği belirtilmektedir.



  39. "Bir Yolcuya" adlı şiirin yazarı kimdir?

    A) Mehmet Âkif Ersoy       B) Necmettin Halil Onan   
    C) İsmail Hakkı Talas                                

  40. Cevap: B Açıklama:

    Metinde "Bir Yolcuya" adlı şiirin yazarının Necmettin Halil Onan olduğu belirtilmektedir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




İlkokul 2.Sınıf Hayat Bilgisi 2.Dönem Sonu Test Soruları 2 Detayları

İlkokul 2.Sınıf Hayat Bilgisi 2.Dönem Sonu Test Soruları 2 0 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 04 Haziran 2024 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için İlkokul 2.Sınıf Hayat Bilgisi 2.Dönem Sonu Test Soruları 2 Testini Çöz tıklayın. İlkokul 2.Sınıf Hayat Bilgisi 2.Dönem Sonu Test Soruları 2 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

İlkokul 2.Sınıf Hayat Bilgisi 2.Dönem Sonu Test Soruları 2 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


İlkokul 2.Sınıf Hayat Bilgisi 2.Dönem Sonu Test Soruları 2 Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • DÜN, BUGÜN,YARIN
    1. . Aile büyüklerinin küçükken oynadığı oyunları araştırır, bu oyunlarla kendisinin ve arkadaşlarının oynadığı oyunları karşılaştırarak değişimi fark eder. 76. Farklı ülkelerdeki çocukların beslenme, giyim ve o
    2. Aile büyüklerinin küçükken oynadığı oyunları araştırır, bu oyunlarla kendisinin ve arkadaşlarının oynadığı oyunları karşılaştırarak değişimi fark eder. 76. Farklı ülkelerdeki çocukların beslenme, giyim ve o
    3. Atatürk'ün hayatını araştırır ve araştırma sonuçlarını görsel materyallerle destekleyerek sınıfa sunar.
    4. Bayram kutlamaları için yaptığı hazırlık çalışmalarını ve bayram sürecindeki duygularını özgün bir şekilde ifade eder
    5. Bebeklik ve çocukluk döneminde tükettiği yiyecek-içecekleri, oyun ve oyuncakları karşılaştırarak, bu tür değişikliklerin doğal bir olgu olduğunu kavrar.
    6. Gün içinde kendisinin ve arkadaşlarının duygularındaki değişimi gözlemler ve bu değişimin nedenleri hakkında çıkarımlarda bulunur.
    7. Kendisinin, arkadaşlarının ve ailesindekilerin fiziksel görünümlerinin zaman içinde nasıl değiştiğini fark eder
    8. Liderlerin, toplumların yaşantılarını nasıl değiştirdiğini açıklayarak, geçmişte ve günümüzde Türk toplumuna liderlik yapan kişiler hakkında sorular sorar
    9. Önceki yıllarda ve şimdi tek başına yapabildiği ve yapamadığı davranışları karşılaştırarak zaman içinde nasıl bir değişim geçirdiğini fark eder.
    10. Suyun hal değiştirmesini gözlemleyerek maddenin kaybolmadığını sadece şekil değiştirdiğini kavrar.
    11. Takvimi kullanarak hava durumundaki değişiklikleri günlük ve haftalık olarak gözlemler, gözlem sonuçlarını grafikle gösterir ve yorumlar.

Ayrıca İlkokul 2.sınıf hayat bilgisi dersi 2.dönem sonu test soruları 2, cevap ve açıklamalı olarak hazırlanmıştır

Doğal afetlerden korunma

Doğal afetlerden korunma

Milli Mücadele ve Atatürkçülük

Milli Mücadele ve Atatürkçülük

Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri eğitim hayatını öğrenmek.

Mustafa Kemal Atatürk'ün aile hayatını öğrenmek.

Millî bayramların önemini anlamak.

Ülkemizin bağımsızlığına yönelik tehditleri tanımak.

Dinî bayramlar ile millî bayramları ayırt etmek.

Millî bayramlarımızın anlamlarını öğrenme

Kültürel mirasın önemini kavrama

Ulaşım yollarını ve taşıt türlerini ayırt etme

Doğa kaynaklı afetler için doğru yardım hattını bilme

Acil Çağrı Merkezi'ni doğru şekilde kullanma

Elektronik araç kullanımında güvenlik önlemlerini bilme

Bisiklet kullanırken güvenlik ekipmanlarının önemini bilme

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

İlkokul 2.Sınıf Hayat Bilgisi 2.Dönem Sonu Test Soruları 2 sınavı 2.Sınıf kategorisinin Hayat Bilgisi alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

İlkokul 2.Sınıf Hayat Bilgisi 2.Dönem Sonu Test Soruları 2 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

İlkokul 2.Sınıf Hayat Bilgisi 2.Dönem Sonu Test Soruları 2 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız İlkokul 2.Sınıf Hayat Bilgisi 2.Dönem Sonu Test Soruları 2 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

İlkokul 2.Sınıf Hayat Bilgisi 2.Dönem Sonu Test Soruları 2 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 2.Sınıf Hayat Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.